Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  2:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023

Συγγενείς θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των θυμάτων και οι επιζήσαντες της τραγωδίας, κάνουν λόγο για «απαξίωση» του συμβάντος και καλούν τα κόμματα να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται», τονίζουν.

 

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Πληγέντρων του Δυστυχήματος των Τεμπών

«Ο σύλλογος καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος εμπρός από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς.

Το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛYΨΗ.

Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 86χρονη κυρία Ακτή, έκανε ένα μεγάλο όνειρό της πραγματικότητα και «βούτηξε» από τα 12.000 πόδια, δηλώνοντας πως είναι πια, πιο «γεμάτη» από ποτέ.

Μαζί με την κόρη της έκαναν ελεύθερη πτώση από τα 12.000 πόδια.

«Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήμουν τόσο γεμάτη από την επιθυμία. Έβλεπα όλα αυτά από κάτω και την θάλασσα και ήταν μαγικά.

Ευχαριστήθηκα τόσο πολύ που πραγματικά ήταν μια ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου».

Όπως είπε, η στιγμή που έπρεπε να πέσει και υποτίθεται ότι είναι τρομακτική, αλλά όπως λέει, από ότι θυμάται, δεν φοβήθηκε καθόλου.

«Ήρθε μαζί και η κόρη μου γιατί φοβόταν για εμένα αλλά εγώ από μικρή καβαλούσα και μηχανές και αυτό μου έδωσε ελευθερία. Είχα ρωτήσει και τον καρδιολόγο μου και μου λέει επιτρέπεται».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση του στην εσωκομματική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς τον υποστηρίζει πάνω από το 60% των ψηφοφόρων του κόμματος, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ως χθες Δευτέρα.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, το 61% εξ όσων δηλώνουν ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων σκοπεύει να ψηφίσει τον μεγιστάνα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες κατά πολιτεία, που θα αναδείξουν τον αντίπαλο του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου είναι 50 μονάδες: τόσο ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, όσο και η πρώην κυβερνήτρια της νότιας Καρολίνας και πρεσβεύτρια της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι πιστώνονται το 11% των προθέσεων ψήφου όσων δήλωσαν υποστηρικτές του GOP. Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι δεν ξεπερνά το 5%, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι το 2%, ενώ το 8% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο.

Η πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Άιοβα τη 15η Ιανουαρίου.

Οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων δεν μοιάζουν να πτοούνται από τη σειρά δικαστικών περιπετειών σε πολιτειακό και σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο κ. Τραμπ. Εξάλλου, δεν υπάρχουν ενδείξεις συσπείρωσης υπέρ κάποιου από τους αντιπάλους του πρώην προέδρου.

Η κυρία Χέιλι αύξησε αρκετά το ποσοστό της από τον Σεπτέμβριο, όταν προηγούμενη δημοσκόπηση του Ipsos για το Ρόιτερς υπέδειξε πως δεν ξεπερνούσε το 4% των προθέσεων ψήφου. Ωστόσο, η διαφορά του κ. Τραμπ από αυτήν και τους υπόλοιπους αντιπάλους του αυξήθηκε, καθώς το δικό του ποσοστό τότε ήταν 51%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου από την 5η ως την 11η Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.689 προσώπων που δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3 εκατοστιαίες μονάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«”Εισαγόμενο” πρόβλημα και η έξαρση της οπαδικής βίας, όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Μετά την ακρίβεια και την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται, άμοιρη ευθυνών, να παρακολουθεί ένα ακόμα πρόβλημα που μας έρχεται από την Ευρώπη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις φαιδρές δικαιολογίες και να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει. Αντί να μένει σε επικοινωνιακές φούσκες και στις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις, στις οποίες καταφεύγει μετά από κάθε τραγικό περιστατικό» και προσθέτει «Εκτός κι αν η κυβερνητική ανικανότητα είναι και αυτή “ευρωπαϊκό” πρόβλημα…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

«Έχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα, καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Για να συνεχιστεί αμοιβαία το κλίμα αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνα Γιασάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

«Ως δύο γειτονικές ένοπλες δυνάμεις, θα αναπτύξουμε και θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις καλές, φιλικές σχέσεις. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε για να λυθούν τα προβλήματα αλλά για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη». Όπως είπε, πρόκειται για μια διαδικασία που έχει καθιερωθεί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης. «Πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί με τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί» είπε, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις ασκήσεις μας με αμοιβαίο σεβασμό. Θα προσπαθήσουμε να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με τον ίδιο τρόπο, με αμοιβαίο σεβασμό».

