Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  2:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η ‘Εξοδος» μετονομάστηκε σε Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Ατικής «Η ‘Εξοδος» με έδρα την Αθήνα.

Μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ,στις 30 Απριλίου 2023, έγινε δεκτή η πρόταση για αλλαγή επωνυμίας και έδρας του συλλόγου.

Την πρόταση αυτή ψήφισαν ομόφωνα όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης. Κατόπιν, ακολούθησε η διαδικασία εκλογής νέων μελών Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής, όπου και εξελέγησαν οι εξής:

Για το Δ.Σ:  Χρήστος Χούτας, Φώτης Σπυρόπουλος, Ιωάννα Κανιού, Γιώργος Κολοζάκης, Θωμάς Μπακοδήμος, Ντίνα Ξηρού και Παναγιώτης Κατσιγιάννης

Για την εξελεγκτική  επιτροπή: Άγγελος Βλαχάκης,  Έλσα Καρατζογιάννη .Αθανάσιος Νταγιάντας

Ο πρώτος σε σταυρούς που εξελέγη κατά τη διαδικασία εκλογών κάλεσε σήμερα όλα τα μέλη Δ.Σ. για την εκλογή νέου Δ.Σ. και για τις αρμοδιότητες του καθενός.

Πρόεδρος : Χρήστος Χούτας

Γραμματέας: Ιωάννα Κανιού

Αντιπρόεδρος: Φώτης Σπυρόπουλος

Ταμίας: Παναγιώτης Κατσιγιάννης

Δημόσιες σχέσεις: Ντίνα Ξηρού

Υπεύθυνοι πολιτιστικών δραστηριοτήτων: Γιώργος Κολοζάκης, Θωμάς Μπακοδήμος








agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει μια σειρά ζητημάτων για το πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα για τις εκλογές 2023.

Με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει διάφορα ζητήματα για το πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι: «Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν από όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT). Παράλληλα, θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή τους Δήμους και μέσω των Δήμων, με τη χρήση του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα
τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Με την παρούσα, καθορίζεται η διαδικασία που θα εφαρμοσθεί και παρέχονται οδηγίες για τις ακολουθητέες ενέργειες στα διάφορα στάδια συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων καθώς και υπέρ υποψηφίων».

Δείτε ολόκληρη την  εγκύκλιο εδώ

Για τη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα καταχωρίζονται σε κάθε εκλογικό τμήμα από τον δικαστικό αντιπρόσωπο:

α) στα έντυπα μετάδοσης αποτελεσμάτων και
β) στη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT)

Η καταχώριση γίνεται σε δύο στάδια:

Καταχώριση αποτελεσμάτων υπέρ συνδυασμών

Καταχώριση αποτελεσμάτων υπέρ υποψηφίων (σταυροί προτίμησης)

Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.

Ανάμεσα σε άλλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι: Προκειμένου για τα αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, στα οποία θα ψηφίσουν εκλογείς που προέρχονται από διαφορετική εκλογική περιφέρεια από εκείνη στην οποία έχει συσταθεί το ειδικό εκλογικό τμήμα, τα υπέρ συνδυασμών αποτελέσματα θα μεταδοθούν επίσης από τους δικαστικούς αντιπροσώπους απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω SRT.

Το ειδικό προτυπωμένο έντυπο παραδίδεται σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου και ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία ψηφιοποίησής του, προκειμένου να αποσταλεί μέσω αφιερωμένου Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στη βασική εκλογική περιφέρεια στην οποία ανήκουν οι εκλογείς του τμήματος (άρθρο 96 παρ. 8β π.δ.96/2012).

Ένα παράδειγμα
Έτσι, το αποτέλεσμα από το αμιγές εκλογικό τμήμα που έχει συσταθεί, για παράδειγμα, στο Δήμο Αιγάλεω για τους ετεροδημότες της εκλογικής περιφέρειας Κορινθίας, θα αποσταλεί απευθείας με τον αντίστοιχο ρόλο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΕΤΕΡ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που έχει λάβει ο υπάλληλος του Δήμου μέσω του συστήματος από τον Δήμο Αιγάλεω, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Για τα έντυπα μετάδοσης αποτελεσμάτων

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι τα έντυπα μετάδοσης αποτελεσμάτων είναι κατάλληλα συμπληρωμένα (προτυπωμένα) με τα ονόματα των κομμάτων για κάθε εκλογική περιφέρεια. Το κάθε έντυπο, αφού συμπληρωθεί, υπογράφεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, θέτοντας και ολογράφως το ονοματεπώνυμό του και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής.

