Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  10:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023

ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίασε  η επιτροπή εκλογικού αγώνα στην Αιτωλοακαρνανία .Περιμένει τους ψηφοφόρους στο… σπίτι τους Γ. Ζήσιμος στο sinidisi.gr : «Πιστεύω πως το 15% είναι πλέον εφικτό»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου η συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα, της Νομαρχιακής επιτροπής και των συντονιστικών οργανώσεων με επικεφαλής τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, με σκοπό τη δημιουργία κλιμακίων που θα περιοδεύσουν στην Αιτωλοακαρνανία για να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για τις θέσεις του κόμματος σε φλέγοντα πανελλαδικά και τοπικά ζητήματα.

Παρόντες ήταν η βουλευτής του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μάϊου Χριστίνα Σταρακά, ο μέχρι πρότινος βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

Σκοπός είναι στο διάστημα μέχρι και τις κάλπες της 25ης Ιουνίου να συνομιλήσουν με όσο δυνατόν περισσότερους και να τους πείσουν για το πρόγραμμα και γενικότερα για την ατζέντα που έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις στελεχών, κυρίως για το πώς θα κεφαλαιοποιήσουν την άνοδο του ποσοστού του κόμματος και πάνω σ’ αυτό να «χτίσουν» κάτι καλύτερο για την κάλπη του Ιουνίου.

Δίνοντας το συνολικό πλάνο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, Γιώργος Ζήσιμος, τόνισε:

Ο Γιώργος Ζήσιμος

«στο πλαίσιο της σύσκεψης περιλαμβάνεται ο καθορισμός της στρατηγικής και ο προγραμματισμός του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με άλλη διαδικασία και σύστημα. Από δω και στο εξής η στρατηγική θα έχει ως στόχο να αυξηθεί περισσότερο το ποσοστό του κόμματος. Μ’ αυτό τον στόχο μέσα από την συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα της Νομαρχιακής Επιτροπής και των συντονιστικών οργανώσεων ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν κλιμάκια που θα περιοδεύσουν σε όλη την Αιτωλοακαρνανία για να ενημερώσουν τους πολίτες για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, την ατζέντα και τις θέσεις του πάνω σε πολλά φλέγοντα ζητήματα, πανελλαδικής και τοπικής φύσεως. Για την οικονομία, την παιδεία, την ενέργεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη. Θα προτάξουμε τις θέσεις μας με σκοπό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου» τόνισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος συμπλήρωσε πως:

«τα κλιμάκια θα έχουν ως σκοπό να επισκεφτούν όσο ο δυνατόν περισσότερες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, να συνομιλήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχοι υπάρχουν πάντα και πανελλαδικοί και τοπικοί. Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχα πει πως θα ήμουν ευχαριστημένος αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το 15%. Τότε αυτό σε πολλούς φάνηκε ως αστείο, αλλά τελικά φαίνεται πως στην Αιτωλοακαρνανία είναι εφικτό να περάσουμε το ποσοστό αυτό. Δεν είμαστε καβάλα στο καλάμι, αλλά η Αιτωλοακαρνανία είχε πάει καλά και κατά τις προηγούμενες εκλογές, το 2019, και ήταν πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό, ενώ και στην εκλογική αναμέτρηση που έγινε τον Μάιο είχε αύξηση κατά 3,5 μονάδες από το προηγούμενο ποσοστό. Συνεπώς πιστεύω πως το 15% είναι πλέον εφικτό. Ο αγροτικός τομέας είναι αιχμή του δόρατος για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς, εκτός των άλλων, οι αγρότες του νομού ανέκαθεν ήταν κοντά στο κόμμα. Η υγεία είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, δεδομένης και την σημαντικής υποστελέχωσης των δύο νοσοκομείων του νομού, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Έχουν επίσης ανακύψει και θέματα υποδομής, μέσω των οποίων η ανάπτυξη θα είναι ευκολότερη σε συνδυασμό με την υποστήριξη του αγροτικού τομέα. Η Αιτωλοακαρνανία είναι καθαρά αγροτοκτηνοτροφικός νομός και θα πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτό, προσπαθώντας παράλληλα να επιλύσουμε και ζητήματα που αφορούν όλους μας στο νομό,  όπως η υγεία» επεσήμανε ο κ. Ζήσιμος, ο οποίος απευθυνόμενους σε όλο το εκλογικό σώμα τόνισε: «Περιμένουμε να επιστρέψουν ξανά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πήγαν κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι πως δεν έχουν πάει και προς τη ΝΔ, αλλά το σπίτι τους, το ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δυνατό πλέον και τους περιμένει ταπεινά και σεμνά. Ένα κομμάτι από μας θα πρέπει να επιστρέψει για να συμπληρωθεί το πάζλ που είχαμε φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα προς όλους του ψηφοφόρους να εξετάσει το πρόγραμμα μας και τις θέσεις μας σε πολλά ζητήματα και να μας εμπιστευτεί με την ψήφο του».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ) η συγκρότηση της Συμμαχίας Ανατροπής υπήρξε εξ αρχής, εδώ και αρκετά χρόνια, Στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση και όχι μια ευκαιριακή τακτική επιλογή συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου με όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ανατροπής και φέραμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο πολιτικός μας στόχος ήταν -και εξακολουθεί- να υπάρξει εντός κοινοβουλίου μια πραγματική και μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης και ανάχωμα στις επιλογές του καθεστώτος και των σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας ήδη ειλημμένων αποφάσεων τόσο στα εθνικά και τα θέματα του κράτους Δικαίου και της δημοκρατίας, όσο και στα ζέοντα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν θα γίνουμε απολογητές προσωπικής ατζέντας ή πολιτικής ιδεοληψίας του οποιουδήποτε, ούτε θα βάλουμε πλάτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς τρίτων.