Προσέθεσε επίσης: «υπάρχουν αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου. Πιστεύουμε ότι θα τις πραγματοποιήσουμε οπωσδήποτε αμοιβαία. Το συζητήσαμε αυτό εκεί με τον ομόλογό μου. Ο κ. Δένδιας είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν τη σεισμόπληκτη περιοχή, τότε ως υπουργός Εξωτερικών. Είπε ότι παρακολουθεί το έργο που γίνεται εκεί και ήθελε να το δει. Τον προσκάλεσα με μεγάλη χαρά. Θα έρθει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τον πρώτο ψηφιακό βοηθό ο οποίος λειτουργεί με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και θα εξυπηρετεί πολίτες που επισκέπτονται την πύλη gov.gr παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο ψηφιακός βοηθός, που έχει τη μορφή chatbot και ενεργοποιείται στη δοκιμαστική μορφή του σήμερα το απόγευμα, θα βοηθά τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν, απαντώντας σε απλές αλλά και σύνθετες ερωτήσεις τους. Αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στο σκέλος της αλληλεπίδρασης με τους πολίτες για τη διευκόλυνσή τους και την απλοποίηση της καθημερινότητάς τους.

Στο έργο του ο νέος βοηθός θα αντλεί πληροφορίες από τον κατάλογο των 1.608 ψηφιοποιημένων υπηρεσιών που έχουν ενταχθεί έως σήμερα στο gov.gr και 3.270 ψηφιοποιημένων διοικητικών διαδικασιών που έχουν ενσωματωθεί στο μητρώο ΜΙΤΟΣ, προκειμένου να κατευθύνει κάθε συνομιλητή του, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβεί ο πολίτης για την ταχεία διεκπεραίωση του αιτήματός του.

«Είναι πια πολύ εντυπωσιακές οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύω ότι με αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα αναβαθμίζουμε σημαντικά τις δυνατότητες του gov.gr, φέρνοντάς το ουσιαστικά στην εποχή του, ενδεχομένως και μπροστά από την εποχή του, όσον αφορά στην ευκολία με την οποία μπορούμε να συνομιλούμε πια με κείμενο το οποίο θα χρησιμοποιούσαμε και σε μία προφορική συνομιλία και δίνοντας τη δυνατότητα στον αλγόριθμο να μας δίνει απαντήσεις οι οποίες είναι τελικά πιο εύκολα κατανοητές», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δυνατοτήτων της νέας υπηρεσίας από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο είπες Υπουργέ, ότι αυτή είναι μια μηχανή η οποία μαθαίνει ανάλογα με το πόσες περισσότερες αναζητήσεις γίνονται, άρα θα ζητήσουμε την κατανόηση των χρηστών εάν ενδεχομένως τα αποτελέσματα των ερωτήσεων που γίνονται στο mAIgov δεν είναι ακριβώς τα σωστά. Όσο η μηχανή εκπαιδεύεται και συμπεριλαμβάνει περισσότερα δεδομένα, τόσο πιο ακριβείς θα γίνονται οι απαντήσεις. Και νομίζω ότι είναι μία εφαρμογή η οποία μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε πραγματικά τις τεράστιες δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Το ότι την αξιοποιούμε σε ένα brand τόσο ισχυρό, όπως το gov.gr, δείχνει ακριβώς ότι θέλουμε πάντα να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις και να εκσυγχρονίζουμε ένα εργαλείο το οποίο έχει γίνει πια αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωτοβουλία mAIgov χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέπουν στον βοηθό να μαθαίνει μέσω των ανταλλαγών που θα έχει καθημερινά με πολίτες, με αποτέλεσμα το chatbot να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Στην δοκιμαστική φάση θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου 240 ερωτημάτων στα ελληνικά ανά λεπτό, αριθμός που θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Όλες οι ανταλλαγές μηνυμάτων με τον ψηφιακό βοηθό γίνονται ανώνυμα, δηλαδή η εφαρμογή δεν διαθέτει στοιχεία για τον πολίτη που εξυπηρετεί, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ο ψηφιακός βοηθός είναι ήδη εκπαιδευμένος να μην ζητά ή δέχεται προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία πληρωμών.

