Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου Θέρμου “Κοσμάς ο Αιτωλός”.

Σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 3ης Ιουνίου, ο αριθμός των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 9 και κατανέμονται ως εξής:

 

ΨΗΦΙΣΑΝ: 548

ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ: 17

ΕΓΚΥΡΑ: 531

ΕΛΑΒΑΝ:

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (Α. Ε. Ε. ): 391 – 7 έδρες
2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Α. Σ. Ε.): 144 – 2 έδρες

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα και σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου μας, συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 10 – 06 – 2024 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει ως εξής:

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συργιάννη Αγγελική – Ευθαλία

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαχρήστος Ηλίας

3. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ράπτη Νίκη

4. ΤΑΜΙΑΣ: Πότσιος Δημήτριος

5. ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαυραγάνης Βασίλειος

6. ΜΕΛΟΣ: Δεληγιάννης Νικόλαος

7. ΜΕΛΟΣ: Φραγκούλης Δημήτριος

8. ΜΕΛΟΣ: Τριάντη Πένυ

9. ΜΕΛΟΣ: Μπαχραμπά Αλίκη

«Ως νέο διοικητικό συμβούλιο, δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δημόσιο σχολείο με γνώμονα το καλό και τις ανάγκες των μαθητών μας», τονίζεται σε ανακοίνωση.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο διάσημος οικονομολόγος και αναλυτής Χάρι Ντεντ προειδοποίησε για ακόμα μία φορά ότι πλησιάζει η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική συντριβή της Ιστορίας και ότι αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι η «φούσκα το φουσκών» η οποία όταν σκάσει θα προκαλέσει το μεγαλύτερο κραχ από τη Μεγάλη Ύφεση.

Ο λόγος που η «φούσκα» αυτή είναι τόσο μεγάλη έγκειται στο γεγονός ότι ενισχύθηκε με τεχνητό τρόπο από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση, εννοώντας το συνεχές τύπωμα δολαρίων για να αποπληρώνει τα χρέη της.

«Από το 1925 έως το 29 είχαμε μια φυσική φούσκα. Δεν υπήρχε κανένα ερέθισμα πίσω από τη δημιουργία της, κάποιο τεχνητό ερέθισμα.

Άρα, η προσφάτως διαμορφωθείσα πραγματικότητα είναι κάτι νέο, που δεν έχει ξανασυμβεί», είπε ο Ντεντ, και πρόσθεσε:

«Τι κάνεις αν θέλεις να θεραπεύσεις το hangover; Πίνεις περισσότερο; Αυτό έκαναν.

Το να πλημμυρίσει η οικονομία με επιπλέον χρήματα μπορεί να ενισχύσει την οικονομία μακροπρόθεσμα. 

Αλλά, τα πραγματικά οφέλη αυτού του πράγματος θα τα δούμε μόνο όταν δούμε αυτή τη φούσκα να σκάει.

Αυτή η φούσκα διαρκεί 14 χρόνια. Οι περισσότερες φούσκες διαρκούν πέντε με έξι, χρόνια, ωστόσο αυτή έχει τεντωθεί.

Άρα θα έπρεπε να περιμένετε συντριβή μεγαλύτερη από ό,τι είχαμε το 2008 έως το 2009».

«Πιστεύω ότι θα δούμε τον S&P να υποχωρεί 86% από την κορυφή και τον Nasdaq 92%.

Μια «ηρωική» μετοχή, όπως η Nvidia, όσο καλή και αν είναι, και είναι μια εξαιρετική εταιρεία, θα υποχωρήσει 98%» τόνισε ο Ντεντ και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε δει ποτέ [την] αμερικανική κυβέρνηση να διατηρεί μια εντελώς τεχνητή φούσκα για μιάμιση δεκαετία… Δείτε τι θα συμβεί μετά από αυτό. Μπορώ να σας πω ότι δεν υπήρξε ούτε μία φούσκα, και αυτή είναι πολύ μεγάλη, που να μην τελείωσε άσχημα».

Τα κατώτατα όρια θα τα δούμε κάποια στιγμή από τις αρχές έως τα μέσα του 2025.

Στο επίκεντρο της φούσκας βρίσκεται η αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Dent, οι κατοικίες θα έβλεπαν τα χαμηλά του 2012 φέτος…

Όπως ισχυρίστηκε, οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ έχουν διπλάσια τιμή σε σχέση με την πραγματική αξία τους.

