Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  5:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας Παύλος Σαράκης έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μπέτι Γιάννα στο κανάλι της στο YouTube Betty Direct, όπου ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πολιτική κίνηση!

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε σαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία κάποιοι επιχείρησαν να τον διαβάλουν.

Έτσι λοιπόν απαντώντας στο αμφιλεγόμενο ερώτημα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από διάφορους περίεργους πολιτικούς κύκλους, για το αν είναι Μασόνος είπε:

«Η πολιτική είναι βρώμικη και πάνω απ’ όλα οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική είναι βρώμικοι τύποι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι επιχείρησαν να με πλήξουν ηθικά για να με αμαυρώσουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Δηλώνω λοιπόν ότι δεν είμαι Μασόνος και προσφεύγω στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά της προσπάθειας αυτής κατασυκοφάντησης μου για να ξετρυπώσω τα σκουλήκια αυτά που οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την εκστρατεία δυσφήμησης.

Όσο για τα υποτιθέμενα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο έχουν την ίδια αξιοπιστία όσο έχουν και τα χειρόγραφα του Ιησού!

Γι’ αυτό και γνωρίζω ποιοι τα διακίνησαν και είμαι σίγουρος ότι θα καταδικαστούν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Θα το πάω μέχρι τέλους».

Στην ερώτηση γιατί ο Κυριάκος Βελόπουλος τον διέγραψε από την Ελληνική Λύση αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές και όχι πριν από αυτές, ο διακεκριμένος νομικός και ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας απάντησε:

«Το έκανε αυτό για να εκμεταλλευτεί την παρουσία μου και να κερδίσει ψήφους στις Ευρωεκλογές και γι’ αυτό και με διέγραψε στη συνέχεια εκ του ασφαλούς για δικούς του λόγους που ωφελούν τον ίδιο και όχι το κόμμα.

Με διέγραψε με μία δικαιολογία η οποία προκαλεί τον γέλωτα. Γιατί με διέγραψε; Πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Φοβάται για την καρέκλα του; Ή μήπως ανησυχεί ότι εγώ είμαι αδιαπραγμάτευτος στα όσα λέω και ότι αυτός δεν θα μπορέσει στο μέλλον να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους του;»

Σαφή απάντηση έδωσε και για στημένες φημολογίες ότι θα προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτοί που τα λένε αυτά είναι είτε επιπόλαιοι είτε καθοδηγούμενοι από διάφορα κέντρα και επιχειρούν να μειώσουν την προσωπικότητά μου

Εγώ είμαι ξεκάθαρος και υπηρετώ τον πατριωτικό κοινωνικό χώρο και δεν πρόκειται να πάω σε ένα χώρο που δεν προσεγγίζει τις αξίες αυτές.

Εγώ ήμουν κάποτε στη Νέα Δημοκρατία όταν όμως εκπροσωπούσε άλλες αξίες τις οποίες δεν εκπροσωπεί σήμερα».

Αμέσως μετά ερωτήθηκε για το αν θα δημιουργήσει δικό του νέο κόμμα με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους «Σπαρτιάτες»:

«Καταρχήν δεν μπορεί να δημιουργηθεί, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς να έχουν υπάρξει εκλογές και να έχει εκλεγεί.

Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι να συγκεντρωθούν μαζί ανεξάρτητοι βουλευτές και αν φτάσουν τον αριθμό 10 να μπορούν να συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα.

Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την δημιουργία κόμματος. Στόχος είναι να αποκτήσει ο χώρος μου πολιτική ενότητα για να μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά στα πολιτικά δρώμενα.

Η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος εμφορείται από τις παραδοσιακές αξίες. Αυτές που προδίδουν τους πολίτες είναι οι πολιτικές ηγεσίες που στέκονται πάντοτε κατώτερες των περιστάσεων.

Εκεί λοιπόν θέλω να συμβάλλω ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε έναν πολιτικό φορέα που να ενώνει όλους τους Έλληνες.

Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα χρειάζεται δύο πράγματα:

Το έμψυχο υλικό, δηλαδή αυτό που θα στελεχώσει τον πολιτικό φορέα, και πάνω απ’ όλα, ο χρόνος. Να είναι ο σωστός χρόνος ώστε να ευδοκιμήσει μία τέτοια προσπάθεια».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε κατά κράτος στο πολυαναμενόμενο debate τον Aμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε μία τηλεμαχία που είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Διεξήχθη νωρίτερα από κάθε άλλη τηλεμαχία, πρώτη φορά ανάμεσα σε δύο υποψήφιους που τυπικά δεν έχουν το χρίσμα των κομμάτων τους, πρώτη φορά ανάμεσα σε νυν και πρώην πρόεδρο.

Οι απαντήσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ξεκάθαρες και στέρεες σε αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν o οποίος ήταν εμφανές ότι δυσκολευόταν να απαντήσει.

Υπήρξαν στιγμές που φάνηκαν τα σοβαρά πνευματικά και νοητικά, προβλήματα του Αμερικανού προέδρου.

Οι εντυπώσεις που δημιούργησε στους Αμερικανούς πολίτες δεν ήταν καλές και θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενο σημειωμά μας.

Η τηλεμαχία διαξήχθη στην Ατλάντα, άρχισε στις 21:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα 04:00 της Παρασκευής στην Ελλάδα) με συντονιστές τον Τζέιξ Τάπερ και την Ντέινα Μπας του CNN και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 06:00 ώρα Ελλάδας. Επίσης δεν υπήρχε κοινό στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσαν τα χέρια όταν μπήκαν στη σκηνή του ντιμπέιτ. Οι δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν για τελευταία φορά σε ένα ντιμπέιτ το 2020, όπου επίσης δεν έδωσαν τα χέρια λόγω των πρωτοκόλλων Covid-19.

Για την οικονομία

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι η οικονομία ανθεί και δεν τα πήγαινε ποτέ καλύτερα – παρόλο που υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει.

Aντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε μία πιο πραγματική εικόνα: «Η οικονομία καταρρέει και βρίσκεται σε πλήρη αταξία».

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την ακρίβεια και την αγοραστική δύναμη του μέσου Αμερικάνου.

Απάντησε πως παρέλαβε «καμμένη γη» από την διακυβέρνηση Τραμπ και την πανδημία. Επανέλαβε δύο φορές πως παρέλαβε χάος.

Ο Τραμπ αναφέρει πως οι ΗΠΑ είχαν την καλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία χτυπήθηκε από την πανδημία.

Είπε πως η οικονομία έχει χτυπηθεί από τον πληθωρισμό και πως ο Τζο Μπάιντεν παρέλαβε μηδενικό πληθωρισμό.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεν έκανε καλή δουλειά» και «ο πληθωρισμός σκοτώνει τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

Η άνοδος των τιμών καταναλωτή έφθανε το 9,1% στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022 και έκτοτε επιβραδύνθηκε, στο 3,3% τον Μάιο.

Ο νύν πρόεδρος κατηγορεί τον πρώην για την εκτεταμένη μείωση φόρων «που βοήθησαν περισσότερο τους ήδη πλούσιους». Ανέφερε πως οι ΗΠΑ έπρεπε να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Τότε ο Ν.Τραμπ ανέφερε πως οι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στο εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ και στερούν πολλά κονδύλια από τους Αμερικανούς.

Για τα δικαιώματα άμβλωσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα μπλοκάρει τη λήψη φαρμάκων για τις αμβλώσεις εάν εκλεγεί.

Είπε επίσης ότι συμφωνεί με την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το χάπι για την άμβλωση.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το να τεθεί το ζήτημα των αμβλώσεων στη διακριτική ευχέρεια του κράτους ήταν «ένα τρομερό πράγμα».

Ο Τραμπ είπε πως οι δικαστές ουσιστικά ακύρωσαν την απόφαση Roe vs Wade (σ.σ. η ονομασία μίας απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην οποία ενέκρινε το Σύνταγμα των ΗΠΑ και γενικά προστατεύει την ελευθερία μιας εγκύου γυναίκας να επιλέξει να προβεί σε άμβλωση).

«Επιστρέψαμε τη δύναμη στο λαό και αποφασίζουν πλέον οι Πολιτείες» είπε για να συμπληρώσει πως «οι Δημοκρατικοί θέλουν να σκοτώνονται τα παιδιά μετά τη γέννησή τους».