Το ΕΠΑΜ και η Συμμαχία Ανατροπής δεν παραιτούνται, αλλά επιλέγουν τις μάχες που θα δώσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εδώ και 13 χρόνια το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει ότι δεν είναι δύναμη «κοινοβουλευτικού κρετινισμού» για να τα περιμένει όλα από το κοινοβούλιο. Οι μάχες δίνονται πρωτίστως μέσα στην κοινωνία και το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι είναι παρόν με όλες τις δυνάμεις του σε κάθε αγώνα.

Εκτιμούμε, ότι κάτω από τις διαμορφωμένες περιστάσεις δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των πολιτικών στόχων του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας Ανατροπής με την κάθοδό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η απόφαση για μη συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου λήφθηκε, επίσης, προκειμένου να υπάρξει η ευκαιρία για μια ουσιαστική αναδιοργάνωση των δυνάμεων τόσο του ΕΠΑΜ, όσο και της Συμμαχίας Ανατροπής και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαχών που θα κληθούμε να δώσουμε στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Ευχαριστούμε, γι’ ακόμη μια φορά, τα μέλη, τους φίλους του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας, τους υποψηφίους και κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές θα πράξουν, κατά τη συνείδησή τους, το καλύτερο για την πατρίδα και τον λαό.

Διαβεβαιώνουμε, εμφαντικά και για μια ακόμη φορά, όλους, ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Θα είμαστε παρόντες, μπροστά σε κάθε αγώνα στους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας.

Αθήνα 31 Μαΐου 2023

Το Γραφείο Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το Σάββατο, 3 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, Ημερίδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί δωρεάν το λεύκωμα «Εχινάδες Νήσοι – από τον μύθο στην πραγματικότητα», ενώ επίσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σχετικά με τη βιοποικιλότητα των Εχινάδων Νήσων και τις διαχειριστικές δράσεις που υλοποιεί η Μονάδα Διαχείρισης.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι η κ. Μαρία-Βασιλική Τζατζάκη, νομική σύμβουλος ΟΦΥΠΕΚΑ που θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του οργανισμού, ο κ. Γιάννης Σελιμάς, Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης με θέμα «Μονάδα Διαχείρισης  και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για τις Εχινάδες Νήσους», ο κ. Γιάννης Κασβίκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος με θέμα «Δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για τη διαχείριση & προστασία του συμπλέγματος των Εχινάδων Νήσων», ο κ. Κώστας Βιδάκης, ΕΔΙΠ Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, θα παρουσιάσει το λεύκωμα «Εχινάδες νήσοι από τον μύθο στην πραγματικότητα» και ο κ. Διονύσης Μαμάσης, Περιβαλλοντολόγος με θέμα «Εξερευνώντας την ερπετοπανίδα των Εχινάδων Νήσων»

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Ο.Η.Ε. για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Καθιερώθηκε πριν από πενήντα χρόνια από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από το 1973 έως σήμερα φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ενημερωτικές ημερίδες και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από την Τετάρτη, 24 Μαΐου έως και την Κυριακή, 11 Ιουνίου.

