Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  8:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

Επίθεση μεγάλων διαστάσεων ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός του Ζελένσκι κατά της Ρωσίας με τα αποθέματα των δυτικών πυραύλων να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί «τα πληρώματα των HIMARS έχουν μείνει έκπληκτα από την ποσότητα των πυραύλων που φτάνουν. Δεν έχουν δει τόσα πολλά στο παρελθόν».

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να έκανε γνωστό ότι ο στρατός του Ζελένσκι μπορεί να επιτεθεί μόνο σε ρωσικές περιοχές κοντά στο Χάρκοβο» αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα τηρήσουν αυτές τις γενικές οδηγίες.

Την ίδια ώρα η Ρωσία έχει από τις 15 Μάιου στείλει σε Ατλαντικό και Ειρηνικό τουλάχιστον 27 πυρηνικά υποβρύχια, εκ των οποίων  τα 11 στον Ατλαντικό.

Παρά τις αναφορές ότι το ρωσικό Ναυτικό έχει τοποθετήσει 11 πυρηνικά υποβρύχια στον Ατλαντικό, ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός αριθμός που δραστηριοποιείται σε αυτά τα ύδατα μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που δραστηριοποιούνται τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντίμτρι Μεντβέντεφ σε ανοιτκή επιστολή αναφέρει τα έξης:

«Οι δυτικές χώρες που φέρεται να «ενέκριναν τη χρήση» των όπλων εκτεταμένου βεληνεκούς τους στη ρωσική επικράτεια (ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για παλιά ή νέα μέρη της χώρας μας) πρέπει να κατανοήσουν ξεκάθαρα τα εξής:

  1. Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι ειδικοί τους που πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας όσο και σε άλλες χώρες, εάν εξαπολυθούν επιθέσεις από εκεί κατά του εδάφους της Ρωσίας.
  2. Η Ρωσία βασίζεται στην υπόθεση ότι όλα τα συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται από την πρώην Ουκρανία λειτουργούν ήδη απευθείας από το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται για «στρατιωτική βοήθεια» αλλά για συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον μας. Τέτοιες ενέργειες μπορούν κάλλιστα να γίνουν casus belli.
  3. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα ταξινομήσει τις συνέπειες πιθανών αντίποινων χτυπημάτων στον εξοπλισμό/αντικείμενα/στρατιωτικό προσωπικό μεμονωμένων χωρών μελών στο πλαίσιο των άρθρων 4 και 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

Κατά πάσα πιθανότητα, η ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει να προσποιηθεί ότι μιλάμε για κυρίαρχες αποφάσεις μεμονωμένων χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου και δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί εδώ ο κανόνας της Συνθήκης του 1949 για τη συλλογική αυτοάμυνα .

Αυτές είναι επικίνδυνες και επιβλαβείς παρανοήσεις. Μια τέτοια «ατομική βοήθεια» από τις χώρες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, είτε πρόκειται για τον έλεγχο των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας είτε για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η πρώην Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θα λάβουν μια απάντηση τέτοιας καταστροφικής δύναμης που η ίδια η Συμμαχία απλά δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο να παρασυρθεί στη σύγκρουση.

Και όσο κι αν φλυαρούν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα εναντίον τους στην Ουκρανία, και ακόμη περισσότερο σε άλλες  χώρες του ΝΑΤΟ, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον επιπόλαιο συλλογισμό τους.

Πριν από μερικά χρόνια, επέμεναν ότι η Ρωσία δεν θα έμπαινε σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με το καθεστώς Μπαντέρα, για να μην τσακωθεί με τη Δύση. Λάθος υπολογίσαν. Γίνεται πόλεμος.

Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μπορεί επίσης να υπολογιστεί εσφαλμένα. Αν και αυτό θα ήταν μοιραίο λάθος.

Άλλωστε, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα.

Και για εκείνες τις εχθρικές χώρες των οποίων τα εδάφη είναι πιο μακριά από την περιοχή κάλυψης των τακτικών πυρηνικών όπλων, υπάρχει και το  στρατηγικό δυναμικό.

Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα.

