Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  10:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η συμμαχία των BRICS, αποτελούμενη από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, βλέπει τη δύναμή της να ενισχύεται καθώς 28 χώρες έχουν υποβάλει επίσημες αιτήσεις για συμμετοχή ως πλήρη μέλη ή κράτη-εταίροι.

Οι χώρες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Αλγερία, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, το Μπαχρέιν, τη Λευκορωσία και το Βιετνάμ.

Η διεύρυνση αυτή ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο των BRICS, προσφέροντας μια εναλλακτική στις δυτικές οικονομικές και πολιτικές δομές.

Η Ρωσία, ως ιδρυτικό μέλος, στηρίζει ενεργά την επέκταση, τονίζοντας τη σημασία της πολυπολικότητας και της οικονομικής συνεργασίας.

Η ενσωμάτωση νέων μελών θα ενισχύσει την παγκόσμια επιρροή των BRICS, παρέχοντας μια ισχυρή βάση για συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία και η οικονομία. 

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Για ακόμα μία φορά οι δηλώσεις του Β.Πούτιν έχουν θέσει την ουκρανική ηγεσία και το ΝΑΤΟ να βρίσκεται με μεγάλα ερωτηματικά για το τι πραγματικά αντιμετωπίζουν και ήδη αναλυτές αναφέρουν ότι μάλλον η Δύση δεν ακούει τα ρωσικά «καμπανάκια» μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Γιατί ο Β.Πούτιν δείχνει να τους τα λέει. πρώτα μίλησε για σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, το οποίο δεν το δέχτηκαν και στη συνέχεια τους είπε τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που δεν το γνώριζαν οι Ουκρανοί!

Το επόμενο βήμα όπως αρκετοί αναφέρουν είναι η διεξαγωγή μιας πλήρους κλίμακας προώθηση μαζικά πλέον προς κάθε κατεύθυνση που απλά θα μπορούσε να σαρώσει κάθε ουκρανική προσπάθεια άμυνας.

Έτσι ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι στο ουκρανικό μέτωπο βρίσκονται 700.000 Ρώσοι στρατιώτες κάτι που σημαίνει ότι οι ουκρανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πέσει έξω κατά περίπου 150.000 στρατιώτες που θεωρούσαν ότι βρίσκονται στις ζώνες μάχης.

«Έχουμε 700.000 στρατιώτες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Β.Πούτιν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με παρασημοφορημένους στρατιώτες.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας που μιλούσε για 550.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής που σημαίνει ότι πραγματικά δεν γνωρίζουν και οι 700.000 του ρωσικού στρατού μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ακόμα και ένα 1.000.000.

Και απέναντι οι Ουκρανοί προσπαθούν από το φθινόπωρο να συγκροτήσουν 10 νέες ταξιαρχίες (50.000). Πέντε από αυτές είναι σχεδόν έτοιμες να σταλούν στο μέτωπο, άλλες πέντε αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξοπλισμό, όπλα και προσωπικό.

Το Κίεβο θα ρίξει αυτούς τους 50.000 στρατιώτες στη μάχη στο εγγύς μέλλον, καθώς οι απώλειες υπερβαίνουν ήδη τους αριθμούς που στέλνονται στο μέτωπο.

Ίσως η πρόταση της Μόσχας για ένα συγκεκριμένο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός σε λίγο καιρό να θεωρείται ότι θα ήταν «νίκη» για το Κίεβο.

Θυμίζουμε ότι στην διάρκεια ομιλίας του στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) στις 14 Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αρχίσουν να «αποσύρονται πλήρως» από εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουσκάνσκα, Ζαπορίζια και Χερσώνα και ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείπει επίσημα τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προτού η Ρωσία συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Να αναπτύξει περισσότερα πυρηνικά όπλα βγάζοντάς τα από συνθήκες αποθήκευσης και θέτοντάς τα σε ετοιμότητα ενόψει της αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα εξετάζει το ΝΑΤΟ ώστε να είναι έτοιμο για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις δύο υπερδυνάμεις όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ εντάσσει την Κίνα στο ίδιο «πακέτο» απειλής με την Ρωσία, αλλά και την Βόρεια Κορέα.

Αυτό σημαίνει πως η Δύση έχει κατανοήσει πως εάν συμβεί πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία, η Κίνα θα εμπλακεί άμεσα στο πλευρό της, καθώς ξέρει πως αν χάσει η Μόσχα μετά έρχεται η σειρά της.