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου προγραμματίζεται η επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία κλιμακίου της ΝΔ με επικεφαλής τον μέχρι πρόσφατα Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τον αντιπρόεδρο της βουλής, μέχρι πρόσφατα, Νικήτα Κακλαμάνη.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ θα βρεθούν στην Αιτωλοακαρνανία την ερχόμενη Τρίτη για να συνεχίσουν ακολούθως την περιοδεία τους στην Άρτα. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψής τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, το Αγρίνιο.

Η ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και του στόχους της, που είναι η αυτοδυναμία, φοβούμενη την «χαλαρή» ψήφο, λόγω της μεγάλης και απρόσμενης ως προς το μέγεθός της διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, σχεδιάζει για τις επόμενες εβδομάδες τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει διεξάγει ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, από τη στιγμή που νέες εκλογές γίνονται με λίστα και όχι με σταυρό, θα περιοδεύσουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, προκειμένου να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος και το πως τεκμηριώνει η ΝΔ την αναγκαιότητα της χώρας για σταθερότητα μέσα από αυτοδύναμες κυβερνήσεις, πράγμα που όπως φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα, είχε απήχηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας.\

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το BBC το οποίο δείχνει τη στιγμή που συντρίμμια από πύραυλο πέφτουν στη μέση κεντρικού δρόμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο.

Το περιστατικό καταγράφηκε από Dashcam στις 29 Μαΐου και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας ρωσικής επίθεσης στην πόλη χωρίς ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο τρόπος που πέφτει ο πύραυλος υποδηλώνει ότι αναχαιτίστηκε από την ουκρανική αεράμυνα πριν προλάβει να φτάσει στο στόχο του.

Τα θραύσματα περισυνελέγησαν αργότερα από την αστυνομία για περαιτέρω έρευνα.

 

Πηγή: skai.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μάλιστα πως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη το μόνο που το νοιάζει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ενημέρωση ο κ. Σκέρτσος περιέγραψε τα 10 fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σημαία ευκαιρίας», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και χρέωσε εκ νέου στο κόμμα ότι έχει ένα πρόγραμμα «παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και χειρότερο».

Ο κ. Σκέρτσος σχολίασε τις δηλώσεις των εκπροσώπων και στελεχών της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου αναφορικά με τη φορολογία τονίζοντας πως αμφότεροι οι διεκδικητές πλέον των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προσεχούς κάλπης καταφεύγουν σε fake news και μισές αλήθειες, σε παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες και έτσι να ψαρέψουν στα θολά νερά μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους.
Μάλιστα έκανε λόγο για τσουνάμι fake news και στη συνέχεια παρέθεσε αναλυτικά παραδείγματα για τη φορολογία, τα μερίσματα, τις γονικές παροχές, τον ΕΝΦΙΑ, την ανεργία, τους μισθούς, τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ.

Ενδεικτικό είναι πως ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του λέει πως κοστίζουν 45 δισ. ευρώ.

«Δυστυχώς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται παρακολούθημα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ίσως χειρότερο από το πρόγραμμα Τσίπρα των 83 δισ. διότι δεν μπορεί καν να κοστολογηθεί εύκολα.

Περιέχει κυρίως μόνο ευχές. Δεν έχει κανένα μετρήσιμο και εξειδικευμένο μέτρο το οποίο να μπορεί να κοστολογηθεί.

Εμείς έχουμε κάνει αυτή την άσκηση -όπως και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ- και βρήκαμε ότι στοιχίζει κοντά στα 10 με 12 δισ. ετησίως, δηλαδή κοντά στα 45 δισ. την τετραετία, με πάρα πολλά κενά όμως και ερωτηματικά σε μέτρα τα οποία δεν έχουν καμία εξειδίκευση αλλά ούτε και προφανή πηγή χρηματοδότησης».