«Ιστορικά ποτέ η ιδιοκτησία στις ΗΠΑ είχε φτάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πότε τόσο πολλοί άνθρωποι δεν είχαν δύο και τρία σπίτια» είπε.

«Αν καταλαβαίνετε τους πραγματικούς κύκλους, δεν θα αγοράσετε το πιο ακριβό σπίτι στην ιστορία ακριβώς στην κορυφή της αγοράς, διότι μετά θα γκρινιάζατε για 14 χρόνια, δεδομένου ότι περνάμε στην επόμενη μεγάλη ύφεση, όπως το ’29 έως το ’42 ή από το ’68 έως το ’82», σημειώνει.

«Άλλωστε, τι θα ήταν αυτό, χωρίς το κίνητρο των 27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2008 έως το 2022».

Στους επικριτές…

Ο Dent απάντησε στους επικριτές που χαρακτήρισαν τις υποθέσεις του «τρελές» και τον κατηγόρησαν ότι εκτρέφει φόβο.

«Απλώς λέω αυτό που βλέπω και, ειλικρινά, δεν δίνω δεκάρα αν δεν αρέσει στον κόσμο, γιατί πρέπει να διαλέξετε: θα πείτε την αλήθεια ή θα κάνετε τους ανθρώπους χαρούμενους;» αντέδρασε.

«Με αποκαλούν “perma-bear” και χαίρομαι για αυτό.
Αν κάνετε μια αναδρομή, τίποτα δεν είναι πιο προφανές από την κατάρρευση που έρχεται».

Πολλές άλλες φούσκες δεν ήταν τόσο απότομες ή δεν είχαν παρόμοιο μέγεθος. Γιατί; Δεν είχε γίνει αντιληπτή η δύναμη που έχουν οι κεντρικές τράπεζες, να εκτυπώνουν χρήματα από τον αέρα, συνέχισε ο Dent

«Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Θα υπομείνουμε αυτήν την ύφεση. Και αν εκτυπώνουν χρήματα για να δημιουργούν φούσκες, θα τυπώσουν χρήματα για να εξοφλήσουν τα ομόλογά τους».

«Στη Μεγάλη Ύφεση, το μεγάλο κραχ συνέβη από το 1929 ως το ’32, και μετά είχαμε τη συνέχεια από το ’ 38 έως το ’42.

Τώρα η χρονική ακολουθία έχει διαταραχθεί, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν το 2009, με σκοπό η συντριβή να μην είναι τόσο μεγάλη.
Αλλά αυτή πήρε απλώς παράταση» τόνισε o Dent.

Προβλέποντας τη «φούσκα όλων των φουσκών», ο Dent προτρέπει τους επενδυτές να μετακινήσουν τα κεφάλαιά τους από το χρηματιστήριο.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε αυτή τη φούσκα 100%… εντελώς τεχνητά, με ένεση ενός φαρμάκου για τεχνητά πιο δυνατά αποτελέσματα. Αλλά και πάλι, τα πάντα, οι φούσκες πάντα σκάνε…» καταλήγει.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Κοσμογονικές ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στις δύο ισχυρότερες χώρες της ΕΕ, δηλαδή στην Γερμανία και στην Γαλλία όπου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απονομιμοποίησε και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο προέδρο Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι έχουν ένα κοινό σημείο και αυτό είναι η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία με σκοπό να πληγεί η Ρωσία αδιαφορώντας παντελώς για την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι πολίτες τους.

Η απάντηση των πολιτών σε αυτή την πολιτική ήταν συντριπτική καθώς επέλεξαν κόμματα και πολιτικούς που είναι καθαρά κατά του πολέμου στην Ουκρανία και ζητούν την επαναφορά της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι εξελίξεις στις δύο αυτές χώρες καθορίζουν πάντοτε τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη.

Οι πολίτες αντέδρασαν στην συνεχή πανάκριβη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που προσφέρεται στο Κίεβο την στιγμή που οι ίδιοι υποφέρουν από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό αλλά και την ενεργειακή  ανασφάλεια μέσα στην οποία ζει σχεδόν το σύνολο της ΕΕ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι Βρυξέλλες όπως και το Παρίσι και το Βερολίνο επέλεξαν να ταχθούν απέναντι στη Μόσχα.

