Παρασκευή, 21η Ιουνίου 2024  7:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024

Μετά από συνεχείς περιοδείες στην Αιτωλοακαρνανία οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας (3.6.24) μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής Βάνα Πατρινού, γιατρός στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς και και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς που τάχθηκαν κατά της «χαλαρής» ψήφου στις 9 Ιουνίου.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ ώστε το κόμμα να βγει πιο δυνατό το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Η Βάνα  Πατρινού ζήτησε να μην χαθεί ούτε λεπτό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. «Να φτάσει παντού και ως την τελευταία στιγμή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες, να βγει ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι οι κυβερνώντες «είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ίδια πολιτική». «Ανακούφιση ο λαός βρήκε μόνο στους αγώνες, με το ΚΚΕ μπροστά, πετυχαίνοντας αυξήσεις στους μισθούς, εμποδίζοντας τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Και γι’ αυτό να μην χαθεί ψήφος λαϊκού ανθρώπου από το ΚΚΕ. Ψηλώνουμε το ΚΚΕ για να κοντύνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, για να στείλουμε μήνυμα στην ΕΕ, στέλνοντας ταυτόχρονα αγωνιστικό αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης», σημείωσε.

Οι ομιλητές εστίασαν ιδιαίτερα στα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας ότι και μετά τις ευρωεκλογές θα συνεχίσουν να υφίστανται.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 του Ιούνη είναι ψήφος αντίθεσης στην ΕΕ, γιατί εκεί παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Εκεί χαράσσονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Σήμερα αυτή η ψήφος είναι η ψήφος που χτυπάει στην καρδιά τη «λυκοσυμμαχία» των εκμεταλλευτών, της αδικίας, του πολέμου, και ταυτόχρονα είναι ψήφος αντίστασης, ανατροπής, καταδίκης των κομμάτων της Ελλάδας, που συναποφασίζουν στην ΕΕ και εφαρμόζουν εδώ τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ, σήμερα, είναι ο «καταλύτης» για να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά». Να πολλαπλασιαστεί η αμφισβήτηση στο άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Γιατί η φωνή και η δύναμη των «λίγων» σε κάθε χώρα μπορεί να γίνει η φωνή και η δύναμη των πολλών, σε όλη την Ευρώπη αύριο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παρασκευάς.

 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο πραγματοποίησε αήθη επίθεση στην Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2024».

Την κατηγόρησε πως «εργαλειοποιεί» τον θάνατο του παιδιού της, με στόχο την κομματική της ανέλιξη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με την τοπική οργάνωση του κόμματος να την καταδικάζει.

Μάλιστα, το στέλεχος της ΝΔ ανάμειξε στη δημοσίευσή του, την δολοφονία Θ.Αξαρλιάν, τις δολοφονίες των υπαλλήλων στη Μαρφίν, τους νεκρούς από τα εγκλήματα στο Μάτι και στη Μάνδρα, μέχρι και τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα!

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι» αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λέσβου.

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει μνημείο υποκρισίας την ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ

«Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, περί δήθεν καταδίκης δημόσιας ανάρτησης του στελέχους της Νικολάου Κατράνη, δεν είναι μόνο μνημείο υποκρισίας, αφού πλήθος στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και υποψήφιος Βουλευτής, αντέδρασαν με like και καρδούλες στην ανάρτηση αυτή, αλλά αποτελεί και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και του αγώνα των συγγενών τους, χαρακτηρίζοντας τα όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ως “θεωρίες συνωμοσίας”.

Δεν θα ασχοληθούμε με τον κύριο Κατράνη και τα όσα χυδαία ανέφερε στην ανάρτησή του, γιατί θα του δώσουμε αξία. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, να θυμηθεί ότι δεν εκλέχθηκε ως στέλεχος της ΝΔ, ούτε ως υποψήφιος αυτής και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του Δήμου, αποπέμποντας τον κ. Κατράνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη».

H ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι.

Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .

Πού ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μaρφίν;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .

Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;

Λυπάμαι κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε.

Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»

 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απάντηση στον βομβαρδισμό του ρωσικού εδάφους από αμερικανικούς πυραύλους χθες μελετάται αυτή την στιγμή από την Μόσχα και ήδη υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από κύκλους της ρωσικής πρωτεύουσας προς την κυβέρνηση, να αντιδράσει πιο ενεργά και εντυπωσιακά.

Και η υλοποίηση αυτή της απάντησης δείχνει να έρχεται σε δύο σκέλη: Αυτό της έναρξης καταρρίψεων drone «τρίτων χωρών» που πετούν στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και την πραγματοποίησης ανοιχτής και σε ζωντανή μετάδοση πυρηνικής δοκιμής που θα ουσιαστικά θα κάνει ξεκάθαρο στην Δύση να μην ανοίξουν την πόρτα του «φρενοκομείου».

