Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα δύο (2) Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τα οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση:

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος που αφορούν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διαχρονικά πολύ στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας με πάγιο στόχο την καταπολέμηση και πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας και φαινομένων διαφθοράς. Όσοι κρίνονται αρμοδίως από την ελληνική δικαιοσύνη ως επίορκοι βαθμοφόροι δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πηγές παρακολούθησης πλοήγησης στα κοινωνικά δίκτυα και Telegram ανέφεραν ότι τη νύχτα της 17.12.2023, το ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο Ufa του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού (FROP) διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το υποβρύχιο συνοδεύεται από το ρυμουλκό Sergey Balk που ανήκει στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας (FRMN).

Προηγουμένως, στις 15 Δεκεμβρίου, το πετρελαιοφόρο Kama του Ρωσικού Βόρειου Στόλου (FRN) εισήλθε επίσης στη Μεσόγειο Θάλασσα, το οποίο θα ολοκληρώσει το στοιχείο υλικοτεχνικής διασφάλισης της επιχειρησιακής Ναυτικής Ομάδας των Ναυτικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που επιχειρεί στην περιοχή .

Eπί του παρόντος, η ρωσική μοίρα στη Μεσόγειο Θάλασσα περιλαμβάνει εννέα μαχητικά και βοηθητικά πλοία, ως εξής:

– Φρεγάτα Admiral Grigorovici (FRMN)·

– Υποβρύχιο Ufa (FROP)

– Κορβέτα Orekhovo-Zuevo (FRMN), εξοπλισμένη με πυραύλους.

– Kορβέτα Merkury (FRMN)

– Tο πετρελαιοφόρο Yelnia (Ρωσικός Στόλος της Βαλτικής Θάλασσας, FRMB)·

– Πετρελαιοφόρο Kama (FRN)·

– Πλωτό εργαστήριο PM-82 (FRMB).

– Ηλεκτρονικό ερευνητικό σκάφος Kildin (FRMN)·

– Το ρυμουλκό Serghei Balk (FRMN).

Η ρωσική ναυτική ομάδα επιστρέφει έτσι πιο κοντά στον κανονικό μέσο όρο, που τα τελευταία χρόνια ήταν περίπου 10 θωρηκτά και βοηθητικά.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες περιέλαβε ένα ιστορικό χαμηλό μόλις πέντε πλοίων, κυρίως λόγω του κλεισίματος των στενών της Μαύρης Θάλασσας, που ανάγκασε τη Ρωσία να μεταφέρει τα πλοία της για επισκευές και συντήρηση στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Ο αριθμός των πλατφορμών πυραύλων κρουζ Kalibr που αναπτύσσονται στη Μεσόγειο έχει επίσης σιωπηρά αυξηθεί, φθάνοντας τώρα τις τρεις, ενώ είχε μειωθεί σε δύο ή και μία για αρκετούς μήνες.

Επίσης, για πρώτη φορά από τις 14 Οκτωβρίου, η ρωσική ναυτική ομάδα έχει και πάλι στη σύνθεση της ένα υποβρύχιο. Θεωρητικά, το υποβρύχιο Ufa βρίσκεται σε διέλευση από τη Βαλτική Θάλασσα, όπου κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε, στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου θα έχει τη μόνιμη βάση ανάπτυξής του. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει μια εκτεταμένη στάση στο συριακό λιμάνι Tartus και θα πραγματοποιήσει αποστολές στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η μεταφορά του πετρελαιοφόρου Kama στην περιοχή θα επιτρέψει στις Ναυτικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναπτύξουν ένα ή περισσότερα πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου έχει δημιουργηθεί τεταμένη κατάσταση λόγω της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο ρωσικός Τύπος εικάζει πρόσφατα ότι ακόμη και η φρεγάτα Admiral Grigorovici, η οποία ηγείται σήμερα της επιχειρησιακής ναυτικής ομάδας στη Μεσόγειο Θάλασσα, θα μεταφερθεί στην Ερυθρά Θάλασσα. Μόλις επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο αφού συμμετείχε σε κοινή ναυτική άσκηση με μαχητικά πλοία των Ναυτικών Δυνάμεων της Αλγερίας.

Πηγή: defenseromania.ro

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Ενας άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 στις 12:29, έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό και έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. για μία ύποπτη σακούλα που άφησαν άγνωστοι επί της οδού Κοκκινοπούλου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και πλησίον της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ύποπτη σακούλα περιείχε ενεργή βόμβα η οποία εξουδετερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται πως ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 στις 12.29, έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό και έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέκα ημέρες μετά το αμερικανικό βέτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εκφραστεί σήμερα για νέο σχέδιο απόφασης που καλεί να κηρυχθεί «επείγουσα και διαρκής παύση των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς στην Ουάσιγκτον έκαναν την εμφάνισή τους ενδείξεις ανυπομονησίας έναντι του Ισραήλ, στρατηγικού της συμμάχου.

