Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024

Πολύ άσχημη εντύπωση προκαλεί στους πολίτες ο ιδιότυπος «πόλεμος των πόθεν έσχες» των πολιτικών την στιγμή που οι ίδιοι «βγάζουν, δεν βγάζουν» τον μήνα τους, αυτοί να «τσακώνονται» για το ποιος έχει περισσότερα ακίνητα και χρήματα στην άκρη και πως τα… απέκτησε!

Τελευταίο επεισόδιο η σύγκρουση Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το «πόθεν έσχες» του πρώτου, στο οποίο παρουσιάζονται αρκετά εκατομμύρια δολάρια ως επενδυτικά προϊόντα.

Και αυτόν τον καβγά τον ακούν οι πολίτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους με το ζόρι βγάζουν 1000 € το μήνα και έχουν έξοδα για… 2000 € το μήνα!

Μάλιστα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτάει τον πρωθυπουργό πως ο ίδιος απέκτησε τα τελευταία χρόνια 39 ακίνητα παρουσιάζοντας ως βασικό τους εισόδημα την βουλευτική αποζημίωση των περίπου 8.000 €.

Το πρωί ο Αντώνης Γεωργιάδης χαρακτήρισε το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη ως «παραμύθι της Χαλιμάς» και ότι στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χρωστάει και μισό εκατομμύριο € και θα πρέπει να μας εξηγήσει πως ζει».

Προανήγγειλε μάλιστα από μόνος του και ποινικές διώξεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Φυσικά τα πλουσιοπάροχα «πόθεν έσχες» δεν σταματούν μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρωθυπουργό, επεκτείνονται και στους υπουργούς και φυσικά είναι διακομματικά και αφορούν πολιτικούς από όλους τους κομματικούς χώρους.

Δεν αφορούν μόνο την Νέα Δημοκρατία (όπως για παράδειγμα την οικογένεια Βαρβιτσιώτη), αφορούν και τον ΣΥΡΙΖΑ (όλοι θυμούνται το «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Παπαδημούλη με τα πάρα πολλά ακίνητα, αλλά και άλλων στο ίδιο κόμμα)

Ούτε ένας πρωθυπουργός τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα υπήρξε στην ζωή του εργαζόμενος, αλλά όλοι είναι ή ήταν πλούσιοι. Πώς γίνεται αυτό;

Αυτή είναι η απορία που έχουν όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες στο μυαλό τους, αναρωτώμενοι γιατί οι ίδιοι δεν πλούτισαν ποτέ και δεν κατάφεραν να κρατήσουν μια δεκάρα στην άκρη για τον εαυτό τους.

Τόσο καλή διαχείριση κάνουν οι πολιτικοί και έχουν τόσα λεφτά στην άκρη; Τόσο καλοί είναι και έχουν τόσο σπουδαίες ικανότητες ώστε να έχουν εξαιρετικές δουλειές των πολλών χιλιάδων ευρώ και στο τέλος να έχουν καταφέρει να έχει ο καθένας τους από 40 ακίνητα;

Άλλοι πάλι που δεν έχουν επισήμως δουλέψει ποτέ ή σχεδόν ποτέ και έχουν ως επίσημο εισόδημα την βουλευτική αποζημίωση (άλλος αδόκιμος όρος), που είναι μεγάλη (και αφορολόγητη στο μεγαλύτερο μέρος της), πως καταφέρνουν και έχουν ακίνητες περιουσίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ;

Η απόκτηση μίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας (εννοούμε πραγματικά μεγάλης όχι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είναι ο μέσος όρος) απαιτεί πολλά εκατομμύρια, αλλά απαιτεί εξίσου μεγάλους πόρους η κατοχή της και η συντήρησή της λόγω ΕΝΦΙΑ και πάγιων υποχρεώσεων.

Μάλλον, οι πολιτικοί είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους πολίτες και κάνουν κάτι καλύτερα και τα καταφέρνουν τόσο ικανοποιητικά στις ζωές τους.

Το οξύμωρο είναι ότι οι πολίτες ψηφίζουν εν συνεχεία τέτοιους ανθρώπους για να φτιάξουν τις δικές τους ζωές.

Όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον που διάγει έναν βίο ανώτερου οικονομικού επιπέδου να κατανοήσει τα προβλήματα κάποιου που βρίσκεται στο όριο της «ζώνης του λυκόφωτος» όπως συμβαίνει στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
5Η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι δικαίως από τις πιο προβεβλημένες Παγκόσμιες Ημέρες και δικαίως. 
Η πολλαπλή και αναμφίβολα πλέον ανθρωπογενής κρίση των ισορροπιών του γήινου οικοσυστήματος, κρίση κλιματική, κρίση κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, κρίση φυσικών πόρων, θέτει την ανθρωπότητα μπροστά σε πρωτοφανή προβλήματα, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν είναι επιλύσιμα εντός των συνόρων των κρατών ή και ενοτήτων κρατών.
ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ως τμήμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είμαστε υπαρξιακά ταγμένοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να τεθούν οι προτεραιότητες που επιβάλλει η πολλαπλή, όπως την περιγράψαμε, κρίση και να γίνει «ότι χρειαστεί» για να ανακοπεί αυτή η πορεία προς το γκρεμό χωρίς φρένα.
Εν όψει και των ευρωεκλογών θεωρούμε ότι εκείνο που προέχει είναι να ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ τα πεδία των πολιτικών συγκρούσεων που προκύπτουν, εκ των πραγμάτων, σήμερα, ώστε να τεθούν σωστά τα προτάγματα.
Στο εντελώς θεμελιώδες επίπεδο η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων που στηρίζουν το «ότι χρειαστεί» και εκείνων που προβάλλουν αντιρρήσεις οικονομικών ή στενών εθνικών συμφερόντων είναι σύγκρουση μεταξύ της αλήθειας των γεγονότων και ανορθόλογων αυταπατών. ¨Όσοι εμφανίζονται ως εθνικά υπερήφανοι κραδαίνοντας σημαίες με συνθήματα «πρώτα η χώρα  μου» απλώς αδυνατούν να αντιληφθούν ότι είμαστε στο ίδιο πλοίο και δεν πρέπει να το αφήσουμε να έχει την τύχη του Τιτανικού.
Αν το ειδικεύσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πολιτικές δυνάμεις που πιέζουν για αναβολή των αγροπεριβαλλοντικών πολιτικών ή ρίχνουν άμμο στα γρανάζια της εφαρμογής του νόμου για την «αποκατάσταση της ευρωπαϊκής φύσης», θέλουν πολυετείς παρατάσεις των πυρηνικών εργοστασίων, ή νέες εξορύξεις, είναι εκείνες που εθελοτυφλούν. 
Αντίστοιχα στο εθνικό μας επίπεδο, οι δυνάμεις που θέλουν τις πολιτικές προστασίας της μοναδικής ελληνικής φύσης να μένουν στο επίπεδο της επιφάνειας και της τήρησης των προσχημάτων, οι δυνάμεις που θέλουν να δώσουν χρόνο στους επενδυτές που (άφρονα) υπερεπένδυσαν σε εργοστάσια φυσικού αερίου να τα αποσβέσουν, καθυστερώντας την αναγκαία στροφή των επενδύσεων στα Δίκτυα μεταφοράς και την  αποθήκευση (μπαταρίες και αντλησιοταμίευση), είναι δυνάμεις που οπισθοδρομούν.
Εμείς είμαστε ρεαλιστές. Ζητούμε και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο τα αντίθετα από τα παραπάνω, ζητούμε όχι εκείνα που ΒΟΛΕΥΟΥΝ προσωρινά αλλά εκείνα, που μοιάζουν δύσκολα αλλά αφήνουν βάσιμες ελπίδες ότι τα παράλληλα στοιχήματα της ανακοπής της απώλειας βιοποικιλότητας, της στροφής 100% και το ταχύτερο στην καθαρή ενέργεια, χωρίς πυρηνικά, της πραγματικά κυκλικής οικονομίας που σώζει πόρους και για τις επόμενες γενιές, ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ.
Η Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι ημέρα «εορτασμού»  είναι η κατάλληλη μέρα για να σκεφτούμε ΚΑΘΑΡΑ την ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση του πλανήτη και να προωθήσουμε σε όλα τα επίπεδα την πολιτική του «ότι χρειαστεί» για να διατηρηθεί ζωντανό στο διηνεκές το πολύτιμο γήινο οικοσύστημα που περιέχει και εμάς μαζί με τις ελπίδες και τις αυταπάτες μας.
Στις 9 Ιουνίου, στηρίζουμε στην Ευρώπη τις πιο συνεπείς δυνάμεις του «ότι χρειαστεί», τις δυνάμεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, στην Ελλάδα το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ στο οποίο συμμετέχουμε με οκτώ υποψηφίους.

Δείτε εδώ τους υποψήφιούς μας
 
 
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η πλήρης αποτυχία της «πατέντας» των χρωματιστών τιμολογίων της κυβέρνησης που οδηγείται σε Βατερλό. Το ανεπανάληπτης έμπνευσης σχέδιο του ΥΠΕΝ, με το οποίο μας υποσχόταν μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, τελικά ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα. Όχι απλά οι τιμές δεν μειώθηκαν, αλλά το καλοκαίρι μας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις με αυξήσεις για τον Ιούνιο από 11.6% μέχρι και 66.84%!!!

Ενώ οι πολίτες έχουν βιώσει πρωτοφανείς αυξήσεις τα τελευταία έτη στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μας παρουσίασαν τα χρωματιστά τιμολόγια με τους ακατανόητους αλγόριθμους πετώντας το μπαλάκι τις ευθύνης στους πολίτες, τώρα μας περιμένουν νέες υπέρογκες αυξήσεις, ασήκωτες για ένα μέσο νοικοκυριό. 

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες - καρτέλ, συνεχίζουν να έχουν ρεκόρ υπερκερδών χωρίς η κυβέρνηση να τους ακουμπά και ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι οι αυξήσεις οφείλονται στον καιρό που δεν φύσηξε αρκετά αυτό το διάστημα!!!  

Πόση κοροϊδία ακόμα μπορούμε να ανεχτούμε; Πρώτα έφταιγε ο πόλεμος, μετά έφταιγε ο καταναλωτής που δεν ελέγχει ποιο τιμολόγιο τον συμφέρει και τώρα φταίει ο καιρός που δεν φυσάει. Περιμένουμε να έρθουν και οι ακρίδες για να ολοκληρωθεί το σενάριο επιστημονικής φαντασία της κυβέρνησης και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Οι ευρωεκλογές 2024 διεξάγονται πανευρωπαϊκά την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών. Φέτος, για πρώτη στην Ελλάδα εφαορμόστηκε και η επιστολική ψήφος. Όπως και στις εθνικές εκλογές, η ψήφος είναι υποχρεωτική, πλην εξαιρέσεων.

Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές 2024
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να επιλέξουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι των ευρωεκλογών που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες.

Η χώρα μας στις ευρωεκλογές του 2024 εκλέγει 21 ευρωβουλευτές.

Πού ψηφίζω στις ευρωεκλογές 2024
Εάν δεν επιλέξετε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου θα πρέπει να δώσετε το κάνετε με φυσική παρουσία. Το εκλογικό σας τμήμα καθορίζεται με βάση την διεύθυνση κατοικίας σας. Για να το βρείτε, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και την ενότητα «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο. H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024