«Θα αναμένουμε και θα αναμένετε -φαντάζομαι- το feedback των πολιτών και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βγάλουμε και την ένδειξη “beta” από εκεί και θα γίνει πλήρως λειτουργική η υπηρεσία. Και θεωρώ ότι όσο περισσότερο εξοικειώνεται και ο πολίτης με την υπηρεσία, τόσο θα αυξάνεται η χρήση της σε βάρος των κλασικών τρόπων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή με το gov.gr. Να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι υποστήριξαν αυτήν την εφαρμογή και με το καλό να τη δούμε να αγκαλιάζεται από τους πολίτες, με την ίδια θέρμη που αγκάλιασαν και το πρωτότυπο gov.gr», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ψηφιακός βοηθός θα συνεισφέρει επίσης στη μεγαλύτερη εξοικείωση του μέσου πολίτη με το gov.gr και την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών από το κράτος, που αποτελεί μέρος της ευρύτερης ψηφιακής μετάβασης στην οικονομία του 21ου αιώνα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά σήμερα την πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης για το Ελληνικό Δημόσιο. Το gov.gr έχει διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς το κράτος.

Με το mAIgov, ερχόμαστε να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση, αποδεικνύοντας ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες ενδυναμώνουν το κράτος και μπορούν να το κάνουν ακόμη πιο φιλικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ο ψηφιακός βοηθός, θα εξυπηρετήσει ουσιαστικά τους πολίτες, βοηθώντας τους να βρουν αυτό που χρειάζονται ανάμεσα στις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται, καθώς και διαδικασίες του Δημοσίου του ΜΙΤΟΣ».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε: «Το επίκεντρο του νέου δοκιμαστικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που εγκαινιάζουμε είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Από την αρχή της εφεύρεσης όλων αυτών των γλωσσικών μοντέλων, η αξιοποίησή τους γινόταν σε επίπεδο assistance, ώστε να βοηθούν δηλαδή, σε κάθε επίπεδο, τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν.

Ακριβώς αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, η εξυπηρέτηση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο για όλα τα θέματα. Σκοπός μας είναι, λοιπόν, να φέρουμε το AI chatbot στο πλαίσιο του gov.gr. Και όπως κάθε αντίστοιχο μοντέλο, όσο περισσότερο το δοκιμάσουν και το “εκπαιδεύσουν” οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους, τόσο καλύτερο και πιο αποτελεσματικό θα γίνεται».

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Διευθυντής Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Σπύρος Διαμάντης.

sinidisi.gr

Το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην πρόταση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έφερε στο προσκήνιο ένα σπάνιο ψήφισμα του διεθνούς οργανισμού με σκοπό να σταματήσουν οι επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αίγυπτος και η Μαυριτανία επικαλέστηκαν την εφαρμογή του ψηφίσματος 377Α της 3ης Νοεμβρίου 1950 για μια έκτακτή Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προβλέπει ότι η ΓΣ μπορεί να παρέμβει, εφόσον το Συμβούλιο Ασφαλείας δε είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τη κύρια ευθύνη του, δηλαδή τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, λόγω έλλειψης ομοφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι όποιες συστάσεις της ΓΣ νομικά δεν είναι δεσμευτικές, άρα τα κράτη μπορούν να αγνοήσουν τις προτάσεις της χωρίς να υποστούν συνέπειες. Το Ισραήλ επανειλημμένα έχει αγνοήσει ψηφίσματα του ΟΗΕ, κυρίως βάσει της διπλωματικής υποστήριξης της Ουάσιγκτον.

Το ιστορικό του ψηφίσματος 377Α

Η ιδέα για την ενίσχυση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με περαιτέρω αρμοδιότητες ώστε δυνητικά να μην υπάρχουν αδιέξοδα για τις προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας ασφάλειας και ειρήνης προέκυψε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, τη δεκαετία του 1950, όταν η πρώην Σοβιετική Ένωση εμπόδιζε κάθε πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας να σταματήσει την ένοπλη σύρραξη.