Στις 9 Δεκεμβρίου, παρά την άνευ προηγουμένου πίεση που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση από το ΣΑ απόφασης που καλούσε να κηρυχθεί «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τα φονικά πλήγματά του σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε πρακτικά το ίδιο κείμενο με 153 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 23 αποχές επί συνόλου 193 κρατών μελών.

Αραβικές χώρες ανήγγειλαν μετά το αποτέλεσμα αυτό νέα προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με έκβαση ωστόσο ακόμη αβέβαιη.

Το νέο σχέδιο απόφασης, που καταρτίστηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, καλεί να κηρυχθεί «επείγουσα και διαρκής παύση των εχθροπραξιών για να επιτραπεί ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας».

Αξιώνει ιδίως τα εμπόλεμα μέρη να διευκολύνουν την είσοδο και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, «από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα».

Ακόμη, το κείμενο εκφράζει υποστήριξη στη λύση των δύο κρατών και «υπογραμμίζει τη σημασία που έχει να ενοποιηθούν η Λωρίδα της Γάζας και η Δυτική Όχθη υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής».

Όπως και το προηγούμενο κείμενο, αυτό που τελικά υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση, το σχέδιο δεν αναφέρεται στη Χαμάς — κάτι που προκαλεί αγανάκτηση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ. Καταδικάζει «όλες τις επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αμάχων», «όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες», και ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι.

Επικρίσεις και πιέσεις

Από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας δέχεται έντονες επικρίσεις, καθώς δεν κατάφερε παρά μόνο στα μέσα του Νοεμβρίου να υιοθετήσει απόφαση που καλούσε να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις». Πέντε σχέδια απόφασης απορρίφθηκαν, δύο εξαιτίας του ότι άσκησαν το βέτο τους οι ΗΠΑ.

Κατά διπλωματικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν χθες Κυριακή για να αποφευχθεί νέο αδιέξοδο, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες πως το Ισραήλ διατρέχει κίνδυνο να απολέσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας εξαιτίας των βομβαρδισμών «στα τυφλά» που εξαπολύει στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να υποστηρίξουν τα λόγια με πράξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ και στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να τηρήσουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύσουν τους αμάχους», σχολίασε ο Λουί Σαρμπονό της Human Rights Watch, καλώντας τους Αμερικανούς να «μη χρησιμοποιήσουν το βέτο τους για να εμποδίσουν αποφάσεις με σκοπό να τερματιστούν μαζικές φρικαλεότητες».

Μολονότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι νομικά δεσμευτικές, οι χώρες που αφορούν συχνά τις αψηφούν.

Περίπου 250 όμηροι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά την επίθεση άνευ προηγουμένου που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, όταν σκοτώθηκαν κάπου 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, κατά τις αρχές. Εκτιμάται πως 129 όμηροι παραμένουν κρατούμενοι των παλαιστίνιων μαχητών.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ, η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του οποίου ορκίζεται να «εξαλείψει» τη Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, σφυροκοπεί έκτοτε τον θύλακο, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18.800 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Μπροστά σε τέτοιες φρικαλεότητες, υπάρχει μόνο μια θέση που είναι ηθική, μόνο μια θέση που μπορεί να υπερασπιστεί κανείς: κατάπαυση του πυρός τώρα», είπε την Παρασκευή ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ριάντ Μανσούρ, απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση.

«Το να γίνεται έκκληση για κατάπαυση του πυρός τώρα, ενώ (όμηροι) συνεχίζουν ακόμη να κρατούνται, είναι το πλέον ανήθικο πράγμα», αντέταξε ο ισραηλινός ομόλογός του Γκιλάντ Ερντάν.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως η Ουάσιγκτον διεξάγει «εποικοδομητικά και με διαφάνεια» διαπραγμάτευση για κείμενο που θα «περάσει». «Τα ΗΑΕ ξέρουν ακριβώς τι μπορεί να περάσει και τι όχι — επαφίεται σ’ αυτά αν θέλουν να προχωρήσει» η πρωτοβουλία τους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι ΗΠΑ αξιώνουν να κατέβουν οι τόνοι για την κατάπαυση του πυρός.

Για να υιοθετηθεί οποιοδήποτε σχέδιο απόφασης απαιτούνται εννέα ψήφοι υπέρ και να μην ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του ΣΑ που διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία).

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις»

Θα ήθελα ξεκινώντας να απευθυνθώ στα νέα παιδιά. Ακόμα ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός χθες το βράδυ, στη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο, μετά από επικίνδυνο ελιγμό που έκαναν οι κλέφτες. Δεν άκουσα όμως κανέναν να προτείνει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην βουλή. Ούτε άκουσα να γίνεται κάποια αναφορά. Για άλλα, η άλλη πλευρά, ζητά ενός λεπτού σιγή. Η ΝΔ θα έπρεπε να το ζητήσει. Όποτε το λέει η άλλη πλευρά το υλοποιείτε πάραυτα. Εκτός εάν η ζωή του Έλληνα δεν σας αφορά. Δεν αφορά κανέναν σας. Για εμάς η ζωή του Έλληνα αστυνομικού είναι πανάκριβη και κυρίως την τιμούμε.

