Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 14:56

Κρασιά Γρίβας (Grivas Wines) - παράδοση στην ποιότητα

Η Οινοποιία Γρίβας ξεκίνησε το 1968 μέσα από την αγάπη και το μεράκι του Νικόλαου Γρίβα για το καλό, αγνό, ποιοτικό κρασί.

Η συνταγή ήταν απλή: Κρασί φτιαγμένο όπως τον παλιό καλό καιρό συνεπής στην τέχνη που περνούσε στα παιδιά της οικογένειας από γενιά σε γενιά. Κρασί δίχως κανένα ίχνος χημικών ουσιών.

Αυτή η παράδοση και η φιλοσοφία κρατούν ως τις μέρες μας και έχουν ως αποτέλεσμα κρασιά παραδοσιακά και ποιοτικά!

Σήμερα, την οικογενειακή αυτή παράδοση συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια του Νίκου! Με απόλυτη αγάπη ως προς το αντικείμενο, έχουν πλέον ξεπεράσει τα στενά σύνορα του κλειστού φιλικού και οικείου περιβάλοντος.

Τα Κρασιά Γρίβας είναι πλέον διαθέσιμα σε αρκετά μέρη της Ελληνικής επικράτειας.

Το Αλκοόλ σε γενικές γραμμές και το κρασί, ειδικότερα, έχει μια μοναδική κοινωνική λειτουργία.

Πίνοντας το καλό κρασί παρέχει μια ευκαιρία για ευχαρίστηση, αλλά παρέχει επίσης μια ευκαιρία για σκέψη. Η Γεύση καλεί τον προβληματισμό, όπως λέει ο Βολταίρος, και είναι αυτή η τάση να σκεφτούμε τι πίνουμε που ανοίγει κοινό έδαφος μεταξύ φιλοσόφων και των απλών γευσιγνώστων.

Το Κρασί δεν είναι απλά ένα σφηνάκι αλκοόλ. Στο επίκεντρό αυτού είναι η μετατροπή του σταφυλιού με ζύμωση σε κρασί. Η μεταμόρφωση της ψυχής υπό την επιρροή του κρασιού είναι η συνέχιση αυτής: οι Αρχαίοι Έλληνες περιγράφουν τη ζύμωση ως «έργο του Θεού». Αυτό ενισχύεται από την ιδέα ότι η ανθρώπινη δεξιότητα σε αυτή τη διαδικασία είναι η ικανότητα της γεωργίας: στην πραγματικότητα δεν «φτιάχνουμε» το κρασί. Πράγματι, Ο στόχος της καλής οινοποίησης είναι να εξασφαλιστεί ότι η περιεκτικότητα σε αλκοόλη δεν μπορεί να διαφύγει από το κρασί, αλλά παραμένει μέρος της.

Η αλήθεια είναι ένα σημαντικό συστατικό του κρασιού. Η επίδρασή του είναι παρούσα και αποκαλύπτεται στη γεύση, και ως εκ τούτου το κρασί έχει μια πεμπτουσία ειλικρίνεια. Όπως πίνουμε κρασί ο καθένας μας αποκαλύπτει περισσότερο από τον εαυτό μας στους άλλους. Μιλάμε περισσότερο, και πιο ανοιχτά. Το κρασί μας μιλάει για τον αληθινό κόσμο. Αυτό που ζούμε, αποκαλύπτοντας περισσότερα γι’ αυτόν. Το Κρασί, όταν πίνεται με παρέα, οδηγεί σε άνοιγμα του εαυτού μας προς τους άλλους.

Στους αρχαίους πολιτισμούς η παραγωγή του κρασιού προέκυπτε μετά από την εγκαταστάση και κατοχή γης σε ένα μέρος. Με τη φύτευση των αμπέλων σηματοδοτούταν μια αίσθηση της μονιμότητας σε μια τοποθεσία, και αυτή ήταν μια σημαντική δραστηριότητα στη ζωή της κοινότητας. Απολαμβάνοντας το κρασί γνωρίζουμε» κάτι για την ιστορία και τη γεωγραφία μιας περιοχής.

Το κρασί δεν είναι σαν τα άλλα ποτά. Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό στο κρασί.

Η οικογένεια Γρίβα πάντα πίστευε ότι η συνταγή ήταν απλή: Κρασί φτιαγμένο όπως τον παλιό καλό καιρό συνεπής στην τέχνη που περνούσε στα παιδιά της οικογένειας από γενιά σε γενιά. Κρασί δίχως κανένα ίχνος χημικών ουσιών, φτιαγμέμο με απόλυτη αγάπη και μεράκι.

Απολαύστε το!

GRIVAS LOGO WOOD TRANS1 1024x484

Που θα μας βρειτε

Διαθέτουμε πρατήριο (κάβα) κρασιών επί της οδού Γ. Δροσίνη 12 στο Αγρίνιο. Εδώ μπορείτε να προμηθευτήτε όλα μας τα κρασιά. Σας δείνουμε έτσι τη δυνατότητα να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία κρασιών: κόκκινο, λευκό, ροζέ, Chardonnay (σαρντονέ), Cabernet Savignon – Merlot (καμπερνέ σαβινιόν μερλό), Ημίγλυκο, Μοσχάτο μέσα από μια μεγάλη ποικιλία συσκευασίας και ποσοτήτων.

Επικοινωνήστε μαζι μας.

Οινοποιία Γρίβας

Γρίβας Ν. & Ν. Ο.Ε.

Γ. Δροσίνη 12
Αγρίνιο 30100

Τηλ. 26410-23959

Fax 26410.23959

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της εταιρείας GRIVASWINES.COM

Δείτε εδώ και ένα ακόμη άρθρο σχετικό με την Οινοποιία Γρίβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 21:23