Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «αποδείξατε τη φθηνή σας αξία και τη φτωχή αντιληπτικότητά σας».

Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών κάνει λόγο για «σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού» των όσων «δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο “μπάζωμα” της αλήθειας των Τεμπών».

Η ανάρτησή της:

«Οι άνθρωποι που παύουν να είναι άνθρωποι

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, οκτώ μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.

Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά μετά βαΐων και κλάδων! Όμως @kyriakosMetsot2 τα αίσχη που έχετε διαπράξει, με κυρίαρχο αυτό της εξύβρισης των νεκρών μας, έχει πυροδοτήσει την οργή στην καρδιά κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα.

Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά, καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη… Απαρχής του κόσμου η αληθινή δύναμη είχε πρόσωπο αγάπης και όχι εξουσίας.

Όλες οι σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην υπουργοποίηση των όσων δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο «μπάζωμα» της αλήθειας των Τεμπών, είναι, πέρα για πέρα, η απόδειξη της φθηνής σας αξίας και της φτωχής αντιληπτικότητας σας σε ότι αφορά το ιδανικό των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα.

Σε ότι αφορά εμάς, που κλαίμε τα καμένα παιδιά μας, αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή της αδιαπραγμάτευτης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της απόλυτα εναρμονισμένης με την ΗΘΙΚΗ…».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ελβετική επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland, «βλέπει» στο προσεχές διάστημα συνεχείς καταρρεύσεις που θα αφορούν την πολιτική, τη γεωπολιτική, τα νομίσματα, το χρέος και τα περιουσιακά στοιχεία και οι συνέπειες των οποίων θα είναι αδιανόητες:

Κοινωνικές αναταραχές, πόλεμος, υπερπληθωρισμός, αποπληθωριστική κατάρρευση περιουσιακών στοιχείων, αθέτηση χρεών και πολλά άλλα.

Αλλά, όταν τα πράγματα ρυθμιστούν, θα υπάρξουν αντισταθμιστικές δυνάμεις, όπως τα BRICS και ο χρυσός θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Και οι κεντρικές τράπεζες, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία και οι επενδυτές θα στραφούν στον χρυσό, ως το πιο σταθερό μέρος ενός συστήματος που καταρρέει.

Αυτό θα οδηγήσει σε θεμελιώδη ανατίμησή του.

Καθώς δεν μπορεί να παραχθεί περισσότερος χρυσός, η αυξημένη ζήτηση θα μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με υψηλότερες τιμές.

«Πάντα υποστήριζα ότι μια χώρα έχει τους ηγέτες που της αξίζουν.

Καθώς φτάνουμε στο τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, στις περισσότερες μεγάλες δυτικές οικονομίες διαπιστώνεται έλλειμμα ηγεσίας…

Λοιπόν, ας εξετάσουμε το ετερόκλητο πλήρωμα των παγκόσμιων ηγετών και τη δημοτικότητά τους.

Οι πολιτικοί ηγέτες όχι μόνο θα εξοβελιστούν, αλλά θα εκδιωχθούν και πρόωρα.

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του ισχύοντος αποτυχημένου συστήματος.

Τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα απορρίπτονται ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα κόμματα της Δεξιάς κερδίζουν δημοτικότητα» επισημαίνει ο αναλυτής της Gold Switzerland.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, τα κυβερνώντα κόμματα είναι σίγουρο ότι θα χάσουν τις εκλογές.

Στη Γαλλία, βέβαια, δεν αναμένονται προεδρικές εκλογές μέχρι το 2027, οπότε ο Μακρόν, μετά τις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση, θα μείνει πολιτικά «κουτσός» για περίπου μία τριετία.

Πέρα από τα παραπάνω, όποιος κι αν εκλεγεί στη χώρα, τα ισχυρά συνδικάτα είναι πιθανό να σταματήσουν τη χώρα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Σούνακ έχει διακριθεί ως ένας από τους πιο αναποτελεσματικούς ηγέτες στην ιστορία της Βρετανίας.

Ο επόμενος πρωθυπουργός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δεν φαινόταν καν να έχει την ευκαιρία πριν από 2-3 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρόνια που έρχονται θα είναι η πιο σκοτεινή περίοδος στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, με υψηλούς φόρους, υψηλό χρέος, κακή ηγεσία, πολιτική αστάθεια και δύσκολες στιγμές.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ σήμερα είναι ακόμη χειρότερη, με έναν πρόεδρο που φαίνεται ανίκανος να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Αντίθετα, οι Αμερικανοί καθοδηγούνται από μια μη εκλεγμένη και ακαταλόγιστη ομάδα νεοσυντηρητικών που λένε στον πρόεδρο τι να πει και τι να κάνει.

