Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  11:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 17:51

Γιατί οι Ρώσοι επέλεξαν να «ανοίξουν» ταυτόχρονα έξι πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία μέσα σε λίγες μέρες

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει πέντε ακόμα μέτωπα, όπως στο Ποκρόβσκ, στο Χάρκοβο, στο Τορέτσκ και στο μέτωπο των Κουράκοβο-Βούλενταρ, πέραν δηλαδή αυτού του Τσάσιβ Γιαρ.

Πιθανό να ενεργοποιηθεί και αυτό στο Κουπιάνσκ.

Το σκεπτικό των Ρώσων είναι πολύ απλό:

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στην Ουκρανία είναι πλήρεις καθώς διαθέτουν πάνω από 700.000 άντρες και με πολύ ικανοποιητικά επίπεδα επιμελητείας και διοικητικής μέριμνας σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που δεν μπορούν να αντλήσουν καινούργιο στρατιωτικό προσωπικό και φαίνεται σαφέστατα το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν πολλές πόλεις ταυτόχρονα.

Για την ακρίβεια όταν επιλέγουν να επιτεθούν σε κάποιο άλλο σημείο οι Ουκρανοί αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν δυνάμεις από κάπου αλλού.

Χτυπώντας τους ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία της πρώτης γραμμής τους στερούν την δυνατότητα αυτή να μεταφέρουν δηλαδή τις ίδιες δυνάμεις σε συγκεκριμένα μέρη.

Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια κατάρρευση σε κάποιο σημείο του συνολικού ουκρανικού μετώπου.

Αν όμως συμβεί αυτό θα εκτεθεί αυτομάτως και η διπλανή πόλη κ.ο.κ.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρισιμότατοι για τις μάχες στο Ντόνμπας.

Αν μάλιστα όπως φαίνεται τα F-16 καθυστερήσουν κι άλλο να παραδοθούν στην Ουκρανία τότε μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που συμβαίνει οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης επί εννέα μήνες και είναι η πρώτη φορά που αυξάνουν τόσο πολύ την ένταση καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διεξάγουν 144 επιθέσεις την ημέρα!

Εφαρμόζουν την τακτική των «1000 τσιμπημάτων»!

Μάλιστα όπως έχει φανεί η επίθεση στο Χάρκοβο είχε αυτή την χρησιμότητα να αναγκάσει τους Ουκρούς να αναλώσουν τις λιγοστές δυνάμεις τους για να ανακοπεί η ρωσική έφοδος.

Κανείς δεν έχει δει τους Ρώσους να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο Λίπτσι και στο Βολτσάνσκ, αντίθετα φαίνεται ότι επιδιώκουν την εισροή κι άλλων ουκρανικών ενισχύσεων μέσα σε αυτές τις πολεμικές «κρεατομηχανές», που έχουν δημιουργήσει με σκοπό την φθορά.

pronews.gr

Πολυμέσα