Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα (10/12) τους μαχητές της Χαμάς να καταθέσουν τα όπλα χωρίς καθυστέρηση, ισχυριζόμενος ότι πολυάριθμοι μαχητές του παλαιστινιακού κινήματος έχουν παραδοθεί τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που προαναγγέλλει την «αρχή του τέλους» της Χαμάς.

«Καταθέτουν τα όπλα και παραδίδονται στους γενναίους στρατιώτες μας. Θα χρειαστεί χρόνος. Ο πόλεμος συνεχίζεται αλλά αυτή είναι η αρχή του τέλους της Χαμάς», τόνισε ο Νετανιάχου.

«Λέω στους τρομοκράτες της Χαμάς: Τελείωσε. Μην πεθάνετε για (τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία) Σινουάρ. Παραδοθείτε τώρα!», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός στις 10:00 θα επισκεφθεί τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Στις 12:00, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την προσθήκη νέας ειδικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στο gov.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου.

sinidisi.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε ότι το Ισραήλ εφαρμόζει μία συστηματική πολιτική ωθώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την Γάζα, μέσω ενός πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους.

Σε σχόλια του στη διάσκεψη που πραγματοποιείται στη Ντόχα, ο Σαφάντι, η χώρα του οποίου, συνορεύει με τη Δυτική Όχθη και έχει απορροφήσει τους περισσότερους Παλαιστίνιους, μετά από την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, δήλωσε επίσης, ότι το Ισραήλ έχει προκαλέσει “μεγάλο μίσος, το οποίο, θα στοιχειώνει την περιοχή”, αλλά και θα “καθορίζει τις μελλοντικές γενιές”.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ απέρριψε ως “εξοργιστικό και ψευδή” τον ισχυρισμό του Ιορδανού υπουργού των Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι ότι το Ισραήλ εφαρμόζει μία συστηματική πολιτική, ωθώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον νότο της Λωρίδας της Γάζας και σφυροκοπά με σφοδρότητα τη Χαν Γιουνίς, αλλά και βορειότερα τη Τζαμπαλίγια. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν καταφύγει στη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό. Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ διέφυγε από τη βόρεια Γάζα κατά την έναρξη των εχθροπραξιών, κρυμμένος σε μία αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθυνόταν προς το Νότο.

Από Βορρά έως Νότο το Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυστα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος των ισραηλινών δυνάμεων γίνεται για ακόμη μία φορά η Τζαμπαλίγια το τελευταίο 24ωρ .δεκάδες ημίγυμνοι Παλαιστίνιοι φερόμενοι ως μαχητές της Χαμάς φαίνεται να παραδίδονται στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύουν οι Times of Israel.

Στο βίντεο, για την αυθεντικότητα του οποίου εγείρονται ερωτήματα, ένας άνδρας φαίνεται να περνάει αργά δίπλα από ένα τεθωρακισμένο, κρατώντας το όπλο και τον γεμιστήρα πάνω από το κεφάλι του, προτού τα ακουμπήσει στο έδαφος. Ένας στρατιώτης μιλώντας στα αραβικά από μεγάφωνο φωνάζει στον άνδρα: «Σιγά, αργά».

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί το δίκτυο της Χαμάς στην κατάρρευση διαβεβαιώνει ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου.

Ο Χέρτζο Χαλεβί, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ισραήλ δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε τρομοκράτες που παραδίνονται, μία ένδειξη κατάρρευσης του συστήματος, μία ένδειξη ότι πρέπει να πιέσουμε περισσότερο. Και αυτό ακριβώς κάνετε.»

Νοτιότερα, στη Χαν Γιούνις, το τελευταίο 24ωρο οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν 250 στόχους της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τούνελ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ διέφυγε από τη βόρεια Γάζα κατά την έναρξη των εχθροπραξιών, κρυμμένος σε μία αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθυνόταν προς το Νότο.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι ο στρατός του θα επιχειρεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακόμα στη Χαν Γιούνις, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 13, το οποίο επικαλείται ανώνυμους διπλωματικούς αξιωματούχους.

Σε νέες δηλώσεις του, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας τη στάση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας με βέτο στην απόφαση για κατάπαυση του πυρός, διεμήνυσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την εξάλειψη της Χαμάς. Όπως ανέφερε: «Οι υπόλοιπες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς. Επομένως, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμό μας για την εξάλειψη της Χαμάς και την επίτευξη των άλλων στόχων του πολέμου που έχουμε θέσει».

