Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  3:10: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 19:24

Επικοινωνία Νετανιάχου- Πούτιν: Δυσαρέσκεια για τις «θέσεις κατά του Ισραήλ» που υιοθέτησε η Μόσχα στον ΟΗΕ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του με τις «θέσεις κατά του Ισραήλ» που έχουν υιοθετηθεί από τους απεσταλμένους της Μόσχας στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε ανακοίνωση του Ισραήλ.

Η Ρωσία υποστήριξε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παράλληλα με την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς. Ψήφισμα, κατά του οποίου άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή (8/12).

Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Πούτιν υποδέχθηκε στις 8/12 στο Κρεμλίνο, τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος και κατηγόρησε τη Δύση ότι υποστηρίζει τη “γενοκτονία” που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η σύγκρουση στη Γάζα βοήθησε τη Ρωσία να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και επέτρεψε στη Μόσχα να ευθυγραμμιστεί με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ertnews.gr