Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  6:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

«Βόμβα» έριξε ο Βρετανός βουλευτής Άντριου Μπρίτζεν, πρώην μέλος του συντηρητικού κόμματος προειδοποιώντας ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την πραγματοποίηση μιας επιχείρησης σε ευρωπαϊκή πόλη, χωρίς να αναφέρει ποια, με χρήση ραδιενεργού υλικού προκειμένου στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Ρωσία.

O Μπρίτζεν είπε πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την στρατιωτική πηγή πληροφοριών, η οποία του εκμυστηρεύτηκα ότι «υπάρχει άφθονο ραδιενεργό υλικό (bβρώμικες βόμβες) που φεύγει από την Ουκρανία με άγνωστο προορισμό κάθε φορά. Ένα τέτοιο κτύπημα θα αποτελέσει και την πρόφαση για πόλεμο κατά της Ρωσίας».

O Μπρίτζεν ήταν μέλος του Συντηρητικού Κόμματος αλλά διεγράφη από αυτό  τον Απρίλιο του 2023, επειδή επέκρινε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον COVID-19!

Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Reclaim Party τον Μάιο του 2023 αλλά παραιτήθηκε από το κόμμα τον Δεκέμβριο του 2023.

Στην κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία, έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση των Συντηρητικών πρωθυπουργών Ντέιβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας από το αξίωμα. Είναι εξέχων υποστηρικτής του Brexit.

Αφού αποχώρησε από το Reclaim Party τον Δεκέμβριο του 2023, ο Μπρίτζεν παρέμεινε  ως ανεξάρτητος βουλευτής για το υπόλοιπο της θητείας του Κοινοβουλίου του 2019, ανακοινώνοντας την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος για την εκλογική του περιφέρεια του North West Leicestershire στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας ως το «πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην καθημερινότητά» της καθώς και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας όπως η υγεία και οι μετακινήσεις αναφέρεται –μεταξύ άλλων– ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων.

«Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της. Ξέρω ότι οι πολίτες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Και αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Θέματα που θέτει επίσης επί τάπητος είναι οι ρυθμίσεις του ποινικού κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία ώστε να προστατευθούν «ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αποτρέποντας την επαναθυματοποίησή τους από το θύτη».

Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ τονίζει ότι δρομολογείται η «ψηφιοποίηση των διαδικασιών για πιο γρήγορο έλεγχο των αιτήσεων, έτσι ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα και οι προσλήψεις».

Ανάμεσα σε άλλα, υπενθυμίζει την «εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών μας, και να ακολουθούν τις οδηγίες ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας για να αποφύγουμε εστίες από αμέλεια».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Καλημέρα σε όλες και όλους! Επανέρχομαι από σήμερα -μετά από μία σύντομη αλλά επιβεβλημένη λόγω των ευρωεκλογών διακοπή- στη συνήθεια της Κυριακάτικης εβδομαδιαίας ανασκόπησης κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων που ξεχωρίζω και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της. Ξέρω ότι οι πολίτες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Και αυτό θα κάνουμε.

Και το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην καθημερινότητα δεν είναι άλλο από την ακρίβεια. Με αυτό λοιπόν θα ξεκινήσω τη σημερινή ανασκόπηση. Την εβδομάδα που μας πέρασε ανακοινώσαμε ότι μονιμοποιούμε τους έως πρότινος προσωρινά μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση (takeaway & delivery) καφέ. Όπως το κάναμε ήδη (δηλαδή από 1/1/2024) για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, παρατείνουμε για άλλο ένα εξάμηνο, έως τις 31 Δεκεμβρίου, τα μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ράφι και την καταπολέμηση της ακρίβειας και ενισχύουμε τη ΔΙΜΕΑ με επιπλέον 30 στελέχη για περισσότερους ελέγχους στην αγορά.

Ως έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και δίκαιης αναδιανομής της υπερβάλλουσας κερδοφορίας συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, επιβάλλουμε επίσης Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στα πλεονάζοντα κέρδη που κατέγραψαν το 2023 τα διυλιστήρια καυσίμων, όπως είχαμε κάνει το 2022. Τα έσοδα αυτά θα διατεθούν τον Δεκέμβριο για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν θα ωφεληθούν από τη νέα αύξηση των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2025. Επιπλέον, ένα μέρος από τη νέα φορολόγηση των υπερκερδών θα ενισχύσει και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την εβδομάδα αυτή είδαμε επίσης το πώς λειτουργούν στην πράξη υπέρ των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας οι νέες ρυθμίσεις που ψηφίσαμε πρόσφατα στον ποινικό κώδικα. Με λελογισμένες πρόσθετες παρεμβάσεις δικονομικού χαρακτήρα που επεξεργαζόμαστε, μπορούμε να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αποτρέποντας την επαναθυματοποίησή τους από το θύτη. Οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι προσεκτικές και με σεβασμό στις επιταγές του κράτους δικαίου.