Αλλά ακόμη και αυτό είναι δύσκολο να το εκτελέσει ο Μπάιντεν.

Και μόνο η πρόσφατη εμφάνισή του στην Ιταλία στη συνάντηση της G7 το επιβεβαιώνει.

Προφανώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί που είναι γέρος. Αλλά δεν θα έπρεπε να έχει την απόλυτη δύναμη.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι πιθανό να αποτελέσουν μια καταστροφή.

Η κακή του υγεία δεν θα επιτρέψει στον Μπάιντεν να είναι εκ νέου υποψήφιος…

Η Καμάλα Χάρις δεν θα τον αντικαταστήσει, και μάλλον η Χίλαρι Κλίντον θα κάνει την έκπληξη.

Να σημειωθεί ότι, τυχόν επανάληψη ενός εκλογικού αγώνα Κλίντον-Τραμπ θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει προβλήματα ή εξέγερση στις ΗΠΑ, όποιος και αν κερδίσει.

Ο συνασπισμός του Σολτς της Γερμανίας μπορεί να μη φτάσει στις εκλογές του 2025 λόγω της αντιδημοφιλίας του και της παρακμής της γερμανικής οικονομίας.

Συνοπτικά, το πολιτικό στάδιο θα είναι ένα απόλυτο χάος τα επόμενα χρόνια και η έλλειψη ισχυρής ηγεσίας δεν θα φέρει μόνο πολιτική αναταραχή, αλλά και κοινωνική αναταραχή.

Με υψηλές δαπάνες, ελλείμματα και χρέος προς ΑΕΠ πάνω από το 100% σε πολλά έθνη, η Δύση αντιμετωπίζει μια πολύ σκοτεινή περίοδο, με καλπάζουσα αύξηση του χρέους και νομίσματα που καταρρέουν.

Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε χρεοκοπίες, πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, υψηλότερα επιτόκια και ακόμη υψηλότερα ελλείμματα. Όλα τα νομίσματα θα υποτιμηθούν.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα υπάρχει νικητής.

Είναι πιθανό το δολάριο λόγω ζήτησης να είναι ελαφρώς ισχυρότερο από άλλα δυτικά νομίσματα – τουλάχιστον για μια περίοδο.
Αλλά μια προσωρινή σχετική ισχύς του δολαρίου θα πρέπει να αγνοηθεί εντελώς.
Δεν υπάρχει έπαθλο για τον 2ο ή τον 3ο από τον πάτο.

«Η αξία όλων των νομισμάτων θα υποχωρήσει δραματικά σε πραγματικούς όρους, δηλαδή έναντι του χρυσού» επισημαίνει η Gold Switzerland, και συμπληρώνει:

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι σύντομα θα βιώσουμε την τελική κατάρρευση του τρέχοντος νομισματικού συστήματος.
Από το 1971 όλα τα νομίσματα έχουν χάσει 97-99% σε πραγματικούς όρους.

Η τελική πτώση 1-3% (100% από τώρα) θα γίνει τα επόμενα 3-8 χρόνια.
Έτσι, ένα ακόμη νομισματικό σύστημα θα αναπαυθεί εν ειρήνη.

Ο χαμός του ήταν προδιαγεγραμμένος τη μέρα που γεννήθηκε.
Ήταν μόνο θέμα χρόνου. Όπως πάντα στην ιστορία, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες από τον θάνατο του Χρήματος.

Οι καταρρεύσεις του χρέους και του νομίσματος συμβαίνουν χέρι-χέρι.

Είναι εταίροι στο έγκλημα και είναι αναπόφευκτη συνέπεια των διαρκών κρατικών ελλειμματικών δαπανών.
Μετά από μια περίοδο απεριόριστης εκτύπωσης νομίσματος, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αποτύχει εν μέρει ή πλήρως.

Θα ακολουθήσουν πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, πιθανώς εμφύλιος πόλεμος.

Οι κυβερνήσεις υπό οικονομική πίεση συνήθως ξεκινούν έναν πόλεμο ή κλιμακώνουν έναν υπάρχοντα για να αποσπάσουν την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα. Ένας πόλεμος είναι επίσης μια καλή δικαιολογία για να τυπώσετε περισσότερα χρήματα.

Αρχικά θα υπάρξει υψηλός πληθωρισμός, πιθανώς υπερπληθωρισμός, και υψηλά επιτόκια.
Στη συνέχεια, καθώς το σύστημα καταρρέει, οι διογκωμένες τιμές των περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ομόλογα, ακίνητα κ.λπ.) θα καταρρεύσουν κατά 50-100% σε πραγματικούς όρους.