Από το πρωί μας μιλάτε για την κομματική πειθαρχία η οποία όμως θα είναι αλά καρτ. Τι φοβάστε, μήπως ο κος Σαμαράς συμπαρασύρει κι άλλους; Εγώ θα πω αυτό που είχε πει ο Μιγκέλ Θερβάντες, είναι άλλο πράγμα να εκθειάζεις την πειθαρχία και άλλο να υποκύπτεις σε αυτήν. Κύριοι της ΝΔ, μην υποκύψετε στον σημιτισμό. Καλώ όσους δεν έχουν υποκύψει στον σημιτισμό να μην ευτελίζετε τις αρχές της ΝΔ του Κων/νου Καραμανλή.

Το πρωί ο κος Γεωργιάδης ήρθε εδώ και λέει ότι έβγαλε δελτίο τύπου η ΕΘΕΑΣ με το οποίος στηρίζει τους εργάτες γης που είναι στην χώρα μας. Υπάρχει διαφορά, ξέρετε, μεταξύ ευφυολογήματος και επιχειρήματος. Μιλάμε για το γενικό και το ειδικό. Ειδικό π.χ. είναι να κατατίθεται αίτημα από τους αγρότες και γενικό είναι το ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε ποτέ το αίτημά τους για φθηνά καύσιμα.

Στο ν/σ που φέρνετε βάζετε χέρι στο ταμείο αλληλασφάλισης των αστυνομικών. Οι εισφορές είναι από κρατήσεις των μισθών τους. Επί του καθαρού ποσού. Και εσείς τώρα τα φορολογείτε! Έβγαλαν ανακοίνωση οι αστυνομικοί. Αφού λέτε λοιπόν ότι ικανοποιείτε τα αιτήματα των πολιτών, ικανοποιήστε και αυτό!  

Επίσης, έχω την ανακοίνωση των ενώσεων συνταξιούχων που περιλαμβάνει 14 αιτήματα. Αναμένω από την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Έχω την απόφαση του ΣτΕ για τις επικουρικές συντάξεις. Υλοποιήστε την.

Μην μας κοροϊδεύετε. Υλοποιήστε τα αιτήματα όλων.

Λέτε ότι όλα τα κάνετε για την Γεωργία. Ωραία! Πείτε μας ποιος είναι υπουργός γεωργίας; Κάποιος άσχετος με τον τομέα. Την περίοδο 1973 – 2023, δηλ. τα τελευταία 50 χρόνια, από το υπουργείο γεωργίας πέρασαν 49 υπουργοί και 70 υφυπουργοί, που στην πλειονότητά τους ήταν άσχετοι με αντικείμενο. Και άσχετος σημαίνει αποτυχημένος.

Βγήκε στην τηλεόραση ένας αγρότης έδειχνε τους μετανάστες που δούλευαν στα χωράφια και είπε «ναι, θέλουμε εργάτες μετανάστες. Όλοι αυτοί είναι παράνομοι και θέλω να νομιμοποιηθούν». Ήταν ανασφάλιστοι. Και αυτό γίνεται εδώ και 10 χρόνια! Και ρωτάω εγώ: βγήκαν οι παράνομοι μετανάστες on camera; Όπως έγινε και με τους ξενοδόχους; Δηλαδή γίνεται νόμιμη η παρανομία; Αλήθεια, πόσα πρόστιμα των 10.500 ευρώ επέβαλαν σε αυτούς που τους απασχολούσαν παράνομα;

Η προστιθέμενη αξία της γεωργικής παραγωγής της χώρας είναι περίπου 7 δις το χρόνο. Πόση θα ήταν η επίπτωση της έλλειψης εργατών; 400 εκατ.; Μισό δις; Ένα δις; Όσο κοστίζουν οι ανεξάρτητες αρχές και οι μετακλητοί στο Μαξίμου. Αξίζει πραγματικά η ισλαμοποίηση της χώρας για ένα δις το χρόνο;

Υπάρχει ένας μύθος και μία αλήθεια για την ελληνική γεωργία. Ο μύθος είναι ότι η ελληνική γεωργία έχει ανάγκη εργατικών χεριών. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ελληνική γεωργία έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού και εισαγωγής νέων τεχνολογιών. Η εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού την δεκαετία του ’90 προσωρινά ωφέλησε, αλλά μακροπρόθεσμα έκανε κακό στην ελληνική γεωργία, γιατί καθυστέρησε τον εκσυγχρονισμό της. Αύξηση του πλούτου επιτυγχάνεται με την αύξηση της παραγωγικότητας. Αύξηση της παραγωγικότητας σημαίνει το ίδιο προϊόν να παράγεται από λιγότερα χέρια. Αυτό επιτυγχάνεται με μηχανήματα και αυτοματισμούς, όχι με εισαγωγές εργατών.

Ξέρετε τι είναι αυτά; (δείχνει φωτογραφίες). Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τις ελιές και τα λάχανα τα μαζεύουν με μηχανήματα. Ορίστε δείτε εδώ τις φωτογραφίες. Μόνο εδώ,  μόνο στην Ελλάδα πρέπει να φέρουμε χέρια από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν για να τα μαζέψου, γιατί έχουμε γεωργία του 1950. Εδώ μαζεύουν ελιές! Το συγκεκριμένο μηχάνημα κατασκευάζει ελληνική εταιρεία από την Πάτρα. Αντί να το επιδοτήσετε και να γίνει βιομηχανικό προϊόν εσείς φέρνετε λαθρομετανάστες εδώ.