Στο «μπλοκ» αυτό θα ενταχθεί και η Βόρεια Κορέα μαζί με το Ιράν και πιθανότατα οι χώρες των BRICS.

Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα μέλη της Συμμαχίας για διαφάνεια γύρω από τη χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου ως αποτρεπτικού παράγοντα.

“Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να είναι λειτουργικές και πόσες να αποθηκευτούν, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε διαβουλεύσεις για αυτά τα ζητήματα. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε“, δήλωσε στην εφημερίδα.

Η διαφάνεια βοηθάει στο να επικοινωνήσουμε το άμεσο μήνυμα ότι εμείς, φυσικά, είμαστε μια συμμαχία με πυρηνικά. Ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα, αλλά όσο υπάρχουν τα πυρηνικά όπλα, θα παραμείνουμε μια συμμαχία με πυρηνικά, γιατί ένας κόσμος όπου η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα έχουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ δεν έχει, είναι ένας πιο επικίνδυνος κόσμος”, σχολίασε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, τα πυρηνικά όπλα είναι “η έσχατη εγγύηση ασφάλειας” του ΝΑΤΟ και ένα μέσο για τη διατήρηση της ειρήνης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους ότι ωθούν τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης δίνοντας στην Ουκρανία όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον ρωσικού εδάφους.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στον συντονισμό των προμηθειών όπλων στο Κίεβο, σπάνια μιλάει για όπλα δημόσια, αν και είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικές βόμβες σε πολλές τοποθεσίες στην Ευρώπη.

Γενικά, τουλάχιστον ανεπίσημα, στις ΗΠΑ μοιάζει να μην βρίκσονται σε κατάσταση DEFCON 5 (απόλυτης ηρεμίας) η εδώ και αρκετό καιρό.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ κατόπιν των Ευρωεκλογών.

«Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα. Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος μας είχε γυρίσει την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίζει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

«Τόσους μήνες τι ακούμε; Δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση. Εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση, δεν είμαι TikToker»!

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών λέγοντας πως: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν είμαστε ζούγκλα. Δε θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Θα τα πω όλα στην κεντρική επιτροπή. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές».

«Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή. Όποιος συνεχίσει την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός» τόνισε προειδοποιώντας διαγραφές.

Για τη παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και για το εάν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσία τους κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Ο χώρος αυτός μπορεί να αναταχθεί, όχι με γυρολόγους και ανθρώπους που όταν χάνουν την καρέκλα, ξαφνικά θυμούνται τη δημοκρατική παράταξη» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας έδωσε άμεση απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αποδέχτηκε να πάει το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές για νέο πρόεδρο.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει:

«Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές.

Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του.

Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση.

Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι.

Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες.

Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν.

Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ.

Η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 έως 14%.

Εξάλλου όλα τα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

pronews.gr

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 12:45

Η Ελλάς στην πυρά!

Ταξιδεύουμε πίσω, στον μήνα Ιούλιο του 64 μ.Χ. Η Ρώμη καίγεται! Ο Κλαύδιος Καίσαρας Αύγουστος Γερμανικός, γνωστός ως Νέρων, κοιμάται! Ο εμπρηστής αυτοκράτορας καίει τη Ρώμη και αποδίδει την πυρκαγιά στους Χριστιανούς, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πρώτες μεγάλες διώξεις εναντίον τους.

Το σκηνικό μεταφέρεται σήμερα στην πατρίδα μας. Η Ελλάς στην πυρά! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές. Αβέβαιο αν, όσοι νοιάζονται, μπορούν να σβήσουν τη φωτιά πριν γίνουν όλα στάχτη. Πολύ πιο αβέβαιο αν θα υπάρξει μετά η δυνατότητα να ξαναφέρουν στη ζωή, να ξαναχτίσουν ότι καταστράφηκε!

Κι αυτοί που φταίξανε, κι αυτοί που φταίνε, αλαζόνες, αδίστακτοι και ημιπαράφρονες σύγχρονοι Νέρωνες, βαθειά κοιμούνται ασυνείδητοι, ήσυχοι και ευτυχείς, ακμαίοι μέσα στην υλική τους ευρωστία. Είναι τα παλάτια τους κομψά κι οχυρωμένα, φύλακες πολλοί στους γύρω δρόμους τα φυλάνε και τους κρατούν - έτσι θαρρούν- μακριά απ' του λαού τη δυστυχία.