Στη συνέχεια η εγκύκλιος αναφέρεται στο πώς θα γίνεται η μετάδοση αποτελεσμάτων από τις Περιφερειακές Ενότητες.

«Το αποτέλεσμα κάθε εκλογικού τμήματος υπέρ συνδυασμών, μόλις περιέλθει στην Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του νομού, μεταδίδεται χωρίς καθυστέρηση τηλεφωνικά στο Υπουργείο
Εσωτερικών, με βάση τη χρονική σειρά άφιξής του. Δεν μεταδίδονται τηλεφωνικά στο Υπουργείο από τις Περιφερειακές Ενότητες αποτελέσματα σταυρών υπέρ υποψηφίων», τονίζεται.

Τέλος, στο πέμπτο και στο έκτο κεφάλαιο της εγκυκλίου επεξηγούνται ειδικά οργανωτικά θέματα και τα πρωτοδικεία «παρακαλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών το συντομότερο δυνατόν, ένα αντίγραφο του συμπληρωμένου πίνακα αποτελεσμάτων ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων, που θα συνταχθεί από αυτά καθώς και το περιεχόμενο των ίδιων πινάκων σε ηλεκτρονική μορφή (CD).

Οι Περιφερειακές Ενότητες, μέσω των Δήμων θα πρέπει να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων του νομού, για την εφαρμογή όσων διαλαμβάνονται σε αυτήν».

Πηγή: tanea.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση του Θανάση Παπαθανάση στη συνάντηση φίλων στο café bar  Route 60,στην παραλία Αμφιλοχίας.

‘’Σας προσκαλώ στη συνάντηση φίλων στο café bar Route 60 στην παραλία Αμφιλοχίας την Τετάρτη 17/05 και ώρα 19:00 μ.μ.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να σας δω από κοντά.’’

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στην τηλεόραση του Alpha για τη φυλάκιση του εκλεγέντος, πλέον, Δημάρχου Χειμάρας Φρέντυ Μπελέρη από την αλβανική κυβέρνηση.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη 

  • Συγκινήθηκα πολύ ακούγοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους να πανηγυρίζουν ξέφρενα για την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη. Και συγκινήθηκα γιατί όπως ξέρετε κατάγομαι από το Μεσολόγγι, που είναι η πόλη- σύμβολο της ελευθερίας!
     
  • Σεβασμό στους γονείς του Φρέντυ Μπελέρη. Ακούσαμε τη μητέρα του που ευχαρίστησε τον Ράμα γιατί φυλάκισε τον γιό της και σήμερα εξελέγη δήμαρχος της Χειμάρας.
     
  • Εδώ έχουμε ομογενείς, ανθρώπους πολύ καλά ενημερωμένους, από τους οποίους ο Αλβανός πρωθυπουργός πάει να «φάει» τις περιουσίες τους για προσωπικά συμφέροντα. Αν δεν είναι παγκόσμιο γεγονός το ότι έχουμε έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος έχει εκλεγεί δήμαρχος, τότε ποιο είναι; 
     
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Χειμάρα. Και με τον Πύρο Δήμα στο πλευρό του, έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης της ομογένειας. Και χθες, όμως, από το Λαύριο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα μας  δεν θα αφήσει τους Έλληνες της Αλβανίας μόνους τους και ότι η Αλβανία θα έχει σαφείς συνέπειες στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και στην πορεία της γείτονος προς την Ενωμένη Ευρώπη. 
     
  • Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου με αυτόν τον τρόπο. Αυτό, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Θα υπάρξουν συνέπειες. 
     
  • Κουράγιο στη σύζυγο του Φρέντη Μπελέρη. Είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος ο νέος δήμαρχος της Χειμάρας. 
     
  • Διάβασα πριν από λίγο τη δήλωση που έκανε ο νέος δήμαρχος μέσα από τη φυλακή. Θέλησε να αγκαλιάσει το σύνολο των πολιτών της Χειμάρας, ακόμα και αυτούς που δεν τον ψήφισε. Αν και φυλακισμένος, έχει μεγαλείο. 
     
