Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Αποκαλύψεις από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τα αρχεία της υπόθεσης της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι  στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο ίδιος κατά την διάρκεια συζήτησης ενώ ήταν έτοιμος να αποδεσμεύσει τα μυστικά αρχεία της υπόθεσης JFK τον πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι της CIA και του είπαν ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να το κάνει.

«Όταν εκλεγήκατε το 2016, είπατε το πρώτο πράγμα ή ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλατε να κάνετε ήταν να δώσετε στη δημοσιότητα  τα αρχεία της υπόθεσης JFK και μετά είπατε ότι το είδα και απλά δεν ήμουν πραγματικά έτοιμος να το κάνω … Είμαι απλώς περίεργος… τι υπάρχει σε αυτά τα αρχεία;», ήταν η ερώτηση του Τσαμάτ Παλιχαπίτια οικονομικού επενδυτή και πρώην διευθυντικού στελέχους στο Facebook.

Και ο Ντ.Τραμπ απάντησε λέγοντας:

«Με ειδοποίησαν κάποιοι άνθρωποι που δούλευαν για μένα και μου ζήτησαν να μην το κάνω». Και λέω, γιατί; Πείτε μου το  γιατί… Σέβομαι τον κόσμο και θα το έκανα ξανά, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω.»

«Ο Ρόμπερτ Κέννετι αναφέρει ότι η CIA ήταν αυτή που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του θείου του. Το πιστεύετε αυτό;», τον ρώτησε ένα άλλος που συμμετείχε στη συζήτηση.

Τραμπ: «Λοιπόν, αυτοί που με αποθάρρυναν να δημοσιεύσω τα αρχεία δεν ήταν η CIA, αλλά νομίζω ότι η CIA ήταν πιθανώς πίσω από αυτούς και θα προτιμούσαν να μην τα δώσω στη δημοσιότητα».

Θα γίνει όμως. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να τα δουν. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους  να δουν αυτά τα αρχεία και θα πρέπει όλοι να μάθουμε από αυτό», κατέληξε.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

O διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Μάρτιν Άρμστρονγκ θεωρεί πως ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε διανύει τις τελευταίες ημέρες όπως ακριβώς κάποτε η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με τον «Forecaster» (το παρατσούκλι του), οι επενδυτές πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή στην παγκόσμια οικονομία, διότι όλα είναι συνδεδεμένα.

«Μια πτώχευση μεγάλης τράπεζας στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς όλη την παγκόσμια οικονομία.

Επίσης, οι καιροί είναι πολύ ταραγμένοι γεωοικονομικά. Πώς μπορείς να αφήσεις τα λεφτά σου, δηλαδή να επενδύσεις, σε μια χώρα όπου κυκλοφορούν άρματα μάχης στους δρόμους της;

Πώς να επενδύσεις σε μια χώρα όπου τα περιουσιακά στοιχεία είναι φουσκωμένα. 

Πολλοί άνθρωποι είναι αδαείς… συγκρίνουν τη σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ με την περίοδο της Μεγάλης Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, ωστόσο τότε είχαμε μια φυσική φούσκα, ο ισολογισμός ήταν ισοσκελισμένος» αναφέρει ο Armstrong.

«Τη σήμερον ημέρα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι περισσεύουν: Ουκρανία, Κίνα, Ταϊβάν, Μέση Ανατολή. Το πρόβλημα όμως για τις ΗΠΑ είναι πως η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικού χρέους.

Το α’ τρίμηνο του 2024 έχουν απορρίψει ομόλογα ύψους 53 δισεκατομμυρίων και συνεχίζουν.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν προσπάθησε να το αποτρέψει αυτό ανεπιτυχώς» συμπληρώνει ο Άρμστρονγκ.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της αποδολαριοποίησης, ο Armstrong είπε πως τα BRICS έχουν εκκινήσει διαδικασίες αμφισβήτησης του αμερικανικού νομίσματος, με αφορμή τις ρωσικές κυρώσεις.

«Η μεγαλύτερη βλακεία ήταν η οπλοποίηση του δολαρίου και η εκδίωξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το σύστημα SWIFT.

Την αρχή είχε κάνει η Λαγκάρντ και ακολούθησε ο Ομπάμα. Έτσι, το 2019 η Ρωσία και οι άλλες χώρες μέλη των BRICS βρήκαν εναλλακτική του SWIFT.

