Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023

Πρωτοφανής είναι η στήριξη προς το Πράσινο & Μωβ από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, κατα τη διαρκεια του αγώνα που δίνουν τα στελέχη της συμμαχίας, μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Αρείου Πάγου στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόρριψη της συμμαχίας κατακρίνοντας την επιλογή της κυβέρνησης για πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας την στιγμή που δημιουργούνται τόσα προβλήματα.

Επιπλέον, το Πράσινο Ευρωπαϊκό Κόμμα εξέφρασε την ελπίδα του ότι "η συμμαχία θα καταφέρει να λάβει μέρος στις εκλογές μιας και τεχνικά προβλήματα από μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται πρώτη φορά δεν πρέπει να εμποδίζουν πολίτες από το να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι".

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής του Βολτ Γερμανίας και μέλος της Ευρωομάδας Πράσινων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Damian Boeselager εξέφρασε την στήριξή του στην συμμαχία ενάντια στην απόρριψη της συμμετοχής της από την εκλογική αναμέτρηση.

 
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει με «ψήφο ανοχής» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να δεχθεί ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την οικονομία λέγοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακόμη και σε δύσκολες εποχές όπως η περίοδος του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα όπως είπε, «αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε φόρους και εισφορές και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε πως όπως έχει δεσμευθεί θέλει εντός της τετραετίας τον κατώτατο μισθό κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ. «Δώσαμε πολλά εκατομμύρια κατά την πανδημία», είπε σημειώνοντας πως χάρις σε αυτές τις κινήσεις οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά και ο τουρισμός κρατήθηκαν όρθιοι.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του πρωθυπουργού:

Μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως κοστολογείται πλέον στα 83 δισ. ευρώ δίνοντας μάλιστα ένα παράδειγμα κόστους. «Είμαι υπερήφανος για τον Προσωπικό Βοηθό, μας στοιχίζει 300 εκατ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για 70.000 προσωπικοί βοηθοί, κόστος πάνω από 2 δισ. Η Γερμανία έχει 5.000 προσωπικούς βοθούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκεί ο κ. Τσίπρας είπε: «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργό αεροσκάφος σημείωσε: «Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο. Μετακινούμαι με το αυτοκίνητο και κάθε μέσο. Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε. Το επόμενο που θα μου πει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων».

Για το κόμμα Κασιδιάρη: «Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα. Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας».

Σημεία συνέντευξης του πρωθυπουργού:

Δεσμεύομαι ότι θα ξαναπάω στη Βουλή και να βρω 200 βουλευτές έτσι ώστε όποιος είναι εγγεγραμμένος να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας του

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ: Και το ‘15 και το ‘19 όταν ο κ. Τσίπρας κήρυξε εκλογές σεζόν είχαμε, και οι νέοι τότε εργάζονταν. Δεν φταίμε εμείς

Δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι για την απλή αναλογική, δεν την φέραμε εμείς.

Ήδη έχω μιλήσει, θέλω να σπάσει το Υπουργείο Εργασίας. Πρέπει να το σπάσουμε σε ένα Εργασίας και Συντάξεων και ένα που να ασχολείται με την κοινωνική πολιτική και με την στέγη

Για μένα είναι πολύ σημαντικό θέμα η Υγεία, θα έχω ενεργό ρόλο εποπτεύοντας τον/την υπουργό για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν γίνεται να περιμένεις 6-8-12 μήνες για χειρουργείο.

Το επιτελικό κράτος ήταν επιτυχημένο και μπορεί να βελτιωθεί.

Για τη δεξιά πολυκατοικία: Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα.

Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Θα αξιοποιήσω τους καλύτερους στις καλύτερες θέσεις.

Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολλές διαφορές. Δεν χρειαζόμαστε έναν ασταθή συνασπισμό. Ναι, θέλουμε μία κυβέρνηση μονοκομματική αλλά όχι μονοχρωματική, το έχω αποδείξει αυτή την τετραετία και δέχθηκα κριτική. Διεύρυνα τη ΝΔ, αυτή τη δέσμευση ανέλαβα και υλοποίησα.

Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται προσωπικά και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ολίγον προσωπικό και ολίγον εμμονικό. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ, ενώ εγώ ήθελα.

Ο κ. Ανδρουλάκης λέει πράγματα που δεν στέκουν. Δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Ο λαός με την ψήφο του θα καθορίσει ποιος θέλει να την κυβερνήσει

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η μόνη κάλπη, είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.