Και ύστερα μας μιλάτε για τεχνητή νοημοσύνη. Εδώ δεν έχετε την απλή νοημοσύνη για να κάνετε τα αυτονόητα.

Αναφορικά με τους εργάτες γης όμως πρέπει να επισημάνω μερικά πράγματα:

-1) οι εργάτες γης (αυτοί που μαζεύουν φράουλες και ελιές) πληρώνονται στην καλύτερη περίπτωση με εργόσημο. Δεν κολλούν ένσημα. Επομένως η συνεισφορά τους στο ασφαλιστικό είναι μηδαμινή.

-2) με εργόσημο πληρώνονται μέχρι κάποιο ποσό, που είναι απαραίτητο για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους. Από εκεί και πέρα πληρώνονται μαύρα.

-3) λόγω του ότι δηλώνουν χαμηλό εισόδημα δεν πληρώνουν φόρους.

-4) επειδή δηλώνουν χαμηλό εισόδημα επωφελούνται πολλών ευεργετημάτων, των οποίων δεν επωφελούνται οι εργοδότες τους.

-5) όποιος σας λέει ότι αυτοί θα σώσουν το ασφαλιστικό είτε δεν ξέρει τι του γίνεται είτε κοροϊδεύει τους Έλληνες. Διαλέξτε τι κάνετε.

Λέτε επίσης ότι οι μετανάστες θα σώσουν το δημογραφικό. Είναι λύση αυτό; Αφού διώξατε 700 χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό; Φέρτε πίσω τα ελληνόπουλα!

Πείτε γιατί το κάνετε; Για ποιόν το κάνετε; Η νομιμοποίηση των μεταναστών δεν γίνεται για το δημογραφικό, ούτε για τους αγρότες, ούτε για τους κτηνοτρόφους. Για τον κο. Λάτση το κάνετε! Για το γεγονός ότι η Lamda Development δεν βρίσκει (!) εργάτες για το Ελληνικό! Χρειάζονται λέει 30.000 εργάτες και υπάρχουν μόνον 11.000. Άρα τι χρειαζόμαστε; Ξένους εργάτες! Είστε υπηρέτες του κεφαλαίου και των ολιγαρχών. Όχι των πολιτών.

Νομίζετε ότι μας δουλεύετε. Περνιέστε για έξυπνοι. Όπως έλεγε ο Λώρενς Πέτερ Καναδός συγγραφέας, μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο (την Ελλάδα λέμε εμείς) κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ανόητοι που μιλούν σοβαρά. Σε εμάς δεν περνούν αυτά! Ό,τι λέτε είναι πολιτικές ανοησίες.

Λέτε ότι οι μετανάστες θα σώσουν τα έθιμα της χώρας μας. Δηλ. θα διατηρήσουν γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό ελληνικό; Το θέμα είναι να γίνει η Ελλάδα Πακιστάν; Να γίνει μουσουλμανική; Φέρτε πίσω τα παιδιά που διώξατε. Τα 700 χιλιάδες ελληνόπουλα. Το θέμα είναι οντολογικό, υπαρξιακό, φιλοσοφικό, εθνικό. Τι νόημα έχει να σωθεί η Ελλάδα αν γεμίσει ξένους; Για ποια Ελλάδα μιλάμε; Να γυρίσουν τα παιδιά μας. Δώστε αξιοπρεπείς μισθούς. Κάντε αυτό που έκανε η Νορβηγία που συνέδεσε τους μισθούς και τις συντάξεις με τις εξορύξεις.

Δεν πάμε καθόλου καλά με τη ΝΔ. νομιμοποιείτε την παρανομία. Νομίζετε ότι οι δικαστικές αποφάσεις για απελάσεις θεωρούνται δικαιολογητικά για νομιμοποίηση. Το ίδιο και οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Μας λέγατε ότι οι λαθρομετανάστες θα ενσωματωθούν στην χώρα. Η πραγματικότητα όμως σας διαψεύδει. Σε δημόσιο σχολείο στο Ν.Κόσμο δεν έγινε εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου γιατί λέει είναι σχολείο υποδοχής.

Κορυφαία υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ μίλησε για τη δύναμη της δημοκρατίας και είπε -διαστρέφοντας τους όρους- ότι «δεν είναι μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία, αλλά είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα των μειονοτήτων». Αυτό που δεν μας είπε, είναι ποιες είναι οι μειονότητες; Ποιες είναι; Έχουμε μόνο μία και είναι θρησκευτική.!

Τι πετύχατε με όλα αυτά; Στο Πακιστάν διαφημίζουν την Ελλάδα ως τόπο προορισμού, γιατί όποιος έρχεται εδώ παίρνει 500 ευρώ / μήνα, έχει δωρεάν σπίτι και γη. Εσείς μας λέτε ότι φταίει ο πόλεμος που έρχονται εδώ.