Οι δικτατορικές συμπεριφορές τέτοιου είδους φέρνουν το τέλος των αυτοκρατοριών, τις θάβουν. Η Γιέλεν και ο Μπάιντεν είναι αυτοκτονικοί».

Σύμφωνα με τον Άρμστρονγκ, η μεταναστευτική κρίση που υπάρχει θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Ρώμης.

Όπως η Ρώμη κατέρρευσε από τις ορδές του Ούννων, έτσι και τα δυτικά κράτη θα καταρρεύσουν από τις ορδές των Λατινοαμερικανών, Ασιατών και των Αφρικανών.

«Είναι λάθος να νομίζουμε πως οι μετανάστες θα προσαρμοστούν στα δυτικά δεδομένα. Αν ανατρέξει κανείς στην Ιστορία, θα αντιληφθεί πως το ζήτημα είναι πολιτιστικό» αναφέρει ο αναλυτής και συμπληρώνει:

«Αυτό το οποίο βοήθησε τις ΗΠΑ να προοδεύσουν δεν ήταν το κοινό νόμισμα, αλλά ο ρατσισμός. Όποιος δεν μιλούσε αγγλικά, δεν έμπαινε στο καράβι για την Αμερική.

Οι σύγχρονοι μετανάστες κουβαλούν την κουλτούρα των χωρών τους, είναι τελείως διαφορετικά ζώα από εμάς. Ακόμα και η Ουκρανία με τη Ρωσία έχουν πολιτισμικές διαφορές που μεταξύ άλλων συνέβαλαν στην όξυνση του μίσους».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει πέντε ακόμα μέτωπα, όπως στο Ποκρόβσκ, στο Χάρκοβο, στο Τορέτσκ και στο μέτωπο των Κουράκοβο-Βούλενταρ, πέραν δηλαδή αυτού του Τσάσιβ Γιαρ.

Πιθανό να ενεργοποιηθεί και αυτό στο Κουπιάνσκ.

Το σκεπτικό των Ρώσων είναι πολύ απλό:

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στην Ουκρανία είναι πλήρεις καθώς διαθέτουν πάνω από 700.000 άντρες και με πολύ ικανοποιητικά επίπεδα επιμελητείας και διοικητικής μέριμνας σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που δεν μπορούν να αντλήσουν καινούργιο στρατιωτικό προσωπικό και φαίνεται σαφέστατα το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν πολλές πόλεις ταυτόχρονα.

Για την ακρίβεια όταν επιλέγουν να επιτεθούν σε κάποιο άλλο σημείο οι Ουκρανοί αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν δυνάμεις από κάπου αλλού.

Χτυπώντας τους ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία της πρώτης γραμμής τους στερούν την δυνατότητα αυτή να μεταφέρουν δηλαδή τις ίδιες δυνάμεις σε συγκεκριμένα μέρη.

Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια κατάρρευση σε κάποιο σημείο του συνολικού ουκρανικού μετώπου.

Αν όμως συμβεί αυτό θα εκτεθεί αυτομάτως και η διπλανή πόλη κ.ο.κ.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρισιμότατοι για τις μάχες στο Ντόνμπας.

Αν μάλιστα όπως φαίνεται τα F-16 καθυστερήσουν κι άλλο να παραδοθούν στην Ουκρανία τότε μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που συμβαίνει οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης επί εννέα μήνες και είναι η πρώτη φορά που αυξάνουν τόσο πολύ την ένταση καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διεξάγουν 144 επιθέσεις την ημέρα!

Εφαρμόζουν την τακτική των «1000 τσιμπημάτων»!

Μάλιστα όπως έχει φανεί η επίθεση στο Χάρκοβο είχε αυτή την χρησιμότητα να αναγκάσει τους Ουκρούς να αναλώσουν τις λιγοστές δυνάμεις τους για να ανακοπεί η ρωσική έφοδος.