Ο Τζο Μπάιντεν ανάφερε πως αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και για το δικαίωμα στην άμβλωση των γυναικών που πέφτουν θύματα βιασμού.

Στην αντεπίθεση, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως οι Αμερικανίδες «πέφτουν θύματα βιασμού από τους μετανάστες που φέρνει ο Μπάιντεν», τις «σκοτώνουν και τις δολοφονούν».

«Έχουμε ένα σύνορο που είναι το πιο επικίνδυνο μέρος οπουδήποτε στον κόσμο, που θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέρος οπουδήποτε στον κόσμο, και το άνοιξε (σ.σ. η κυβέρνηση Μπάιντεν), και αυτοί οι δολοφόνοι έρχονται στη χώρα μας, και βιάζουν και σκοτώνουν γυναίκες, και είναι τρομερό πράγμα», είπε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν λέει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεινε παιδιά σε κλουβιά και τα χώρισε από τους γονείς τους. Λέει πως έκανε τα σύνορα πιο ασφαλή σε σχέση με τον Τραμπ.

Βέβαια όλοι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και ένας από τους λόγους που οι Δημοκρατικοί καταρρέουν είναι η κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση.

Για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως ο Πούτιν θα σεβαστεί έναν πρόεδρο δυναμικό, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν.

Αναφέρει πως η Ρωσία, όπως και η Χαμάς δεν θα εισέβαλαν επί προεδρίας του.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πωλητή» που έχει πάρει πάρα πολύ στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

«Κάθε φορά που έρχεται ο Ζελένσκι εδώ φεύγει με 60 δισ. Είναι ο καλύτερος πωλητής του κόσμου. Εγώ θέλω να σταματήσει ο πόλεμος».

Δεν έχω ακούσει τόσες πολλές χαζομάρες μαζεμένες σε τόσο λίγο χρόνο απάντησε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε «ο Πούτιν θέλει να ανασυστήσει την Σοβιετική αυτοκρατορία. Όσο πιο πολύ χώρο του δώσεις τόσο πιο πολύ χώρο θα πάρει. Δεν δίνουμε χρήματα στην Ουκρανία σε αυτή τη φάση, αλλά όπλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ»

Για τον πόλεμο στη Γάζα

Σε ερώτηση για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Τζο Μπάιντεν, «Παλαιστίνιο και μάλιστα αδύναμο Παλαιστίνιο».

Ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την πολιτική του προς το Ισραήλ, λέγοντας πως μόνο τις βόμβες των 900 κιλών δεν έδωσε στο Ισραήλ «γιατί δεν λειτουργούν καλά σε κατοικημένες περιοχές».

Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε για να πείσει το Ισραήλ και τη Χαμάς να τερματίσουν τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μπάιντεν υποστήριξε ένα σχέδιο που περιελάμβανε την ανταλλαγή των ομήρων σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και μια συνεχή «κατάπαυση του πυρός με πρόσθετους όρους».

«Ο μόνος που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος είναι η Χαμάς», είπε ο Μπάιντεν. «Ακόμα πιέζουμε σκληρά για να τους κάνουμε να αποδεχτούν».

Για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Ερωτηθείς για γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο Τραμπ είπε: «Δεν είχα ουσιαστικά τίποτα να κάνω. Μου ζήτησαν να πάω να κάνω μια ομιλία. Η Νάνσι Πελόζι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την 6η Ιανουαρίου».

«Δεν είπε στους υποστηρικτές του να σταματήσουν και δεν έκανε το παραμικρό. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα θέλει να τους δώσει χάρη», ανέφερε ο Μπαίντεν.

Για την Στόρμι Ντάνιελς

Στο θέμα της Στόρμι Ντάνιελς, ο Τραμπ απέρριψε τον ισχυρισμό του Μπάιντεν, λέγοντας: «Δεν έκανα σεξ με πορνοστάρ».

Ο Μπάιντεν τον κατηγόρησε λέγοντας: «Κοιμήθηκες με μια πορνοστάρ όταν η γυναίκα σου ήταν 9 μηνών έγκυος».

Τότε ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Τραμπ καταδικασθέντα και ο Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας τον γιο του Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος καταδικάστηκε για ποινικές κατηγορίες για όπλα.