Για τη μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ που τάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατείνονται ότι αρκεί να μειώσουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα για να βρουν τους πόρους προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματά τους.

Τι ισχύει:

Αυτές οι μειώσεις σημαίνουν 3.5 δις επιπλέον άμεσους φόρους όπως ομολόγησε και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ , σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που επικαλούνται κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κοστίζει άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Απλή πρόσθεση , σύνολο 3,5 δις.

Όμως λεφτόδενδρο δεν υπάρχει. Ο προϋπολογισμός του 2022 έκλεισε οριακά πλεονασματικός. Δεν υπάρχει κάποιο απόθεμα, δηλαδή, από το οποίο να αντλήσουν χρήματα, για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις μειώσεις. Συνεπώς, θα επιβάλλουν 3, 5 δις φορολογία. Απλή , κοινή λογική.

Που πάνε σήμερα αυτά τα 3.5 δις; Χρηματοδοτούν συντάξεις και μόνιμες δαπάνες σε παιδεία, υγεία ασφάλεια. Όταν λοιπόν λένε ότι θα κόψουν κατά 50% τους συντελεστές, ή θα μειώσουν κοινωνικές δαπάνες ή θα αυξήσουν φόρους.

Για παράδειγμα λέει ότι θα μειώσει τους φόρους και τις εισφορές στην εργασία. Δε λέει ούτε πόσο θα μειωθούν, ούτε σε ποιες κατηγορίες, ούτε σε ποιους φόρους. Αυτό αποτελεί υπεύθυνη πολιτική;

Τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ

Πώς θα χρηματοδοτήσει την αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων κατα 10% που κοστίζει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους 1,3 δισ ευρώ;

Πώς θα χρηματοδοτήσει την αύξηση δαπανών στο ΕΣΥ στο 7,5% του ΑΕΠ που κοστίζει 4,7 δις ευρώ;

Πώς θα χρηματοδοτήσει την επαναφορά του ΕΚΑΣ που κοστίζει 600 εκ ευρώ και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που κοστίζει 1,1 δις ευρώ;

Πώς θα χρηματοδοτήσει το κούρεμα 30% στις ρυθμίσεις εφορίας που κοστίζει 1,2 δις ευρώ;

Πώς θα χρηματοδοτήσει το μηνιαίο επίδομα παιδιού 200 ευρώ που κοστίζει 306 εκ ευρώ;

Πώς θα χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα που οπως προανεφερα, κοστίζουν 3,5 δις ευρώ;

Μόνον αυτά κοστίζουν περίπου 12 δις ευρώ ετησίως. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μέτρα που δεν μπορούν να κοστολογηθούν διότι παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, όπως οι 150.000 νέες κατοικίες ή η μείωση φόρων και εισφορών στην εργασία.

Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι θα φορολογήσει ξανά τις οικογένειες και τα παιδιά τους με τις γονικές παροχές και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κερδοφορία και δίνουν μερίσματα. Στην καλύτερη περίπτωση να μαζέψει 100 εκ ευρώ. Του λείπουν όμως περίπου άλλα 11,9 δις ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί λοιπόν να αλιεύσει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει όμως να γίνει το ίδιο ένα φθαρμένο προϊόν όταν υιοθετεί την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι τελικά δεν καταθέτει μία υπεύθυνη πολιτική και οικονομική πρόταση. Και οι πολίτες έδειξαν τι θέλουν . Θέλουν άλλου τύπου πολιτική, με περισσότερη συνέπεια, περισσότερο τεκμηρίωση, περισσότερη σαφήνεια. Η αστάθεια είναι που δημιουργεί φόβο, όχι η σαφήνεια. Δεν αποτελεί συντηρητικοποίηση της κοινωνίας το στοιχειώδες αίτημα των πολιτών να έχουν μια προβλεψιμότητα για να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωη τους.