Το επόμενο που θα μου π[ει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων

Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε.

Γιατί δεν ζήτησε και ο κ. Τσίπρας να βγω από το Μαξίμου; Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο.

Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ.

Μέσα σε 4 χρόνια ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε και να αποφύγουμε. Δεν θέλω να μιλάω για την αντιπολίτευση, αν τον πιστέψουν οι πολίτες είναι δικό τους θέμα.

Εννιά χρόνια μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας λέει τα ίδια.

Παράδειγμα του παραλογισμού του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπερήφανος για τον Προσωπικό Βοηθό, μας στοιχίζει 300 εκατ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για 70.000 προσωπικοί βοηθοί, κόστος πάνω από 2 δισ. Η Γερμανία έχει 5.000 προσωπικούς βοθούς

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το κοστολογούμε πάνω από 80 δισ.

Τα προγράμματά μας μειώνουν το κόστος του νοικοκυριού και μας βοηθούν για την πράσινη μετάβαση.

Έχουμε πολλά προγράμματα για την μείωση του κόστους ενέργειας, όπως για τα Φωτοβολταϊκά.

Με μία σειρά μέτρων, να αξιοποιήσουμε ακίνητα του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα «στέγη μου» αντιμετωπίζει εν μέρει το στεγαστικό πρόβλημα. Θα το διπλασιάσουμε.

Το πρόγραμμά μας το έχουμε κοστολογήσει πολύ καλά. Οραματίζομαι πολιτικές που μπορούν να κάνουν την Ελλάδα καλύτερη.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα μαύρα, ακόμα και οι αγκινάρες που είναι πράσινες… (γέλιο από τη Μάρα Ζαχαρέα)

Εγώ αναγνωρίζω τις δυσκολίες. Έχουμε χαμηλούς μισθούς, πρόβλημα στέγης, δουλειά μου είναι να τα λύσω.

Είμαι υπερήφανος που κρατήσαμε την κοινωνία όρθια στον κορωνοϊό. Σώσαμε επιχειρήσεις, ο τουρισμός πηγαίνει καλά, τα καταστήματα επίσης. Αυτά δεν θα γίνονταν αν δεν ξοδεύμαμε πολλά χρήματα για να στηρίξουμε την κοινωνία.

Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν μπορεί ο εργοδότης να πει πως εργάζεσαι λιγότερο

Υπάρχουν καλοί μισθοί στον τουρισμό, οι συνθήκες εργασίας, όμως, παραμένουν ένα θέμα. Θα είμαστε σκληροί στα θέματα της εργατικής νομοθεσίας.

Εμείς δεν θέλουμε τα επιδόματα να είναι υποκατάστατο της εργασίας. Δεν θέλουμε τους νέους εξαρτημένους από τα επιδόματα

Φέτος τα Χριστούγεννα, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πρωτίστως σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Οι συνταξιούχοι με την προσωπική διαφορά, θα μας δουν να διορθώνουμε δια της πλαγίας οδού το έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου

Τεράστια ανεντιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατακρεούργησε τους συνταξιούχους με τον νόμο Κατρούγκαλου. Σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά. Παραπάνω από 4% η αύξηση στους συνταξιούχους από του χρόνου αν βελτιώνεται η οικονομία.

Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος.

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Θέλουμε κατώτατο μισθό στην τετραετία στα 950 ευρώ.

Από το 2023 θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες στην ΕΕ. Εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κυάλι.

Αν η ΕΕ είχε κάνει δεκτή την πρότασή μας για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου οι τιμές θα έπεφταν νωρίτερα. Όταν το έκαναν, έπεσαν οι τιμές.

Η πολιτική που ακολουθήσαμε στην ενέργεια είχε αποτέλεσμα. Σε σχέση με δύο χρόνια πριν, βρήκαμε 10 φορές πιο υψηλές τιμές. Φορολογήσαμε τους παραγωγούς, επιδοτήσαμε τους λογαριασμούς. Δεν μηδενίσαμε τις αυξήσεις, αλλά δώσαμε προτεραιότητα στα νοικοκυριά.

Οι κτηνοτρόφοι για πρώτη φορά έχουν καλύτερες τιμές. Τα μέτρα που έχουμε λάβει στηρίζουν τις εξαγωγές και την παραγωγή μας.