  • Πιστεύω ότι θα λήξει σύντομα αυτή η περιπέτεια και η αλβανική ηγεσία θα σεβαστεί το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ χρεοκοπήσουν την 1η Ιουνίου;

Εάν δεν αυξηθεί το όριο χρέους, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις πληρωμών της.

Υπάρχουν επτά σενάρια καταστροφής τα οποία θα μπορούσαν να συμβούν στις ΗΠΑ αν τελικά δεν υπάρξει καμία συμφωνία για την αύξηση του χρέους μέχρι την 1η Ιουνίου.

 

Σενάριο πρώτο: Kραχ στις μετοχές και στα ομόλογα

Η τιμή αντιστάθμισης έναντι μιας χρεοκοπίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει αυξηθεί, όπως και το κόστος των κρατικών ομολόγων με ημερομηνίες λήξης γύρω από την προθεσμία του ανώτατου ορίου του χρέους – αντανακλώντας τις σχετικές αμφιβολίες.

Αλλά αυτές οι δονήσεις δεν γίνονται αισθητές από τα περισσότερα νοικοκυριά. Αυτό αναμένεται να αλλάξει όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία.

Αν υπάρξει χρεοκοπία, θα ακολουθήσει ένα τρομερό σοκ που θα πλήξει πρώτα το χρηματοπιστωτικό σύστημα – μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα – προτού διαχυθεί στην ευρύτερη οικονομία, λένε οι ειδικοί.

Οι μετοχές πιθανότατα θα βυθιστούν με την προσδοκία μιας ευρύτερης οικονομικής ύφεσης, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται και οι επενδυτές θα αποσύρουν κεφάλαια από την αγορά για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι τράπεζες που ήδη έχουν περιορίσει το δανεισμό θα τον περιορίσουν κι άλλο.

Το 2011, το X-date απείχε λιγότερο από μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου Barack Obama και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Οι δείκτες της Wall Street είχαν υποχωρήσει τότε κατά 20%.

Η Moody’s Analytics υπολόγισε ότι οι τιμές των μετοχών θα μπορούσαν να πέσουν κατά 20% εξαλείφοντας 10 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο των νοικοκυριών και καταστρέφοντας τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης εκατομμυρίων Αμερικανών. Ο Λευκός Οίκος έχει υπολογίσει ότι η πτώση θα μπορούσε να φτάσει στο 45%.

Αντίστοιχα θα αρχίσει να κλυδωνίζεται και η αγορά ομολόγων των 46 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι αξίες των υφιστάμενων ομολόγων του Δημοσίου καταρρέουν λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των νέων ομολόγων.

Σενάριο δεύτερο: Μια ξαφνική ύφεση

Μια πτώση του πλούτου των νοικοκυριών σε ολόκληρη τη χώρα, που θα προκληθεί από το sell off στη Wall Street, θα μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια θα πλήξει και τις επιχειρήσεις.

Και μια άνοδος των επιτοκίων θα καταστήσει ιδιαίτερη δύσκολη τη λήψη ενός δανείου ή την έναρξη μιας μικρής επιχείρησης.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις θα μπορούσαν επίσης να συντρίψει την ήδη παραπαίουσα αγορά οικιστικών ακινήτων.

Πρόσφατη έκθεση της Zillow προέβλεψε ότι μια χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει τα επιτόκια στεγαστικών δανείων πάνω από το 8% και τις πωλήσεις κατοικιών κάτω κατά 23%.

Η ύφεση για τον κλάδο των κατασκευών θα ήταν τρομακτική.

Σενάριο τρίτο: Τέλος στις κοινωνικές ενισχύσεις

Η πιο άμεση και δραστική επίπτωση θα ήταν πάντως η παύση των τακτικών ομοσπονδιακών επιδομάτων που λαμβανουν σε δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες, οι ηλικιωμένοι του Medicare, τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης και τα κουπόνια τροφίμων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβλέπεται να δαπανήσει περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Έκθεση του 2013 από το Υπουργείο Οικονομικών είχε διαπιστώσει ότι το 2011 η αστάθεια που προκλήθηκε από τις αμφιβολίες σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους προκάλεσε μείωση 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον συνολικό πλούτο των νοικοκυριών.

Η ευρύτερη οικονομία, είπε το Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 6%, παρόμοια με τη Μεγάλη Ύφεση του 2008.