Το πρώτο σκέλος: Καταρρίψεις εχθρικών drone

Η πρώτη και ίσως πιο άμεση απάντηση της ρωσικής πλευράς στο ουκρανικό χτύπημα με αμερικανικά όπλα χθες στο Μπέλγκοροντ είναι η, όπως έχει διαρρεύσει, ειλημμένη απόφαση ότι θα καταρρίπτεται οποιοδήποτε drone πετά στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα συγκεκριμένα drone έχουν αποτελέσει το «κρυφό όπλο» των Ουκρανών για την πραγματοποίηση πληγμάτων ακριβείας με Scalp/Storm Shadow και ATACMS καθώς παρέχουν τα απαραίτητα δεδομένα καθοδήγησης και στοχοποίησης, όπως τα MQ-9 και RQ-4.

Αυτή την στιγμή η Ρωσία δέχονταν ότι το FIR της Κριμαίας παραβιάζονταν από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς συμμάχους τους, ενώ η Δύση το θεωρούσε ως FIR της Ουκρανίας.

Με την απόφαση θα κριθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι το FIR της Κριμαίας είναι του ρωσικού κράτους και επομένως έχει κάθε νομιμοποίηση για την κατάρριψη οποιοδήποτε πετά εντός αυτού.

Δεύτερο σκέλος: Η πυρηνική δοκιμή 

Στο δεύτερο και πιο ανησυχητικό σκέλος η Ρωσία δείχνει να είναι μια ανάσα από την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά την ραγδαία κλιμάκωση στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ.

Ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Σουσλόφ, πρότεινε να γίνει πρώτα μια δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με το «μανιτάρι» να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ και μετά, αν δεν συνετιστεί το ΝΑΤΟ, κανονική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ο Ντμίτρι Σουσλόφ μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτής διευθυντής παγκόσμιας οικονομίας και διεθνούς πολιτικής στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή της Μόσχας και ειδικός στο Valdai Club είπε ότι «Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα βομβαρδίσουν την Μόσχα.

Ο πολιτικός και ψυχολογικός αντίκτυπος ενός σύννεφου μανιταριού, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα δώσει στους δυτικούς πολιτικούς πίσω αυτό που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μετά το 1945 και αυτό που έχουν χάσει τώρα σε μεγάλο βαθμό: Την αξιοπιστία της αποτροπής της».

Η Δύση δεν πιστεύει στη σοβαρότητα της ρωσικής πυρηνικής αποτροπής και επιτρέπει στον εαυτό της να διασχίζει τα σύνορά της το ένα μετά το άλλο. Τι μπορεί να κάνει η Ρωσία εκτός από το να δείξει ξεκάθαρα πόσο αποφασισμένη είναι;

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αιφνιδιαστικά ανακοίνωσαν ότι θα εκτοξεύσουν δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Minuteman III στις αρχές Ιουνίου, σε μία σαφή προειδοποίηση προς την Ρωσία του τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ή κατά ευρωπαϊκού κράτους!

Η προειδοποίηση προς τη Ρωσία αποτελεί μέρος των διεθνών πρωτοκόλλων για τη μείωση του κινδύνου κλιμάκωσης και παρεξηγήσεων.

Σύμφωνα με την Στρατηγική Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ (SAC) «H δοκιμή είναι σημαντική για την αξιολόγηση της ικανότητας των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενη πυρηνική απειλή» μια ανακοίνωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για την αμερικανική αποφασιστικότητα.

Ο LGM-30G Minuteman III είναι βασικό στοιχείο του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και η εμβέλειά του υπερβαίνει τα 13.000 χιλιόμετρα, γεγονός που του επιτρέπει να πλήττει στόχους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μπορεί να φέρει έως και τρεις ατομικές κεφαλές W78 ή W87, εξασφαλίζοντας μεγάλη καταστροφική ικανότητα.

Ο Minuteman III διαθέτει επίσης σύστημα προώθησης τριών σταδίων, το οποίο του επιτρέπει να επιτύχει τις μεγάλες ταχύτητες και εμβέλειες που απαιτούνται για τις αποστολές του.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε με υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kinzhal υπόγειο κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας στο Γιαβορίβ, στο οποίο διέμεναν δεκάδες δυτικοί στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ.

Εκπαιδευτές κυρίως από την Ολλανδία, καθώς και Τσέχοι και Ισπανοί ειδικοί, ζούσαν στην περιοχή του καταφυγίου για να εκπαιδεύουν το ουκρανικό προσωπικό και βρήκαν φρικτό θάνατο!

Το Γιαβορίβ βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία στην περιφέρεια του Λβιβ και σε απόσταση  15 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.