Στην πορεία της τετραετίας, θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά όχι οριζόντια. Παράδειγμα ο καφές, μειώσαμε τον ΦΠΑ αλλά δεν λειτούργησε, μειώθηκε και εν συνεχεία αυξήθηκε η τιμή του.

Στην Ισπανία δεν λειτούργησε η παρέμβαση στον ΦΠΑ. Στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τις τιμές.

Έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό, έρχονται τα καλύτερα

Τι κάναμε: Το Market pass, η αύξηση των μισθών και η μείωση των φόρων, είναι το πρώτο ανάχωμα απέναντι στην ακρίβεια, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

Παγκόσμιο φαινόμενο η ακρίβεια, δεν είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη», ήρθε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή: protothema.gr

Μία ανάσα από ποσοστά αυτοδυναμίας (στις δεύτερες εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική) καταγράφει η Metron Analysis τη Νέα Δημοκρατία στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega. Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή επί του συνόλου) το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 35, 4%, έναντι 27,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ , που καταγράφει μικρή άνοδο 0,4 της μονάδας στην πρόθεση ψήφου ύστερα από μήνες, μετρήθηκε στο 10,7% στην εκτίμηση ψήφου , το ΚΚΕ στο 6,6%, το ΜεΡΑ25 στο 4,5% και η Ελληνική Λύση εμφανίζεται να παίρνει οριακά το εισιτήριο για τη Βουλή, με ποσοστό 3,2%, αφού χάνει 1,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Σημαντική άνοδο δύο μονάδων – σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας του Απριλίου – εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει μόνον μία μονάδα. Ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση ψήφου για το κόμμα του – στο 37% – πράγμα που δείχνει ότι η ΝΔ έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμα και ενόψει της πρώτης κάλπης.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το κάτω όριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 32,8% και το άνω όριο στο 38% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 25,3% και 30,1% – δηλαδή η εταιρεία εκτιμά ότι η πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος έχει ήδη κριθεί. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με κάτω όριο στο 9% και άνω όριο στο 12,4% . Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών της εταιρείας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν τεχνικά να σχηματίσουν κυβέρνηση με 157 βουλευτές. Αντίθετα, δεν υπάρχει σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», αφού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν συνολικά 145 βουλευτές.

Σημαντική άνοδο δύο μονάδων – σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας του Απριλίου – εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει μόνον μία μονάδα. Ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση ψήφου για το κόμμα του – στο 37% – πράγμα που δείχνει ότι η ΝΔ έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμα και ενόψει της πρώτης κάλπης. Μάλιστα, το 20% του 12,2% των ψηφοφόρων της «γκρίζας ζώνης» προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα.

Η παράσταση νίκης και οι συσπειρώσεις

Την μεγαλύτερη συσπείρωση – 70,9% – καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, ενώ σημαντική είναι και συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο 66,8%. Σημειώνεται ότι το κυβερνών κόμμα έχει εισροές 6,2 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκροές 4,7 μονάδων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει χαμηλότερη συσπείρωση, στο 62,3%, καταγράφει εισροές 3,9 μονάδων από τη ΝΔ και 7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στα σενάρια για «κυβέρνηση ηττημένων»

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το κάτω όριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 32,8% και το άνω όριο στο 38% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 25,3% και 30,1% – δηλαδή η εταιρεία εκτιμά ότι η πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος έχει ήδη κριθεί. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με κάτω όριο στο 9% και άνω όριο στο 12,4% . Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών της εταιρείας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν τεχνικά να σχηματίσουν κυβέρνηση με 157 βουλευτές. Αντίθετα, δεν υπάρχει σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», αφού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν συνολικά 145 βουλευτές.

Πηγή: protothema.gr

 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εκλογές της «κλειστής μύτης» και το μυστήριο των δημοσκοπήσεων

Με την προεκλογική εκστρατεία να μπαίνει στην τελική ευθεία, οι δημοσκοπήσεις και οι δημοσκόποι επιμένουν να το έχουν δίπορτο.
Από τη μία δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, άλλοτε καθαρό και μεγάλο, άλλοτε πιο μετριασμένο.

*** Αλλά την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι δημοσκόποι αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις και σημειώνουν ότι όλα είναι ανοιχτά…
Κι αυτό διότι, όλες οι έρευνες καταγράφουν ένα μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος θα αποφασίσει την τελευταία ώρα. Είτε για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει, είτε για το εάν θα πάει στις κάλπες, ή θα προτιμήσει την αποχή.

**** Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχει αυτό που λέμε «ψήφος αντίδρασης». Ή «ψήφος με τη λογική του μικρότερου κακού».
Εσχάτως δε, κυκλοφορεί η έκφραση «θα ψηφίσω με κλειστή μύτη», που θέλει να αποδώσει τη διάθεση πολλών ψηφοφόρων να επιλέξουν ένα κόμμα, το οποίο δεν θα ήθελαν στην πραγματικότητα, αλλά το κάνουν για να τιμωρήσουν κάποιο άλλο.   Και ο νοών νοείτω.

***Στο μεταξύ στα αυτοδιοικητικά μαθαίνω ότι γίνεται… γλέντι σε δύο περιοχές. Σε πολλές γίνεται δηλαδή, αλλά σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο, το Αγρίνιο και τη Νίκαια-Ρέντη.

**** Στο Αγρίνιο ψάχνουν, μου λένε, να βρουν και να θαυμάσουν τις κουρτίνες που προμηθεύτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου για το γραφείο του. 75 τμ κουρτίνες είναι αυτά και μάλιστα με πλέξιμο ζακάρ θα πρέπει να ομορφαίνουν το τεράστιο γραφείο του δημάρχου με τις… μεγάλες μπαλκονόπορτες, έτσι δεν είναι;

*** Στη Νίκαια από την άλλη, η κόντρα των αδελφών Λιντζέρη θα δώσει ρυθμό και ένα ιδιαίτερο χρώμα στη δημοτική μάχη.

Ο Δημήτρης, παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερνικήσει τον Αντώνη, εάν θέλει να κερδίσει το δήμο, καθώς θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο Αντώνης έχει στρατευτεί με τον Κανέλλο Τούντα, εκ των βασικών διεκδικητών του δήμου.

Ο Δημήτρης βέβαια ήθελε να τρέχει τώρα για τις εθνικές εκλογές, καθώς ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στη Β’ Πειραιά. Αλλά για κάποιο λόγο η Χαριλάου Τρικούπη τον έκοψε. Δεν τα συνδέω αυτά τα πράγματα – βουλευτικές εκλογές και δήμο – αλλά κάτι μου λέει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…

otamagazine.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την λίστα με τους υποψηφίους βουλευτές για τις εκλογές της 21ης Μαΐου δημοσιοποίησε ο Άρειος Πάγος, μετά από την ανακήρυξή τους.

50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές. Οι Αρεοπαγίτες αποφάσισαν ότι την ψήφο του Ελληνικού λαού μπορούν να διεκδικήσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, ενώ κόπηκαν συνολικά 14 κόμματα, τα 13 για τυπικούς λόγους και το κόμμα Κασιδιάρη για ουσιαστικούς, όπως καταγράφηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μικρά κόμματα δεν κατόρθωσαν να καταρτίσουν πλήρεις λίστες υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ υπάρχουν και κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σε όλη την Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία:

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ ΑΙΜΙΛΙΑ του Παναγιώτη
2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ) του Ανδρέα
3. ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΠΗΛΙΟΣ) του Διονυσίου
4. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δαμιανού
5. ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) του Γρηγορίου
6. ΣΑΚΚΑΡΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Παναγιώτη
7. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Γεωργίου
8. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
9. ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Παναγιώτη

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
1. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΣΙΣΣΥ) του Χρήστου
2. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
3. ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του Γεωργίου
4. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικολάου
5. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου
6. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Παναγιώτη
7. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου
8. ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ευαγγέλου
9. ΤΣΙΜΠΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
2. ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ (ΝΤΙΝΑ) του Θωμά
3. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κυριάκου
4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου
5. ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου
6. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ – ΚΟΝΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αθανασίου
7. ΠΙΣΤΙΟΛΗ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ του Γεωργίου
8. ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημήτριου
9. ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημοσθένη

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ανδρέα
2. ΚΑΖΑΡΙΔΗ – ΠΑΤΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ του Σωκράτη
3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ιωάννη
4. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου
5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου
6. ΜΠΟΥΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΟΥΛΑ) του Ευαγγέλου
7. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ελευθερίου
8. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου
9. ΣΙΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
1. ΑΪΔΙΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ του Ιωάννη
2. ΓΛΥΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
3. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
4. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
5. ΜΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ του Ιωάννη
6. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος
7. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
8. ΤΑΡΚΑΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
9. ΧΑΛΑ- ΛΙΑΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αυγουστή

ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
1. ΖΥΓΑ ΕΛΙΑΝΑ του Κωνσταντίνου
2. ΚΑΡΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Σεραφείμ
3. ΛΟΥΚΑΝΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
4. ΜΙΖΑΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ (ΒΛΑΣΗΣ) του Γεωργίου
5. ΝΟΥΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΧΡΥΣΑ) του Γεωργίου
6. ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
7. ΡΑΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
8. ΤΖΑΘΑΣ ΘΩΜΑΣ του Παύλου

ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
1. ΚΑΠΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σωτηρίου
2. ΚΟΥΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Αντωνίου
3. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Αλέξιου
4. ΛΙΟΤΣΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του Παναγιώτη
5. ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό)
1. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
2. ΚΑΤΣΕΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου
3. ΚΑΦΑΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Βασιλείου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την
ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής,
Κομμουνιστής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας
1. ΑΥΖΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά
2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γρηγορίου
3. ΒΡΑΧΑ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου
4. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Δημητρίου
5. ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του Δημητρίου
6. ΜΠΑΘΑ ΛΕΜΟΝΙΑ του Αθανασίου
7. ΤΣΩΛΗ ΕΛΕΝΗ ΑΝΝΑ του Νικολάου

Κίνημα 21
1. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Άγγελου

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Θάνος Τζήμερος-Φαήλος Κρανιδιώτης
1. ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γεωργίου

ΝΙΚΗ
1. ΑΛΕΞΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ιωάννου
2. ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου
3. ΜΑΛΕΣΙΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
1. ΠΙΣΤΙΩΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Κωνσταντίνου

ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ – ΚΡΑΜΑ
1. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου
2. ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

3. ΠΕΤΑΡΟΥΔΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ του Κωνσταντίνου
4. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΑΤΡΟΥΛΑ του Ευάγγελου

ΟΑΚΚΕ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αλεξάνδρου

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Μιχαήλ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
1. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
2. ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Νικολάου
3. ΚΑΤΣΟΥΔΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Παντελή
4. ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του Δημητρίου
5. ΣΑΠΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη
6. ΣΑΠΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
7. ΣΑΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδων
8. ΦΟΡΑΔΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
1. ΜΠΕΜΠΕΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ του Στυλιανού
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου
3. ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Σωτηρίου
4. ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Δημητρίου

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Τ.ΟΛ.ΜΑ)
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του Ηλία

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Αθανασίου
2. ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη
3. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαραλάμπους
4. ΜΠΟΥΤΡΗ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου
5. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
1. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
1. ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννης

ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Δημήτριος Κούβελας
1. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
1. ΝΟΥΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Παναγιώτης
2. ΣΕΡΑΦΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευάγγελου
3. ΤΡΑΣΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Βασιλείου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
1. ΚΑΠΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ηλία
2. ΠΡΕΖΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Αθανασίου
3. ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Αθανασίου

ΕΑΝ…
1. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α
1. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Μιχαήλ

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
1. ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σωτηρίου

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη», κα Σοφία Σακοράφα, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία, την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Μαΐου 2023.

Σκοπός της επίσκεψης είναι μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να συναντήσει φορείς, κομματικά μέλη και πολίτες να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις θέσεις του Κόμματος αλλά και να ακούσουν τους πολίτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής :

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

10: 30:          Ναύπακτος, περιοδεία στο κέντρο της πόλης, ανοιχτή επαφή και διάλογος με επαγγελματίες και πολίτες.

12:30:           Μεσολόγγι, περιοδεία στο κέντρο της πόλης, ανοιχτή επαφή και διάλογος με επαγγελματίες και πολίτες.

17:30:           Αστακός, συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης.

Στη συνέχεια περιοδεία στο κέντρο της πόλης και ανοιχτή επαφή και διάλογος με επαγγελματίες και πολίτες.

20:00:           Μύτικας, επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

10:00:           Μεσολόγγι, επίσκεψη στο Νοσοκομείο όπου και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και των Εργαζόμενων.