Μα να, ξαφνικά, καθώς κοιμούνται, νομοτελειακά, τους πιάνει μια απόκοσμη ανησυχία. Μια απαίσια βοή ακούγεται τη σκάλα του παλατιού τους ν’ ανεβαίνει. Ένα φόβος τους συνθλίβει και προσπαθούν τα ασήμαντά τους σώματα να κρύψουν.

Μην απορείτε σύγχρονοι Νέρωνες!

Είναι η θεία νέμεση που παραμονεύει. Την ανησυχία και την αλλόκοτη φοβία που σας καταβάλει θα διαδεχθεί ο τρόμος. Το ξόανα κι οι Λάρητες, οι ψεύτικοι μικροθεοί σας, δεν μπορούν να σας γλυτώσουν.

Έρχεται η ώρα σας! Η απαίσια θανάσιμη βοή που ακούτε τη σκάλα του παλατιού σας ν' ανεβαίνει, και τα σιδερένια βήματα που τραντάζουν τα σκαλιά δεν είναι για καλό σας!

Είναι τα βήματα των Ερινύων! Κι αυτές κανείς φρουρός δεν σταματά, γιατί σ' αλαζονεία κι έγκλημα φυτεύουν θεία μαχαιριά!

Είναι η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων και ο Δίκαιος Κριτής που θα σας κατατροπώσουν!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ



Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στο OPEN.

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε. Έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Όπως είπε σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (...) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

«Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)», είπε ακόμη. Παναγιώτης Βλάχος: Είμαστε ένα βήμα πίσω Στην πρόταση του κ. Παππά απάντησε ο Παναγιώτης Βλάχος από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει και στις χειρότερες στιγμές του τα τελευταία χρόνια πως αναζητούσε τις πολιτικές συνεργασίες. Αλλά εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε ένα βήμα πιο πίσω. Προέχει να διαχειριστούμε αυτό που έχει προκύψει στο κόμμα μας, να έχουμε έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη του τι θα κάνουμε εμείς και κατά πόσο αυτή η συζήτηση για το πώς μπορεί να διερευνηθεί ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, θα αφορά και την συνεργασία μας με άλλα κόμματα».

«Θεωρώ πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επειδή έχει και την ευθύνη, θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη ανασυγκρότησης και ανοίγματος του κόμματος και από κει και πέρα, εφόσον μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης ή πρόωρης εσωκομματικής κάλπης, τέτοια ζητήματα θα συζητηθούν», επισήμανε.

protothema.gr

Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζομένων στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα και την ανάγκη ενίσχυσης των μονάδων Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Ελλάδα

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα και άμεσης ενίσχυσης των μονάδων Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Ελλάδα κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνας Σταρακά. Την αναφορά συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, Μιχάλης Κατρίνης και Ιωάννης Τσίμαρης.

Στην αναφορά επισυνάπτονται μεταξύ άλλων οι επιστολές των εργαζομένων των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ.) των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας σχετικά με τις συμβάσεις τους που φτάνουν στη λήξη τους στις 30/06/2024. Όπως εξηγείται μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, οι εξυπηρετούμενοι θα μείνουν χωρίς τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την υποτροπή των ασθενών, την αδυναμία διαχείρισής τους από τους φροντιστές και την αυξημένη ροή εισαγωγών στις Ψυχιατρικές Κλινικές που εξυπηρετούν τους νομούς αυτούς. Παράλληλα, επισυνάπτεται και η επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Νήσων με την οποία ζητείται η άμεση ενίσχυση των Κλινικών και των Δομών Ψυχικής Υγείας της Δυτικής Ελλάδας όπου εντοπίζονται ελλείψεις, αλλά και η επιστολή μιας μητέρας παιδιού με διαγνωσμένη διπολική διαταραχή, με την οποία εξηγείται πόσο απαραίτητες είναι οι δομές ψυχικής υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του παιδιού της.

Κλείνοντας, οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό για τις σχετικές προθέσεις και ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 09:51

Λάθος κατάλαβε το μήνυμα

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για να διασκεδάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμά τους και προχώρησε σ’ ένα βεβιασμένο ανασχηματισμό. Έτσι, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, εξέπεμψε μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης», εννοώντας ότι η κυβέρνησή του δεν προτίθεται να αλλάξει, αλλά, να εντείνει τις ακολουθούμενες μέχρι σήμερα πολιτικές της. Αλήθεια, αυτό το μήνυμα έλαβε ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει;

«Οι συμπολίτες μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις …» είπε ο Πρωθυπουργός.