Εμείς πάντως σας προτείνουμε, αφού κατά την άποψή σας ο λαθρομετανάστης πρέπει να αποκαλείται παράτυπος μετανάστης, κατά την ίδια λογική ο έμπορος ναρκωτικών να λέγεται παράτυπος φαρμακοποιός, ο βιαστής παράτυπος εραστής, ο διαρρήκτης παράτυπος επισκέπτης. Εσείς απλώς διαστρέφετε την λογική.

Δεν θυμώνουμε με εσάς. Εμείς ξέραμε από την αρχή ποιοι είστε. Ο Μπέρτραντ Ράσελ, Βρετανός φιλόσοφος, έλεγε ότι είναι σπατάλη ενέργειας να θυμώνεις με έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται άσχημα, όπως είναι να θυμώνεις με ένα αμάξι που δεν παίρνει μπροστά. Και αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει μπροστά.

Φθάσαμε στο σημείο το λογικό να γίνει παράλογο. Όσοι ανησυχούν για το μέλλον του ευρωπαϊκού κόσμου, του κόσμου της αναγέννησης, του διαφωτισμού, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αντικατάστασή του από τον ασιατικό σκοταδισμό, κατηγορούνται από τους «προοδευτικούς» ως «ακροδεξιοί».

Είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τις ανοησίες αυτών που έχουν την εξουσία, έλεγε ο Ευρυπίδης στις Φοίνισσες.

Δεν είμαστε ρατσιστές. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που θα είναι χριστιανική. Θέλουμε να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους, εφ’ όσον η χώρα δύναται. Αφήστε τους Έλληνες ήσυχους. Ασφυκτιούν. Δώστε τους καλύτερα μεροκάματα. Ποιος θα εργαστεί στα χωράφια με 25 ευρώ;

Ο Καζαντζάκη στην Ασκητική του έλεγε: είσαι ένα φύλλο από το μέγα δέντρο της ράτσας. Μην το λησμονείς αυτό. Ανήκουμε στην φυλή μας. Εσείς θεωρείτε ότι αυτό είναι ρατσισμός; Ο Καζαντζάκης είναι ρατσιστής;

Καλώ τους πολίτες: Μην τους ακούτε. Όλοι πρέπει να πάτε στις εκλογές και να τους καταψηφίσετε. Πείτε όχι στην αποχή. Όσοι απέχουν, ψηφίζουν Μητσοτάκη. Αυτό θέλει να πετύχει ο πρωθυπουργός. Η ουδετερότητα δεν είναι λύση. Εμείς ξέρουμε τι είμαστε. Είμαστε η εθνική, πατριωτική, κοινωνική, λαϊκή παράταξη. Αγαπάμε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Τη ΝΔ θα την κρίνει η ιστορία. Και με αυτά που κάνει αυτή η κυβέρνηση, θα χαρακτηριστείτε εφιάλτες της ελληνικής ιστορίας. Εμείς θα είμαστε πάντα απέναντί σας. Θα είμαστε οι ερινύες σας.

Αν και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ορισμένους οικονομικούς δείκτες, εντούτοις φαίνεται να της διαφεύγει το γεγονός της εκτεταμένης φτωχοποίησης που επικρατεί στη χώρα, την ώρα που οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, πλήττοντας ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα είναι είτε πρώτη είτε συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες φτώχειας, υλικής στέρησης και κοινωνικής δυστυχίας στην Ε.Ε. των 27, με την όποια πρόοδο να είναι εξαιρετικά αργή. Όπως τόνισε στη Βουλή και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, «Σύμφωνα με τη Eurostat, 7 στους 10 πολίτες νιώθουν πως είναι φτωχοί».

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο στην Ε.Ε. (81,6%) -δηλαδή μόνο με απολυτήριο Γυμνασίου- που θεωρούνται φτωχά. Ακολουθούν η Βουλγαρία (67,9%) και η Σλοβακία (53,3%). Τα χαμηλότερα νούμερα καταγράφονται στη Φινλανδία (7,3%), στο Λουξεμβούργο (10%) και στη Σουηδία (11,3%). Λιγότερο από ένας στους τρεις Ευρωπαίους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο θεωρείται υποκειμενικά φτωχός το 2022, έναντι τεσσάρων στους πέντε Ελληνες.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της μελέτης είναι πως στην Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. ατόμων με μεσαίο και υψηλό μορφωτικό επίπεδο που θεωρούνται υποκειμενικά φτωχά, με ποσοστά 70% και 49% αντιστοίχως. Η κατηγορία «Μεσαίο και υψηλό μορφωτικό επίπεδο» περιλαμβάνει όσους έχουν αποκτήσει τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου, οι οποίοι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού. Τα περισσότερα από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ανέφεραν σημαντικές διαφορές ως προς τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των ομάδων πληθυσμού με υψηλή και χαμηλή εκπαίδευση. Η διαφορά ήταν τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες σε 12 χώρες.