«Όταν μιλάει για έναν καταδικασθέντα, ο γιος του είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας σε πολύ υψηλό επίπεδο», είπε ο Τραμπ. «Ο γιος του είναι ένοχος, πιθανότατα θα καταδικαστεί πολλές άλλες φορές», πρόσθεσε.

Μετά το πρώτο διάλειμμα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε περίπου 23 λεπτά και έξι δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν έφτασε στα 18 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Όταν ξεκίνησε και πάλι το ντιμπέιτ, η συζήτηση επικεντρώθηκε και πάλι στην οικονομία. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν πως όχι μόνο πήρε μηδενικό πληθωρισμό, αλλά πως οι παράνομοι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές από τις μειονότητες τους μαύρους και τους ισπανόφωνους.

Με την σειρά του ο Τζο Μπάιντεν είπε πως είχε μηδενικό πληθωρισμό, επειδή η «οικονομία είχε πέσει κάτω».

Φυσικά κανείς δεν τον πίστεψε…

Για την κλιματική αλλάγη

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Ερωτηθείς εάν θα προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη δεύτερη θητεία του, ο Τραμπ απάντησε ότι θέλει «απολύτως άψογο καθαρό νερό» και «απόλυτα καθαρό αέρα».

Για την Κοινωνική Ασφάλιση

Τόσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχουν υποσχεθεί επανειλημμένα να προστατεύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την τρέχουσα κατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Medicare, δύο προγράμματα δικαιωμάτων στα οποία βασίζονται πολλοί Αμερικανοί, αλλά τα οποία αντιμετωπίζουν πιθανά προβλήματα στο μέλλον.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «εμείς θα κάνουμε τους πλούσιους να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους», σημειώνοντας πως οι πολιτικές του Τραμπ ήταν ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση και το εθνικό σύστημα υγείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν πως καταστρέφει την υγεία γιατί έρχονται εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες που μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και παίρνουν τα δικαιώματα των Αμερικανών όσο αφορά την υγεία και παίρνουν δωρεάν ασφάλεια υγείας.

Τραμπ για Μπάιντεν: «Είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας»

Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε για να κάνει τη φροντίδα των παιδιών πιο προσιτή, ο Τραμπ είπε:

«Αυτό δεν πρέπει να είναι μια συζήτηση… Είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας».

«​​Αν κερδίσει αυτές τις εκλογές, η χώρα μας δεν έχει καμία ευκαιρία – ούτε καν μια πιθανότητα να βγει από αυτό το χάλι. Μάλλον δεν θα μας μείνει πλέον χώρα», συνέχισε.

Ο Μπάιντεν απάντησε με… ασυναρτησίες λέγοντας ότι ο Τραμπ δεν έκανε «σχεδόν τίποτα για τη φροντίδα των παιδιών» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

«Θα πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την πίστωση φόρου παιδικής μέριμνας. Θα πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά τη διαθεσιμότητα των μονογονέων για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Και θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να έχουν εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Για την ηλικία τους

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με την ηλικία του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι ο αντίπαλός του είναι μόλις λίγα χρόνια νεότερος από αυτόν, «αλλά πολύ λιγότερο ικανός».

«Πρώτα από όλα», είπε ο Μπάιντεν, «πέρασα τη μισή μου καριέρα με επικρίσεις επειδή ήμουν το νεότερο άτομο στην πολιτική… και τώρα είμαι ο μεγαλύτερος».

«Αυτός ο τύπος είναι τρία χρόνια νεότερος και πολύ λιγότερο ικανός», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν απαριθμεί το έργο του, σε συνδυασμό με την ηλικία του. Αναφέρει πως ο Τραμπ αναφέρει τις ΗΠΑ ως μια αποτυχημένη χώρα. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν μας βλέπει έτσι.

Ο Τραμπ αναφέρει την υγεία του και το πόσο εύρωστος νιώθει και πως έχει πάρει δύο βραβεία στο γκολφ και πως είναι σε τέλεια φόρμα.