Συνεχίζω με το ΑΣΕΠ που πρέπει να συγχρονιστεί με την ψηφιοποίηση του υπόλοιπου κράτους ώστε να υλοποιεί ταχύτερα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή της αξιοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου. Προχωράμε λοιπόν σε ψηφιοποίηση των διαδικασιών για πιο γρήγορο έλεγχο των αιτήσεων, έτσι ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα και οι προσλήψεις. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: θα μπορούν να αντλούνται δεδομένα πια από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet, και έτσι θα επικαιροποιούνται αυτομάτως τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων, μειώνοντας τελικά τον χρόνο αξιολόγησης των αιτήσεων. Λιγότερη γραφειοκρατία σημαίνει και ενίσχυση του κύρους του ίδιου του ΑΣΕΠ. Στόχος μας εντός της τρέχουσας θητείας είναι οι προσλήψεις που εξαγγέλλονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού να ολοκληρώνονται μέσα στο έτος, και όχι όπως γίνεται τώρα, που παίρνει δύο ή και περισσότερα χρόνια. Το αυτονόητο δηλαδή!

Περνάω στην Υγεία τώρα για να σας πω ότι το προηγούμενο διάστημα μπήκε σε λειτουργία το Ψηφιακό Αποθετήριο Εργαστηριακών Εξετάσεων Ασθενούς. Τι είναι αυτό; Στο MyHealth, το προσωπικό ηλεκτρονικό αρχείο με το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη (που μέχρι σήμερα περιλάμβανε παραπεμπτικά, συνταγογραφήσεις και ραντεβού) καταχωρούνται πλέον και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε ο θεράπων ιατρός να έχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διαχείριση κάθε περιστατικού. Χωρίς πλέον να ταλαιπωρείται ο ασθενής αναζητώντας και μεταφέροντας φακέλους με διαγνώσεις και ιατρικά αποτελέσματα.

Μένω στο πεδίο της δημόσιας υγείας για να σας πω ότι την εβδομάδα που μας πέρασε υπογράφηκε η ΚΥΑ για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει από δωρεάν τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μέχρι δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που ξεκινάμε, μετά το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού και το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Αλλάζω θέμα για να σας πω ότι πριν από μερικές μέρες διευρύναμε τα κριτήρια που ορίζουν τους ευάλωτους οφειλέτες, και έτσι πλέον συμπεριλαμβάνονται στις προστατευτικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τα άτομα με αναπηρία. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος το οποίο κάναμε πράξη και το οποίο αυξάνει την προστασία στους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη στην προσπάθειά τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Πάμε να βγούμε λίγο στους δρόμους και να μιλήσουμε για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που προστέθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σας είχα γράψει πριν από έναν μήνα πως ένα μέρος τους είχε ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγια, και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στον στόλο των αστικών λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσα στον Ιούνιο. Όπως και έγινε. Σήμερα λοιπόν είναι σε λειτουργεία και τα 250 οχήματα αυτού του τύπου που έχουμε προμηθευτεί, ενώ τρέχει η προκήρυξη για την πρόσληψη 40 οδηγών για τον ΟΑΣΘ.

Επόμενο θέμα, το «τέλος» που μπαίνει στο Τέλος Χαρτοσήμου, το οποίο είναι μαζί μας σχεδόν έναν αιώνα, και πια αντικαθίσταται από το ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής, που θα επιβάλλεται μόνο στις συμβάσεις και συναλλαγές που καθορίζονται ρητώς στον νόμο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως καταργείται εντελώς, κάτι που σημαίνει λιγότερο κόστος στις συναλλαγές.

Μεθαύριο Τρίτη 25 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το «Thessaly & Evros Pass 2024» συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του τουρισμού στις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον Daniel και του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες θα καλύπτουν δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών. Το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και από την Τρίτη θα μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας μέσω του vouchers.gov.gr.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώσαμε επίσης παράταση έως το φθινόπωρο για όσους αγρότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ για φθηνές προβλέψιμες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είχαμε δεσμευθεί τον περασμένο χειμώνα. Με τις παρεμβάσεις μας στο αγροτικό πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα αλλά και με τη χαμηλότερη φορολογία σε ζωοτροφές και λιπάσματα, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές.