Οι μισθοί

Ο μέσος ετήσιος μισθός στη χώρα μας είναι ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Xθεσινό δημοσίευμα του Euronews Business παρουσιάζει τα στοιχεία της Statista (για το 2022), τα οποία καταγράφουν ότι οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην Ε.Ε. κυμαίνονταν από τα 24.067 ευρώ στην Ελλάδα μέχρι, το ανώτατο, τα 73.642 ευρώ στην Ισλανδία.

Οι χώρες με τις χαμηλότερες απολαβές εκτός της «πρωταθλήτριας» Ελλάδας για το 2022 είναι η Σλοβακία (24.337 ευρώ), η Ουγγαρία (26.376 ευρώ), η Πορτογαλία (29.540 ευρώ) και η Τσεχία (30.967 ευρώ). Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα βάσει πρόσφατης έρευνας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο μισθός των εργαζομένων εξακολουθεί να μειώνεται (0,2%) σε πραγματικούς όρους, ενώ τα κέρδη των εταιρειών αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2%.

Η κατάσταση

Ο προϋπολογισμός του 2024, όχι μόνο δεν αναστρέφει ουσιαστικά αυτή την κατάσταση αλλά δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα κυρίως σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ε.Ε. των 27 στο ποσοστό των ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στον γενικό πληθυσμό με 26,3%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να αγγίζει το 21,6%, με δεύτερη τη Ρουμανία και τρίτο το Μαυροβούνιο.

Ακόμη, τα άτομα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στις ηλικίες 15-24 ετών είναι το 30,7% της κοινωνίας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 24,5%. Η πρόοδος κατά την πρώτη τετραετία Μητσοτάκη είναι μόλις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες, παρά τη σημαντική μείωση της ανεργίας.

Επιπλέον, δεύτερη από το τέλος κατατάχθηκε η Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2022, καταγράφοντας ποσοστό 33% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία (38% κάτω από τον μ.ο. της ΕΕ) και την Σλοβακία (29% κάτω).

Κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο κινήθηκε και η πραγματική ατομική κατανάλωση στην Ελλάδα το ίδιο έτος, καθώς κατατάχτηκε στην 25η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης μαζί με την Εσθονία και 22% κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Περικοπές

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι το πώς ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς απαντά στο πρόβλημα αυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δαπάνες στις αποκαλούμενες μεταβιβάσεις Μεταβιβάσεις (δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα) μειώνονται κατά 3,6% (από τα 33.504 δισ. ευρώ στα 32.282 δισ. ευρώ)

Το παραπάνω οφείλεται στη μείωση του κονδυλίου των Μεταβιβάσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία  κατά 1% και προς τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) κατά 9,7%.

Παράλληλα, προκύπτει «ψαλίδι» στις προνοιακές παροχές των ασφαλιστικών ταμείων κατά 34% και στα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ κατά 41%.

Πηγή: ΟΤ

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να παρατείνει τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε την Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι κυρίως μια πολιτική απόφαση, αλλά ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εξάγει τα σιτηρά της, καθώς έχει τους αγοραστές της.

«Οι όγκοι των εξαγωγών σιτηρών μας, λαμβανομένης υπόψη της καταγγελίας της συμφωνίας για τα σιτηρά, δεν μειώθηκαν σε καμία περίπτωση, αυξήθηκαν ακόμη και ελαφρώς», δήλωσε ο Patrusev, σύμφωνα με το RIA.

Η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία υποστήριξε ότι αυτή η συμφωνία δεν διασφαλίζει την παράδοση σιτηρών στις φτωχότερες χώρες και ότι οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια, υπενθυμίζει το Reuters.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι είχε εξάγει επτά εκατομμύρια τόνους αγαθών από τη δημιουργία ενός διαδρόμου μέσω της Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο, παρά τις ρωσικές απειλές για αντίποινα εναντίον πλοίων που πλέανε στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Nikolai Patrushev δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι, μετά από συγκομιδή ρεκόρ περισσότερων από 151 εκατομμυρίων τόνων δημητριακών και λαχανικών – συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 99 εκατομμυρίων τόνων σιταριού -, η Ρωσία θα είναι σε θέση να καλύψει τις δικές της ανάγκες και να στείλει στους «ξένους εταίρους»  ποσότητες ρεκόρ.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ φέτος θα δημιουργήσει «προβλήματα» και ανακοίνωσε στρατιωτική ενίσχυση στα βορειοδυτικά σύνορα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή στη ρωσική δημόσια τηλεόραση, ανέφεραν το Reuters και το AFP.

«Δεν υπήρχαν προβλήματα εκεί, αλλά τώρα θα υπάρξουν, γιατί θα ιδρύσουμε τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε έναν ορισμένο αριθμό μονάδων εκεί», εξήγησε ο Πούτιν στη συνέντευξη.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι οι Δυτικοί ήταν αυτοί που « προετοίμασαν τη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ», υπό τις συνθήκες όπου «όλες οι διαφορές, συμπεριλαμβανομένων των εδαφικών από τα μέσα του 20ού αιώνα, είχαν από καιρό διευθετηθεί».