Με αυτήν την προοπτική υιοθετήθηκε μετά από εισήγηση των ΗΠΑ το ψήφισμα 377Α προκειμένου ο γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να μπορεί να συγκαλεί εκτάκτως τη ΓΣ, που με αυτόν τον τρόπο ενίσχυε επίσης τη δυνατότητά της να προστατεύει την παγκόσμια ειρήνη. Ένα κρίσιμο στοιχείο του ψηφίσματος είναι ότι, αν κριθεί σκόπιμο, η ΓΣ μπορεί να προβεί σε σύσταση για τη χρήση βίας.

Λίγες φορές χώρες έχουν επικαλεστεί την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός σε ένοπλες συγκρούσεις από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα που υιοθετήθηκε. Εκτός από τον πόλεμο της Κορέας, χρησιμοποιήθηκε επίσης στην κρίση του Κονγκό το 1960, τη σύρραξη Ινδίας-Πακιστάν το 1971 και τη σοβιετική κατοχή στο Αφγανιστάν το 1980. Όμως επί της ουσίας, τέθηκε σε εφαρμογή μόνο στην περίπτωση για την οποία ψηφίστηκε, στην Κορεάτικη Χερσόνησο.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στο Αγρίνιο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣʺ, που εκλέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες του της 12-10-2022, ανασυγκροτήθηκαν σε σώμα στις 11-12-2023, ως εξής:

1.   Σπυρίδων Παπαθανασίου, Θεολόγος – τ. Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος.

2.   Φώτιος Μάλαινος, Θεολόγος – Φιλόλογος –τ. Δ/ντής Λυκείου, Αντιπρόεδρος.

3.   Κωνσταντίνος Ξευγένης, Θεολόγος, Γενικός Γραμματέας.

4.   Κωνσταντίνος Τσακανίκας, Έμπορος, Ταμίας.

5.   Νικόλαος Λουκάς, Υποστράτηγος ε.α. – Θεολόγος, Μέλος.

6.   Κωνσταντίνος Τσιρώνης, Μαθηματικός, Μέλος.

7.   Κωνσταντίνος Νάκος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος, Μέλος.

Ο Σύλλογος στηρίζει ηθικά και υλικά το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, που επιτελεί η ιεραποστολική Μητρόπολη Κινσάσας του Κονγκό Αφρικής και την οποία διαποιμαίνει ο καταγόμενος από το Αγρίνιο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος (Τσιτσιβός).

Τα Γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Ι. Σταΐκου και Υψηλάντου 1 και είναι ανοικτά πρωί (9.30-12.30) κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή και απόγευμα (18.00-20.00) κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πληροφορίες για οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν είτε επισκεπτόμενοι τα Γραφεία του Συλλόγου είτε καλώντας στα τηλέφωνα:

α) 6978554788 (κ. Παπαθανασίου Σπυρίδων, Πρόεδρος),

β) 6946773890 (κ. Μάλαινος Φώτιος, Αντιπρόεδρος),

γ) 6946998515 (κ. Ξευγένης Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας) και

δ) 6932528364 (κ. Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Ταμίας).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Την πόλη του Αγρινίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης και η παρουσία του προκάλεσε έκπληξη δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση για την παρουσία του.

Ο κ. Κασσελάκης το πρωί της Τρίτης (12.12.23) βρέθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη στο κέντρο της πόλης που αποτέλεσε χώρο συνέντευξής του στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γ. Κουβαρά.

Δείτε βίντεο κατά την έξοδό του. Τον αποχαιρέτησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρήστος Γαρουφαλής.

Βγήκαν στα …μπαλκόνια για τον Κασσελάκη

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους, χαιρέτισε κόσμο που απολάμβανε τον καφέ του αλλά και καταστηματάρχες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του ενώ συνομιλούσε ακόμα και με κόσμο που αντιλήφθηκε από το μπαλκόνι την παρουσία του.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους έγιναν στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου φωτογραφήθηκε  με παιδιά.

Εξέφρασε την ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου στην «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία τους και άσκησε αρνητική κριτική για την ακρίβεια και τη λιτότητα που επιβαρύνουν τους πολίτες σε μια περίοδο που θα έπρεπε να βιώνουν με διαφορετικό τρόπο τη γιορτινή περίοδο.