Χτυπάει τον Μπάιντεν αναφέροντας πως έκανε τεστ γνωσιακής λειτουργίας και είναι σε τέλεια φάση γιατί είναι γνωστό πως ο Τζο Μπάιντεν διανοητικά δεν «λειτουργεί» καλά εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Μπάιντεν προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στο γκολφ.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στην ερώτηση για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ο μεγιστάνας είπε πως «αν είναι δίκαιες οι εκλογές θα αποδεχτώ το αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αμφιβάλλει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα δεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2024 εάν χάσει, αποκαλώντας τον πρώην πρόεδρο «κλαψιάρη».

«Δεν αντέχετε την απώλεια», είπε ο Μπάιντεν. «Κάτι έσπασε μέσα σου όταν έχασες την τελευταία φορά».

Ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε τον ρόλο των ΗΠΑ ως στρατιωτικής δύναμης κατηγορώντας τον Τραμπ πως είπε στον Πούτιν «κάνε ο,τι θες με την Ουκρανία».

Ο Τραμπ απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας πως «ο Πούτιν δεν θα πάρει ποτέ τίποτα από μένα. Με αυτόν ο Πούτιν θα πάρει την Ουκρανία».

Ο Τραμπ ρωτήθηκε ξανά για τον αν θα δεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας πως «αν είναι δίκαιες οι εκλογές θα αποδεχτώ το αποτέλεσμα. Αρκεί να μην είναι απάτη».

Στις καταληκτικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να προωθήσει τη φροντίδα των παιδιών, να καθαρίσει τους αγωγούς μολύβδου και να μειώσει τον πληθωρισμό εάν διατηρήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα», είπε ο Μπάιντεν.

Για την οικονομία, ο Μπάιντεν είπε: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μειώσουμε τον πληθωρισμό και να δώσουμε στους ανθρώπους ένα διάλειμμα».

Ο Τραμπ στάθηκε στην υποχώρηση στο Αφγανιστάν, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για την επίθεση της Χαμάς και πως το Ιράν δεν θα είχε τις δυνατότητες να βοηθήσει οικονομικά τη Χαμάς, αν ήταν ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ανέφερε πως οι ξένοι ηγέτες δεν σέβονται τον Μπάιντεν και αν ήταν πρόεδρος δεν θα είχε συμβεί ποτέ αυτό στην Ουκρανία και κατηγόρησε τους παράνομους μετανάστες για την καταστροφή των ΗΠΑ και υπενθύμισε στους πολίτες πως θα κάνει την «Αμερική Ξανά Μεγάλη».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαέξι ολόκληρους μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών εντοπίστηκε, άγνωστο πως, το κοντέινερ που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που  συγκρούστηκε μετωπικά με το μοιραίο Intercity στην τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, και το οποίο αναζητούσαν εις μάτην όλο αυτό τον καιρό οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής!

Το κοντέινερ εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, χωρίς κανείς να γνωρίζει πως μεταφέρθηκε εκεί και πως έμεινε για 16 μήνες χωρίς κανείς να αναφέρει που βρίσκεται.

Ο εφέτης ανακριτής έδωσε μεν εντολή να μεταφερθεί το κοντέινερ με «ασφάλεια» στο Κουλούρι, στην έκταση του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται τα τεκμήρια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κάτι που έγινε – σύμφωνα με την ΕΡΤ – νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά είναι άγνωστο σε επεμβάσεις έχουν γίνει στο κοντέινερ από τρίτους.

Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ο εντοπισμένος του κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!

Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε;

Ποιος έδωσε την εντολή;

Επιτέλους δώστε απαντήσεις!

Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως

«η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανή πράγματα στην Ελλάδα του 2024. Ένας 34χρονος στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και  θα παραμείνει κρατούμενος όπως έγινε γνωστό, μέχρι και τη Δευτέρα επειδή μίλησε στον ραδιοφωνικο σταθμό Focus Fm κατά του Europride!

Ο 34χρονος δήλωσε απλώς και ως όφειλε και ασκώντας το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα ότι ο κόσμος «πρέπει να διαδηλώσει κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούν στη χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του καθώς η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη συγκεκριμένη διαδήλωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης – όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί – ανέβαλε την υπόθεση για τη Δευτέρα (1/7) και αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του!

Μάλιστα εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για «διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια»!