Fake news ότι η ΝΔ ετοιμάζει αυξήσεις στη φορολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι “η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα όπως δήθεν προκύπτει από τις πρόσφατες συστάσεις της Κομισιόν και ετοιμάζει αυξήσεις στη φορολογία”.

Τι ισχύει:

Δεν υπάρχει καμία, μα καμία αύξηση φόρων, μόνο μειώσεις , συγκεκριμένες και κοστολογημένες στο πρόγραμμα μας. . Περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2023-2036. Συμφωνημένο με την ΕΕ, δημοσιοποιημένο, επίσημο. Ας το διαβάσουν.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απολύτως ρεαλιστικό και απολύτως εναρμονισμένο με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης όπως διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ολα τα μέτρα έχουν συζητηθεί και έχουν συμφωνηθεί με τις υπηρεσίες της Κομισιόν . Εχουμε δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια 2023-2026 στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος , αλλά με ενταγμένα και πλήρως κοστολογημένα όλα τα μέτρα της αύξησης των συντάξεων, της αύξησης των μισθών στο δημόσιο, της περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της επέκτασης του χρόνου επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, ή της μείωσης στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% που έχουμε ανακοινώσει.

Αν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023-2026 θα δουν ότι το πλεόνασμα 2,5% δεν αποτελεί στόχο αλλά πρόβλεψη για την επίδοση της οικονομίας έως το 2026 στο βασικό σενάριο, χωρίς δηλαδή καμία αλλαγή πολιτικών “no policy change scenario”, ετσι αναγράφεται στην Εκθεση. Ενώ ρητά αναφέρεται ότι σε αυτό το ποσό προστίθενται τα επιπλέον θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προεκλογικά.

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Κρυφη ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ , την αποκάλυψαν ο κύριος Κατρούγκαλος και η κυρία Φωτίου. Αλλα έχει και το ΠΑΣΟΚ, την αποκάλυψαν οι «Μαρτυριάρηδες» Νο2 που είναι ο κ. Δουδωνής και η κα Χρονοπούλου -στελέχη του ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη, υποψηφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τι είπαν:

ότι θα αυξήσουν το φόρο στα μερίσματα των επιχειρήσεων

θα επιβάλλουν έκτακτη φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και

θα επαναφέρουν την φορολογία στις γονικές παροχές.

Τα δυο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για να στηριξουμε τους ανεργους, τους ευάλωτους του νέους.

Πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, τα μέτρα αυτά δείχνουν ότι η χάραξη της φορολογικής πολιτικης γίνεται με θεωρητικό, ιδεοληπτικό και επικίνδυνο τρόπο.

Τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης αποδεικνύουν ότι οι χαμηλότεροι συντελεστές φορολογίας μερισμάτων πέτυχαν τρία πράγματα: περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία λόγω υψηλότερης φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, περισσότερα κέρδη που επανεπενδυονται άρα περισσότερες ξένες και ελληνικές επενδύσεις και εν τελει περισσότερες θέσεις εργασίας.

Αν πιστέψουμε το δημοσιευμένο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ που μιλάει αδιακρίτως για τριπλασιασμο του φόρου μερισμάτων τότε περίπου 110.000 κατ εξοχήν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη και πιθανώς μοιράζουν μέρισμα πρέπει να ανησυχούν. Ακόμη κι αν πιστέψουμε την χθεσινή εκδοχή του κ. Μαντζου ότι το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη άνω των 50.000 ευρώ τότε και πάλι περίπου 34.000 επιχειρήσεις μπορεί να θίγονται.

Με την πρόταση αυτή ΔΕΝ θίγονται οι ξένες επιχειρήσεις που στην πλειονότητα τους διανέμουν μερίσματα με τον χαμηλό συντελεστή του 5% που αποτελεί τον κανόνα στην πλειοψηφία των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολόγησης. Άρα τελικά με αυτή την προταση του ΠΑΣΟΚ ευνοούνται οι ξένες επιχειρήσεις έναντι των Ελληνικών.

Για τις γονικές παροχές ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση της φορολογιας 10% στις παροχές σε χρήμα, θα έπρεπε να γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι τα έσοδα που εισέπραττε το ελληνικο δημόσιο με το προηγούμενο καθεστώς ήταν μετά βίας 26 εκ ευρώ ετησιως κρατώντας ταυτόχρονα καθηλωμένη τη μεταβίβαση ακινήτων και χρημάτων προς τις νεότερες γενιές για να μπορούν να ξεκινήσουν αυτόνομα τη ζωη τους.