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας, που μοιράζονται σύνορα 1.340 χιλιομέτρων, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία ώθησε τη Φινλανδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Την Πέμπτη, η Φινλανδία ανακοίνωσε και πάλι το πλήρες κλείσιμο των συνόρων της με τη Ρωσία, ώρες μετά το άνοιγμα δύο σημείων διέλευσης, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ενθαρρύνει τη διέλευση μεταναστών, κατηγορίες που αρνήθηκε το Κρεμλίνο.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου είναι εδώ και συνεχίζει τον αγώνα κατά της αντιλαϊκής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και τρομοκρατίας, επιλέγουμε να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά και δυναμικά.

Με τον σύντροφο Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στο Εργατικό Κεντρο Μεσολογγίου το Σάββατο 16 Δεκέμβρη και μιλήσαμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη των μελών μας αλλά και όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών, να «αμυνθούν» στην επίθεση ακρίβειας, φτωχοποίησης και κατάλυσης των δικαιωμάτων τους.

Για άλλη μια φορά ο Κώστας Αρβανίτης, απέδειξε τις βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις του και τον ρόλο του στρατιώτη που υπηρετεί στο κόμμα τόσα χρόνια, δίνοντας στο κοινό μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Προχωράμε μπροστά , με σεβασμό , συντροφικότητα και μαχητικότητα.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Δημήτρη Δημόπουλου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για τη νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων «παράτυπων» αλλοδαπών – αυτή η ονομασία έχει επιβληθεί επισήμως προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις των όρων «παράνομων» και «λαθραίων».

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, όχι μόνον στα δεξιά της Ν.Δ. όπως αναπαράγεταi συστημικώς, αλλά και όσους αγωνιούν βλέποντας τη χώρα να μετατρέπεται σε χώρο ετερόκλητων πληθυσμών που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων.

Με το άρθρο 4 της τροπολογίας, απλοποιούνται οι προϋποθέσεις και όσοι έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και έως την 30η Νοεμβρίου 2023 έχουν τρία (αντί επτά) έτη παραμονής, αποκτούν άδεια διαμονής, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους. Άρα μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά τέσσερα έτη.

Ειδικότερα η προτεινόμενη ρύθμιση, παρέχει τη δυνατότητα αποκτήσεως άδειας διαμονής εξαρτημένης εργασίας και παροχής υπηρεσιών ή έργου σε πολίτες τρίτων χωρών πού:

  1. Διαθέτουν προσφορά εργασίας από εργοδότη με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας και αποδεδειγμένα εργάζονται.
  2. Διέμεναν στην Ελλάδα μέχρι 30-11-23.
  3. Συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία συνεχή έτη παραμονής αποδεδειγμένα με δημόσια έγγραφα και συνεχίζουν να διαμένουν στη χώρα.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται για το πώς οι αλλοδαποί θα αποδείξουν ότι διαμένουν τα τρία τελευταία έτη στην Ελλάδα αφού: α) Εισήλθαν παράνομα, άρα δεν έχουν θεώρηση εισόδου στο διαβατήριό τους. β) Ως παράνομοι δεν μπορούν να έχουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ή ύδρευσης καθώς και τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά τους. γ) Ως παράνομοι επίσης δεν μπορούσαν να εργάζονται εμφανώς και να ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ. δ) Τι θα γίνει με όσους δηλώσουν παροχή υπηρεσιών ή έργου;

Η ρύθμιση αφορά, κατ΄ εκτίμηση, έναν αριθμό ωφελουμένων πού ενδέχεται να ανέλθει σε 30.000 άτομα. Σημειώνεται ότι, με την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε χρόνο δίνονται περί τις 6 έως 8.000 άδειες διαμονής για «εξαιρετικούς λόγους» όπως λέγεται!

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπεραμύνεται της τελευταίας ρυθμίσεως υποστηρίζοντας ότι έτσι δίδεται η δυνατότητα στις αρχές να έχουν καταγραφή και ταυτοποίηση πολιτών τρίτων χωρών πού ευρίσκονται για πολλά χρόνια σε καθεστώς παρανομίας και ταυτοχρόνως θεσπίζεται διαδικασία αξιοποίησης του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού πού όχι μόνον διαβιεί λάθρα αλλά απασχολείται σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

Το Υπουργείο ισχυρίζεται επίσης, ότι η τροπολογία απαντά σε πάγια αιτήματα παραγωγικών φορέων προς τη κατεύθυνση εισαγωγής πρόσθετου δυναμικού αλλά και στη μεγάλη πίεση πού υπάρχει σε έλλειψη εργατικού δυναμικού, ιδίως στον πρωτογενή τομέα.

Από τους πρώτους πού έσπευσαν να καταδικάσουν αυτή τη τροπολογία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα, έσπευσε να ζητήσει την απόσυρσή της, δηλώνοντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα την καταψηφίσει διότι: «Η Ελλάδα θα γίνει φάρος προσέλκυσης μεταναστών και θα μετατραπεί από χώρα σε χώρο».

Στον κ. Σαμαρά έσπευσε να απαντήσει ο, πρώην υπουργός του. Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ότι τέτοιες άδειες δίδονται   κάθε χρόνο από το 2005 και με δεύτερο νόμο του 2014 (καρφώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά).