Η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Υπάρχει μια συνεχής κλιμάκωση της ισχύος των εφαρμοστέων όπλων του ΝΑΤΟ. Επομένως, σήμερα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη μετάβαση της σύγκρουσης στο τελικό της στάδιο.»

 pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε για πρώτη φορά την ανησυχία του, ότι ο πλανήτης οδεύει σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Μακάρι να κάνω λάθος αλλά φοβάμαι ότι πλησιάζουμε σε μία μεγάλη παγκόσμια σύρραξη» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τον ενημέρωσε για τις προετοιμασίες της ΕΕ για είσοδο στην ουκρανική σύγκρουση.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει προφανώς προετοιμασίες στις Βρυξέλλες, ώστε να εισέλθει η Ευρώπη στην σύγκρουση στην Ουκρανία».

Πληθαίνουν οι δηλώσεις ηγετών και σημαντικών παραγόντων που μιλούν για έναν επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο.

Τέτοιο πολεμικό κλίμα δεν υπήρχε ούτε ακόμα και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ακόμα και οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Άμυνας πώς η Κίνα θα σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας και θα πολεμήσει μαζί της για την δικαιοσύνη στον πλανήτη δείχνει πως και το Πεκίνο γνωρίζει τι είναι αυτό που έρχεται.

Δυστυχώς οι πολιτικοί στην Δύση δεν έχουν κατανοήσει την σοβαρότητα της καταστάσεως και την ευθύνη της κυβέρνησης Μπάιντεν η οποία έχει οδηγήσει τον πλανήτη σε χάος όπως ακριβώς είπε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Μ.Σαλβίνι.

Αναλυτικά ο Α.Βούτσιτς είπε:

«Ο Όρμπαν είπε ότι στις Βρυξέλλες έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο. Είπε πως η Ουγγαρία πρέπει να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες. Το έχω συζητήσει αυτό με τον Βίκτορ 2 φορές. Φυσικά, εκείνος διαθέτει πληροφόρηση από το ΝΑΤΟ, την οποία εγώ δεν διαθέτω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, τα πάντα θα καταστούν πιο περίπλοκα και πολύ χειρότερα και μπορεί να συμβεί να έχουμε μια μεγαλύτερη τραγωδία απ’ ό,τι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μακάρι να κάνω λάθος. Φοβάμαι πως πλησιάζουμε σε μια μεγάλη παγκόσμια σύρραξη.”»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, στο δυτικό τμήμα της Πάρνηθας και ήδη άρχισαν να ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες!

Αποκαλυπτικό βίντεο από την περιοχή δείχνει ήδη να έχουν «σηκωθεί» τρεις ανεμογεννήτριες, μία τέταρτη να είναι υπό κατασκευή από γερανό και ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί άλλες κολώνες για την κατασκευή άλλων τριών!

Όλα αυτά βέβαια σε ένα επίπεδο. Στο βάθος και λίγο ψηλότερα ήδη έχουν κατασκευαστεί καμιά δεκαριά ανεμογεννήτριες όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο.

Να θυμίσουμε την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Αύγουστο όταν οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει την χώρα, όταν είπε ότι «από τη στιγμή που ο νόμος επιτρέπει -υπό προϋποθέσεις- την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέσα στα δάση, τότε «εκείνοι» που δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, θα καίνε τα δάση για να μην μπαίνουν»!

Ακούστηκε κι αυτό…

Τον περασμένο Ιούλιο είχε πει επίσης ότι «Πρέπει να στηρίξουμε τις ΑΠΕ. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον μύθο που υπάρχει, και έχουμε όλοι μαζί ευθύνη για αυτό, ότι τις φωτιές δήθεν τις βάζουμε για να μπουν ανεμογεννήτριες».

Τώρα πως βρέθηκαν τόσες ανεμογεννήτριες στα Δερβενοχώρια 8-9 μήνες μετά την πυρκαγιά, θα είναι τελικά σύμπτωση…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Γραμματέας της Κεντρικής Προεκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/06/24) στο Αγρίνιο, σε γνωστό καφέ της πλατείας Δημοκρατίας όπου μίλησε. Στη συνέχεια αναχώρησε για το Μεσολόγγι όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει και γι αυτό οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ τόνισε πως θα αποδειχθεί ότι θα είναι και ιστορικές.

Η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολα και οφείλει να προχωρήσει μπροστά ακόμη δυνατότερη και ενωμένη σημείωσε ο κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί για την χώρα μας και για το μέλλον της, αλλά και για την θέση της μέσα στην Ευρώπη.

«Μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη και γι αυτό πρέπει να καλέσουμε την ελληνική κοινωνία να ψηφίσει σ αυτές τις ευρωεκλογές» τόνισε συγκεκριμένα, αναφερόμενος και στα μεγάλα θέματα για τα οποία η Ελλάδα πρέπει να δώσει μάχη στην Ευρώπη με πλάνο 10ετίας.

Η άμυνα της χώρας είναι ένα από τα θέματα αυτά σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος σημείωσε: «η Ευρώπη που θέλουμε που είναι; Είναι αμήχανη και ανίκανη και συνεχίζει να ανέχεται την προκλητική στάση του κ. Ερντογάν. Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την συμπεριφορά αυτή, όταν μάλιστα σύμμαχοί μας εξοπλίζουν την γείτονα χώρα; Πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία και να δημιουργεί ευρωστρατός» σχολιάζοντας και το επόμενο μεγάλο θέμα το οποίο είναι η κλιματική κρίση.

«Να επιβάλλουμε στην Ευρώπη πολιτικές πρόληψης, γιατί η κλιματική κρίση, η κλιματική αλλαγή, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας πλέον. Η Θεσσαλία είναι το παράδειγμα για το πως μια χώρα δεν προστατεύει τους πολίτες απέναντι στα ακραία φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο πρωτόγεννης τομέας για το ΠΑΣΟΚ και για τον κ. Σπυρόπουλο είμαι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ξεκινάει η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ στην Ευρώπη, αλλά το ζήτημα είναι να μην μείνουμε μόνο στις επιδοτήσεις, αλλά να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε τα κίνητρα, ώστε να παραμείνουν οι αγρότες στην ελληνική ύπαιθρο. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε κίνητρα για να ασχοληθούν με την γη και νέοι αγρότες και η εξασφάλιση των κινήτρων αυτών  περνά από την Ευρώπη. Για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας είπε ο κ. Σπυρόπουλος, όπως προαναφέραμε, ο οποίος εκτός των άλλων σημείωσε πως η Ελληνική επαρχεία πεθαίνει επειδή δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης προς όφελός της και αυτό σε συνάρτηση με την κατάσταση στον αγροτικό τομέα επηρεάζει στο μέγιστο την υπογεννητικότητα και την μείωση του πληθυσμού!

Ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα όλων των ελλήνων πολιτών και στο οποίο ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε βάση είναι το βοιωτικό επίπεδο των Ελλήνων. Επί του θέματος τόνισε: «είναι βασικό ζήτημα. Και πάνω στο θέμα αυτί έχει δημιουργηθεί χάσμα που συνεχώς μεγαλώνει μεταξύ των ελλήνων και των υπόλοιπων ευρωπαίων. Πληρώσαμε τα τελευταία 12 χρόνια πολύ περισσότερο όλες τις κρίσεις που περάσαμε. Χιαζόμαστε μέτρα ανάπτυξης για να συγκλίνουμε με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης».

Η υγεία και η κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας είναι μέγιστο ζήτημα. Ελάχιστοι πόροι πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος είπε ότι: «μόνο το 4% πήγε στο ΕΣΥ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι προτείνει το 10%, ποσοστό που κατεύθυναν στον τομέα αυτό και άλλες χώρες της Ε.Ε».

Η ενέργεια στην Ελλάδα είναι για λίγους και ισχυρούς και όχι για όλο τον κόσμο ανέφερε από το Αγρίνιο ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «ο αγώνας για την μετάβαση πρέπει να είναι συλλογικός για να επωφεληθεί όλος ο κόσμος και όχι ελάχιστοι ή 6 - 7 μεγάλες εταιρείες. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, όπως επίσης και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Επέμενε επίσης στο ζήτημα της κερδοσκοπίας δηλώνοντας ότι: «η Κυβέρνηση δεν έχει την βούληση για να προστατέψει το λαό, προστατεύει τους λίγους και ισχυρούς σε βάρος του ελληνικού λαού και αυτή είναι η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και την διαφορά αυτή την έχει δείξει η ιστορία του κόμματος».

{youtube}vcq_xZZl7NI{/youtube}

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024