12:30:           Αγρίνιο, συνάντηση στο κέντρο της πόλης, ανοιχτή επαφή και διάλογος με επαγγελματίες και πολίτες.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφώνησαν στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεταποίηση, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Άλλωστε ο υποψήφιος Βουλευτής λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας  επικοινωνεί καθημερινά με τους επαγγελματίες της περιοχής και γνωρίζει από πολύ κοντά τα προβλήματά τους.

Αναζητήθηκαν λύσεις  για την επίλυση  των χρόνιων ζητημάτων που τους απασχολούν και ακούστηκαν  ενδιαφέρουσες προτάσεις   για την ενδυνάμωση της αγοράς, που σκοπό έχει τη μέγιστη ωφέλεια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας. Δέσμευση  και κοινή αντίληψη ήταν η ανάγκη για άριστη συνεργασία την επόμενη μέρα, η καλύτερη στόχευση για τις επιχειρήσεις και η μέγιστη απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και των νέων πόρων.

Ο κ.Παπαθανάσης συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για την αγάπη και τη στήριξη στον τόπο τους και την τοπική κοινωνία και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η  στενή συνεργασία ανάμεσα τους, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής.

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καθηγητής Μάριος Σαλμάς και υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την δρομολόγηση της σύμβασης για το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης κατασκευής του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει οριστική λύση στην αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο της Ιεράς Πόλεως.

Αισθάνομαι βαθύτατη ικανοποίηση, διότι συνέβαλλα ουσιαστικά σε αυτό το σημαντικό έργο, όταν ακριβώς σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Μεσολογγίου κύριου Κώστα Λύρου, συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, κύριο Στέλλιο Πέτσα, προκειμένου να του ζητήσουμε να χρηματοδοτηθεί για να προχωρήσει το έργο του ΧΥΤΑ.

Ο κύριος Πέτσας δέχτηκε το αίτημα του δήμου και χρηματοδότησε το έργο το οποίο ευελπιστώ ότι σύντομα θα είναι ολοκληρωμένο»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να περιοδεύει κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, η οποία βρέθηκε και στα πολύ γνώριμα μέρη του Καινουργίου, όπου, μαγαζί μαγαζί, πόρτα πόρτα, συνομίλησε με δεκάδες πολίτες.

Σε σχετική δήλωσή της η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει γιατί ως κοινωνία έχουμε ανάγκη για πραγματική αλλαγή με υπευθυνότητα, τέρμα τα πειράματα και τα υποκατάστατα. Το είδαμε στο αγαπημένο μου Καινούργιο, το βλέπουμε παντού. Ποιον μπορούμε για παράδειγμα να εμπιστευτούμε για την αναγέννηση του ΕΣΥ; Αυτούς που το εγκατέλειψαν και φτάσαμε στο σημείο στην Αιτωλοακαρνανία να λέμε στην πανδημία ότι δεν δικαιούμασταν να αρρωστήσουμε και να πάμε στο νοσοκομείο; Ή το ΠΑΣΟΚ που πίστεψε και δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, φτιάξαμε το ΕΣΥ, εμείς θα το αναγεννήσουμε. Αυτό είναι το χρέος μας. Και είναι μεγάλη ανάγκη να αναγεννηθεί γιατί έχει φτάσει η Ελλάδα να είναι τρίτη στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, επειδή ακριβώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη το άφησε να καταρρεύσει. Για αυτό εμείς προτείνουμε – όχι το ανεπαρκέστατο 2% που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – αλλά  το 8 με 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία, για να καλυφθούν όλα τα κενά προσωπικού στο ΕΣΥ και να δημιουργήσουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη την Ελλάδα».

Σήμερα η Χριστίνα Σταρακά θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

   

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης, σχετικά με την αρνητική απόφαση του Άρειου Πάγου, για τη συμμετοχή της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα δοθεί έκτακτη Συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου στις 13:30.

Συγκεκριμένα, η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 15,  Αθήνα, μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Παρόντες για να απαντήσουν στους δημοσιογραφους, θα είναι η συν-επικεφαλής της συμμαχίας, Βασιλική Γραμματικογιάννη, ενώ ο Δομήνικος Χρυσίδης, είναι στη διάθεση των δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη.
 
Παρών θα είναι και ο νομικός σύμβουλος της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ κ. Λευτέρης Λεβαντής.
 
Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν στελέχη της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

 Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2