Κανείς δεν έχει δει τους Ρώσους να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο Λίπτσι και στο Βολτσάνσκ, αντίθετα φαίνεται ότι επιδιώκουν την εισροή κι άλλων ουκρανικών ενισχύσεων μέσα σε αυτές τις πολεμικές «κρεατομηχανές», που έχουν δημιουργήσει με σκοπό την φθορά.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η «Οδύσσεια» ενός Γερμανού επενδυτή, δικηγόρου στο επάγγελμα στη Θράκη, δείχνει ότι στην Ελλάδα, όλα αλλάζουν και όλα μένουν ίδια καθώς ήθελε να κτίσει ξενοδοχειακή μονάδα και όπως καταγγέλλει άπαντες του ζητούσαν «λάδι» (δηλαδή χρήματα) για να προχωρήσει…

Δηλαδή, η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς για άλλη μια φορά έρχεται άνθρωπος από το εξωτερικό για να επενδύσει τα χρήματα του στην… ωραία μας χώρα και όλοι οι αρμόδιοι κάνουν ότι μπορούν για να ακυρώσουν τα σχέδια αυτά.

«Χτύπησε» όλες τις πόρτες που έπρεπε να «χτυπήσει» και για να ανοίξουν του ζητούσαν «μπαξίσι».

Ο Γερμανός δικηγόρος, δεν είναι απλά ένας «περαστικός» από τη χώρα μας καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αγοράσει τουλάχιστον 3 κατοικίες για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειας του στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αβδήρων!

Δηλαδή ήδη έχει επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική οικονομία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που υπέστη στην προσπάθειά του να επενδύσει, τώρα καταγγέλλει και αθέμιτες πρακτικές (μέχρι και απειλές) σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του, με αφορμή την προσπάθεια ελλιμενισμού του ιδιωτικού του σκάφους, σε κάποιο από τα λιμάνια των Αβδήρων ή του Πόρτο Λάγος.

Σύμφωνα με το Xanthinews.gr ενημερώθηκε ότι την Δευτέρα 17 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη μία συνάντηση με τον Λιμενάρχη του Πόρτο Λάγος στην οποία συμμετείχαν οι δύο δικηγόροι του Κρίστο Αγκέλοβ, και ο ίδιος και στην οποία παρουσιάστηκαν οι απειλές που δέχεται αυτός και η οικογένειά του.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου έγινε εκ νέου συνάντηση με τον Λιμενάρχη για υποβολή έγγραφης καταγγελίας και παράλληλα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά προσώπων και έγιναν μηνυτήριες αναφορές στην εισαγγελία Ξάνθης.

Φυσικά ενημερώθηκε και η πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα σχετικά με την περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει ο Γερμανός πολίτης.

Όπως είπε ο κ. Αγκέλοβ έχει ενημερώσει για την κατάσταση και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ Χριστόδουλο Τοψίδη διαβιβάζοντας του την δυσαρέσκεια και άλλων ιδιοκτητών σκαφών που επιλέγουν την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Με λίγα λόγια δε φτάνει που του ακυρώνουν τις επενδυτικές του προσπάθειες, αλλά φροντίζουν με κάθε τρόπο να τον δείξουν ότι δεν είναι και «ευπρόσδεκτος» στην περιοχή!

Ίσως γιατί δεν συμφώνησε στην «παροχή λαδιού»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17 Ιουνίου 2024, μια μέρα που μπορεί να μείνει στην ιστορία σαν μέρα της αντίστροφης πορείας της καταστροφής της φύσης. Ψηφίστηκε μετά από πολυετείς προσπάθειες των πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου και την δυναμική παρέμβαση της Πράσινης Αυστριακής Υπουργού Περιβάλλοντος, ο Κανονισμός για την αποκατάσταση της φύσης, μια και η προστασία της βιοποικιλότητας είναι μαζί με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής οι δύο βασικοί πυλώνες της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας. Δυστυχώς, αφού καταστράφηκαν ή υποβαθμίστηκαν οι πιο σημαντικοί βιότοποι στην ήπειρό μας, ήρθε η ώρα της αποκατάστασης επειδή φάνηκε ξεκάθαρα η θετική συνεισφορά τους στην αποφυγής πλημμυρών, ο ρόλος τους για καθαρότερο νερό και τρόφιμα καθώς και στην επικονίαση (μεταφορά της γύρης για τη γονιμοποίηση των δένδρων), όπως και στην κατακράτηση του άνθρακα. Όλες αυτές τις λειτουργίες τις προσφέρει δωρεάν η φύση και δυστυχώς μόνον όταν χάνουμε κάτι καταλαβαίνουμε την αξία του. 
Στην ίδια κατεύθυνση οι Ευρωπαίοι Πράσινοι διεκδικούν τα αγρο-περιβαλλοντικά μέτρα που διασφαλίζουν την ευημερίας όλων και στηρίζονται στη συμφιλίωση και την  ισορροπία με την φύση. Η επίθεση που δέχτηκαν οι Πράσινοι και οι προτάσεις τους με ακροδεξιάς κοπής απλουστευτικές συνθηματολογίες επιβάλλεται να αποκρουστεί με βάση τη μακροχρόνια ορθολογική προσέγγιση, που όχι μόνο δεν οδηγεί όπως υποστηρίζουν σε μια αντίθεση ανάμεσα στο εισόδημα των αγροτών και την διαφύλαξη της ποιότητας των εδαφών, αλλά αντιθέτως τεκμηριώνει ότι το εισόδημα των αγροτών μπορεί να έχει μόνιμη προοπτική μόνο με υγιή εδάφη και σεβασμό των φυσικών βιοκοινοτήτων.