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) όλης της χώρας. Την ερώτηση συνυπογράφει επίσης ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του κόμματος Στέφανος Παραστατίδης.

Όπως αναφέρει «τα ΓΑΚ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο κυρίως οι Περιφερειακές Υπηρεσίες έχουν απομείνει χωρίς χρηματοδότηση από τον Μάιο του 2019 που ψηφίστηκε ο νόμος 4610/07.05.2019 εξαιτίας νομοθετικού κενού. Από την ολοκληρωτική διακοπή κάθε χρηματοδότησης απορρέει πλήθος προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως ελλείψεις, κτιριακές φθορές, βλάβες εξοπλισμού και πολλά άλλα». Την ίδια στιγμή, όπως συμπληρώνει «Οι υπάλληλοι με δικά τους έξοδα εξασφαλίζουν τα εντελώς απαραίτητα αναλώσιμα». Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων, του κοινού, καθώς και η διαφύλαξη του αρχειακού υλικού, ενώ σε οριακή κατάσταση βρίσκονται επίσης οι υποδομές των ΓΑΚ.

Όσον αφορά το Τμήμα Γ.Α.Κ. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι «έχει μείνει χωρίς χρηματοδότηση, με τους υπαλλήλους να αγοράζουν αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη ακόμα και λάμπες. Την ίδια στιγμή, το εκτυπωτικό μηχάνημα το επισκεύασε συμπολίτης με δωρεά. Μόλις πρόσφατα μάλιστα, μετά και από ενέργειες των υπαλλήλων, εξασφαλίστηκε προσωπικό καθαριότητας με 2ετή σύμβαση, ύστερα από δεκαετίες αναμονής. Πετρέλαιο εξάλλου για την εξασφάλιση θέρμανσης στο χώρο τους χειμερινούς μήνες, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για τη συντήρηση των αρχείων, έχει να μπει τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν η συντήρηση- διατήρηση των αρχείων, χρειάζεται συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας κλπ. Το προσωπικό τέλος δεν επαρκεί για την ομαλή λειτουργία του χώρου, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, τόσο με βάση τις ανάγκες όσο και με βάση το οργανόγραμμα».

Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό αν προτίθεται να προβεί στην τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου ώστε η Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ να αποκτήσει ανεξάρτητη οικονομική και οργανωτική αυτοτέλεια. Ενώ σε κάθε περίπτωση, ζητάει ενημέρωση για τις ενέργειες που θα γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα των ΓΑΚ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση εδώ.