Μία και είναι καλοκαίρι, να σας πω ότι εδώ και 10 μέρες Έλληνες παραθεριστές αλλά και ξένοι τουρίστες έχουν πια έναν Ψηφιακό Βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, το mAiGreece. Πρόκειται για μία εφαρμογή για κινητά που δίνει πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών. «Μιλάει» τις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και άλλες 7. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, που θα στέλνει SMS στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα. Κάτι σαν το ChatGPT των τουριστών στην Ελλάδα!

Μένω στην εποχή του καλοκαιριού αλλά αλλάζω το θέμα, καθώς η ζέστη μας έδειξε από πολύ νωρίς «τα δόντια της». Δυστυχώς, όλα τα στοιχεία οδηγούν τους επιστήμονες στην πρόβλεψη ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα θερμότερα των τελευταίων δεκαετιών. Οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σχεδόν από τον Μάρτιο δίνουν καθημερινά μάχη με τις πυρκαγιές, έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσουν δεκάδες επικίνδυνες εστίες προτού αυτές απειλήσουν ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας. Έχουν γίνει προσλήψεις άλλων 700 δασοπυροσβεστών, αυξήθηκαν οι μονάδες των «δασοκομάντος» από 6 σε 16 και με 25 υπερσύγχρονα drones γίνεται επιτήρηση στους ορεινούς όγκους της Αττικής. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών μας, και να ακολουθούν τις οδηγίες ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας για να αποφύγουμε εστίες από αμέλεια. Ακόμα και μία σπίθα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γι’ αυτό και δεν καίμε χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε μέρη που έχει ξερά χόρτα, δεν κάνουμε εργασίες που δημιουργούν σπινθήρες, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα. Είναι ίσως για πολλούς από εσάς αυτονόητες αυτές οι οδηγίες –δυστυχώς όμως, συνεχίζουμε να βλέπουμε την αμέλεια να παίζει τον ρόλο της. Γι’ αυτό και πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια.

Θα κλείσω τη σημερινή ανασκόπηση συγχαίροντας τους αθλητές και τις αθλήτριες μας για τις μεγάλες διακρίσεις που πέτυχαν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου και Υγρού Στίβου, προσθέτοντας στην εθνική «τροπαιοθήκη» βροχή από χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια καθώς και πανελλήνια ρεκόρ. Και να ευχηθούμε την πρόκριση στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων και στην «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, την εθνική ομάδα μπάσκετ! Επόμενος σταθμός η Γαλλία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

Με την ευκαιρία να προτείνω σε μικρούς και μεγάλους σήμερα που γιορτάζεται παγκοσμίως η Ολυμπιακή Ημέρα, να επισκεφτούν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στο Μαρούσι για να δουν από κοντά καταρχάς την Ολυμπιακή Δάδα των φετινών Αγώνων αλλά και προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους και έγραψαν ιστορία για τη χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, έως τις 6 το απόγευμα. Είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό μουσείο που επιφυλάσσει πολλές συγκινήσεις στους επισκέπτες του.

Εδώ θα σας αφήσω, αφού σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας και την προσοχή σας. Εύχομαι να περάσετε μία πολύ όμορφη μέρα, και ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας την επόμενη Κυριακή!

sinidisi.gr

Εξωστρέφεια, στήριξη των κινημάτων των πολιτών, ευρύτερη απεύθυνση για τη συγκρότηση ενός μεγάλου ενιαίου πράσινου χώρου και διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις, για τη συγκρότηση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης είναι οι πολιτικοί στόχοι των «Πράσινων-Οικολογία», που αποφάσισαν τη διοργάνωση συνεδρίου ανασυγκρότησης τον Νοέμβριο του 2024.

«Η κρίση είναι ευκαιρία αφύπνισης, ανασυγκρότησης και ενεργοποίησης!» τονίζει το νέο κόμμα, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο, από την ένωση των κομμάτων «Πράσινοι» και «Οικολογία» και στις πρόσφατες ευρωεκλογές στήριξε τη λίστα «Κόσμος». 