Όπως αναφέρεται χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από ουκρανικής πλευράς, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων και πιλότων και μηχανικών, σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, η επίθεση άφησε 179 νεκρούς στρατιωτικούς και 201 σοβαρά τραυματίες, με τις απώλειες να αυξάνονται συνεχώς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν επειγόντως στη Γερμανία και την Πολωνία, ενώ πολλοί σοροί  παραμένουν κάτω από ερείπια.

Το κατεστραμμένο υπόγειο κέντρο περιλάμβανε τρεις αίθουσες που επικοινωνούσαν μεταξύ τους από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι οποίες στέγαζαν  το διοικητήριο της Ουκρανικής Αεροπορίας, ένα εκπαιδευτικό κέντρο και στρατώνες για αρκετές εκατοντάδες άτομα.

Μετά την αρχική του καταστροφή τον Μάρτιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, δημιουργώντας ένα «Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και της Διεθνούς Ασφάλειας» που προοριζόταν  να φιλοξενήσει εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Η εγκατάσταση φιλοξενούσε  ουκρανικά πληρώματα και οργάνωνε εκπαιδευτικές πτήσεις σε συντονισμό με το κέντρο ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαΐου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 25 πληγμάτων  με όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων και υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και drones εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ανέφερε την Παρασκευή (31/5/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 25-31 Μαΐου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 25 συνδυασμένα πλήγματα με όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, σε θέσεις διοίκησης, υποδομές, στρατιωτικά αεροδρόμια, συστήματα αεράμυνας, οπλοστάσια, δεξαμενές καυσίμων, εργαστήρια παραγωγής και θαλάσσιων drones και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αγρότες από την Γαλλία και την Ισπανία απέκλεισαν δρόμους κατά μήκος των συνόρων στην οροσειρά των Πυρηναίων σήμερα.

Διαμαρτύρονται, ενόψει και των ευρωεκλογών, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που, όπως λένε, αντιμετωπίζουν από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα φέτος, οι αγρότες έκλεισαν επί εβδομάδες πολλούς δρόμους σε χώρες της ΕΕ, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τους φόρους, τη γραφειοκρατία, τους υπερβολικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τον ανταγωνισμό από τις φτηνές εισαγωγές τροφίμων.

Χρησιμοποιώντας δεκάδες τρακτέρ, Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες έκλεισαν και τις δύο πλευρές των συνόρων στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-8, στη Χώρα των Βάσκων και τον ΑΡ-7 στην Καταλονία.

«Αφού έχουμε ευρωεκλογές, ας δούμε αν οι πολιτικοί μας αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον τομέα και ακούν τα αιτήματά μας», είπε ο Ισπανός αγρότης Ζοζέπ Ζουσκαφράσε, 54 ετών.

«Είναι σημαντική (η διαμαρτυρία) επειδή στη Γαλλία η γεωργία είναι σκληρή δουλειά. Την παραμελούν εδώ και 20 χρόνια ή και περισσότερο. Και εμείς ταΐζουμε τον κόσμο, ξέρετε», είπε ο Γάλλος Σιλβέν Φουρίκ, 39 ετών.

Στα σύνορα με την Καταλονία, οι αγρότες έπαιξαν ποδόσφαιρο και μαγείρεψαν παέγια, ενώ φορτηγά και αυτοκίνητα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές, περιμένοντας να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη.

«Ενώ χιλιάδες οδηγοί φορτηγών παραμένουν αποκλεισμένοι σε πολλούς δρόμους, χωρίς να μπορούν να φύγουν ή ακόμη και να φάνε (…) οι αγρότες ετοιμάζονται να φάνε παέγια. Και πού είναι η αστυνομία;» διερωτήθηκε η ισπανική ένωση μεταφορών Fenadismer, που υπολογίζει ότι 20.000 φορτηγά διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με τη Γαλλία.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ

Του υποψήφιου Ευρωβουλευτή

ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΙΧ. ΖΑΡΑΒΙΝΑ

Νέες και Νέοι, Μαθήτριες και Μαθητές μου, Αθλητές μου, Συμπολίτες μου: Μην απογοητεύεστε από τη γενικευμένη διάβρωση και τη σήψη του πολιτικού συστήματος.

Μην αηδιάζετε από τη σατανική προσπάθειά τους (από το πρωί μέχρι το βράδυ), να μας εξαπατήσουν. Να μας φοβίσουν. Να μας τα πάρουν όλα με την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, τους ΦΟΡΟΥΣ και την κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού. Αντισταθείτε. Διεκδικήστε τα δίκια σας, την Ανθρώπινη Ζωή σας. Συνεχίστε να Ονειρεύεστε.