Τα περισσότερα κρατικά ομόλογα (αν είναι τυπωμένα) θα χρησιμεύουν καλύτερα ως ταπετσαρία.
Αυτή η αλυσίδα γεγονότων έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί στη Δύση, όπου οι οικονομικές, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές καταρρεύσεις αυτού του είδους δεν είναι κάτι καινούργιο».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Ποιος ο λόγος συνέχισης του πολέμου από την Ουκρανία», ερωτά η Μόσχα με τις δυνάμεις τους να δέχονται τρομακτικές απώλειες καθημερινά και η ροή του πολέμου είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάξει.

Οι Ρώσοι επιμένουν στο ειρηνευτικό σχέδιο που κατέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για αποδοχή των ήδη «τετελεσμένων» και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω καταστροφή των ουκρανικών υποδομών και του ουκρανικού κράτους γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι σε καμία πλευρά του, του μήκους 1000 χιλιομέτρων μετώπου, οι Ουκρανοί έχουν την πρωτοβουλία και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα που να μπορεί να αλλάξει την εικόνα του πολέμου προς όφελος του Κιέβου.

Και όλα αυτά ενώ οι πολιτικές εξελίξεις σε ΕΕ και ΗΠΑ «βαίνουν καλώς» για τη Μόσχα: Στις Ευρωεκλογές, η πλευρά που θέλει να σταματήσει ο πόλεμος κατέγραψε ποσοστά άνω του 40% καταγράφοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην αντιρωσική πτέρυγα της ΕΕ ενώ στις ΗΠΑ συζητείται ακόμα και «πραξικόπημα» για να μην είναι υποψήφιος ο Τζο Μπάιντεν, ο οποιος ειναι χαμένος απο χέρι στην αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η αναλυτική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι η εξής: 

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκη δυτικού εξοπλισμού και εργαστήριο παραγωγής UAV, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Επίσης, καταστράφηκαν μονάδες εξοπλισμού της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό για την κατανομή και διανομή οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από δυτικές χώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις ουκρανικές ταξιαρχίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 130 άτομα προσωπικό, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού Stryker, και διάφορα συστήματα πυροβολικού.

Στο Ντονέτσκ, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε επιπλέον 665 άτομα.

Επίσης, κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ενισχύοντας περαιτέρω την επιθετική τους ικανότητα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό σταθμό ραντάρ και δύο εκτοξευτές πυραύλων S-300, ενώ η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά UAV και έναν πύραυλο Neptune-MD».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, την οποία συνυπέγραψε μεταξύ άλλων και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, αναφορικά με τα χιλιάδες κλειστά ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν δίνοντας διέξοδο στους πολίτες εν μέσω της στεγαστικής κρίσης.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους:

«Το υψηλό κόστος της στέγασης,  ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το οποίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην περίπτωση οικογενειών, νέων και φοιτητών, αποτελεί προμετωπίδα στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

Η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει έως σήμερα μέτρα ικανά να δώσουν λύση απέναντι στη στεγαστική κρίση και την αλματώδη αύξηση των ενοικίων, σε μια αγορά ακινήτων μάλιστα που επιβαρύνεται σημαντικά λόγω της εφαρμογής της “golden visa”, που συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα παρά την αύξηση των ορίων της, μετά από πίεση του ΠΑΣΟΚ και πολύμηνη διεκδίκηση μέσα και έξω από τη η Βουλή.

Την ίδια στιγμή, τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους», παρά τη στόχευσή τους, δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού ωφελούν κατά κύριο λόγο τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και όσους μπορούν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της αγοράς σπιτιού, ενώ οι ενοικιαστές που δεν μπορούν να «σηκώσουν» το βάρος της αγοράς σπιτιού, παραμένουν απροστάτευτοι. Έτσι, η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι τιμές διαρκώς αυξάνονται.

Ταυτόχρονα και εν μέσω ιδίως της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, οι πολίτες που επιλέγουν να αποποιηθούν τις κληρονομιές και τα συνήθη οικογενειακά ακίνητα που περιέρχονται σε αυτούς, διαρκώς αυξάνονται. Οι κληρονόμοι, εμπρός στον κίνδυνο της υπέρμετρης επιβάρυνσής τους με χρέη, επιλέγουν αναγκαστικά να «χάσουν» τα ακίνητα αυτά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Τα εν λόγω ακίνητα, αφότου περιέλθουν στο Δημόσιο, μένουν ουσιαστικά στο περιθώριο, χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός εκ μέρους του Δημοσίου για την καταγραφή και αξιοποίησή τους. Μια προοπτική που αποκτά ιδιαίτερο νόημα εν μέσω της στεγαστικής κρίσης που βιώνουμε και που θα έδινε «ανάσα» στην αγορά ακινήτων.