Στην εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου το Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος εκτιμά μεταξύ άλλων και ότι:

 

«Ο νεοφιλελευθερισμός, οι ψευδαισθήσεις της ανάπτυξης, ο λαϊκισμός και η κωλυσιεργία για την πράσινη μετάβαση και την αύξηση της ανθεκτικότητας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές και την αποδιάρθρωση της παραγωγής, εντείναν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και έφεραν την ακροδεξιά στο προσκήνιο. Η ακροδεξιά ανεβαίνει γιατί η Ευρώπη εμφανίζεται ως ένας θεσμός που εξυπηρετεί περισσότερο τα ισχυρά οικονομικά λόμπι και έχει οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στη διάψευση των προσδοκιών της ευημερίας για πλατιά κοινωνικά στρώματα.

Η ολοένα και βαθύτερη κρίση ανάπτυξης του καπιταλισμού και η διάλυση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, συνοδευόμενα από τις πολλαπλές κρίσεις (κλιματική, κοινωνική, οικονομική), τους πολέμους, την ακρίβεια, την έλλειψη δημοκρατίας και διαφάνειας, την κυβερνοκρατούμενη δικαιοσύνη, τα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ κ.α., έχουν τροφοδοτήσει την οργή και την απογοήτευση, που συνοδεύονται από άρνηση του πολιτικού συστήματος και ανάπτυξη αρνητικών πολιτικών κινημάτων που στηρίζονται στη μισαλλοδοξία ή/και στην επίκληση σε έναν εξιδανικευμένο παλιό τρόπο ζωής. Η ακροδεξιά αξιοποιεί τη συμπεριφορά της κυρίαρχης και αδιαφανούς ελίτ, τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς των ευρωβουλευτών, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. 

 

 

Σε ένα πλαίσιο έντονης κοινωνικής ανασφάλειας, οι διακηρύξεις για πράσινη μετάβαση της ΕΕ, την ίδια στιγμή που υιοθετεί τα πυρηνικά και το φυσικό αέριο ως «πράσινα καύσιμα» και προωθεί την απορρύθμιση της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, γίνονται αντιληπτά από τους χαμένους της πολλαπλής κρίσης ως μια ακόμα απειλή για τη ζωή τους. Και όπως εφαρμόζεται -χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη- βαρύνει περισσότερο τα φτωχά στρώματα, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, ενώ οι μεγάλες εταιρείες - πολυεθνικές αυξάνουν τα κέρδη τους».

Στην απόφασή τους οι «Πράσινοι-Οικολογία» εστιάζουν και στις υποκειμενικές αδυναμίες του χώρου και τη μεγάλη καθυστέρηση στην προσπάθεια ενοποίησης των βασικών και ποιοτικών δυνάμεων του χώρου. και σημειώνουν ότι το κόμμα «Κόσμος» «δεν κατάφερε να κάνει ελκυστική την παρουσία του», με αποτέλεσμα «πολύ κατώτερο των επιδόσεων του οικολογικού χώρου όταν εξέλεξε ευρωβουλευτή (2009)» ενώ «ταυτίζεται με το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2007, μόνο που τότε ο χώρος βρισκόταν σε άνοδο». 

 

 

«Παρά την πενταετή θετική παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ΕΚ, παρά τα άφθονα οικονομικά μέσα, τη μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ, τους επικοινωνιολόγους και τη στήριξη από σημαντικά πρόσωπα του Πράσινου χώρου και της Αριστεράς καθώς και του επιχειρηματικού και φίλαθλου κόσμου» -εκτιμούν πως- «ο ΚΟΣΜΟΣ δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους ευαίσθητους πολίτες στην πράσινη ατζέντα». Σημειώνουν την «προσωποκεντρική καμπάνια» αλλά και το ότι «ο πολιτικός λόγος δεν έπιανε τους ανθρώπους με προβλήματα» και «ψηφοφόρους με απαιτήσεις». Επίσης, ότι «μετά από 35 χρόνια παρουσίας σε εκλογές του πράσινου χώρου, η επιλογή της προβολής του προφίλ ενός νέου κόμματος χωρίς αναφορά στην ιστορία» και «τις επιτυχίες του οικολογικού κινήματος, ξέκοψαν τον ΚΟΣΜΟ από μια σημαντική παράδοση και από άτομα που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ένα Πράσινο κόμμα στις ευρωεκλογές». Την καμπάνια του «Κόσμος» την κρίνουν ως «περιορισμένη, βασισμένη στο καθεστωτικό life style, χωρίς κοινή συνεργασία με τους «Πράσινους-Οικολογία» και χωρίς ριζοσπαστικό και κινηματικό περιεχόμενο που θα μπορούσε να εμπνεύσει το πράσινο κοινό». Σημειώνουν, επίσης, ότι «δεν υπήρξε συντονισμός και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, δεν συντάχθηκε κοινό προεκλογικό πρόγραμμα και δεν προβλήθηκε το σχήμα των συνεπικεφαλής», όπως είχε συμφωνηθεί.