Στη Γαλλία ψήφισαν την πολιτική πρόταση της Μαρίν Λεπέν και στη Γερμανία ψήφισαν την πρόταση όχι μόνο του δεξιού AfD αλλά και της εκπροσώπου της «πατριωτικής» Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ και του κόμματος της, του BSD (Για την Λογική και την Δικαιοσύνη – Bündnis Sahra Wagenknecht).

Τους συγκεκριμένους πολιτικούς και τα συγκεκριμένα κόμματα οι Βρυξέλλες και το κατεστημένο που στηρίζει Μακρόν και Σoλτς, τους αποκαλεί φιλορώσους και ακροδεξιούς επειδή ζητούν συγκεκριμένα λογικά πράγματα για τους πολίτες της ΕΕ.

Υπερασπίστηκαν την ενεργειακή ασφάλεια των χωρών τους άρα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και ζητούν την παύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ενός πολέμου που μπορεί να καταλήξει στο τέλος ακόμα και σε πυρηνική σύγκρουση.

Όμως οι τωρινές ηγεσίες της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί με την κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ επιδιώκουν κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Ρωσία με επικίνδυνες προεκτάσεις για όλους.

Στη Γαλλία έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση με ψήφο δυσπιστίας το φθινόπωρο σχετικά με τον ετήσιο προϋπολογισμό που επρόκειτο να συμπεριλάβει περίπου 25 δισ. ευρώ σε περικοπές δημοσίων δαπανών για την αντιμετώπιση του εκτεταμένου ελλείμματος!

Ένα έλλειμμα που σε πολύ μεγάλο μέρος του δημιουργήθηκε από τα χρήματα που προσφέρονται στην Ουκρανία!

Όποιος λοιπόν μιλάει λογικά και ζητάει λογικές λύσεις του προσάπτεται μία αρνητική «ταμπέλα»: Του ρωσόφιλου ή του ακροδεξιού!

Οι πολίτες όμως έκαναν την επιλογή τους και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Τα «καθαρά» δεξιά κόμματα ενισχύθηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό για να επηρεάσουν την πολιτική των λεγομένων κεντροδεξιών κομμάτων που κυβερνούν σε πολλές χώρες της ΕΕ και σε άλλες είναι σε αναμονή για να κυβερνήσουν όπως για παράδειγμα το CDU στην Γερμανία γιατί οι μέρες της κυβέρνησης Σολτς είναι «μετρημένες».

Μέσα στην ΕΕ υπάρχει ένα αντιπολεμικό «μπλοκ» και ένα  δεύτερο «μπλοκ», που επίσης θέλει να απαγκιστρωθούν από τον πόλεμο.

Η φιλοπόλεμη πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου, είναι αυτή που ηττήθηκε σε αυτές τις Ευρωεκλογές.

Όμως αυτό το γεγονός μπορεί να καταστήσει αυτούς τους κύκλους ακόμα πιο επικίνδυνους και να θελήσουν να επισπεύσουν διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο λόγος για τον Γιώργο Αυτιά, η υποψηφιότητα του οποίου συζητήθηκε πολύ λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας και της προβολής που αυτή συνεπάγεται.

Ο Γ. Αυτιάς ήταν πρώτος σε σταυρούς και στην Αιτωλοακαρνανία κερδίζοντας περί τις 6.500 σταυρούς προτίμησης από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Οι επιδόσεις του, όμως, είναι τόσο μεγάλες που είναι δύσκολο και να αγνοηθούν αλλά και-πολύ περισσότερο- να αποδομηθούν. Η «Συνείδηση» επικοινώνησε με τον Γιώργο Αυτιά και του ζήτησε να κάνει μια αποτίμηση του αποτελέσματος για τον ίδιο και το κόμμα του αλλά και να εξηγήσει το πως πρόκειται να ασχοληθεί με τα θέματα της Αιτωλοακαρνανίας στην Ευρωβουλή.

«Σε ό, τι αφορά το γενικό μήνυμα των εκλογών νομίζω ότι ο κόσμος μας είπε να δουλέψουμε πιο πολύ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά. Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αμφισβητείται και η ΝΔ είναι ξεκάθαρα η πρώτη δύναμη, με διαφορά, στην Ελλάδα. Όμως εμείς οφείλουμε να παίρνουμε τα μηνύματα, δεν είμαστε από εκείνους που κρύβονται.

Από κει και πέρα, είμαι ευγνώμων για την αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος για ακόμη μια φορά και δεν θέλω να κάνω ανακοινώσεις με υποσχέσεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήδη 5 με 7 Ιουλίου θα συμμετάσχω σε συνέδριο που θα έχει σαν στόχο τον συνδυασμό της παραγωγής με τον τουρισμό και θα συλλέξω στοιχεία για την Ευρωβουλή.

Σε ό, τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, δεν ξεχνώ πόσο με στήριξαν οι άνθρωποι εκεί και ήδη με απασχολεί το μεγάλο αίτημα που άκουσα από τους περισσότερους, να συνδεθεί ο νομός δηλαδή με μια αποδοτική και προσοδοφόρα αγροτική παραγωγή. Θα είναι η βασική μου επιδίωξη».

Γιάννης Συμψηρής - Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 4/6/2024

Της:                Αθανασίου Μαρίας, Βουλευτού Β΄2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:       Την κ. Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Την κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:          «Έλλειψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας»

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα, εντός του περασμένου Μαϊου, πληροφορηθήκαμε ότι σε πρόσφατα αναγγελθέν Δημογραφικό «συνέδριο», το οποίο είχε ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ, δεν έγινε λόγος για λήψη μέτρων σχετικά με το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων κρίνουν ότι το Δημογραφικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική και αποτελεί πρώτης προτεραιότητας εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα. Οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων, δικαιολογημένα, κρίνουν, πως διάφορα σχετικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ως τώρα, δεν δημιουργούν προϋποθέσεις αναστροφής του πτωτικού ρυθμού γεννήσεων, πόσω μάλλον, δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Μάλιστα, μας ανέφεραν ότι, ενημερώθηκε σχετικά ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας με επί τούτου επιστολή.

Μας πληροφόρησαν, περαιτέρω, οι τρίτεκνοι ότι, ο Πρωθυπουργός της χώρας κλήθηκε, στα πλαίσια της προαναφερθείσας επιστολής, άμεσα, πριν τις Ευρωεκλογές, να λάβει κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες, με την παρουσίαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσεων για το Δημογραφικό. Πρότειναν, όπως μας μεταφέρουν, το να δημιουργηθεί επί τούτου, Ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή, με την συμμετοχή κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να εποπτεύεται η υλοποίηση αυτών των δράσεων. Στα πλαίσια, λοιπόν, της ανάγκης να στηριχθούν αποτελεσματικά οι προστάτες πολυμελών οικογενειών, οι εκπρόσωποι τον τρίτεκνων μας αναφέρουν ότι πρότειναν, επιπλέον, αφενός, την εξασφάλιση προϋποθέσεων εργασιακής απασχόλησης, εύρεσης κατοικίας και σύστασης των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών υποστήριξης των νέων οικογενειών, προκειμένου, οι νέοι μας, όντας στο κατάλληλο ηλικιακό στάδιο, να μην αναβάλλουν την δημιουργία μιας οικογένειας, και αφετέρου, την ένταξη των Τρίτεκνων στην κατηγορία των πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Περαιτέρω, αναφορικά με το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα μας, γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μπορεί να κρυβεί η επικείμενη πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας μας στο εγγύς μέλλον. Ως εκ τούτου, κρίνεται άκρως αναγκαία η ευρεία οικονομική ενίσχυση των Ελληνίδων κατά την ιθαγένεια μητέρων, είτε αυτές είναι εργαζόμενες, είτε όχι, κατεξοχήν, δε, όταν συντρέχουν λόγοι πολυτεκνίας ή/και ύπαρξης παιδιού με αναπηρία υπό την προστασία τους. Θέλοντας και μη, δεν μπορούμε να συζητούμε για πολιτικές υπέρ της αύξησης των γεννήσεων, χωρίς την ύπαρξη ισχυρού οικονομικού κινήτρου, ώστε να μην αποτρέπονται από το να φέρουν στον κόσμο παιδιά οι ελληνικές οικογένειες, λόγω ανέχειας. Ειδικά οι εγκυμονούσες Ελληνίδες εν δυνάμει μητέρες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είναι ανάγκη να λαμβάνουν, πέραν του μισθού τους, μια γενναία μηνιαία κρατική επιδότηση, που θα πλησιάζει τον κατώτατο μισθό και να διευκολύνονται με θεσμική κατοχύρωση ευνοϊκού ωραρίου εξάωρης ημερήσιας απασχόλησης, ενώ, όσον αφορά στις άνεργες, είτε ήδη μητέρες, είτε εν δυνάμει αντίστοιχες εγκυμονούσες, είναι ανάγκη, πέραν των ανωτέρω επιδομάτων, να τους παρασχεθούν ασφαλιστική κάλυψη και κοινωνικές παροχές με υλικές ενισχύσεις, όπου συντρέχουν συνθήκες φτώχειας. Καταλήγοντας, η στήριξη της μητρότητας με τα προηγούμενα προτεινόμενα είναι μονόδρομος για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, όντας μια εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για να έχει μέλλον μια μακροπρόθεσμη πολιτική για το Δημογραφικό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όσον αφορά στις νέες και στους νέους που δημιουργούν οικογένεια, προκειμένου, αφενός, να δημιουργηθούν προοπτικές εργασιακής απασχόλησής τους δια μιας γενναίας μοριοδότησης στις διαδικασίες ΑΣΕΠ, και αφετέρου, να θεσμοθετηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στην απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας προς στέγαση της νεοσύστατης οικογένειάς τους, ως κίνητρο για την γέννηση και ανατροφή παιδιών;
  2. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δομηθεί μια γενναία επιδοματική πολιτική προς στήριξη των γυναικών, που φέρουν την ιδιότητα, είτε της εργαζόμενης μητέρας, είτε της εγκυμονούσας, είτε είναι άνεργες μητέρες ή εγκυμονούσες, αντιστοίχως, σε συνδυασμό με ένα πλέγμα κοινωνικών παροχών και υλικών βοηθημάτων από τις αρμόδιες κοινωνικές Υπηρεσίες, είτε της κεντρικής κυβέρνησης, είτε της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπου συντρέχουν συνθήκες χαμηλών εισοδημάτων, ώστε να λειτουργεί ένα κίνητρο γέννησης και ανατροφής παιδιών στα πλαίσια νεοσύστατων οικογενειών;
  3. Προτίθεσθε, να δρομολογήσετε συνθήκες απόλυτης πρόταξης δια γενναίας μοριοδότησης των τρίτεκνων και πολύτεκνων γονέων, όπου αφορά στις προσλήψεις διδασκόντων στα σχολικά ιδρύματα της Α’ βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να λειτουργεί ένα κίνητρο γέννησης και ανατροφής παιδιών στα πλαίσια νεοσύστατων ή μη οικογενειών;
  4. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συσταθεί Ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή, με την συμμετοχή αρμοδίων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να καταρτιστεί και να εποπτεύεται στενά η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αθανασίου Μαρία

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 5/6/2024

ΤΟΥ:              Βιλιάρδου Βασίλειου, Βουλευτή Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ:          «Ζητήματα προς διευκρίνιση που προκύπτουν από την διασύνδεση ERP-POS και η περίπτωση των B2B οντοτήτων»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας πληροφόρησαν εκπρόσωποι του κλαδικού φορέα: «Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας» (Ε.Ε.Ε.Π.Ε.), λόγω της εκτεταμένης εμπλοκής των εν λόγω επαγγελματιών με τα λογισμικά πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες της ΑΑΔΕ, εντός του Μαϊου τρέχοντος έτους δρομολογήθηκε από την ανωτέρω Ένωση ενώπιόν σας επιστολή με θέμα: «Αναζήτηση απαντήσεων στην διασύνδεση ERP-POS και η περίπτωση των B2B». Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε.Π.Ε., αφού, εντός αυτής δήλωσαν την πάγια στήριξή τους στην ευόδωση του έργου της ΑΑΔΕ, παρέθεσαν προς απάντηση από μέρους σας μια σειρά ερωτημάτων των μελών τους αλλά και των πελατών των τελευταίων (τελικοί χρήστες λογισμικών «erp»). Οι ανωτέρω εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε.Π.Ε., καταθέτουν, κιόλας, την διαμαρτυρία τους, περί του ότι τα ΦΕΚ που αναφέρονται στις υπό ακολούθηση διαδικασίες στα σχετικά λογισμικά της ΑΑΔΕ είναι συχνά δυσνόητα. Μη έχοντας, δε, πρόσβαση στις διαβουλεύσεις της ΑΑΔΕ, σε συνδυασμό και με διάχυτες πληροφορίες που διακινούνται σχετικά από παράπλευρες και ενίοτε αντικρουόμενες πηγές, οι επαγγελματίες πληροφορικών εφαρμογών διαχείρισης διαδικασιών της ΑΑΔΕ καταθέτουν προς αρμόδια απάντηση μια σειρά από σχετικά ερωτήματα, τα οποία, απαριθμούνται στη συνέχεια. Επ’ αυτών, μας μεταφέρθηκε και το επιπλέον αίτημα που διατυπώθηκε ενώπιόν σας στην παραπάνω επιστολή, μέσω του οποίου οι εν λόγω απευθύνουν έκκληση τα εν λόγω ερωτήματα να απαντηθούν αναλυτικά και επί της ουσίας, χωρίς στείρες απλές παραπομπές σε ΦΕΚ, προς αποφυγή κάθε ασάφειας στην απάντησή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Μπορεί κάποιος να έχει ένα EFT-POS κλειδωμένο πληκτρολόγιο και διασυνδεδεμένο π.χ. με την Ταμειακή και ένα 2ο EFT-POS ξεκλείδωτο για τις χονδρικές πωλήσεις που διενεργεί από ERP λογισμικό;
  1. Η «Προείσπραξη», που μπήκε στις Ταμειακές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Χονδρική, όσον αφορά σε Τιμολόγια που εκδίδονται από ERP λογισμικό; Αν όχι, πρέπει να γίνει διασύνδεση του ως άνω ERP λογισμικού με EFT-POS.
  1. Θα διασυνδεθεί μελλοντικά και η Χονδρική (B2B) με EFT-POS (θα κλειδώσουν όλα τα πληκτρολόγια EFT-POS); Αν ναι, πότε θα γίνει;
  1. Η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση B2B μέσω Παρόχου θα γίνει υποχρεωτική από την 1/1/2025; Αν ναι, γιατί δεν έχει ήδη δημιουργηθεί ήδη Δημόσιος Πάροχος;
  1. Επειδή, χωρίς Δημόσιο Πάροχο, το κόστος έκδοσης παραστατικών αυξάνεται κατακόρυφα, έχετε λάβει πρωτοβουλίες να ενημερωθούν αναλόγως οι εμπλεκόμενοι στην σχετική υποχρέωση επαγγελματίες;
  1. Θα απλοποιηθεί η Α.1155/2023, ώστε να μην απαιτείται Πάροχος ή ΦΗΜΑΣ για να διευκολυνθεί η Χονδρική (B2B) των λογισμικών ERP, σε περίπτωση που κλειδώσουν και τα EFT-POS για την Χονδρική;
  1. Επιχειρήσεις που ανήκουν στην «1002/2014» και έχουν επιλέξει πάροχο για B2B/B2G υποχρεούνται σε διασύνδεση EFT-POS; Περαιτέρω, η επιλογή Παρόχου για αυτό το είδος επιχειρήσεων συμπαρασύρει και το B2C (Λιανική);
  1. Επιχειρήσεις που ανήκουν στην «1002/2014» και δεν έχουν ΦΗΜ, υποχρεούνται ή θα υποχρεούνται στο μέλλον στην διασύνδεση των ERP τους με τα EFT-POS ;
  1. Αν γίνει υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, την 01/01/2025, οι ΦΗΜΑΣ θα “αχρηστευτούν”;
  1. Είναι εφικτό να συνδυαστούν ΦΗΜΑΣ για Λιανική/B2C και Πάροχος για B2B/B2G; Επειδή σε έναν τέτοιο συνδυασμό, το ERP θα διασυνδεθεί μέσω ΦΗΜ με το EFT-POS και θα πρέπει ανεβάζει τα δεδομένα στο MyDATA μέσω Παρόχου, είναι εφικτή η σχετική δρομολόγηση και θα υποστηρίζεται από τους Παρόχους;
  1. Επειδή ο βασικός πυλώνας στην Ασφάλεια της Πληροφορίας είναι η διαθεσιμότητα αυτής («Availability») και επειδή αυτή η διαθεσιμότητα καταρρίπτεται καθημερινά από μηνύματα λάθους στην πλατφόρμα myDATA, πώς σκέφτεται να επιλύσει η ΑΑΔΕ το πρόβλημα αυτό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Με αφορμή την σημερινή ομόφωνη εκλογή του στην βαθμίδα του τακτικού Καθηγητή Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κύριος Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Όταν ήμουν παιδί ήθελα μόνο να γίνω Χειρουργός. Τα κατάφερα με τη θέληση, τη σκληρή δουλειά, την βοήθεια του θεού και την στήριξη των γονιών μου. Θυμάμαι πόσες φορές δανείστηκε ο πατέρας μου για να μου στείλει χρήματα στη Θεσσαλονίκη που σπούδαζα. Σήμερα νομίζω τον δικαίωσα με την ομόφωνη εκλογή μου στην βαθμίδα του τακτικού καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του καθηγητές του Εκλεκτορικού σώματος που όχι μόνο με ψήφισαν αλλά είπαν συγκινητικά λόγια .Ένα ευχαριστώ και στους δασκάλους μου που μου έδειξαν το δρόμο και με δίδαξαν τρόπο επιστημονικής σκέψης και συμπεριφοράς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πατερά μου και την μητέρα μου για την αμέριστη αγάπη και πίστη σε εμένα. Τέλος αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την οικογένεια μου την σύζυγο μου Ειρήνη, την κόρη μου Έλλη και τον γιό μου Αντώνη που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του”.

Aπό τους 369.727 ανθρώπους που επέλεξαν την Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές, περίπου το ⅓ σταύρωσε τον νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος, τον Εμμανουήλ Φράγκο, κτηνίατρο από τη Χίο που μόλις στα 30 του χρόνια ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν μη τι άλλο, το να έχει το ⅓ των ψηφοδελτίων της Ελληνικής Λύσης τον ίδιο σταυρό είναι κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για έναν νεότατο άνθρωπο που δεν έχει ούτε τρομερή προβολή από την τηλεόραση, ούτε έτοιμα πολιτικά δίκτυα, ούτε κάποια μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία.

Έχει όμως το όνομα. Δεν εννοούμε ότι κατάγεται από κάποιο παλιό πολιτικό τζάκι.

Αν παρατηρήσατε το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, δίπλα στο όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΣ έχει προστεθεί σε παρένθεση ένα (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ), το οποίο σίγουρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξηγηθεί από το μικρό όνομα. Το Φραγκούλης δεν υπάρχει ούτε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γιατί όμως ασχολούμαστε με αυτό; Ο Φραγκούλης Φράγκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΣ, πλέον επίτιμος αρχηγός, και είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ μεγάλο εκτόπισμα στον πατριωτικό χώρο. Οι απόψεις του και οι παρέμβασεις του συνήθως τραβάνε την προσοχή χιλιάδων πολιτών.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι με έναν μαρκετίστικο τρόπο, ο νεαρός βουλευτής της Ελληνικής Λύσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την περίπου συνωνυμία του με τον Φραγκούλη Φράγκο, να φτιάξει ένα δήθεν μικρό όνομα και τελικά να κάνει χιλιάδες ψηφοφόρους να θεωρήσουν ότι ο Φραγκούλης Φράγκος (δηλαδή ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ) κατεβαίνει με την Ελληνική Λύση.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο πραγματικός Φραγκούλης Φράγκος δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Λύση, πράγμα το οποίο φρόντισε να τονίσει και με νέα ανάρτηση που έκανε στα social media χθες.

«Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic).

Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ».

Παρόμοιες παρεμβάσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν από τον ίδιο τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, ενώ λίγες μέρες μετά τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτης της Ελληνικής Λύσης, Σάββας Γεωργιάδης, που είχε βγει τρίτος σε σταυρούς, είχε κάνει ένσταση για τα αποτελέσματα.

Αυτό από ό,τι φαίνεται δεν απάσχολησε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσηςπου έδωσαν στον Εμμανούηλ Φράγκο δεκάδες χιλιάδες σταυρούς. Δεν γνωρίζουμε βέβαια πόσοι σταυροί οφείλονται στην πορεία του στην Ευρωβουλή και πόσοι στη συνεπωνυμία. Σίγουρα όμως θα πήρε ένα boost από το δεύτερο.

Το ακόμα καλύτερο; Στη δεύτερη θέση με 51.000 σταυρούς βγήκε η επίσης «άγνωστη» Αλεξανδράκη Γαλάτω, η οποία πιθανόν να εκλέχθηκε επειδή είναι το πρώτο όνομα στο ψηφόδελτιο. Αλφαβητικά.

www.reader.gr/

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024