Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  7:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 30 Μαϊος 2023

Έκτακτη σύσκεψη για τις κυβερνοεπιθέσεις στο υπουργείο Παιδείας και στην τράπεζα θεμάτων συγκάλεσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο Μαξίμου «οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας» για να αντιμετωπιστούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

agrinionews.gr

«Δεν θα κρυφτώ, δεν ξέρω ποια είναι η εντύπωσή σας για τους πολιτικούς. Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, έχω συναισθήματα. Σκέφτηκα την παραίτηση. Όταν όμως ξεπέρασα το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποταχτήσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για το βράδυ των εκλογών στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την 21η Μαΐου.

Φιλοξενούμενος στο Star, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ακόμα: «Επειδή είναι η πρώτη μου τηλεοπτική συνέντευξη μετά από ένα οδυνηρό σοκ, θα μου επιτρέψετε να προσπαθήσω να μιλήσω με μεγάλη ειλικρίνεια. Ήταν ένα σοκ που μας δημιούργησε συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης.

Προέχει να ξεπεράσουμε το σοκ και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε να βρούμε αιτίες στους πολίτες ή στους αντιπάλους μας. Εκείνοι τη δουλειά τους έκαναν. Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες σε εμάς. Στον τρόπο που επικοινωνήσαμε το μήνυμά μας, στην εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπε η εικόνα μας. Η απλή αναλογική έφερε στρατηγικό εγκλωβισμό γιατί δεν βρήκαμε ανταπόκριση από κανέναν».

Πηγή: newsbeast.gr

Το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το «υπουργείο Εσωτερικών, προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μερίμνησε ώστε:

ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει διεκπεραιωθεί το αργότερο έως και την 30η Απριλίου 2023, να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου δεν θα ληφθεί υπόψη για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο συστήνει στους εκλογείς να ανατρέξουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την ενεργό συμμετοχή και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζονται εκδηλώσεις και δράσεις ανάδειξης και προβολής των νερών της Αιτωλοακαρνανίας, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, που έχει αναλάβει το σχετικό συντονισμό, σημειώνει ότι τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν το μεγάλο πολιτικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό «οπλοστάσιο» της περιοχής, και απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση και υλοποίηση δράσεων των «Δρόμων του Νερού».

Πιο συγκεκριμένα, με τη συνδρομή τοπικών φορέων και οργανισμών από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, αλλά και εθελοντών πολιτών πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

-Εκδηλώσεις για τη σημασία του ποταμού Αχελώου στην κοινωνική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας, που θα διοργανωθούν στις 3 Ιουνίου στη Γέφυρα Επισκοπής, με την παρουσία και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Δράσεις ανάδειξης, στις 18 Ιουνίου στη Λίμνη Στράτου, της συνεισφοράς των τοπικών νερών στην αγροτική παραγωγή, ενώ σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους θα εκτεθούν πλούσια τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής της περιοχής.

- Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας θα διεξαχθούν, στις 23-25 Ιουνίου στη Λίμνη Στράτου στο Ματσούκι Αγρινίου, ναυταθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που προβάλλουν τα μοναδικά τοπικά χαρακτηριστικά, δίνοντας παράλληλα έμφαση και σπουδαιότητα στην επαφή των παιδικών ηλικιών με τα νερά και την τοπική ιστορία, ενώ θα υπάρχουν και εξαιρετικές ψυχοπαιδαγωγικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Επιπλέον έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η προετοιμασία την υλοποίησης δωρεάν τουριστικών περιηγήσεων στη Λίμνη των Κρεμαστών και για το 2023, μέσω της ναύλωσης τουριστικών σκαφών. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τέσσερις δήμους της περιοχής, και φέτος αναμένεται να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί, προβάλλοντας πανελλαδικά τους πλούσιους περιβαλλοντικούς πόρους και τις παραλίμνιες εκεί περιοχές. Οι περιηγήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, και στόχο έχουν την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.

«Ο σχεδιασμός για την ανάδειξη και προβολή των υδάτινων συστημάτων της Αιτωλοακαρνανίας υλοποιείται με σταθερά βήματα, και μέσω αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών φέρνουμε κοντά τους συμπολίτες μας με τους ζωοδότες πόρους μας, επιδιώκοντας τη χάραξη βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και προστασίας των πλούσιων πλεονεκτημάτων μας»δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση συνεχώς, δίπλα πάντοτε έχοντας τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, επιχειρεί να κάνει το άσπρο, μαύρο.

Για την ελληνική οικονομία μας λέει ότι έχουμε ανάπτυξη και πολλές επενδύσεις.

Τι δεν μας λέει; Δεν μας λέει ότι οι επενδύσεις είναι ντουβάρια, είναι σπίτια. Είναι εξαγορές εταιρειών και όχι παραγωγικός πλούτος.

Τι δεν μας λέει; Ότι πολύ απλά όλα τα χρήματα που πήρε από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι όλα επιχορηγήσεις. Περίπου τα μισά είναι δάνεια. Δάνεια, τα οποία έγιναν επιδόματα, και όπως πολύ εύστοχα έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αυτά τα επιδόματα έκλεψαν τις εκλογές.

Άρα λοιπόν όχι μόνο δεν αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία, όχι μόνο δεν έχουμε παραγωγικό πλούτο, αλλά συνεχώς χρεώνονται η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Στις 25 Ιουνίου πρέπει οι Έλληνες να τους στείλουν εκεί που τους αξίζει: στις καλένδες της ιστορίας.

Με ψέμματα δεν ασκείς σοβαρή πολιτική.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