Παρόλο που «οι πολλοί δεν συνέδεσαν τον ΚΟΣΜΟ με τους “Πράσινους-Οικολογία”» και η «αναγκαστική και της τελευταίας στιγμής συνεργασία απογοήτευσε και αποσυσπείρωσε μεγάλη μερίδα μελών», τονίζουν ότι «σε περιοχές όπου υπάρχει επαφή και δράση με τα κινήματα, τους πολίτες και τα τοπικά ΜΜΕ, καταγράφονται καλύτερες επιδόσεις».

 

Οι «Πράσινοι-Οικολογία» καταλήγουν ότι «οι εκτιμήσεις αυτές μπορούν και πρέπει να γίνουν μια ευκαιρία για ένα νέο ενωτικό ξεκίνημα, με σοβαρή πολιτική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση». Οργανωτικά το κόμμα χρειάζεται «ανανέωση προσώπων, νέα στελέχωση και συστράτευση, παραγωγή σύγχρονης ιδεολογίας, νέες μεθόδους προβολής και δυναμική σύνδεση και συνεργασίες με τα κινήματα».
Τονίζουν ότι «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο ότι οι «Πράσινοι-Οικολογία» είναι μια ανθρωπιστική και φιλειρηνική πολιτική δύναμη» και ότι πρέπει να επεξεργαστούν «ένα Εναλλακτικό Στρατηγικό Σχέδιο Βιωσιμότητας για την οικονομία και την κοινωνία». Δηλώνουν ανοιχτοί σε «διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις» και ότι «η συνεργασία με το ΚΟΣΜΟΣ θα πρέπει να διευρυνθεί, στη βάση της ισοτιμίας».

 

Στόχος των «Πράσινων-Οικολογία» είναι η ανάδειξη ενός χώρου «με σοβαρά κοινωνικά ερείσματα και αξιόπιστες σύγχρονες προτάσεις». Και ως πρώτο βήμα, θεωρούν αναγκαίο «ένα προγραμματικό – καταστατικό και οργανωτικό συνέδριο, με ευρύτερη απεύθυνση, που θα επιτρέψει και την ανανέωση, τον εμπλουτισμό των στελεχών και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου προγραμματικού λόγου».
Ολόκληρη η απόφαση του ΠΣ ΕΔΩ

 

 

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 11:44

Ξαφνικά, θυμήθηκαν τα επιδόματα...

Πάνω που είχαμε πειστεί ότι η πολιτική των επιδομάτων είναι αδιέξοδη και "κρατά και τον πληθωρισμό ψηλά", ήρθε η κυβέρνηση να θυμηθεί ότι μπορεί να πάρει τα "υπερκέρδη" των διυλιστηρίων και να τα δώσει στον κοσμάκη.

Πρώτα και κύρια έχουν ενδιαφέρον αυτά τα υπερκέρδη των πετρελαιάδων γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι πολλές παραγγελίες εκτελούνται ανοιχτά της Πύλου, μεσοπέλαγα, και αφορούν λεφτουδάκια του θείου Βλαδίμηρου, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό...

Το μέρισμα θα δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πριν τα Χριστούγεννα φυσικά και θα προέλθει από τα έσοδα ύψους 300 εκ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την έκτακτη εισφορά 33%. Πηγές αναφέρουν πως από το συνολικό ποσό των 300 εκ. ευρώ θα διατεθούν τα 250 εκ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα και τα υπόλοιπα 50 εκ. θα παραμείνουν στον προϋπολογισμό για να ενισχύσουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μόλις ξεκαθαρίσει, όμως, το εύρος των δικαιούχων συνταξιούχων τότε θα φανεί και σε ποιες άλλες ευάλωτες ομάδες μπορεί να διευρυνθεί το κοινωνικό μέρισμα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, εφόσον «πληρωθεί» το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και προκύψει υπόλοιπο από το συνολικό ποσό των 300 περίπου εκατομμυρίων, να δοθεί κάποια έξτρα παροχή σε ειδικές κατηγορίες που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό της χώρας, όπως ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι και οικογένειες χαμηλόμισθων.

Κι εδώ θα βρεθούμε μπροστά στο γνωστό ερώτημα: ποιοι είναι οι χαμηλόμισθοι, αυτοί που φαίνονται στις αυτόματες(πια) φορολογικές δηλώσεις;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με άλλα λόγια, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