Πράγματι, τα ακίνητα του Δημοσίου, αντί να απαξιώνονται με την αχρησία τους, θα μπορούσαν κάλλιστα να συνεισφέρουν στην αποσυμφόρηση της αγοράς ακινήτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για κατασκευή κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων χωρών, κάτι που δεν έπραξε έως σήμερα η Κυβέρνηση.

 Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης στην ερώτηση που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό για τη στεγαστική κρίση της χώρας μας, η μοναδική σχετική παρέμβαση που η Κυβέρνηση ενέταξε στο Εθνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ήταν η ανακαίνιση 70 κοινωνικών κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που η Πορτογαλία είχε εντάξει την κατασκευή ή ανακατασκευή 26.000 κατοικιών, η Ισπανία 20.000 και η Ιταλία 10.000 που θα διατεθούν προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης, τα ακίνητα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αφού θα οδηγούσαν σε αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να μπορούν πράγματι να αποκτούν το σπίτι τους σε καλύτερη τιμή και επωφελούμενοι από την έλλειψη επιτοκίου, κι όχι απλά να αναζητούν ακίνητα μέσα σε μια περιορισμένη αγορά, όπου μοιραία οι τιμές αυξάνονται.

Με τα δεδομένα αυτά, η ορθή διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου, θα μπορούσε πράγματι να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και να δώσει λύση στην τεράστια στεγαστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Κατόπιν αυτών, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό :

  1. «Υπάρχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη ενιαία καταγραφή των ακινήτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλά και των ακινήτων που σήμερα δεν αξιοποιούνται με κανέναν τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η διαχείρισή τους;
  2. Υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών, προς όφελος του Δημοσίου;
  3. Σκοπεύει το Υπουργείο να αξιοποιήσει τα ακίνητα της ιδιοκτησίας του που σήμερα είναι κλειστά και αναξιοποίητα, προς αντιμετώπιση ειδικά του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα των πολιτών; Αν ναι, ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει το Υπουργείο και σε ποιο χρονοδιάγραμμα;»

 

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνό

«Στηρίζουμε τις Κατασκηνώσεις και το Κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας»

Κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την ενίσχυση των κατασκηνώσεων με ιατροφαρμακευτικό υλικό, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης,
εξασφάλισε την κάλυψη των αναγκών της Κατασκήνωσης για την ασφάλεια των παιδιών, των εθελοντών και των εργαζομένων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο κ. Παπαθανάσης παρέδωσε έναν απινιδωτή και ιατροφαρμακευτικό υλικό, προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας για τις ανάγκες της λειτουργίας των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη δήλωσή του, ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε: «Είμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας με πολιτικές ως συντεταγμένη πολιτεία, αλλά και δικές μας έμπρακτες ενέργειες όπως η ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων και κοινωνικών δομών των Ιερών Μητροπόλεων αλλά και των Δήμων του νομού μας. Ως άνθρωπος που υπηρετώ διαχρονικά την κοινωνία είτε ως εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας, είτε ως αυτοδιοικητικός και Δήμαρχος αλλά κυρίως ως ενεργός πολίτης βρίσκομαι πάντα κοντά στους συμπολίτες μου και στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.

Η συνεργασία μου  με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό είναι διαρκής και σταθερή και στόχος μας να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και να ενισχύουμε τις δομές της Εκκλησίας η οποία διακονεί μεγάλο κοινωνικό έργο».

Αναλυτικά η δήλωση του Αγρινιώτη βουλευτή, Παύλου Σαράκη

Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους.

Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος
θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται.

sinidisi.gr

Στη διαγραφή του βουλευτή Επικρατείας Παύλου Σαράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (18.6.24)  ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση του κόμματος

«Έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Το προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέρει το protothema.gr υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Παύλου Σαράκη με τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, με διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλευρά Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη υποστήριζε ότι δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Γι' αυτόν τον λόγο ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βελόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαράκη και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη - βουλευτές να υπογράψουν επιστολή με την οποία θα ζητούσαν από τον κ. Σαράκη να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Αιτία της σύγκρουσης είναι η πολιτική κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Σαράκης στις επιλογές Βελόπουλου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σαράκη επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

sinidisi.gr