Πράγματι, η πρώτη ρύθμιση καθεστώτος διαμονής λαθρομεταναστών έγινε το 1997-1998 (κυβέρνηση Κ. Σημίτη) όπου ο τότε ΟΑΕΔ τακτοποίησε μέσω πράσινης κάρτας 220.000 μετανάστες. Ακολούθησε δεύτερη «τακτοποίηση» το 2001 (νόμος 2910), οπότε «τακτοποιήθηκαν» άλλες 228.000 μετανάστες .Τρίτη μαζική «τακτοποίηση» έλαβε χώρα το 2005-2007 (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή), όπου με τον νόμο 3386 «τακτοποιήθηκαν» ακόμα 95.800 μετανάστες ενώ άλλες 20.000 άδειες διαμονής εδόθησαν κατά το 2007.

Συνολικά δόθηκαν 563.800 άδειες διαμονής, συν αυτές που δίνονται κάθε χρόνο, συν περίπου 30.000 τώρα, συν όσοι λαμβάνουν καθεστώς πρόσφυγα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Έχουμε προοδευτική αντικατάσταση πληθυσμού αν υπολογίσουμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται κάθε χρόνο.

Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία, τον Οκτώβριο του 2019, υποσχόταν μαζικές και άμεσες απελάσεις μεταναστών και άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης τους, όσων δε δικαιούνται άσυλο (στο προεκλογικό της πρόγραμμα) τώρα φτάνει στο σημείο να εισηγείται την περαιτέρω νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών τη στιγμή πού αδυνατεί να ελέγξει τους ήδη υπάρχοντες και κατ’ ουσίαν καταργεί τα ίδια τα σύνορα της χώρας, όταν:

  • Όποιος αλλοδαπός περνά τα σύνορα αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας και υποβάλλει αίτηση ασύλου
  • Σχεδόν οι μισοί πού υποβάλλουν αίτηση ασύλου, λαμβάνουν θετική απάντηση και ως εκ τούτου διαμένουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι στη χώρα
  • Οι υπόλοιποι εφόσον σπανίως απελαύνονται, νομιμοποιούνται διά της πλαγίας οδού και παραμένουν ανενόχλητοι!

Κατ’ ουσίαν η κυβέρνηση επιβραβεύει τη παράνομη μετανάστευση δίδοντας κίνητρο σε πρόσθετους μετανάστες να έλθουν στη χώρα λαθραίως, ακυρώνοντας πρωτοβουλίες όπως ο φράχτης του Έβρου.

Επίσης η άδεια διαμονής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη νόμιμης διαμονής στα πλαίσια της διαδικασίας πολιτογράφησης, καθώς ο ισχύων νόμος απαιτεί επταετή παραμονή και με την άδεια θα αποδεικνύονται ήδη τα τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ότι δε βλέπει πως η χώρα μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι και διαρρηγνύεται κάθε έννοια ιθαγένειας, υπηκοότητας και εν τέλει ο ίδιος ο νομικός δεσμός κράτους πολίτη, όπως είναι γνωστός από την κλασσική εποχή.

Ισχυρίζονται πως έχουμε έλλειψη εργατικών χεριών τη στιγμή, πού διαδοχικές κυβερνήσεις της τελευταίας 15ετίας έχουν οδηγήσει σε φυγή στο εξωτερικό πάνω από 500.000 επιστήμονες, στη πλειονότητα τους και έχουν καταδικάσει τον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία) σε πρωτοφανή συρρίκνωση με μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 18,8% και μείωση του ζωικού κεφαλαίου κατά 24,4%, οδηγώντας σε διατροφική αυτοχειρία την ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι απασχολούμενοι στην αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία μειώθηκαν τη τελευταία δεκαετία κατά 280.000 άτομα ή κατά 31%!

Η αγροτική παραγωγή πλέον συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια καθώς αδυνατεί με άνωθεν παρεμβάσεις να θρέψει ικανοποιητικώς τους απασχολούμενους σε αυτήν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ελληνική αγροτο-κτηνοτροφία παρουσιάζει μια εικόνα νέο-φεουδαρχίας όπου λίγοι θα έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγαλύτερες εκτάσεις και ποίμνια και θα εξαφανίζονται σταδιακά οι οικογενειακές παραγωγικές μονάδες πού αποτελούσαν τον πυρήνα της ελληνικής υπαίθρου τους τελευταίους αιώνες.

Η πολιτική προσέλκυσης μεταναστών δεν αποτελεί μόνον εργαλείο έμμεσης αντικατάστασης του πληθυσμού αλλά είναι σύμφωνη με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, όπως αυτή εκφράζεται πλέον από τη μορφή πού έχει πάρει η Ε.Ε. μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Μία ενιαία αγορά πού ευνοεί την ελεύθερη άνευ όρων μετακίνηση κεφαλαίων, αγαθών και ανθρώπων, ασχέτως εάν βλάπτονται εθνικά και ατομικά συμφέροντα. Υπό αυτήν την έννοια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίδει για πολλοστή φορά εξετάσεις επιτυχίας στα υπερεθνικά κέντρα πού τόσο πολύ θέλει να ικανοποιήσει!

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