Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023

Το αδιαχώρητο στην προεκλογική συγκέντρωση του Θανάση Παπαθανάση στο Αγρίνιο. 

Πλημμύρισε από κόσμο κάθε ηλικίας η πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο για την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Παπαθανάση, που με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα του δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και πρωτιάς.

Μιλώντας σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε την πλατεία, ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε:

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στην περιοχή, προέρχομαι από την αγορά, είμαι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, με γνωρίζετε όλοι πολύ καλά με το μικρό μου όνομα. Έχω πάθος, έχω πίστη σε αυτό που κάνω, είμαι έτοιμος να προσφέρω. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, θέλω μαζί να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, εκτός από την αγάπη μου για τον τόπο, είναι το αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας.

Το κύριο βάρος της ομιλίας του δόθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αιτωλοακαρνανίας, στην ανάγκη να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική και στη συνεργασία μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας, πολιτικού προσωπικού και φορέων για την εκπόνηση και υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Ενός σχεδίου το οποίο όπως είπε «θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, θα αξιοποιεί  όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα έχει ως επίκεντρο το μοναδικό και ευλογημένο φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας. Οι σημαντικότεροι πυλώνες ανάπτυξης για την Αιτωλοακαρνανία για την επόμενη μέρα είναι οι εξής: Πρωτογενής Τομέας, Τουρισμός, Υποδομές, Υγεία, Παιδεία».

Ιδιαίτερα συγκινημένος έκανε αναφορά στην 4ετή προεκλογική του διαδρομή, ευχαριστώντας θερμά τους Αιτωλοακαρνάνες που τον τιμούν όλο αυτό το διάστημα , αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε και δείχνει στο πρόσωπό του.

“Ήταν πολύ συγκινητική για μένα όλη η διαδρομή της προεκλογικής μου περιοδείας στο νομό μας, στην Αιτωλοακαρνανία μας. 

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τεράστια ανταπόκριση και την ολόθερμη στήριξή σας, για την αγάπη σας και για την πίστη σας στο πρόσωπό μου, για τη θερμή υποδοχή και τη μαζική προσέλευσή σας όπου κι αν σας προσκάλεσα. 

Σας υπόσχομαι πως θα δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας. 

Ζητώ από τον τόπο μας ισχυρή εντολή για τη Νέα Δημοκρατία, ζητώ τη στήριξή σας για να μπορέσω από τη Βουλή να γίνω η δική σας δυνατή φωνή. Είμαι ο Θανάσης που γνωρίζετε, θα είμαι πάντα δίπλα σας -έντιμα, καθαρά, αποτελεσματικά.

Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει μια νέα πορεία, ένα καλύτερο αύριο.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Θανάσης Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτή επιστολή προς υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά κόμματα

Ως πολίτης, επαγγελματίας και πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας απευθύνω αυτή την επιστολή προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές και όλα τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές στις 21/05/2023.

Η προεκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος της, άκουσα ως πολίτης εκατοντάδες δηλώσεις, τοποθετήσεις, προγράμματα και σλόγκαν από όλους. Κατέχοντας - πρώτη φορά - τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου ανέμενα όλο αυτό το διάστημα την κρούση από τους υποψήφιους των κομμάτων αλλά και από τις τοπικές οργανώσεις τους, για συζήτηση επί των θεμάτων που μας απασχολούν, έστω και για μια προσχηματική συζήτηση, για τα προβλήματα του κλάδου μας αλλά και των πολιτών με τους οποίους καθημερινά συναναστρεφόμαστε. Διαψεύσθηκα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων – που δεν μου επιτρέπεται σήμερα μέσω αυτής της επιστολής να αναφέρω – όλοι όσοι αγωνίζονται  για την σωτηρία του τόπου μας, επιδεικτικά μας αγνόησαν.

