Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 18:52

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει εισβολή στην Ρωσία με δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024!

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία, με μία δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Κονσταντίν Ζίφκοφ!

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει για να πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤΟ αεροπορικές επιδρομές, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις.

Ο Σίβκοφ πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η εισβολή αυτή θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς είχε δηλώσει πρόσφατα ότι περιμένει την έναρξη ενός Γ’ ΠΠ στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!

Το σχέδιο αυτό επί της ουσίας αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι στρατιώτες της Συμμαχίας που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα σύνορα με την Ρωσία είναι μισό εκατομμύριο:

«Οι Σύμμαχοι προσφέρουν δυνάμεις στη διοίκηση του ΝΑΤΟ σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα έχουμε 500.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα σε όλους τους τομείς, σημαντικά περισσότερους από τον στόχο που τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης το 2022».

Η συμμαχία πέτυχε τον στόχο της καθώς τα μέλη της αύξησαν σημαντικά την υποστήριξη προς το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ και πολλά άλλα έθνη έδωσαν επίσης πρόσφατα πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Η Ολλανδία και η Δανία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με F-16 τους επόμενους μήνες και λένε ότι το προηγμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι χαιρετίζει την αλλαγή πολιτικής και είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται κλιμάκωση από τη Ρωσία.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο εξέδωσε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Δύση για οποιαδήποτε μεταφορά F-16, με Ρώσους αξιωματούχους να εξηγούν ότι το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος θα μπορούσε να φέρει πυρηνικά όπλα και να αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποθηκεύσει τα F-16 στο έδαφος άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχει απειλήσει να χτυπήσει αυτές τις εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Γαλλία εργάζεται για να «οριστικοποιήσει έναν συνασπισμό» χωρών του ΝΑΤΟ που είναι πρόθυμες να στείλουν στρατεύματα.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτές που αναπτύσσονται στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε πρόσφατα τους δυτικούς ηγέτες ότι έβαλαν τον κόσμο στο χείλος ενός μεγαλύτερου πολέμου.

«Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων», εξήγησε σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Οι εκκλήσεις για επιβολή στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, που διαθέτει τα μεγαλύτερα οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών».

pronews.gr

Πολυμέσα