Ο νόμος για την αποκατάσταση της φύσης και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα από κοινού, οικοδομούν ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την πολύτιμη φύση της Ευρώπης.

Καιρός λοιπόν για αντίστροφη μέτρηση. 

Είναι στο χέρι τώρα της  Ελληνικής κυβέρνησης να αποδείξει ότι πραγματικά σέβεται το περιβάλλον και δεν προωθεί πράσινη ανάπτυξη a la cart με τη πλάστιγγα να γέρνει μόνο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μη λαμβάνοντας υπόψη την προστασία της βιοποικιλότητας. Είναι κανονισμός και πρέπει να τον σεβαστεί μετά την έναρξη εφαρμογής του, και δεν θα της φταίνε μετά οι καταγγέλλοντες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Αλλά οι Πράσινοι-Οικολογία θα είναι εδώ να θυμίζουν την αξία και τη δύναμη της φύσης, γιατί οι όποιες επενδύσεις γίνονται θα πρέπει να έχουν σαν γνώμονα το σεβασμό της.

 


Πληροφορίες:

Χρυσαφίδης Δημήτρης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   6944706459

Κανέλλης Γιώργος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6972902750

Ο Άρειος Πάγος μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας απέλυσε 4 δικαστές λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η πρώην πρόεδρος στον Άρειο Πάγο, Μαρία Γεωργίου, στο πλαίσιο πάταξης του φαινομένου των μεγάλων καθυστερήσεων, εντατικοποίησε τις παραπομπές συναδέλφων της, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, στην Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.

Ειδικότερα, την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών, για ανεπάρκεια άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, λόγω των πολλών και μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, απολύθηκαν ένας εφέτης Θεσσαλονίκης, δύο πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών, μια πρωτοδίκης Αθηνών, ενώ αναβλήθηκε η υπόθεση ενός αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, ομόφωνα παύθηκε πρόεδρος Πρωτοδικών, παρά το γεγονός, όπως επισήμανε η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Ευαγγελία Γιακουμάτου, ότι ενώ «είχε τα τυπικά προσόντα για μια καλή πορεία στο δικαστικό σώμα, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο και γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα, από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εμφάνιζε σημαντική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η οποία με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε».

Ο αριθμός των καθυστερήσεων κυμαινόταν αρχικά από 114 έως 241 υποθέσεις, αλλά οι καθυστερήσεις κορυφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου σε σημείο να εκκρεμούν σήμερα στα χέρια του 241 υποθέσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, εδώ και 4 έτη και 5 μήνες.

Σύμφωνα, με την κ. Γιακουμάτου, οι υπέρμετρες, εξακολουθητικού χαρακτήρα καθυστερήσεις, εμφανίστηκαν από την αρχή της σταδιοδρομίας του και για το λόγο αυτό υπήρξαν κατ΄ επανάληψη γραπτές αναφορές, όπως και προφορικές διαμαρτυρίες τόσο από δικηγόρους όσο και από πολίτες. Όμως, παρ΄ όλα αυτά έδειχνε αδιαφορία στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε αδιαφορία, αλλά σε οικογενειακά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, σε προσωπικά προβλήματα υγείας του, όπως είναι καταρράκτης και στα δύο μάτια και στον μεγάλο όγκο υποθέσεων που χρεώθηκε.Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας παύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.