Απευθύνομαι λοιπόν σήμερα σε όλους αυτούς και ρωτώ, ποιος είναι ο λόγος που δεν μας πλησιάζετε; μήπως είναι κακό που είμαστε συνδικαλιστές; είναι κακό που λειτουργούν συνδικαλιστικά όργανα χωρίς την εμπλοκή σε αυτά των κομμάτων; είναι κακό να εκπροσωπείς συναδέλφους και να διεκδικείς για αυτούς και για την κοινωνία ένα καλύτερο αύριο;  

Μιας και δεν περιμένω απαντήσεις, θα πω το εξής, είμαι και είμαστε επαγγελματίες που πρώτον αγαπάμε την δουλειά μας, που από αυτή ζούμε τις οικογένειές μας, που με αυτή εξυπηρετούμε καθημερινά πολίτες και επιχειρήσεις. Μέσω της οποίας καθημερινά συναναστρεφόμαστε με το κράτος και τον πολίτη και ξέρουμε πολύ καλύτερα - από τους περισσότερους από εσάς - πως λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και η κοινωνία. Πιστεύω λοιπόν ότι - επιτρέψτε μου αυτή είναι η προσωπική μου άποψη - απαξιώσατε τον συνδικαλισμό στα μάτια του κόσμου – με διάφορες πρακτικές που δεν είναι η ώρα να αναλύσω – και σήμερα  το υγιές μέρος του συνδικαλισμού που έχει μείνει, επειδή δεν μπορείτε να το χειραγωγήσετε απλώς το αγνοείτε.

Σας ενημερώνω ότι την Δευτέρα – εγώ και οι συνάδελφοί μου – θα είμαστε πάλι εδώ, θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε υπηρεσίες στην κοινωνία και στον κλάδο μας και θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για την κοινωνία στο σύνολό της. 

Με εκτίμηση

Τάσος Προβίδας
Λογιστής – Φοροτεχνικός
Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την τελευταία ομιλία πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Μίλτος Ζαμπάρας.

Τον  Μίλτο προλόγισε ο  Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Θέρμου κ. Κωνσταντίνος Μαραγιάννης .

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ζαμπάρας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την Υγεία

Όπως τόνισε ο Μίλτος, ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ένα νέο όραμα για την Υγεία στη μετά-covid εποχή, με στόχο ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα, παρουσιάζονται συγκεκριμένα οι άξονες ενός νέου Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος, μηχανισμός αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, εισαγωγικός μισθός 2.000 ευρώ καθαρά στους γιατρούς, νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται επίσης ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων δομών (ΚΥ-ΤΟΜΥ-ΠΙ) και τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες υγείας (7,5% του ΑΕΠ), περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας με το Υγειονομικό Ισοδύναμο και ένα Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Υγείας για τη σταδιακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο ΕΣΥ.

Έκλεισε την ομιλία του, μιλώντας για ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Κυριακή και ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της Τουρκίας, ενώ κυριαρχεί ο φόβος να επιβληθούν capital controls.

Κι αυτό καθώς κάτοικοι της Τουρκίας αντιμετώπισαν ένα «capital control» αυτές τις μέρες, αφού πήγαν να βγάλουν λεφτά από τους λογαριασμούς τους και δε μπορούσαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι πολίτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν πως κάποιες τράπεζες έβαλαν όριο στο πόσα λεφτά μπορούν να «τραβήξουν» από τις πιστωτικές κάρτες. Επίσης μπήκε όριο στις αγορές χρυσού.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σε μια εβδομάδα πούλησε 6 δισ. δολάρια, με την αντιπολίτευση να προειδοποιεί πως έρχονται «Capital Controls».

Το τουρκικό κανάλι «showtv» φιλοξένησε και δηλώσεις από πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν πως τους ήρθε μήνυμα στο κινητό πριν από δυο μήνες και πως δε θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από τις πιστωτικές κάρτες.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

 

 

 

Σε κανονική συγκέντρωση εξελίχθηκε συνάντηση φίλων – η οποία δεν είχε μάλιστα διαφημιστεί – της Χριστίνας Σταρακά  στη Ναύπακτο, με εκατοντάδες πολίτες να γεμίζουν ασφυκτικά κάθε γωνία γνωστού κέντρου εστίασης της πόλης! Εμφανώς συγκινημένη και έκπληκτη από την προσέλευση η Χριστίνα Σταρακά ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τους παρευρισκόμενους και σε σύντομη τοποθέτησή της μίλησε για τις 3 αλήθειες του ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ, γιατί συνυπάρχει με 3 αλήθειες:

Πρώτον το ΠΑΣΟΚ είναι παντού, το βλέπουμε παντού στον τόπο μας, σε κάθε Κέντρο Υγείας, σε κάθε ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, σε κάθε μικρό και μεγάλο έργο, σε κάθε τι που έδωσε αξιοπρέπεια σε εκατομμύρια Έλληνες!

Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η λύση! Όταν χρειάστηκε να επουλωθούν οι πληγές της κοινωνίας, αλλάξαμε την Ελλάδα με την κοινωνική και πολιτική επανάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν χρειάστηκε να την βάλουμε στον πυρήνα της Ε.Ε. την εκσυγχρονίσαμε με τον Κώστα Σημίτη. Και όταν κινδύνευσε με τη χρεοκοπία Καραμανλή, την κρατήσαμε όρθια με το Γιώργο Παπανδρέου.

Και τρίτον, το ΠΑΣΟΚ είναι και σήμερα η απάντηση! Με την εμπειρία του, τη σοβαρότητα αλλά και τον αέρα ανανέωσης του Νίκου Ανδρουλάκη, απέναντι στην τοξικότητα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!»

Και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία έκλεισε σε προσωπικό τόνο:

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας για όλους, της εθνικής υπερηφάνειας! Αυτές οι αρχές και οι αξίες είναι η διαχρονική πυξίδα μας. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες πορεύτηκα προσωπικά πάντα. Όπου κι αν βρέθηκα. Από κάθε μετερίζι. Είτε ως απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ, είτε ως μέλος της Νομαρχιακής, είτε ως εκλεγμένη στην Περιφέρεια και Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, είτε ως εκλεγμένη στο Δήμο. Για αυτές τις αρχές και τις αξίες θέλω να παλέψω με την δική σας ψήφο και από το ελληνικό κοινοβούλιο! Τα μόνα μου εφόδια σε αυτόν τον αγώνα είναι οι αρχές και οι αξίες μου, η περηφάνια για τις ρίζες μου, η οικογένειά μου, και η δική σας αγάπη! Αυτή ήμουν, αυτή είμαι, αυτή θα είμαι πάντα. Πάμε λοιπόν, πάρτε το Κίνημα στα χέρια σας! Και εγώ θα είμαι πάντα εδώ, μία από εσάς, για εσάς! Δώστε μου τη δύναμη να δώσω δύναμη στο τόπο μας μέσα από τη Βουλή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη! Δεν θα την προδώσω ποτέ!»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο Ποντιακός Ελληνισμός και η Εθνική μας Μνήμη

Ανακοίνωση για την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

του Παύλου Χρήστου 
Επικεφαλής Επικρατείας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η Εθνική Στρατηγική, όπου και όταν υπάρχει, στηρίζεται κύρια στη διαφυλαγμένη κοινωνική εμπειρία και ιστορική Μνήμη. Η σχέση μας με το παρελθόν και η μετάδοση της μνήμης αποκτούν κεντρική σημασία τη στιγμή του Κινδύνου. Η μετάδοση της μνήμης γίνεται ένα πεδίο μάχης, όπου αναπτύσσεται μία “επαναστατική κατάσταση στην πάλη για την απελευθέρωση του καταπιεσμένου παρελθόντος”.

Η απελευθέρωση αυτή γίνεται πάντα προς την κατεύθυνση του μελλοντικού κόσμου. “Δεν υπάρχει μνήμη παρά στην κατεύθυνση του κόσμου που έρχεται”. Η Εθνική Στρατηγική παράγεται μέσα από την αντιπαράθεση αυτού που υπάρχει, με εκείνο που το ίδιο βεβαιώνει ότι είναι και την αντίφαση μεταξύ υπαρκτού και της δυνατότητάς του. 

Η αξονική σχέση και διασύνδεση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, χωρίς πολλαπλασιαζόμενες αλληλοπιέσεις με κατεύθυνση και προσανατολισμό στην κινητοποίηση, εντάσσει το παρόν στη ‘’φυσική’’ του διάσταση και το αποδεσμεύει από το επικοινωνιακό πλέγμα μιας εν δυνάμει επικίνδυνης ‘’αλληλεγγύης’’ και από το πνεύμα του "παρελθοντικού και μελλοντικού" παρόντος.

Η Ελευθερία αποτελεί ουσιώδη ιδιότητα της Εθνικής Στρατηγικής, η οποία επιβεβαιώνεται ως απολύτως ανεξάρτητη μέσω της ελευθερίας της και επομένως η εθνική στρατηγική αποτελεί θεμέλιο της ύπαρξής της χάρη της ελευθερίας της. Αυτή η πρόσβαση στην αυτονομία παρακινεί την Κοινωνία-Έθνος, να αναπτύξει την εποπτεία της ίδιας του της δραστηριότητας και η άσκηση αυτής της ελευθερίας της επιτρέπει να υπάρχει. Αυτό που απαιτείται ως συνθήκη ύπαρξης της αυτοσυνείδησης της εθνικής στρατηγικής, είναι η έκκληση για ελεύθερη δράση. Εξάλλου, “ελεύθερος είναι αυτός που θέλει να καταστήσει ελεύθερο οτιδήποτε τον περιβάλλει”.

Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης του ελληνισμού, για να συνεχίσουμε να έχουμε μέλλον, χρειάζεται να έχουμε συνείδηση και γνώση της ιστορίας μας. Διακόσια  δύο χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21, και εκατόν τέσσερα χρόνια μετά το 1919 και τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, η ανεξαρτησία μας κινδυνεύει άμεσα. Και όχι μόνο εξ αιτίας της απειλητικής επανεμφάνισης του νέο-οθωμανισμού, αλλά και από τη στάση μεγάλου μέρους των ελίτ της εξουσίας που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να πάψουμε να αντιστεκόμαστε.

Από την Κύπρο έως την Θράκη και το Αιγαίο, ο ελληνισμός απειλείται στις τελευταίες του εστίες. Την ίδια στιγμή, έχουμε εξαντληθεί οικονομικά και πνευματικά και επιχειρείται να μεταβληθούμε σε ένα απλό σύνορο με την Οθωμανική Ανατολή.

Ο Ποντιακός ελληνισμός αποτελεί ένα προνομιακό τμήμα του ελληνισμού από όλες τις απόψεις και διατηρεί  μια ισχυρή ταυτότητα. Και γι’ αυτό και παραμένει ζωντανή, τόσο η πολιτιστική του ταυτότητα όσο και η συλλογική του συνείδηση.

Αθήνα 19 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Δυνατό παρών έδωσαν οι Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες της Αττικής, στην ομιλία της Φωτεινής Παντιώρα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» στου Ζωγράφου, μία περιοχή που χτυπάει η καρδιά των Αιτωλοακαρνάνων, το παρών έδωσαν ο Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Θεανώ Φωτίου πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ζωγράφου μεταξύ των οποίων οι Αιτωλοακαρνάνες Βασιλική Στρακαντούνα και Παναγιώτης Γκρέκας και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βάνα Δεσποτοπούλου και Κώστας Αλεξίου. Μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα της Φωτεινής Παντιώρα απέστειλε ο Αιτωλοακαρνάνας πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Φωτεινή Παντιώρα, αφού ευχαρίστησε τους Αιτωλοακαρνάνες για τη δυναμική τους παρουσία στην εκδήλωση τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω την απόγνωση, τη θλίψη, και τη μιζέρια που προκάλεσε σε αυτόν τον τόπο η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Από τις 22 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνουμε να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσουμε  στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».  

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με την ανεργία να μαστίζει μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της και ειδικότερα τους νέους,  την απόγνωση που βιώνουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας βλέποντας το εισόδημα τους να μειώνεται και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος. Παράλληλα, εκτενή αναφορά έκανε στην αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου να βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω υποστελέχωσης σε υγειονομικό προσωπικό, τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής, με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης να είναι πλήρως υποβαθμισμένα και τη σοβαρή κατάσταση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου.

Στην συνέχεια, η Φωτεινή Παντιώρα παρουσίασε τους βασικότερους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο θα δημιουργήσει ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη με τα βασικότερα σημεία του να εστιάζουν στην αύξηση των μισθών, τη μείωση της ακρίβειας, τη ρύθμιση των χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια και το νερό, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα,  την ενίσχυση του ΕΣΥ και του τομέα της Παιδείας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Φωτεινή Παντιώρα επεσήμανε ότι: «το στοίχημα για εμένα, είναι με την εμπιστοσύνη σας, από τις 22 Μαΐου να γυρίσω την κλεψύδρα ανάποδα, ώστε την επόμενη τετραετία να κάνω πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύομαι σήμερα ενώπιόν σας. Πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη Νίκη του Αλέξη Τσίπρα, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάμε όλοι μαζί για να δούμε την Αιτωλοακαρνανία μας να πηγαίνει ψηλά εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυμα Θανάση Παπαθανάση για την τεράστια στήριξη στο πρόσωπό του .

Ολοκληρώνεται το βράδυ με την κεντρική ομιλία μου στην Πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο μια διαδρομή 4 ετών κοντά στους συμπολίτες μου.

Πολύ συγκινητική για μένα όλη η διαδρομή της τετραετούς πορείας μου στο νομό μας, στην Αιτωλοακαρνανία μας.

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τεράστια ανταπόκριση και την ολόθερμη στήριξή σας.

