Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Η Μαρία Ζαχάροβα δηλώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για σκληρά αντίποινα σε απάντηση στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση.

Η Ρωσία διαθέτει λίστα με «αρκετά δυτικά περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους αντιποίνων» εκ μέρους της Μόσχας, αν η Δύση κατασχέσει έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο κορυφής στην Ιταλία να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι παγωμένα στη Δύση, για να χορηγήσουν δάνειο 50 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία λέει πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη και θα είχε αντίκτυπο αρνητικό για τη Δύση, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Η χώρα μας έχει σημαντικές ποσότητες δυτικών κεφαλαίων και ιδιοκτησιών που βρίσκονται υπό ρωσική δικαιοδοσία· όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους ρωσικών πολιτικών και ενεργειών αντιποίνων» δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.

«Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να αποκαλύψει σ’ εσάς τη φύση αυτών των αντιποίνων. Όμως το οπλοστάσιο πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων είναι ευρύ».

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει λάβει «απ’ ευθείας σήματα» από μερικές χώρες της G7 ότι δεν θα πάρουν μέρος σε τέτοια ενέργεια «επειδή καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό».

Δεν κατονόμασε τις χώρες ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία, με μία δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Κονσταντίν Ζίφκοφ!

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει για να πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤΟ αεροπορικές επιδρομές, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις.

Ο Σίβκοφ πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η εισβολή αυτή θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς είχε δηλώσει πρόσφατα ότι περιμένει την έναρξη ενός Γ’ ΠΠ στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!

Το σχέδιο αυτό επί της ουσίας αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι στρατιώτες της Συμμαχίας που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα σύνορα με την Ρωσία είναι μισό εκατομμύριο:

«Οι Σύμμαχοι προσφέρουν δυνάμεις στη διοίκηση του ΝΑΤΟ σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα έχουμε 500.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα σε όλους τους τομείς, σημαντικά περισσότερους από τον στόχο που τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης το 2022».

Η συμμαχία πέτυχε τον στόχο της καθώς τα μέλη της αύξησαν σημαντικά την υποστήριξη προς το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ και πολλά άλλα έθνη έδωσαν επίσης πρόσφατα πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Η Ολλανδία και η Δανία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με F-16 τους επόμενους μήνες και λένε ότι το προηγμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι χαιρετίζει την αλλαγή πολιτικής και είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται κλιμάκωση από τη Ρωσία.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο εξέδωσε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Δύση για οποιαδήποτε μεταφορά F-16, με Ρώσους αξιωματούχους να εξηγούν ότι το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος θα μπορούσε να φέρει πυρηνικά όπλα και να αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποθηκεύσει τα F-16 στο έδαφος άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχει απειλήσει να χτυπήσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Γαλλία εργάζεται για να «οριστικοποιήσει έναν συνασπισμό» χωρών του ΝΑΤΟ που είναι πρόθυμες να στείλουν στρατεύματα.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτές που αναπτύσσονται στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε πρόσφατα τους δυτικούς ηγέτες ότι έβαλαν τον κόσμο στο χείλος ενός μεγαλύτερου πολέμου.

«Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων», εξήγησε σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Οι εκκλήσεις για επιβολή στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, που διαθέτει τα μεγαλύτερα οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σειρά στις απολύσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσίπρας δεν είναι πλέον εργαζόμενος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς απολύθηκε και αφήνει αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

Δήλωσε: «Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων».

Και συνεχίζει: «Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Και καταλήγει: «Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

Πηγή: newsit.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε πως παρατείνονται τα μέτρα για την ακρίβεια για ακόμα έξι μήνες.

«Θα συνεχίσουμε τις τολμηρές παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο», είπε σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα.

«Είχαμε μείωση του πληθωρισμού, αλλά πρέπει μειωθούν και οι τιμές στο ράφι», ανέφερε.