«Πέτρα του σκανδάλου» μηνύει πηγή του ΒΝ από την ιδιωτική ασφάλιση είναι «οι συμφωνίες τύπου capitation και ανάθεση φακέλου ασθενούς από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στις ιδιωτικές κλινικές»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην ιδιωτική υγεία.
Οι ασφαλισμένοι σπάνε τα συμβόλαια υγείας τους γιατί, δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις του νόμου (Π.Δ. 13/2022) ως προς την επιβολή του Ενιαίου Δείκτη Υγείας (ΕΔΥ) του ΙΟΒΕ ως δείκτη αναφοράς στις αυξήσεις των ασφαλίστρων, ώστε να εξαλειφθούν πρακτικές των ασφαλιστικών εταιριών σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλίστρων.
Από την άλλη πλευρά οι ιδιωτικές ασφαλιστικές και η ΕΑΕΕ, δικαιολογώντας την θέση τους απέναντι στους ασφαλισμένους επικαλούνται τα αποτελέσματα από τις μελέτες του ΙΟΒΕ, αντί να ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στις ιδιωτικές κλινικές που έχουν καταργήσει τον ανταγωνισμό.
Δύο στρεβλώσεις
«Πέτρα του σκανδάλου» μηνύει πηγή του ΒΝ από την ιδιωτική ασφάλιση είναι «οι συμφωνίες τύπου capitation και ανάθεση φακέλου ασθενούς από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στις ιδιωτικές κλινικές».
Ο νόμος Γεωργιάδη αναφέρει πηγή του ΒΝ έχει γλυτώσει από τα πρόστιμα για καταχρηστικές αυξήσεις ορισμένες ασφαλιστικές. ωστόσο η κατάσταση που έχει περιέλθει η αγορά ιδιωτικής υγείας είναι έκρυθμη και γυρνά μπούμερανκ για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές.Ανάθεση φακέλου ασθενούς σε ιδιωτικές κλινικές άνευ ιατρικών πρωτοκόλλωνΠροσθέτως, τονίζει ότι οι συμφωνίες capitation, μεταξύ άλλων με ανάθεση φακέλου ασθενούς από την ιδιωτική ασφαλιστική στην ιδιωτική κλινική. αν και με ταβάνι δαπανών βάσει των όρων συμφωνίας, προσφέρουν μπόνους στις ιδιωτικές κλινικές.
Οι εν λόγω συμφωνίες νομιμοποιούν τιμολογιακές αυξήσεις σε κάθε επέτειο ανανέωσης της συμφωνίας, αν ο ασθενής έχει κοστίσει πέραν των συμφωνηθέντων στην κλινική. Ελλείψει, ωστόσο αυστηρής εφαρμογής ιατρικών πρωτοκόλλων από τις ιδιωτικές κλινικές, η ανάθεση φακέλου ασθενούς σε ιδιωτική κλινική, αυτομάτως δίνει το δικαίωμα στην κλινική να αποφασίζει ο ιατρός της κλινικής για το πλήθος των εξετάσεων που ο ασθενής θα υποβληθεί ή και τις ημέρες νοσηλείας.
Στην περίπτωση αυτή μπορεί η ιδιωτική ασφαλιστική να καλύψει το κόστος, μπορεί και όχι. Για την πρόσθετη αυτή επιβάρυνση από τις ημέρες νοσηλείας ή το πλήθος εξετάσεων, η ιδιωτική ασφαλιστική θα απαιτήσει στην επέτειο ανανέωσης της συμφωνίας αυξήσεις τιμολογίων. Τις αυξήσεις αυτές οι ιδιωτικές ασφαλιστικές θα τις υπογράψουν και θα τις περάσουν στους ασφαλισμένους.
Αυξήσεις από τεχνητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας
Εν κατακλείδι οι ιδιωτικές κλινικές δημιουργούν τεχνητή ζήτηση πολλές φορές από περιττές ακόμα και επιβλαβείς μεθόδους νοσηλείας τις οποίες οι ασφαλιστικές εν πολλοίς δέχονται προβαίνοντας σε αυξήσεις ασφαλίστρων.
Τι αναφέρει η ΕΑΕΕ για το θέμα των αυξήσεων
Η ΕΑΕΕ σε σημερινή της επιστολή αναφέρει πως «Οι συνολικές αποζημιώσεις που πληρώνει κάθε χρόνο μια ασφαλιστική εταιρία είναι «οδηγός» για να διαμορφώσει το ασφάλιστρο το οποίο πρέπει να είναι επαρκές, ώστε ανά πάσα στιγμή να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει προς τους ασφαλισμένους της. Αυτό επιβάλλεται, πρώτα απ’ όλα, από την ασφαλιστική νομοθεσία», ωστόσο στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για τις μεθόδους fee for service αντί πρωτοκόλλων των ιδιωτικών κλινικών.Ενώσεις καταναλωτών ζητούν διαφάνεια και χρήση αμερόληπτων δημοσίων εργαλείωνΉδη η ΕΚΠΟΙΖΩ πρόσφατα έχοντα συγκεντρώσει καταγγελίες ασφαλισμένων για τις καταχρηστικές αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας προτρέπει για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εξαλειφθούν οι καταχρηστικές πρακτικές των ασφαλιστικών εταιριών σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλίστρων. Η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων τονίζει πρέπει να γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά, σαφή, ευρέως προσβάσιμα και ελέγξιμα από τον ασφαλισμένο, όπως επιτάσσει η αρχή της διαφάνειας, μέσω αξιόπιστων, ανεξάρτητων και αμερόληπτων δημόσιων εργαλείων και δεικτών και όχι ιδιωτικών, όπως του ΙΟΒΕ.