Φτιάξτε το Νέο Πολιτικό Τραγούδι και πέστε το δυνατά!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Όλα κρέμονται στα χέρια σας – στα Νιάτα σας.

Ραντεβού στις 9 του Ιούνη στις κάλπες

και ύστερα έξω στους δρόμους.

Σας αγαπώ και Σας καταδέχομαι.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς.

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΙΧ. ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Μ-Λ Κ.Κ.Ε.

 

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Το δικό της Μανιφέστο ενόψει των Ευρωεκλογών καταθέτει η ΓΣΕΕ, διεκδικώντας αρχές, αξίες και άξονες πολιτικής για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Στο Μανιφέστο των Ελληνικών Συνδικάτων γίνεται εκτενής αναφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων, καλώντας τους υποψηφίους που θα εκλεγούν να εργαστούν μεταξύ άλλων, για μία δίκαιη Ευρώπη με ασφαλείς  θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, ισχυρά εργατικά δικαιώματα, ενισχυμένες  Συλλογικές Συμβάσεις.

Ακολουθεί το Μανιφέστο των Ελληνικών Συνδικάτων

 

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ο Δήμος Ξηρομέρου έκανε γνωστό πως με τους υπαλλήλους του και τον μηχανισμό του  είναι πανέτοιμος για τις εκλογές της Κυριακής της 9ης Ιουνίου και στις τρεις δημοτικές ενότητες: Δ.Ε Αστακού, Δ.Ε. Αλυζίας και Δ.Ε Φυτειών.

Υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου, με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής (9 Ιουνίου 2024) και με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Δήμος Ξηρομέρου έχει προβλέψει τη λειτουργία των τμημάτων του, που σχετίζονται με τις εκλογές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το εκλογικό υλικό οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα το παραλάβουν από την έδρα του Δήμου στον Αστακό (Δημαρχείο).

Στο πλαίσιο αυτό, το κεντρικό κατάστημα του Δήμου Ξηρομέρου θα παραμείνει ανοικτό την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως 08:00 μ.μ., το Σάββατο 8 Ιουνίου από 08:30 π.μ. έως ότου παραλάβει και ο τελευταίος δικαστικός αντιπρόσωπος το εκλογικό υλικό.

Το ίδιο και την Κυριακή από 07:00 π.μ. έως το πέρας των εκλογών.

Έχει ορίσει υπεύθυνους για τις τρεις Δ.Ε. για κάθε θέμα που θα προκύψει τους:
Δ.Ε. Αστακού – κα Πανταζή Πανωραία – τηλ.: 2646360527- κ. Μακρής Ιωάννης τηλ. 26456360527
Δ.Ε Αλυζίας – κα Αλεξοπούλου Αικατερίνη – τηλ.: 2646038410
Δ.Ε Φυτειών – κ. Θεοφίλη Αριστοτέλη – τηλ.: 2646360323
Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα αποστείλουν μέσω ΙΡΙΔΑ το έντυπο αποτέλεσμα στην Περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νίας είναι οι κάτωθι:

Για την Δ. Ε. Αστακού
1. κα Πανταζή Πανωραία τηλ. 2646360527
2. κ. Μακρής Ιωάννης τηλ. 26456360527

Για την ΔΕ Αλυζίας
κα Αλεξοπούλου Αικατερίνη τηλ. 2646038410

Για την ΔΕ Φυτειών
κ. Θεοφίλης Αριστοτέλης τηλ. 2646360323

Τα τμήματα ταυτοτήτων, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, θα λειτουργούν Σάββατο και Κυριακή.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, θα γίνει απ’ ευθείας προς το Υπουργείο Εσωτερικών με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT, με παράλληλη χρήση με το νέο σύστημα ΙΡΙΔΑ 2.0 και αναμένεται οι χρόνοι να είναι πλέον πολύ μικροί και τα αποτελέσματα θα βγουν πολύ γρήγορα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Λίγες μόλις μέρες πριν από της ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, επίσκεψη του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος μας Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κ. Τσακαλώτος θα βρεθεί στη Ναύπακτο στις 17.30 όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης, ενώ θα συνομιλήσει, επίσης, με τους πολίτες σε κεντρικό κατάστημα εστίασης της περιοχής.

Στις 20.00 της ίδιας ημέρας συνοδευόμενος από μέλη και στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσει περιοδεία  στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου.

Η επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στο Αγρίνιο, θα κλείσει στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι, έναντι του Δημαρχείου Αγρινίου) στις 21.00 , όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και μέλη του κόμματος.

Στο περίπτερο υπάρχουν τα προεκλογικά υλικά της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καθώς και ψηφοδέλτια. Το εκλογικό περίπτερο είναι ανοικτό κάθε μέρα από της 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι και κάθε απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σελίδα 1 από 2