Όπως είπε «θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

«Η απόφαση που λάβαμε είναι η συνέχιση όλων των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για ακόμα ένα εξάμηνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου», είπε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η μάχη της ακρίβειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσανατολισμένος και στις παρεμβάσεις για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας, αλλά και ευρύτερα στις αναπτυξιακές τομές που έχουν αντανάκλαση στο διαθέσιμο εισόδημα, όπως οι άμεσες επενδύσεις.

Τα χθεσινά μαντάτα από τον πληθωρισμό ήταν, βεβαίως, ευνοϊκά, καθώς τον Μάιο διαμορφώθηκε στην Ελλάδα στο 2,4%, ενώ στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 2,6%. Από την άλλη, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, καθώς οι τιμές ειδικά στα σούπερ μάρκετ έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Η πολιτική εντολή που έχει λάβει ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος είναι να συγκρουστεί με τις παθογένειες της αγοράς και με στρεβλές πρακτικές και αυτό θα είναι το πνεύμα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, θα δώσει το στίγμα των πολιτικών προτεραιοτήτων σε αυτό το πεδίο και μένει να φανεί αν υπάρχει περιθώριο και για νέες παρεμβάσεις, εκτός από την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και τη σύγκρουση με τις στρεβλές πρακτικές των πολυεθνικών εταιριών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να συνεχίσει μέτρα που «ζορίζουν» τα σούπερ μάρκετ, όπως την υποχρέωση εφαρμογής μειωμένων τιμών για να μπορούν να κάνουν προωθητικές ενέργειες.

Τις επόμενες μέρες, παράλληλα, αναμένεται να έχει μια σειρά επαφών με παράγοντες της αγοράς και με θεσμικούς εκπροσώπους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει ανοχή στην υπερβολική κερδοφορία.

pronews.gr

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, στο Κίτσι, κοντά στον παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου που οδηγεί προς το αεροδρόμιο και ήδη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο εργοστάσια και κατοικίες με αποτέλεσμα να σταλθεί μήνυμα εκκένωσης της περιοχής από το «112».

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.  

Στα νοσοκομεία Άγιοι Ανάργυροι και Λαϊκό διακομίσθηκαν δύο άτομα, με συμπτώματα δύσπνοιας λόγω της εισπνοής καπνού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο άτομα είναι σε καλή κατάσταση.

Η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση τριών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που λειτουργούν ως summer camp.

Ειδικότερα, μαθητές και μαθήτριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της Αστυνομίας. Λεωφορεία βρίσκονται στη σχολή Ευελπίδων και πραγματοποιούν μεταφορές προσωπικού.

Η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, όπου ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σχολεία και μία κατασκήνωση.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Ένας κάτοικος μίλησε για την αγωνία που βιώνει και τη μάχη που δίνει για κατάβεση.

Όπως λέει, έχει πιάσει φωτιά από τις 12 το μεσημέρι, και την ίδια στιγμή έδειξε το σημείο από όπου ξεκίνησε.

«Παλεύω μόνος με ένα λάστιχο» υπογράμμισε δε για να προσθέσει ότι στις προσπάθειές του βοήθησε κι άλλος κάτοικος.

Τόνισε πάντως «ευτυχώς που προλάβαμε τη φωτιά» και συμπλήρωσε ότι γίνονται ρίψεις από αέρος.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων. 

Οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες, ανέφερε ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, που σημείωσε ότι από τον αέρα, μεταφέρονται καύτρες από τις εστίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καινούριες εστίες φωτιάς.

«Προσπαθούμε να σώσουμε αυτές τις εστίες για να μην επεκταθεί η φωτιά σε πολλά σπίτια», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζημιές σε αυλές.

Τρίτο μήνυμα «112» για την εκκένωση από το Κίτσι εξεδόθη στις 15:30 το μεσημέρι απο το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Βάρη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος την πυρκαγιά, που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης σε ενημέρωση που πραγματοποίησε, δήλωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο κοντά στη σχολή Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη. Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ. Γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί προειδοποιητικό 112 και στη συνέχεια άλλα δύο μηνύματα, για την εκκένωση των δύο περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι. «Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων, οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 300 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, δηλαδή σχεδόν ανά δέκα λεπτά.