Ελ. Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Τρία χρόνια μετά την έγκριση του στρατηγικού πλάνου για το μετασχηματισμό της Εταιρείας, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε όλους τους επιχειρηματικούς πυλώνες» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών», ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και προχώρησε στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού, τρία (3) μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας διορίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει (το ή ποσοστό) 31,18% του μετοχικού κεφαλαίου της , ύστερα από σχετική επιστολή των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας προς την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY Holdings συγκροτήθηκε σε Σώμα, με την ακόλουθη σύνθεση:

  • Σπήλιος Λιβανός, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
  • Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  • Γεώργιος Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  • Θεόδωρος - Αχιλλέας Βάρδας, μη εκτελεστικό μέλος
  • Ιορδάνης Αϊβάζης, Ανώτατο Ανεξάρτητο Μέλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  • Νικόλαος Βρεττός, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  • Παναγιώτης Τριδήμας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλο
  • Σταυρούλα Καμπουρίδου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλο
  • Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλο
  • Aλκιβιάδης - Κωνσταντίνος Ψάρρας, μη εκτελεστικό μέλος
  • Άννα Ροκοφύλλου, μη εκτελεστικό μέλος

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Τρία χρόνια μετά την έγκριση του στρατηγικού πλάνου για το μετασχηματισμό της Εταιρείας, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε όλους τους επιχειρηματικούς πυλώνες και οι επιδόσεις μας αποδεικνύουν ότι πράξαμε σωστά όταν τολμήσαμε να αλλάξουμε. Η σημερινή HELLENiQ ENERGY διατηρεί τα πολλά θετικά στοιχεία που παραδοσιακά είχε, αλλά ταυτόχρονα έχει πετύχει να μετεξελιχθεί σε μια πιο σύγχρονη και ευέλικτη εταιρία, που πρωτοστατεί στην ενεργειακή μετάβαση και έχει ευδιάκριτο στίγμα.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το απερχόμενο ΔΣ που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία μας και ειδικά τον Γιάννη Παπαθανασίου, που με την εμπειρία του βοήθησε στην πορεία αυτή. Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και τον νέο Πρόεδρο Σπήλιο Λιβανό. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλουν κι εκείνοι στην κοινή προσπάθεια, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του Ομίλου».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Στις προκλήσεις των τελευταίων ετών απαντήσαμε, ως Διοίκηση, με σαφές σχέδιο και ένα φιλόδοξο στρατηγικό πρόγραμμα μετασχηματισμού, που μας επέτρεψε να κατακτήσουμε μια βελτιωμένη θέση στη νέα ενεργειακή αγορά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών του ομίλου, για τη συνεισφορά τους. H δική τους προσπάθεια είναι που ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για ένα επιτυχημένο μέλλον.

Οφείλω μια ειδική αναφορά στον Ανδρέα Σιάμισιη, στο πρόσωπο του οποίου η εταιρεία έχει βρει τον καλύτερο δυνατό ηγέτη. Στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που βρήκα και στην HELLENiQ ENERGY που αφήνω καθώς αποχωρώ, τα θεμέλια για ένα πιο ασφαλές μέλλον ανάπτυξης έχουν ήδη εδραιωθεί. Είμαι βέβαιος ότι και ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας θα κινηθεί δημιουργικά, στην ίδια κατεύθυνση.»

Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σπήλιος Λιβανός, τόνισε: «Με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη χαρά, αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου σε έναν ιστορικό ελληνικό Όμιλο, που βρίσκεται στην αιχμή της επιχειρηματικής ζωής του τόπου και πρωτοστατεί στην εθνική προσπάθεια για την ενεργειακή μετάβαση και την Πράσινη Ανάπτυξη. Διατηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, θα εργαστούμε όλοι με συνέπεια για να επιταχυνθεί η πορεία μετασχηματισμού της εταιρίας μας, παρέχοντας στήριξή στη Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ομίλου, ώστε μαζί να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.»

Νωρίτερα, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε τη διανομή συμπληρωματικού μερίσματος ύψους €0,60 ανά μετοχή για τη χρήση του 2023, με ημερομηνία αποκοπής την 10η Ιουλίου 2024. Λαμβάνοντας υπόψη και το προσωρινό μέρισμα €0,30 ανά μετοχή που έχει ήδη διανεμηθεί, το συνολικό μέρισμα διαμορφώνεται στα €0,90 ανά μετοχή, ενώ το συνολικό ποσό διανομής ξεπερνά τα €275 εκατ..

businessdaily.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