Γι αυτό το καταργήσαμε! Ήταν εμπόδιο, δεν ήταν δικαιοσύνη.

Εμείς λέμε οτι η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα μειώσει φόρους και θα αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες με τα 10 δις από τις απευθείας δημόσιες αναθέσεις

Τι ισχύει

Επίσημα στοιχεία ΚΗΜΔΗΣ : τα έτη 2020 έως 2022 δόθηκαν 6.7 δις σε απευθείας αναθέσεις ενώ με ανοιχτούς διαγωνισμούς δόθηκαν 18.5 δις. Τα 6.7 δις και οχι 10 όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 26.6% επί του συνόλου) αφορουν με μεγάλο βαθμό στην πανδημία. Μάσκες, εμβόλια σελφ τεστ κλπ.

Δεν υπάρχουν 10 δις έσοδα στην οικονομία, χρησιμοποιήθηκαν έκτακτα 6.7 δις στην πανδημία.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι διαχρονικά υπάρχει όντως μια κακή πρακτική, άν θέλετε μια κατάχρηση των απευθείας δημοσίων αναθέσεων. Να θυμίσω οτι επι ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφιστεί δεκάδες κυριολεκτικά ρυθμίσεις που νομιμοποιούσαν εξαιρέσεις αλλά και εκ των υστέρων δαπάνες για απευθείας αναθέσεις.

Στην διετία 2018-2019 από σύνολο 10 δις απευθείας αναθέσεων μόλις τα 2.1 δόθηκαν με ανοιχτούς διαγωνισμούς. Άρα το ποσοστό απευθείας αναθέσεων φτάνει το 80%!!!

Άρα 26% στην πανδημία έναντι 80% του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιο ευνοϊκή περίοδο, χωρίς παγκόσμιες κρίσεις

Οι απευθείας αναθέσεις των προηγούμενων χρόνων έγιναν στην πλειονότητα τους κατα τη διάρκεια της πανδημίας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, μεγάλων ελλείψεων και οξύτατου ανταγωνισμού στις διεθνείς αγορές προκειμένου να καλυφθούν εκτακτες ανάγκες προμήθειας υγειονομικού υλικού πχ μάσκες, εξοπλισμό ΜΕΘ, εμβόλια, σελφ τεστ κλπ.

Οι προμήθειες αυτών των υλικών έγιναν υπό πλήρη νομιμότητα και με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων διαχείρισης της πανδημίας.

Πρόκειται κατα συνέπεια για ακραία μορφή λαϊκισμού και ανευθυνότητας απο τον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να μας εκπλήσσει βεβαίως- να διαμηνυει οτι οι απευθείας αναθέσεις της πανδημίας θα είναι δήθεν το δημοσιονομικό αντίμετρο μέσω του οποίου θα χρηματοδοτήσει τις μειώσεις φόρων και τις αυξήσεις δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση, στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχει η δέσμευση να δημιουργηθεί νέο πλαίσιο για τις αναθέσεις, να συσταθεί κεντρικός φορέας για τις δημόσιες προμήθειες, ώστε να περιορίσουμε δραστικά τις εξαιρέσεις και να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας αλλά και ταχύτερους χρόνους στην εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων μέσω ψηφιακών διαφανών διαδικασιών και συμφωνιών πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων

Τι ισχύει

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα πραγματι παραμένει υψηλή, ουδείς το αρνείται, όμως η αλήθεια είναι πως χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε δραστικά την προηγούμενη τετραετία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, το ποσοστό των ανέργων νέων 15 έως 24 ετών διαμορφώθηκε στο 24,2% τον φετινό Μάρτιο, μειωμένο κατά 14 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τον τελευταίο πλήρη μήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ηταν στο 38,2%.