«Υπάρχει δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Λαμπρικά πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», αναφέρει το πρώτο μήνυμα του 112 για εκκένωση, ενώ το δεύτερο προσθέτει: «Οι κάτοικοι της περιοχής Κίτσι Κορωπίου πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Βάρη».

Αυτά τα μηνύματα αποτελούν το τρίτο σε σειρά από το 112 για την περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από ένα πάρκινγκ σκαφών.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε επιχείρηση στο Κίτσι κάηκαν 14 σκάφη, συνολικής αξίας σχεδόν άνω του 1 εκατ. ευρώ.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορήθηκα με θλίψη τον θάνατο του συντοπίτη και πρώην βουλευτή του νομού μας Γιώργου Αλεξόπουλου.

Ο εκλιπών τίμησε την Αιτωλοακαρνανία, με την παρουσία και τη συμμετοχή του στα κοινά.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή με ερώτηση τη δυνατότητα συμμετοχής αγροτών στην πρόσκληση Μετατροπής Βιολογικών προϋπολογισμού ύψους 287 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για ρουσφετολογικές διατάξεις και υπόνοια σκανδάλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά, με την οποία ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής στην πρόσκληση Μετατροπής Βιολογικών προϋπολογισμού ύψους 287 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα αφορά την 1η Πρόσκληση για την Παρέμβαση Π3-70-2.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία)» της ΚΑΠ 2023-2027. Σκοπός της πρόσκλησης είναι «η οικονομική στήριξη στο πλαίσιο της παρέμβασης για την εφαρμογή των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας με σκοπό την ενθάρρυνση των αγροτών να συμμετάσχουν σε τέτοια συστήματα, απαντώντας έτσι στη ζήτηση της κοινωνίας για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον γεωργικών πρακτικών».

Προκειμένου μάλιστα να ενταχθούν σε κάποια από τις δράσεις της Παρέμβασης Π3-70-2.1, τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια, βοσκότοποι και ζωικές εκμεταλλεύσεις, κατά περίπτωση, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής το σημείο αυτό είναι προβληματικό, καθώς: «Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας, θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω πρόσκληση περιέχει ρουσφετολογικές διατάξεις. Για παράδειγμα, το βασικό κριτήριο ένταξης, να μην περιλαμβάνονται δηλαδή οι εκτάσεις σε ενεργή σύμβαση με ΟΕ&Π στις 15 Ιουνίου 2024 αφήνει ανοιχτό το "παράθυρο" σε συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών που είχαν πιστοποίηση μέχρι τις 15 Ιουνίου, να την "κόψουν" και να συνάψουν σύμβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας πρόσκλησης από τις 16 μέχρι τις 30 Ιουνίου. Συνεπώς, την πιστοποίηση μπορούν να την άρουν όσοι πληρώθηκαν διατήρηση μέσω των οικολογικών σχημάτων. Από την άλλη, αποκλείονται για παράδειγμα, όσα αγροτεμάχια και εκτροφές είναι στο ΠΑΑ και έχουν πολυετείς δεσμεύσεις (3ετία) και αγροτεμάχια που είναι δηλωμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών κ.α. Επίσης αποκλείονται τοπικές καλλιέργειες τύπου βάμβακος, ρυζιού και ακτινιδίου από την προκήρυξη».

Κάτι τέτοιο σημαίνει όμως ότι θα μιλάμε για μια σκανδαλώδη δημιουργία δικαιούχων δύο ταχυτήτων, με υπογραφή μάλιστα του απερχόμενου Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χριστίνα Σταρακά ρωτά τον νέο Υπουργό αν θα προβεί στην άμεση διόρθωση της παραπάνω αδικίας  και με ποιο τρόπο, ζητώντας παράλληλα συγκεκριμένες διευκρινίσεις για το τι διορθώσεις πρόκειται να γίνουν ώστε να προβλεφθούν επιπλέον ενισχύσεις σε βιολογικά, τοπικά προϊόντα όπως είναι το βαμβάκι, το ρύζι και το ακτινίδιο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση εδώ.