Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 10:18

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις σε Κίεβο και νότο-Κατάρριψη 8 βαλλιστικών πυραύλων και 18 drones ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Κατάρριψη 8 βαλλιστικών πυραύλων και 18 drones τύπου Shahed ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ως απολογισμό της ρωσικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες  με σκοπό να πληγούν στόχοι στο Κίεβο και σε νότιες περιφέρειες. Στην ανακοίνωση  προστίθεται πως πως 4 πολίτες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες στην πρωτεύουσα.

Σε ανάρτηση της στο Telegram η ουκρανική αεροπορία γράφει:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00 η Ρωσία «άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου. Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση την βαλλιστική τροχιά (τους)».

Θραύσματα πυραύλου κατέπεσαν στη συνοικία Νταρνίτσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε από τη δική της πλευρά η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου.

Τέσσερις κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες: άνδρας 21 ετών που υπέστη τραύματα από θραύσματα πυραύλου στα κάτω άκρα και τρεις γυναίκες που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου,  Βιτάλι Κλίτσκο, «τμήμα πυραύλου προκάλεσε ζημιά σε κτίριο υπό κατασκευή στη συνοικία Νταρνίτσκι», προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ άλλο θραύσμα κατέπεσε σε χώρο πρασίνου. Νωρίτερα, ανέφερε πως στη συνοικία Χολοσίβσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας.

Εξάλλου, η ουκρανική αεροπορία ανέφερε πως καταστράφηκαν 18 UAVs, ουκρανικής κατασκευής κατ’ αυτή, που κατευθύνονταν προς τον νότο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα εκστρατεία πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας εν μέσω χειμώνα, όπως και το 2022.

Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ καταγραφόταν κύμα κακοκαιρίας.

Έκτοτε, το Κίεβο λέει πως ενίσχυσε την αντιαεροπορική άμυνα του χάρη σε δωρεές όπλων της Δύσης, αλλά τονίζει πως θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα για την προστασία ευάλωτων περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, Reuters

Πηγή: ertnews.gr