Η κατάσταση στη Χαν Γιούνις είναι απελπιστική. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, παρά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για εκκένωση. Το νοσοκομείο Νάσερ κατακλύζεται από νεκρούς και τραυματίες καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF, Τζέιμς Έλντερ τόνισε πως: «Ήμουν στην Ουκρανία, όταν οικογένειες σαν αυτές αναγκάστηκαν να φύγουν και ο κόσμος τους άνοιξε την καρδιά τους. Δεν καταλαβαίνω τώρα, γιατί ο κόσμος έκλεισε τα μάτια του».

Μεγάλο μέρος του 1,9 εκατομμυρίου κατοίκων της Γάζας που διέφυγαν από τις μάχες και τις βόμβες ζουν σε αυτοσχέδια παραπήγματα στη Ράφα, η οποία έχει μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, εντωμεταξύ, απειλούν να επιτεθούν σε οποιοδήποτε σκάφος διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και πλέει προς το Ισραήλ.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, Γιαχία Σάρι, δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ανακοινώνουν την απαγόρευση διέλευσης των πλοίων, που κατευθύνονται προς τη Σιωνιστική οντότητα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα της, εφόσον στη Γάζα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν τρόφιμα και φάρμακα. Θα γίνουν νόμιμοι στόχοι των ενόπλων δυνάμεών μας».

Φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε τη νύχτα δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν εναντίον της από τις ακτές της Υεμένης.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του με τις «θέσεις κατά του Ισραήλ» που έχουν υιοθετηθεί από τους απεσταλμένους της Μόσχας στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε ανακοίνωση του Ισραήλ.

Η Ρωσία υποστήριξε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παράλληλα με την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς. Ψήφισμα, κατά του οποίου άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή (8/12).

Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Πούτιν υποδέχθηκε στις 8/12 στο Κρεμλίνο, τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος και κατηγόρησε τη Δύση ότι υποστηρίζει τη “γενοκτονία” που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η σύγκρουση στη Γάζα βοήθησε τη Ρωσία να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και επέτρεψε στη Μόσχα να ευθυγραμμιστεί με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με μία ανάρτηση απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις αιχμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «11» της Νέας Αριστεράς σε δηλώσεις του στην Κ.Ε. το Σάββατο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του εξαπέλυσε και τα πρώτα πυρά κατά των «11» με αφορμή τη στάση τους στη Βουλή για του servircers και τα κόκκινα δάνεια.

«Eπειδή ακούγονται πολλά περί «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ: η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να του απαντά με ανάρτησή του στο Facebook πως: «Και ρωτάω αν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός, δούλευαν για τις τράπεζες και τους servicers ή μόνο οι πρώην υπουργοί που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ;»

tsakalotos 10 12 2023

«Σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου»

Με συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι είναι καθαρός, δεν έχει εξαρτήσεις και δεν τον κρατάει κανένας, υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύει ευθείες βολές εναντίον όσων αποχώρησαν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για τους «11»: «Σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ…Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος».

sinidisi.gr

Τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο συζητά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είπε στη εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επέκρινε τη στάση της Νέας Αριστεράς στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια σημειώνοντας πως «η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες». Θέση που απέκρουσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ την αισιοδοξία του προέδρου για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο κύριος Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις ευρωεκλογές Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στο τέλος του Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

To σύνθημα για αντεπίθεση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στ. Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. «Σε μια κυβέρνηση απροκάλυπτης διαφθοράς, που πολιτεύεται με αυταρχισμό και αδιαφάνεια, που έφτασε να λοιδορεί και να εκδικείται ακόμη κι εκείνους στους οποίους όμνυε μέχρι πρότινος: τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες» ανέφερε.

Zήτησε διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπέγραψαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών για την υπόκλιση του -όπως είπε- στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και τα πρώτα πυρά κατά των «11» με αφορμή  τη στάση τους στη Βουλή για του servircers και τα κόκκινα δάνεια.