Παράλληλα, δεύτερη πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών κατά πλειοψηφία παύθηκε οριστικά, λόγω των μεγάλων, αδικαιολόγητων καθυστερήσεων επί σειρά ετών, τις οποίες είχε εμφανίσει από την είσοδό της στο δικαστικό σώμα.

Σε βάρος της υπήρξαν γραπτές αναφορές πολιτών, όπως και προφορικές διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Η ίδια επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας στενών συγγενών της (συζύγου, πατέρα, μητέρας και αδελφής) τα οποία συνέβαλαν στις καθυστερήσεις.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης, αρεοπαγίτης Γεωργία Κατσιμαγκλή, πρότεινε την οριστική παύση της, πρόταση η οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Πειθαρχική Ολομέλεια.

Στα χέρια πρωτοδίκου εκκρεμούν σήμερα 224 υποθέσεις, ενώ της είχαν αφαιρεθεί 111 υποθέσεις λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.

Σε βάρος της, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων, είχαν υποβληθεί κατ΄ επανάληψη αναφορές τόσο από δικηγόρους όσο και από πολίτες που ζητούσαν την επίσπευση έκδοσης των αποφάσεων τους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, αναφέρθηκε ότι εκδίκαζε μικρό αριθμό υποθέσεων αρμοδιότητας Μονομελούς Πρωτοδικείου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι από τις 570 υποθέσεις που εισήχθησαν προς εκδίκαση, μόνο τις 320 δίκασε και ανέβαλε τις 250. Ακόμη, της είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 25 ημερών και επίπληξη.

Η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Μαρουλίω Δαβίου, επισήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι η εν λόγω πρωτοδίκης δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών της και βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μόνιμο υπηρεσιακό αδιέξοδο, δεν παρέχει σχεδόν καθόλου ή ελάχιστο δικαστικό έργο.

Η Ολομέλεια έκανε δεκτή την εισήγηση της κ. Δαβίου και απέλυσε οριστικά την πρωτοδίκη.Ακόμη, με συνοπτικές διαδικασίες η Ολομέλεια οριστικοποίησε την απόλυση γυναίκας εφέτη λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες: Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»

Σημεία της ομιλίας του Μίλτου Ζαμπάρα, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την κατάργηση της αντισυνταγματικής ρύθμισης για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας επίκρινε την κυβέρνηση για την τροπολογία που αφορά τους εργαζόμενους στην Λάρκο και τόνισε: «Είναι τόσο ξεδιάντροπος ο τρόπος που ενεργείτε. Ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα δικαστήρια (που εκδικάζονται  ασφαλιστικά μέτρα) και ενώ βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα, εσείς ψάχνετε τρόπους να τους ξεφορτωθείτε». Με την εν λόγω τροπολογία η κυβέρνηση εξαφανίζει τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, ενώ με πραξικοπηματικό τρόπο προσπάθησε να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας την μη ψηφισμένη τροπολογία (!) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, εις βάρος των εργαζομένων.

Όσο αφορά για την τροπολογία που κατάθεσε η κυβέρνηση την  τελευταία στιγμή ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε ότι πρόκειται για μια ακόμη ξεδιάντροπη προσπάθεια  να καλύψουν τις τράπεζες και όχι τους πολίτες αφού  επί της ουσίας, βάζουν τις τράπεζες στην θέση του εισαγγελέα!

Στην συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια. « Η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το 2022 έλεγε ότι τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν με το 90%,  με γενναία επιστροφή της λεηλασίας πίσω στους καταναλωτές, μετά το πολιτικό χαστούκι των Ευρωεκλογών, αποφάσισε να φορολογήσει τα υπερκέρδη με τον κατώτατο συντελεστή (33%). Είναι επιτυχία ή απόλυτη αποτυχία και απροθυμία να πατάξουν την αισχροκέρδεια; Αλήθεια, τι γίνεται με τα υπερκέρδη των τραπεζών, των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας;”

Κλείνοντας ο Μ. Ζαμπάρας τόνισε: «Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας δεν αλλάζουν, είναι στο ιδεολογικό σας DNA η απαξίωση του κόσμου της εργασίας, είναι στο ιδεολογικό σας DNA, η εμμονή σας με τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας: