Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Σε ανάρτησή του σχετικά με τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, κάνοντας ό,τι κάνει πάντα» και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα; Στρέφεται κατά όλων των φιλάθλων. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή; Στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα».

Πηγή: ertnews.gr

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη λεγόμενη “οπαδική βία”, εξέδωσαν μέχρι στιγμής ανακοινώσεις το ΚΚΕ, η «Ελληνική Λύση» και το ΜέΡΑ25.

Μόνη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στους αθλητικούς χώρους είναι ο αθλητισμός χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα σε αντίθεση με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή έναν αθλητισμό χωρίς φιλάθλους. Άλλωστε και οι λεγόμενοι “οπαδικοί στρατοί”, επίσημοι ή ανεπίσημοι, καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό, τον οποίο χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα για άλλου είδους επιδιώξεις και δραστηριότητες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι:

Γι’ αυτό το λόγο ακόμη και ο όρος “οπαδική βία” είναι παραπλανητικός, γιατί ουσιαστικά αφήνει στο απυρόβλητο την επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού, τα παζάρια και τους ανταγωνισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών, από όπου απορρέουν και τα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές.

Καμία κυβέρνηση δεν τολμά και δεν θέλει να κόψει το νήμα που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, με τους “οπαδικούς στρατούς”, ακόμη και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που κατά τ’ άλλα θα έπρεπε να προστατεύει τους αθλητικούς χώρους. Αντίθετα όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν τη σαπίλα του “αθλητισμού – εμπόρευμα” και της “ομάδας – επιχείρηση” με διάφορους τρόπους.

Γι’ αυτό το λόγο εδώ και χρόνια ανακυκλώνονται τα ίδια ακριβώς μέτρα “αυστηροποίησης”, τα ιδιώνυμα αδικήματα, οι πρακτικές συλλογικής ευθύνης, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το “μενού” και η διάρκεια των μέτρων.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, το πολύ-πολύ η βία να “μετακομίσει” λίγα μέτρα έξω από τα γήπεδα ή σε άλλα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε βλέπουμε να συμβαίνει. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν και εξοργίζονται με την υποκρισία και την εντυπωσιοθηρία τέτοιων κυβερνητικών μέτρων. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει αντιληπτή και η αιτία του προβλήματος.

Είναι καιρός ο λαός, η νεολαία, οι φίλαθλοι, οι οπαδοί των ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα σήψης, να δουν ότι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός μπορεί να υπάρχει και να αναπτύσσεται προς όφελος τους χωρίς την επιχειρηματική δράση και τα παράγωγά της.

Ελληνική Λύση: Ορισμός της γελοιοποίησης του Κράτους

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, είναι ο ορισμός της γελοιοποίησης του «κράτους της Νέας Δημοκρατίας», ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση και στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

Πρόκειται για μία απόφαση που επιβεβαιώνει την ανικανότητα της ΝΔ να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, καθώς θυμίζει το γνωστό ρητό «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».

Λόγω της ανεπάρκειας και της κυβερνητικής ανικανότητας να συλλάβουν τους «λίγους» της εγκληματικής οργάνωσης, τιμωρούν τους «πολλούς».

Το εξοργιστικό είναι ότι ενώ η απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού έγινε εκτός αγωνιστικού χώρου σε αγώνα βόλεϊ, η κυβέρνηση τιμωρεί συλλήβδην όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα!

Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε και η υποκρισία της κυβερνητικής επωδού «δεν γίνεται να μην μπορούν να πηγαίνουν οικογένειες με τα παιδιά τους στα γήπεδα» που εκστομίζουν τόσες ημέρες οι κυβερνώντες.

Τι αποφάσισαν;

Να μην πηγαίνει κανείς στα γήπεδα. Ούτε οι οικογένειες, ούτε τα παιδιά τους!

Μέρα25: Χωρίς σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, κάθε κυβερνητική εξαγγελία είναι κενό γράμμα

Για «ήδη θεσπισμένα μέτρα, μάλιστα κάποια από αυτά από το μακρινό 2005, που παρουσιάστηκαν για 5η φορά μετά βαΐων και κλάδων ως η «νέα» πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» κάνει λόγο το ΜέρΑ25 προσθέτοντας ότι «ήταν τόσο επιτυχημένα τα συγκεκριμένα μέτρα που η κυβέρνηση τα ανακοινώνει κάθε λίγο και λιγάκι με την τελευταία φορά να είναι μόλις τον περασμένο Αύγουστο με την δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια».

«Όπως ξεδιάντροπα μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ, καθώς οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού προτίθενται να επισκεφτούν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με σκοπό να την «πείσουν» για την αναβάθμιση της έρευνας με στόχο την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. Εικάζουμε πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της επανεπιβεβαίωσης της απολύτου εμπιστοσύνης που η κυβέρνηση έχει ως προς το έργο της», προστίθεται στην ανακοίνωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 που αναφέρει επίσης ότι:

«Στεκόμαστε στη στομφώδη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ύπαρξη συμμοριών και εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο του αθλητισμού, ανακοινώνοντας μάλιστα τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρεθούν και όσοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ οι κύριοι της κυβέρνησης, όλοι αυτοί που αναζητούν βρίσκονται δίπλα τους, είναι κουμπάροι τους και προσωπικοί τους φίλοι, είναι οι ολιγάρχες – ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και σιτιζόμενων από το δημόσιο εταιρειών, στα κανάλια των οποίων ανακοινώνουν εδώ και δεκαετίες αντίστοιχες κενές πρωτοβουλίες. Οι εν λόγω ολιγάρχες, μιντιάρχες, ομαδάρχες είναι οι μόνοι που έχουν συμφέρον από την ύπαρξη αυτών των στρατών και όσο η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συγκρουστεί μαζί τους, απλώς σε λίγους μήνες θα βρεθεί να ανακοινώνει ξανά τα ίδια μέτρα».

sinidisi.gr

Ζωηρή δημόσια συζήτηση έχει ανοίξει κι έχουν εκφραστεί κάποιες αντιδράσεις για τις αλλαγές που περιλαμβάνει ο Νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Τις απόψεις τους καταθέτουν σήμερα στην ΕΡΤ ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή της Αθήνας Νίκος Παπασπύρου.

Το νομοσχέδιο επιχειρεί αλλαγές σε μεγάλο όγκο διατάξεων και του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας είπε στην ΕΡΤ ο κ. Παπασπύρου. Μία από τις ιδέες του νομοσχεδίου, η οποία και επιδέχεται την μεγαλύτερη ίσως κριτική, είναι ότι υπάρχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας στην μικρή και μεσαία εγκληματικότητα. Αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να το εξετάζουμε σε συνάρτηση με περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας, διότι η περίπτωση της μικρής ή της μικρομεσαίας εγκληματικότητας έχει τελείως διαφορετική λογική.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να δούμε, αυτό που γίνεται και στο εξωτερικό είναι σε ποιες περιπτώσεις, σε ποια εγκλήματα ή σε ποιους δράστες υπάρχει ροπή σε υποτροπή, είπε.

Σε περιπτώσεις, όπου υπάρχει πράγματι οργανωμένη δράση, και βλέπεις ότι υπάρχει ροπή προς υποτροπή, ένα έξυπνο ποινικό δίκαιο μπορεί να κάνει αυτή τη διάκριση. Δεν μπορούμε όμως το πλημμέλημα μεταξύ δύο και τριών ετών να το αντιμετωπίζουμε ως εν δυνάμει κακούργημα, είναι λάθος αυτό.

Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, ο κανόνας είναι ότι σπάνια άνθρωποι οι οποίοι έχουν τελέσει κάποιο πλημμέλημα οδηγούνται στη φυλακή, είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Από το 2019 μέχρι σήμερα ο ποινικός κώδικας που άλλαξε το 2019 και που ήταν ο ίδιος από το 1950 μέχρι το 2019, έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα και δεν βοηθάει ούτε στην κατασταλτική λειτουργία του ποινικού δικαίου που επιδιώκει σήμερα νομοθέτης, ούτε βεβαίως και στην προληπτική.

Πράγματι εντοπίζεται το φαινόμενο σε υποθέσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα σπάνια να οδηγείται κάποιος στη φυλακή ακόμα και για σοβαρά αδικήματα. Σήμερα ο νομοθέτης επιδιώκει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το κάνει με έναν τρόπο πολύ πιο περιοριστικό για τον δικαστή και εκεί είναι και η ένσταση του νομικού κόσμου. Θα πρέπει τον τελευταίο λόγο να τον έχει δικαστής για το ποιοι θα πρέπει να εκτίσουν ένα μέρος της ποινής τους ή όχι, και με πιο βαριές ποινές, είπε.

Θέλω να τονίσω ότι τα πλημμελήματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες, άρα είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διάκριση. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες πλημμελήματα ως εν δυνάμει κακουργήματα. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο, είπε ο κ. Παπασπύρου. Μια βασική ένσταση των δικηγόρων και όλου του νομικού κόσμου, είναι ότι εξαγγέλλεται μια αυστηροποίηση ποινών, χωρίς όμως να υπάρχει η πρόβλεψη για ανάλογες υποδομές. Σε δεύτερο χρόνο έρχεται η πολιτεία και λέει θα χτίσουμε κάποια καινούργια σωφρονιστικά καταστήματα. Σήμερα βασικός στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η πρόληψη και μετά βεβαίως και η τιμωρία, είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα των αναβολών είπε ότι είναι αποπροσανατολιστική η συζήτηση για τις αναβολές. Υπάρχει καθυστέρηση στην ποινική δικαιοσύνη, που είναι στην προδικασία, όταν οι υποθέσεις λιμνάζουν για χρόνια στους εισαγγελείς και στα ανακριτικά γραφεία και φτάνουν μετά από 5 ή 10 χρόνια να δικαστούν στο Εφετείο Κακουργημάτων. Όταν έχει 15 με 20 υποθέσεις να δικάσει ένας δικαστής, καταλαβαίνετε ότι δεν προλαβαίνει μέσα σε μια μέρα, ούτε καν σε δυο μέρες.

Οι δικηγόροι δεν φέρουν την ευθύνη για τις αναβολές, υποστήριξε. Αν αναβάλλονται δέκα υποθέσεις την ημέρα ζήτημα είναι, να είναι δυο υποθέσεις που αναβάλλονται εξαιτίας των δικηγόρων. Οι υπόλοιπες αναβάλλονται λόγω ωραρίου, είτε γιατί η υπόθεση δεν είναι ώριμη, είτε γιατί λείπουν οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είπε. Πάντως ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει αυστηρούς αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αναβολής και στους δικηγόρους, είπε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

«Όσο πιο απρόθυμη είναι μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, σε τόσο πιο οριζόντια και άρα άδικα μέτρα καταφεύγει», σχολιάζει η ΚΟ της Νέας Αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι «η σημερινή ανακοίνωση για διεξαγωγή των αγώνων για δυο μήνες κεκλεισμένων των θυρών είναι αναντίστοιχη των κυβερνητικών εξαγγελιών για ουσιαστικά μετρά καταπολέμησης της βίας». Παράλληλα, η ΚΟ παραθέτει τα μέτρα που εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ειδικότερα για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι πρόκειται για «απόφαση εντυπωσιασμού που εμπεδώνει τη λογική της συλλογικής τιμωρίας ομάδων και φιλάθλων». Τονίζουν ότι «η αυτονόητη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του άτυχου αστυνομικού υπαγορεύει σοβαρότητα, συγκεκριμένα μέτρα και κυρίως αναγνώριση των ευθυνών της πολιτείας». Επισημαίνουν ότι η χώρα μας διαθέτει το πιο αυστηρό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης για αδικήματα που καλύπτει ο αθλητικός νόμος, ενώ σχολιάζουν πως ωστόσο «παρά τις εξαγγελίες και την επίδειξη επικοινωνιακής αυστηρότητας τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει στην πράξη».

Σύμφωνα με την ΚΟ της Νέας Αριστεράς, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα και συγκεκριμένα:

– Ξεκάθαρο πλαίσιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του βασικού μετόχου των Αθλητικών ΑΕ, ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο άλλοι να εμφανίζονται ως μέτοχοι και άλλοι να διοικούν.

– Αυστηρές ποινές στις Αθλητικές ΑΕ, σε κάθε περίπτωση οπαδικής βίας. Συνεπώς απαιτούνται αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που νομοθέτησε η ΝΔ το 2022.

– Απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο προληπτικών μέτρων που να περιλαμβάνει κίνητρα, δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνική εργασία, απαγορεύσεις και διοικητικό μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής.

– Η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι πλέον μονόδρομος

– Τέλος η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας που είναι μια Επιτροπή με αρμοδιότητα αλλά χωρίς προϋπολογισμό, τα απαραίτητα μέσα, ειδικούς επιστήμονες και προσωπικό, καθίσταται πλέον ανέκδοτο και είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ αντιμετώπισης της βίας στο ΥΠΑΙΘΑ».

Πηγή: ertnews.gr

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδίκησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κεντρική εκλογική επιτροπή.

Η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι άκυρη, και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η ικανότητα της Μόσχας να διεξαγάγει τις εκλογές σε αυτά που αποκαλεί “νέα εδάφη” της, είναι πολιτικά σημαντική για το Κρεμλίνο. Εγείρει όμως επιμελητειακές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας καθώς τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν μόνο εν μέρει τις τέσσερις περιοχές.

Οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό νόμο. Ο ισχυρισμός της Ρωσίας περί προσάρτησής τους πέρυσι, επτά μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, απορρίφθηκε ως παράνομος από την Ουκρανία και τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, σε σχόλια προς Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία, πως θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, όπου δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters–AFP

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μίλτος Ζαμπάρας στην Ολομέλεια της Βουλής: «Το Μουσείο Κατράκη στο Αιτωλικό κινδυνεύει και η κυβέρνηση κωφεύει»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα προς την Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη στο Μουσείο Β. Κατράκη στο Αιτωλικό Μεσολογγίου».

Στην πρωτολογία του ο βουλευτής επισήμανε την μεγάλη καλλιτεχνική, πολιτιστική και όχι μόνο άξια της χαράκτριας Β. Κατράκη και το τεράστιο έργο που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη και το οποίο ήταν επιλογή της να εκτεθεί στον τόπο της το Αιτωλικό. Δυστυχώς από το 2006, που εγκαινιάστηκε το Μουσείο Β. Κατράκη, μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει κανονικά λόγω της απαξίωσης που έχει ειδικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, δεν λειτούργησε ποτέ ο κλιματισμός, οι αποθήκες με τα λευκώματα καταστράφηκαν, τα εργαστήρια χαρακτικής δεν λειτούργησαν και ένα σημαντικό έργο ψηφιοποίησης απεντάχθηκε χωρίς καμία δικαιολογία. Όλα αυτά δεν έχουν επιτρέψει την σωστή λειτουργία του πολύ σημαντικού Μουσείου.

Το αποκορύφωμα όλη αυτής της κατάστασης είναι η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία από ΝΠΔΔ μετατράπηκε σε απλή υπηρεσία του Δήμου. Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, με κυνικό τρόπο, ήταν ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει την απόφαση της και το Μουσείο θα παραμείνει διεύθυνση εντός του Δήμου υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα λυθούν τα προβλήματα του Μουσείου!

Στην συνέχεια ο Μ. Ζαμπάρας τόνισε: «Ένα μουσείο που θα μπορούσε εν δυνάμει να λειτουργήσει εξαιρετικά και να έχει παγκόσμια ακτινοβολία (είναι το μοναδικό στην Ευρώπη) το οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και στο κλείσιμο. Ξέρετε κ. Υπουργέ ότι το καταστατικό του Μουσείου ορίζει ότι σε περίπτωση κατάργησης του ΝΠΔΔ το σύνολο των έργων της Β. Κατράκη επιστρέφονται στους δωρητές δηλαδή στην οικογένεια της; Με την απαξίωση που έχετε δημιουργήσει αφήνεται όλο το περιθώριο στους δωρητές να πάρουν τα έργα τους πίσω».

Η υπαγωγή στον Δήμο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄όσα ήδη έχει,  αφού το Μουσείο χρειάζεται στήριξη και διαχείριση από ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο. Βέβαια, ο Υπουργός μας απάντησε ότι το Μουσείο θα λειτουργεί από μια επιτροπή που θα δημιουργήσει ο Δήμος!!!

Δυστυχώς η άρνηση της κυβέρνησης να το καταλάβει θα οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη του Μουσείου Β. Κατράκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ : 

 

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι πιθανό να ψηφίσει την Τρίτη (12/12) επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν σήμερα το βράδυ διπλωμάτες.

Μια τέτοια ενδεχόμενη ψηφοφορία έρχεται μετά το αμερικανικό βέτο την Παρασκευή σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η Γενική Συνέλευση τον Οκτώβριο ενέκρινε ένα ψήφισμα – με 121 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 44 αποχές – που ζητούσε «μια άμεση, βιώσιμη και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα ένα ψήφισμα που ζητά άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ενέκρινε ψήφισμα για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω αμερικανικού βέτο, οι 34 χώρες-μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ ζήτησαν ομόφωνα «άμεση, διαρκή και ανεμπόδιστη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ψήφισμα, που προτάθηκε από το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Κατάρ και την Υεμένη, ζητά τη χορήγηση αδειών εξόδου σε ασθενείς, την παροχή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε αμάχους και την πρόσβαση σε οποιονδήποτε στερείται την ελευθερία του να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Το ψήφισμα εκφράζει επίσης τη «σοβαρή ανησυχία» του για την ανθρωπιστική κατάσταση και την «εκτεταμμένη καταστροφή» και ζητά την προστασία όλων των αμάχων.

Ενώ ενέκριναν το ψήφισμα, εκπρόσωποι ορισμένων δυτικών χωρών διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό δήλωσε ότι Ουάσινγκτον συμφώνησε να μην εναντιωθεί στην υιοθέτηση του ψηφίσματος, σημειώνοντας ωστόσο ότι είχε «σοβαρές επιφυλάξεις», τονίζοντας ότι «λυπάται για την έλλειψη ισορροπίας στο ψήφισμα».

Για τον Καναδά, το κείμενο είναι ένα «συμβιβαστικό ψήφισμα» που θα μπορούσε επίσης να καταγγείλει τον ρόλο της Χαμάς στον πόλεμο, τη σύλληψη ομήρων και τη «χρήση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες».

Η Αυστραλία εξέφρασε τις αντιρρήσεις της λέγοντας ότι στο ψήφισμα δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες ήταν «ο καταλύτης για την τρέχουσα καταστροφική κατάσταση».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρριψη 8 βαλλιστικών πυραύλων και 18 drones τύπου Shahed ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ως απολογισμό της ρωσικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες  με σκοπό να πληγούν στόχοι στο Κίεβο και σε νότιες περιφέρειες. Στην ανακοίνωση  προστίθεται πως πως 4 πολίτες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες στην πρωτεύουσα.

Σε ανάρτηση της στο Telegram η ουκρανική αεροπορία γράφει:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00 η Ρωσία «άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου. Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση την βαλλιστική τροχιά (τους)».

Θραύσματα πυραύλου κατέπεσαν στη συνοικία Νταρνίτσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε από τη δική της πλευρά η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου.

Τέσσερις κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες: άνδρας 21 ετών που υπέστη τραύματα από θραύσματα πυραύλου στα κάτω άκρα και τρεις γυναίκες που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου,  Βιτάλι Κλίτσκο, «τμήμα πυραύλου προκάλεσε ζημιά σε κτίριο υπό κατασκευή στη συνοικία Νταρνίτσκι», προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ άλλο θραύσμα κατέπεσε σε χώρο πρασίνου. Νωρίτερα, ανέφερε πως στη συνοικία Χολοσίβσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας.

Εξάλλου, η ουκρανική αεροπορία ανέφερε πως καταστράφηκαν 18 UAVs, ουκρανικής κατασκευής κατ’ αυτή, που κατευθύνονταν προς τον νότο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα εκστρατεία πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας εν μέσω χειμώνα, όπως και το 2022.

Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ καταγραφόταν κύμα κακοκαιρίας.

Έκτοτε, το Κίεβο λέει πως ενίσχυσε την αντιαεροπορική άμυνα του χάρη σε δωρεές όπλων της Δύσης, αλλά τονίζει πως θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα για την προστασία ευάλωτων περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, Reuters

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκαν τις δομές αστέγων του Δήμου Αγρινίου και στήριξαν έμπρακτα το έργο αυτό δωρίζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας υποδέχθηκαν εγκάρδια οι κα.Τραγούλια Αγγελική, κα. Ζαχείλα Φωτεινή και ο κ. Kαραγεώργος Ευθύμιος οι οποίοι ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας τόσο για το έργο που προσφέρει η δομή όσο και για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ίδιοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι στη δομή. Οφείλουμε να δωσουμε θερμά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για την καταπληκτική δουλειά, να τους ευχαριστήσουμε για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσαν και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Ως ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε με όποια μέσα διαθέτουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2