Όχι, κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ζήτησαν αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζετε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ζήτησαν αλλαγή πορείας για τη χώρα. Γι’ αυτό απονομιμοποίησαν την κυβέρνησή σας, που έχει πλέον την αποδοχή μόνο του 28% του ψηφοφόρων. Το υπόλοιπο 72% δεν σας εγκρίνει.

Η ακρίβεια, κ. Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι θέλετε να πατάξετε, είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και ιδιαίτερα αυτού του αγροτικού τομέα, γι’ αυτό και αυξάνονται ανεξέλεγκτα οι τιμές των τροφίμων. Επίσης, είναι το αποτέλεσμα του χρηματιστηρίου της ενέργειας, του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, της αδιαφορίας σας για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Τέλος, είναι το αποτέλεσμα της διατήρησης των υψηλών συντελεστών του ΦΠΑ.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, ζητούν βελτίωση της παρεχόμενης υγείας και παιδείας, τομείς που εσείς συρρικνώνετε και ιδιωτικοποιείτε, για να εμφανίσετε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος  και να λάβετε τα εύσημα από την Κομισιόν.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, παρά την προπαγάνδα, δε θέλουν την αποκαλούμενη «Πράσινη Συμφωνία» της ΕΕ που καταστρέφει τα βουνά μας για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και τα χωράφια για να «φυτευτούν» φωτοβολταϊκά, ενώ παράλληλα αυξάνει το ενεργειακό κόστος.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, ζητούν σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και όχι κατευναστική πολιτική με υποχωρήσεις και υποκλίσεις στον Ερντογάν. Ζητούν ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και όχι αποστολή οπλικών συστημάτων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην Ουκρανία. Επίσης ζητούν την ενεργή συμπαράσταση προς την κατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία και όχι πομφόλυγες περί εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, θέλουν την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας από τις συνέπειες  της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι εκκλήσεις προς τους Σλαβοαλβανούς των Σκοπίων να την τηρήσουν.

Οι έλληνες πολίτες, κ. Μητσοτάκη, δεν εγκρίνουν την «Woke» ατζέντα σας. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν, κατ’ επιλογήν, πολλά φύλα (ΛΟΑΤΚΙ+), παρά μόνο δύο (αρσενικό και θηλυκό). Δε θέλουν να μεγαλώνουν τα παιδιά με γονέα 1 και γονέα 2. Δε συμφωνούν με τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Δε θέλουν να γεμίσετε τη χριστιανική Ελλάδα με τζαμιά και μιναρέδες. Δε θέλουν να εγκατασταθούν στην πατρίδα μας διάφορες αλλοεθνείς μειονότητες που θα αλλοιώσουν την ομοιογένεια του ελληνικού πληθυσμού. Δε θέλουν τον αντινατιβισμό σας.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα κ. Μητσοτάκη πρέπει να πατήσετε φρένο και όχι γκάζι στις αποκαλούμενες «μεταρρυθμίσεις» σας. Μη θεωρήσετε, κ. Μητσοτάκη, ότι η ανυπαρξία μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης, με διαφορετικό εναλλακτικό πρόγραμμα, θα σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε τις καταστροφικές, για τη χώρα, πολιτικές σας. Η τιμωρία αύριο θα είναι πολύ πιο  αυστηρή απ’ αυτήν που σας επέβαλλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές.

Υ.Γ. Ο Αλέξης Τσίπρας και το Ινστιτούτο του, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στις 17 και 18 Ιουνίου, ακριβώς έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών (2018), Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» στην Αθήνα. Οι άνθρωποι εκτός των άλλων είναι και προκλητικοί. Στη Διεθνή Διάσκεψη θα τιμηθεί με το Βραβείο των Πρεσπών! ο πρώην αμερικανός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, που το διάστημα 1994-2018 προσπαθούσε να επιτύχει μια οποιαδήποτε συμφωνία προκειμένου τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Στη Διάσκεψη, μεταξύ πολλών άλλων, θα συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόβ, ο πρώην πρωθυπουργός του 1ου μνημονίου Γ. Παπανδρέου, ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη Ευρωπαίος Επίτροπος Μ. Σχοινάς, ο Σ. Στεφάνου Γεν. Γραμματέας του κυπριακού ΑΚΕΛ και οι δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης Χ. Δούκας και Ε. Ιμάμογλου. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Οργανώσεων κάλεσε για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 16.30, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ωδείο Αθηνών, όπου θα γίνει η Διεθνής Διάσκεψη, με κύριο στόχο να «τιμηθεί» η μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας απαγορεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