Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 00:32

ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα στην Αιτωλοακαρνανία – Περιμένει τους ψηφοφόρους στο… σπίτι τους (εικόνες+video)

ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίασε  η επιτροπή εκλογικού αγώνα στην Αιτωλοακαρνανία .Περιμένει τους ψηφοφόρους στο… σπίτι τους Γ. Ζήσιμος στο sinidisi.gr : «Πιστεύω πως το 15% είναι πλέον εφικτό»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου η συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα, της Νομαρχιακής επιτροπής και των συντονιστικών οργανώσεων με επικεφαλής τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, με σκοπό τη δημιουργία κλιμακίων που θα περιοδεύσουν στην Αιτωλοακαρνανία για να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για τις θέσεις του κόμματος σε φλέγοντα πανελλαδικά και τοπικά ζητήματα.

Παρόντες ήταν η βουλευτής του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μάϊου Χριστίνα Σταρακά, ο μέχρι πρότινος βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

Σκοπός είναι στο διάστημα μέχρι και τις κάλπες της 25ης Ιουνίου να συνομιλήσουν με όσο δυνατόν περισσότερους και να τους πείσουν για το πρόγραμμα και γενικότερα για την ατζέντα που έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις στελεχών, κυρίως για το πώς θα κεφαλαιοποιήσουν την άνοδο του ποσοστού του κόμματος και πάνω σ’ αυτό να «χτίσουν» κάτι καλύτερο για την κάλπη του Ιουνίου.

Δίνοντας το συνολικό πλάνο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, Γιώργος Ζήσιμος, τόνισε:

Ο Γιώργος Ζήσιμος

«στο πλαίσιο της σύσκεψης περιλαμβάνεται ο καθορισμός της στρατηγικής και ο προγραμματισμός του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με άλλη διαδικασία και σύστημα. Από δω και στο εξής η στρατηγική θα έχει ως στόχο να αυξηθεί περισσότερο το ποσοστό του κόμματος. Μ’ αυτό τον στόχο μέσα από την συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα της Νομαρχιακής Επιτροπής και των συντονιστικών οργανώσεων ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν κλιμάκια που θα περιοδεύσουν σε όλη την Αιτωλοακαρνανία για να ενημερώσουν τους πολίτες για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, την ατζέντα και τις θέσεις του πάνω σε πολλά φλέγοντα ζητήματα, πανελλαδικής και τοπικής φύσεως. Για την οικονομία, την παιδεία, την ενέργεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη. Θα προτάξουμε τις θέσεις μας με σκοπό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου» τόνισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος συμπλήρωσε πως:

«τα κλιμάκια θα έχουν ως σκοπό να επισκεφτούν όσο ο δυνατόν περισσότερες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, να συνομιλήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχοι υπάρχουν πάντα και πανελλαδικοί και τοπικοί. Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχα πει πως θα ήμουν ευχαριστημένος αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το 15%. Τότε αυτό σε πολλούς φάνηκε ως αστείο, αλλά τελικά φαίνεται πως στην Αιτωλοακαρνανία είναι εφικτό να περάσουμε το ποσοστό αυτό. Δεν είμαστε καβάλα στο καλάμι, αλλά η Αιτωλοακαρνανία είχε πάει καλά και κατά τις προηγούμενες εκλογές, το 2019, και ήταν πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό, ενώ και στην εκλογική αναμέτρηση που έγινε τον Μάιο είχε αύξηση κατά 3,5 μονάδες από το προηγούμενο ποσοστό. Συνεπώς πιστεύω πως το 15% είναι πλέον εφικτό. Ο αγροτικός τομέας είναι αιχμή του δόρατος για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς, εκτός των άλλων, οι αγρότες του νομού ανέκαθεν ήταν κοντά στο κόμμα. Η υγεία είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, δεδομένης και την σημαντικής υποστελέχωσης των δύο νοσοκομείων του νομού, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Έχουν επίσης ανακύψει και θέματα υποδομής, μέσω των οποίων η ανάπτυξη θα είναι ευκολότερη σε συνδυασμό με την υποστήριξη του αγροτικού τομέα. Η Αιτωλοακαρνανία είναι καθαρά αγροτοκτηνοτροφικός νομός και θα πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτό, προσπαθώντας παράλληλα να επιλύσουμε και ζητήματα που αφορούν όλους μας στο νομό,  όπως η υγεία» επεσήμανε ο κ. Ζήσιμος, ο οποίος απευθυνόμενους σε όλο το εκλογικό σώμα τόνισε: «Περιμένουμε να επιστρέψουν ξανά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πήγαν κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι πως δεν έχουν πάει και προς τη ΝΔ, αλλά το σπίτι τους, το ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δυνατό πλέον και τους περιμένει ταπεινά και σεμνά. Ένα κομμάτι από μας θα πρέπει να επιστρέψει για να συμπληρωθεί το πάζλ που είχαμε φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα προς όλους του ψηφοφόρους να εξετάσει το πρόγραμμα μας και τις θέσεις μας σε πολλά ζητήματα και να μας εμπιστευτεί με την ψήφο του».

sinidisi.gr