Για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Για τη θερμή υποδοχή σας σε κάθε σταθμό μου, για τη μαζική προσέλευσή σας όπου κι αν σας προσκάλεσα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη συγκλονιστική παρουσία σας, στη Βόνιτσα, στο Θέρμο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στην Αμφιλοχία, στον Αστακό, που με αγκαλιάσατε με τόση αγάπη.

Σε όλους τους Δήμους, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, σε κάθε τοπική κοινότητα που επισκέφθηκα. Και σας επισκέφθηκα όλους.

Μία πορεία 4 ετών στην οποία δεν με αφήσατε ποτέ μόνο.

Μια πορεία μέσα από την οποία ήθελα να δείξω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της πολιτικής. Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων, η αλληλεγγύη, η αλληλοκατανόηση, η εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ που πλημμυρίσατε το Divani Caravel στην Αθήνα, σε μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση που θα μου μείνει αξέχαστη.

 Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που κάνετε για μένα.

Δεσμεύομαι πως θα δουλέψω σκληρά, μέρα και νύχτα, για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας.

Ζητώ από όλους σας ισχυρή εντολή για τη Νέα Δημοκρατία, ζητώ ισχυρή εντολή στο πρόσωπό μου και την στήριξή σας για να σας εκπροσωπήσω και να γίνω η δική σας δυνατή φωνή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είμαι ο Θανάσης που γνωρίζετε κι έτσι θα είμαι και την επόμενη μέρα.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας -έντιμα, καθαρά, αποτελεσματικά.

Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει μια νέα πορεία, ένα καλύτερο αύριο.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Θα ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

Θανάσης Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήθος κόσμου, που θύμισε άλλες εποχές, αλλά και πρωτοφανής ενθουσιασμός στην ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρηγόρη Θεοδωράκη στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Θεοδωράκης κλείνοντας τον ευρύ κύκλο ομιλιών του σε όλο το νομό, στο Μεσολόγγι εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές.

Στην ομιλία του ο κος Θεοδωράκης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του αλλά και το δικό του όραμα για την ανάπτυξη του Μεσολογγίου, της ευρύτερης περιοχής και συνολικά της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου της πόλης, των πανεπιστημιακών τμημάτων, στην ολοκλήρωση της μαρίνας Μεσολογγίου, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με βάση το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Εμφανώς συγκινημένος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, έκανε ειδική αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανακτήσει το Μεσολόγγι την αίγλη του παρελθόντος αλλά και συνολικά η Αιτωλοακαρνανία να οδηγηθεί στο δρόμο της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ναύπακτο πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική ανοικτή ομιλία ο Σταύρος Καραγκούνης. 

Την εκδήλωση άνοιξε η πολύ γνωστή αυτοδιοικητικός της Ναυπακτίας, Μαρία Ζιαμπάρα, η οποία είναι ξαδέρφη της συζύγου του Σταύρου Καραγκούνη. Η γυναίκα του Νάνσυ (το γένος Χριστοπούλου ) κατάγεται από τη Μηλιά Ναυπακτίας. Η κ. Ζιαμπάρα ξεκαθάρισε ότι παρόλο που δεν ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την υπέρβαση και ήρθε να παρουσιάσει το Σταύρο γιατί ξέρει το έργο του για τη Ναυπακτία , γνωρίζει ότι ο Σταύρος είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής και είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος . 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νατάσα Γιανούλου. Η κ. Γιανούλου τόνισε την ιδιαίτερα καλή σχέση με το Σταύρο Καραγκούνη και τη συνεργασία χρόνων σε διάφορα θέματα που αφορούν στη Ναύπακτο και τη λειτουργία την.

Αφού πήρε το λόγο ο Σταύρος Καραγκούνης ευχαρίστησε τις δύο κυρίες και ανέπτυξε τις προτάσεις του για την περιοχή. Καυτηρίασε τη θέση του Μητσοτάκη για κυβέρνηση δήθεν σταθερότητας, μετά από αλλεπάλληλες εκλογές που θα αφήνουν τη χώρα ασταθή και ζήτησε για πρώτη φόρα να ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του

Αναγκαιότητα για τη χώρα να γυρίσει σελίδα και να σχηματιστεί κυβέρνηση σταθερή με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, κάνοντας άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα . Η Ναύπακτος ευεργετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλα χρηματικά ποσά για έργα. Όπως το κάνουμε τώρα θα το κάνουμε και την επόμενη περίοδο . 

Γιατί η Ναύπακτος διεκδικεί από την επόμενη  των εκλογών τα καλύτερα 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