Χάρη στη σταθερή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα όσον αφορά τη νεανική ανεργία, «πρωταθλήτρια» ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον η Ισπανία, η χώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ως υπόδειγμα φιλολαϊκών αποτελεσματικών πολιτικών. Το ποσοστό των νέων που αναζητούν αλλά δεν βρίσκουν εργασία στην ιβηρική χώρα μετρήθηκε στο 29,5% τον Μάρτιο και παραμένει «κολλημένο» στη ζώνη του 30% από το Καλοκαίρι του 2021.

Αντιθέτως, χάρη στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ βρήκαν δουλεία 130.000 ανεργοι εκ των οποίων το 60% είναι γυναίκες και το 40% νέοι 15-29 ετών. Το 55% των νέων εργαζόμενων ήταν εκτός Αττικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, συνολικου υψους 2 δισ ευρώ. Ολες αυτές τις θετικές εξελίξεις παραβλέπει ή μηδενίζει η αντιπολίτευση.

Δεν λέμε οτι λύσαμε το προβλημα της ανεργίας και ειδικά της ανεργίας των νέων, η Ελλάδα παραμένει η χώρα της ΕΕ με την χαμηλότερη απασχόληση σε αυτές τις κρίσιμες ομάδες του πληθυσμού. Γι αυτό πρέπει να εντείνουμε τις ενεργητικές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης των νέων -οπως ειναι το “πρώτο ένσημο” – και των γυναικών και των νεαρών μαμάδων με δράσεις -όπως είναι η επέκταση του ολοημερου σχολειου εως τις 17:30 και γι αυτο πρεπει να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πολιτική των χαμηλών φόρων που θα προσελκύσουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα εισοδήματα.

agrinionews.gr

Συνέντευξη στην εκπομπή «LIVE ONE» στο ONE Channel παραχώρησε ο Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Ο κ.Ανδρουλάκης όλο αυτό το διάστημα είναι αποκομμένος από την κοινωνία. Πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ για ένα ποσοστό της τάξης του 11%, ενώ δεν έχει καταθέσει κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, κανένα μέτρο, μόνο θεωρίες και ευχές.
  • Η κοινωνία έχει ανάγκη από έργα και αξιοπιστία.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ  έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Καθημερινά παρακολουθούμε  τις παλινωδίες τους και όσα έχουν αποκαλυφθεί για το πρόγραμμά τους και προσπαθούν να κρύψουν.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο, μελετημένο και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα. Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που επιμένει στη συνταγή της σταθερότητας για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη και ισχυρή.
  • Το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα ως χώρα (πανδημία, πόλεμο,  μεταναστευτικό, τουρκικές προκλήσεις, ενεργειακή κρίση). Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας και έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Είναι ένας Πρωθυπουργός αξιόπιστος. Και αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο στις εκλογές της 25ηςΙουνίου. 
  • Καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου και να στηρίξουν  την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά, με όραμα, σχέδιο και σταθερότητα.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την εξέλιξη έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα  και Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πορεία των εργασιών των αντιπλημμυρικών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, μεταξύ των οποίων τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις εκβολές του Ευήνου, στις εκβολές του Αχελώου, στην Κανδήλα και στον Μύτικα, στον χείμαρρο ΣΚΑ, στον Βάρνακα, στο Δίμηκο και στη Στύλια, περιοχές όπου εκτελούνται παρεμβάσεις, ύψους άνω των 12,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπερφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον Βοηθό Περιφερειάρχη  σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργο Κοντογιάννη, επισκέφθηκε τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου όπου γίνεται αντικατάσταση των αγωγών άρδευσης, προϋπολογισμού ύψους 2 εκ. ευρώ περίπου.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στη Ναύπακτο και μαζί με τον Δήμαρχο, Βασίλη Γκίζα,  επισκέφθηκαν το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, όπου έχει ξεκινήσει ανάπλαση με 1,79 εκατ. ευρώ,  από το διακρατικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος).Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής, στο αστικό κέντρο της πόλης.

Ακόμη, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην είσοδο του Ευηνοχωρίου όπου γίνεται ανάπλαση, ενώ ενημερώθηκε και για το πλάνο ασφαλτόστρωσης στην Ελευθεριανη.

«Η Αιτωλοακαρνανία μέρα με την ημέρα αλλάζει. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για έναν τόπο ασφάλειας και προκοπής για όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