Σενάριο τέταρτο: Οι εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα βρεθούν στο κενό

Οργανισμοί των οποίων οι δαπάνες δεν έχουν εγκριθεί δίνουν στους εργαζομένους άδειες, κρατώντας μόνο συγκεκριμένο «απαραίτητο» προσωπικό που συνεχίζει να εργάζεται χωρίς αμοιβή.

Υπήρξαν τρεις διακοπές λειτουργίας που διήρκεσαν τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα την τελευταία δεκαετία.

Οι εργαζόμενοι συνήθως αποζημιώνονται εκ των υστέρων.

Ωστόσο, η διαμάχη σχετικά με την άνοδο του ανώτατου ορίου του χρέους μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με αυτό, λένε οι ειδικοί.

Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου δεν έχει ακόμη δώσει οδηγίες σχετικά με ένα κλείσιμο του ομοσποδιακού κράτους που θα σχετίζεται με την αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους, κι αυτό όπως λένε ορισμένοι δημοσιονομικοί αναλυτές θα είναι δύσκολο επειδή δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιες πληρωμές δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

Η αβεβαιότητα αυτή είναι δυνατό να επηρεάσει το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ καθώς και τους επιθεωρητές ασφάλειας τροφίμων, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τους εργαζόμενους σε άλλες ζωτικής σημασίας θέσεις εργασίας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, με περίπου 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου.

Σενάριο πέμπτο: Θα πάψουν οι πληρωμές της κοινωνικής ασφάλισης και του Medicare

Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κάθε μήνα πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρίως ηλικιωμένοι.

Άλλα 60 εκατομμύρια εξαρτάται από το Medicare για την ασφάλιση υγείας.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίστηκαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιεί αυτές τις πληρωμές ακόμη και χωρίς δανεισμό, ανακατευθύνοντας τα εισερχόμενα φορολογικά έσοδα.

Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα προϋπολογισμό αμφιβάλλουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αποστέλλει έγκαιρα στους ηλικιωμένους αυτές τις παροχές, ιδιαίτερα εάν το πρόβλημα κρατήσει εβδομάδες ή μήνες.

Εάν η κυβέρνηση εξακολουθεί να μπορεί να πραγματοποιήσει ορισμένες πληρωμές με τα εισερχόμενα φορολογικά έσοδα, η διοίκηση ίσως χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ της αποστολής επιταγών σε ηλικιωμένους και της πληρωμής τόκων για το χρέος.

Αλλά η παραίτηση από αυτές τις πληρωμές τόκων για να διατηρηθούν οι πληρωμές της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Medicare θα επιδεινώσει περαιτέρω μια οικονομική κρίση που θα είναι ήδη σοβαρή.

Σενάριο έκτο: Το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ θα εκτιναχθεί στα ύψη

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι σε θέση να δανειστεί χρήματα σχετικά φθηνά επειδή τα αμερικανικά ομόλογα έχουν πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο – κανείς, υπό κανονικές συνθήκες, δεν περιμένει ότι θα χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ.

Η ασφάλεια των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τα έχει καταστήσει βασικό δομικό στοιχείο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα αμερικανικά ομόλογα λειτουργούν ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, και το αγοράζουν όλοι, από τις κεντρικές τράπεζες ξένων εθνών έως τα κεφάλαια των χρηματαγορών, επειδή είναι ιδιαίτερα ασφαλής και ρευστοποιήσιμη επένδυση.

Αν ομως οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου θα χάσουν την αξιοπιστία τους και θα ακολουθήσει η απότομη πτώση των τιμών τους που θα οδηγήσει σε αστάθεια και αβεβαιότητα παγκοσμίως.

Μια εκτίμηση του Ινστιτούτου Brookings διαπίστωσε ότι η υπέρβαση του ορίου χρέους μπορεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ κατά 750 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Σενάριο έβδομο: Τα οικονομικά προβλήματα θα εξαπλωθούν παγκοσμίως

Πολλά κράτη προστατεύουν τα οικονομικά τους αγοράζοντας μεγάλα ποσά αμερικανικών κρατικών ομολόγων, που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο.

Αλλά η υπέρβαση του ανώτατου ορίου του χρέους μπορεί να μειώσει την αξία αυτών των ομολόγων που κατέχουν τα κράτη, πλήττοντας τα αποθεματικά τους.

Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αυξήσει δραματικά τις υπερχρεωμένες χώρες, θα οδηγήσει σε μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις και σε παγκόσμια γεωπολιτική αστάθεια.

Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις οποίες έχει προχωρήσει η Fed από πέρσι, με στόχο να περιορίσει τον πληθωρισμό έχει ήδη διαβρώσει την αξία των αμερικανικών ομολόγων που διακρατούν πολλά άλλα κράτη.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα διεκδικήσουν την προεδρία της Τουρκίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, Αχμέτ Γενέρ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε 49,62%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 44,89%, ο Σινάν Ογάν 5,17% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,44%. Περίπου 35.000 ψήφοι μένουν να καταμετρηθούν.

Η συμμετοχή ήταν στο 88,92%, και στο εξωτερικό 52,69%, με 35.875 ψήφους.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο αποσύρει την υποψηφιότητα του, θα αντικατασταθεί από τον Σινάν Ογάν που αναδείχθηκε τρίτος.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε το έθνος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τόνισε: «Το έθνος αποφασίζει για δεύτερο γύρο, με τη χαρά μας. Σίγουρα θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές στον δεύτερο γύρο. Θα το δουν όλοι», ενώ σε ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (15.05.2023) ανέφερε: «Αγαπητέ λαέ, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην απελπίζεστε. θα σταθώ όρθιος. Θα σας πω τις σαφείς παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει. Τότε θα σηκωθούμε και θα κάνουμε αυτές τις εκλογές μαζί. Στο τέλος, θα είναι μόνο αυτό που λέει το έθνος μας».

«Είμαστε εδώ. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Στην νίκη του συζύγου της, αναφέρθηκε σε ανάρτησή της στο Twitter η Εμινέ Ερντογάν. «Ως αποτέλεσμα της απόφασης του έθνους μας, που πήγε στις κάλπες για το μέλλον των παιδιών μας, ο Αιώνας της Τουρκίας ήταν νικητής», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας επάνω του το παιχνίδι, σήμερα επέβαλε ένα δίλημμα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας.

Είναι η γνωστή θεώρηση: Σκύλλα ή Χάρυβδη.

Να του υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι είμαστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα περάσει ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη και θα κατευθυνθεί στη μοναδική φωνή της λογικής, στο μοναδικό ελληνικό, πατριωτικό κόμμα της βουλής, στην Ελληνική Λύση.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Διοικητή κο Κυρίτση Παναγιώτη και τους αστυνομικούς, τους ανθρώπους της καθημερινής δράσης και του καθήκοντος συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης, επισκεπτόμενος το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

Όπως δήλωσε ο κ.Παπαθανάσης:

Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι βασικές προϋποθέσεις της δημοκρατίας. Στην αυτοδιοικητική μου πορεία έχω αποδείξει εμπράκτως ότι βρίσκομαι πάντα δίπλα σας κι έτσι θα συνεχίσω και την επόμενη μέρα. Είναι σημαντικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να επιλυθούν. Άλλωστε η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου. Το οφείλουμε στους αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας και σε αυτούς που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία των πολιτών. Παραμένω δίπλα σας αρωγός στις προσπάθειές σας. Διότι, Ανάπτυξη και ευημερία δίχως Ασφάλεια, δεν υφίσταται”.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Παπαθανάσης συναντήθηκε με τη Διοικήτρια κα Θωμοπούλου Μαρία και τους υπαλλήλους του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, όπου τον ενημέρωσαν για το έργο που επιτελούν, αλλά και για τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ.Παπαθανάσης δήλωσε ότι στηρίζει το έργο τους και θα είναι αρωγός από την επόμενη κιόλας μέρα στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προεκλογική ομιλία του Σπήλιου Λιβανού στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου και ώρα 20:30 στην πλατεία Δημοκρατίας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλώ στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου στο ΑΓΡΙΝΙΟ.

Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Για να κάνουμε τον τόπο μας πιο δυνατό!

Τρίτη 16/5/2023, ώρα 20:30 Πλατεία Δημοκρατίας

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φίλες και φίλοι,

Φθάνοντας στην τελευταία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 21ης του Μάη σας καλώ στην κεντρική μου προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, την Τρίτη 16/5 και ώρα 8 το βράδυ στον πεζόδρομο Βότση (πλησίον ΔΗΠΕΘΕ).
 
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Δανάη Παπαδοπούλου και το συγκρότημα της. 
 
Σας περιμένω όλους και όλες.
 
 
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