Διαπίστωσε ότι η αγορά είναι πιεσμένη και προέβλεψε περαιτέρω επιβάρυνση το επόμενο διάστημα.  Τόνισε δε τη δεδομένη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει με κάθε τρόπο την κοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Κασελάκη στο Αγρίνιο:

Ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Τσούκα στην Αμφιλοχία, όπου βρέθηκε νωρίτερα.

τσουκας 12 12 2023

sinidisi.gr

Την κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας για το πολύπαθο έργο του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Ιονία – Αγρίνιο – Καρπενήσι έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά.

Εδώ όλο το video της συζήτησης:

Η κυρία Σταρακά υπενθύμισε την σπουδαιότητα του έργου για την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής περιοχής της Ακαρνανίας και της Ευρυτανίας και υπογράμμισε ότι «το υφιστάμενο δίκτυο, χαρακτηρίζεται από μεγάλη επικινδυνότητα και δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών από το Αγρίνιο προς το Καρπενήσι και το αντίστροφο».

Μάλιστα ενώ από το 2012 έχει πραγματοποιηθεί προμελέτη από το 7ο έως το 280 χιλιόμετρο του έργου, αντί να ωριμάσει η μελέτη και να δημοπρατηθεί το τμήμα αυτό, πάγωσε και το έργο έχει μείνει από τότε απραγματοποίητο.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

«Γιατί δεν ωριμάζει η προμελέτη και δεν δημοπρατείται το έργο από το 7ο έως το 28ο  χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου Καρπενησιού από τη στιγμή που υπάρχει προμελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ από το 2012;

Και δεύτερον πείτε μας εάν σκέφτεστε επιτέλους να εντάξετε όλα τα τμήματα του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Ιονία Οδός – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, τμήμα του οποίου αποτελεί το Αγρίνιο-Καρπενήσι στο νέο ΕΣΠΑ έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο με τη μέθοδο της μελέτης και κατασκευής και με συγκεκριμένο προϋπολογισμό».

Στην απάντησή του ο παριστάμενος υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Νικόλαος Ταχιάος, δεν έδωσε κανένα απολύτως νέο στοιχείο για το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης. Αφού ανέφερε ότι «με τα τοπωνύμια της περιοχής δεν είμαι εξοικειωμένος, οπότε δούλεψα λίγο στο Google maps και μπόρεσα να δω την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου», αρκέστηκε να παραδεχτεί ότι «η αναγκαιότητα ενός έργου είναι προφανής», αλλά υπογράμμισε, δείχνοντας και τις διαθέσεις της κυβέρνησης, ότι αυτή η αναγκαιότητα «δεν σημαίνει ότι όλα τα έργα μπορούν να αναπτύσσονται στον ίδιο χρόνο, πρέπει να υπάρξει ένας χρονισμός ο όποιος έχει να κάνει και με το οικονομικό αντικείμενο του κάθε έργου»

Στη δευτερολογία της η κυρία Σταρακά τόνισε πως «η ουσία είναι ότι μέχρι τώρα τα δύο οδικά έργα για τα οποία σας ρωτάω έμειναν στις καλένδες γιατί δεν υπήρχαν ίσως διαθέσιμοι πόροι και δεν υπήρχε και σοβαρή πολιτική βούληση. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η δικαιολογία των πόρων δεν μπορεί να σταθεί πια. Αν διαβάσατε την εισηγητική του Προϋπολογισμού 2024 που κατέθεσε η Κυβέρνηση σας στη Βουλή θα διαπιστώσατε ότι από το 2020 και μετά η Κυβέρνηση σας διαχειρίζεται πρωτοφανείς ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ».

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Είναι κοροϊδία να εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης τα τμήματα Πλατυγιάλι – Ιονία Οδός και Αγρίνιο – Καρπενήσι, προεκλογικά, και το 2019 και το 2023, και να μην γίνεται τίποτα. Όποιος δεν θέλει να κάνει έργο, 10 χρόνια μελετάει. Υπομονή και ελαφρυντικά πλέον από τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας δε θα έχετε».

Σελίδα 1 από 2