Με αιχμές εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι τοποθετήσεις στελεχών

«Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι, δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Προφανώς όταν υπάρχει ένα διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας. Κατά την άποψή μου η διάσπαση του κόμματος θα μπορούσε κατά ένα μεγάλο μέρος να είχε αποφευχθεί» τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά» επισήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητα μας που περιγράφεται στην διακήρυξη μας και σε κάποιους δεν άρεσε. Επέλεξαν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σχήμα με επιθετική πολιτική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο – Κεντρικός στόχος η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στο τέλος του Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή μετατρέπεται σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με στελέχη να ζητούν ένα συνθετικό, όπως λένε, Συνέδριο και όχι ένα Συνέδριο φιέστα του αρχηγού.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αύριο μετά και τις δύο διασπάσεις. Η λέξη που υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνήσει» και πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μίλησε με σκληρούς όρους και με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους «11», χαρακτηρίζοντάς τους αυλικούς των τραπεζών.

Θέση που απέκρουσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ την αισιοδοξία του προέδρου για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις ευρωεκλογές. Το χτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί κατ αρχάς επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επαφή με τα συλλογικά κύτταρα της κοινωνίας, δεξαμενές σκέψεις με τη συμμετοχή νέων στελεχών, προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, το τεράστιο ζήτημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, η διαφάνεια, όπως επισημαίνεται και η αποκατάσταση, όπως τονίζεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του κράτους δικαίου. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει και το κείμενο των αποφάσεων για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη μέχρι το Συνέδριο, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: ertnews.gr

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την «παράλυση» των Ηνωμένων Εθνών μπροστά στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας πως λυπάται επειδή το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ψήφισε υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός.

Μιλώντας ενώπιον του Φόρουμ της Ντόχα, ο Γκουτέρες δήλωσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει «παραλύσει εξαιτίας γεωστρατηγικών διαιρέσεων», θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δυνατότητά του να βρει λύσεις στον πόλεμο.

«Το κύρος και η αξιοπιστία του Συμβουλίου Ασφαλείας διακυβεύθηκαν σοβαρά» από την καθυστερημένη απάντησή του στη σύγκρουση, ένα πλήγμα στη φήμη του που επιδεινώθηκε από το βέτο που άσκησαν προχθές, Παρασκευή, οι ΗΠΑ σε μια απόφαση που καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε ακόμη.

Το σχέδιο απόφασης είχε συνταχθεί μετά τη χωρίς προηγούμενο επίκληση από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ του άρθρου 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που του επιτρέπει να εφιστά την προσοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ζητήματα που «θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και της διεθνούς ασφαλείας».

«Επανέλαβα την έκκλησή μου να κηρυχθεί μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός (…) δυστυχώς το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να το κάνει», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του ο Γκουτέρες.

«Μπορώ να υποσχεθώ πως δεν θα το βάλω κάτω», πρόσθεσε.

Οι Αμερικανοί, σύμμαχοι του Ισραήλ, επανέλαβαν την Παρασκευή πως αντιτίθενται σε μια κατάπαυση του πυρός.

«Διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να καταρρεύσει το ανθρωπιστικό σύστημα», προειδοποίησε εξάλλου ο Γκουτέρες στο φόρουμ της Ντόχα.

«Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα προς μια καταστροφή με εν δυνάμει αμετάκλητες συνέπειες για τους Παλαιστινίους στο σύνολό τους και για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», τόνισε.

Να μπει τέλος στη «γήινη κόλαση» της Γάζας

Εξάλλου ο επικεφαλής της UNWRA, της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστινίους, δήλωσε σήμερα πως η αντιμετώπιση των Παλαιστινίων σαν να μην είναι άνθρωποι έχει επιτρέψει να ανέχεται η διεθνής κοινότητα τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Ο επικεφαλής της UNWRA Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε πως η προσφυγική υπηρεσία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης στη Γάζα, προσθέτοντας πως μια άμεση κατάπαυση του πυρός χρειάζεται για να μπει τέλος στη «γήινη κόλαση» της Γάζας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα επεισόδια στο Ρέντη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού. Συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φαίνεται πως οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι οι πρέπει να «σπάσει» επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας εντός και εκτός γηπέδων. «Δεν πάει άλλο» έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, με τον πρωθυπουργό να φαίνεται αποφασισμένος να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Τα βασικά σενάρια που έχουν «πέσει στο τραπέζι»:

  • «Λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς
  • Αγώνες χωρίς φιλάθλους
  • Διακοπή πρωταθλημάτων
  • Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

sinidisi.gr