Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  10:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Μαϊος 2023

ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ: Οι μεγάλες ιδέες φτιάχνουν τις μεγάλες χώρες.

21η Μαΐου ξημερώνει μία νέα 20ετία!

Τους βασικούς άξονες για το μεταναστευτικό και την εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για την επόμενη 20ετία, έθεσε στη ζωντανή ομιλία του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ο Επικεφαλής του κινήματος κ. Φαίδων Βόβολης."Δεν συζητάμε τίποτα με την γειτονική χώρα αν δεν αποχωρήσουν από την Κύπρο" είναι η πάγια θέση μας σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά.

Μία προς μία οι θέσεις που εξέφρασε, στο βίντεο με την ομιλία του:

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημείο τριβής και αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού, αποτελεί η δημόσια Υγεία. Τι υπόσχονται στους ψηφοφόρους τους.

Μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, κάλυψη των κενών θέσεων, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ψηφιακό μετασχηματισμό και βελτίωση των κτιριακών δομών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, είναι κάποιες από τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων στον “πόλεμο πλειοδοσίας”, στον οποίο επιδίδονται, με στόχο την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης, στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Ας δούμε αναλυτικά τι υπόσχονται η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, για την αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας.

ΝΔ: Το πρόγραμμα για την Υγεία

Τη δέσμευσή του για προσωπική επίβλεψη του χαρτοφυλακίου της Υγείας την επόμενη τετραετία, έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας ότι το ΕΣΥ δεν βρίσκεται σήμερα σε ικανοποιητικό επίπεδο

«Η αναμόρφωση της Υγείας αποτελεί το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα της δεύτερης τετραετίας. Το ΕΣΥ έδειξε μεγάλες αντοχές στην πανδημία, έδειξε όμως και αδυναμία», δήλωσε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, θα γίνουν νέες προσλήψεις και επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για το ιατρικό προσωπικό, παρά μόνο για το νοσηλευτικό.

Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ, αναφέρεται πως στον τομέα της Υγείας θα υπάρξει αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, ώστε να φθάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.

Επίσης, στους επιμέρους τομείς αναφέρονται τα εξής:

Ψηφιακός μετασχηματισμός:

Η ΝΔ δεσμεύεται να προχωρήσει σε ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών στα νοσοκομεία και επέκταση των μητρώων ασθενών.

Δημόσια Νοσοκομεία:

Έχει ανακοινωθεί η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, η δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης.

Επίσης, κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΕΚΑΒ:

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) μέσα σε 7 με 10 λεπτά από την κλήση (σε αστικές και ημιαστικές περιοχές).

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν έξι νέες βάσεις για πρωτογενή διάσωση και αεροδιακομιδές, για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μείωση χρόνου αναμονής (έως το τέλος του 2027):

κατά 50% στα χειρουργεία
κατά 70% στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
κατά 80% στον χρόνο αναμονής για ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:
Η Ν.Δ. δεσμεύεται για επέκταση του θεσμού του προσωπικού γιατρού σε όλο τον πληθυσμό της χώρας και εισαγωγή του θεσμού του συμβούλου υγείας.

Επίσης, υπόσχεται να υλοποιήσει τα ήδη εξαγγελθέντα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου στον πληθυσμό για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, των καρδιαγγειακών κινδύνων, καθώς και προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Επίσης, στο πεδίο της πρόληψης σχεδιάζονται τρόποι για μείωση της παχυσαρκίας στα παιδιά ηλικίας 2 έως 14 ετών από 37,5% σε 24,5% (330.000) έως το 2030 και παροχή δωρεάν υπηρεσιών συμβουλευτικής από διατροφολόγο/ιατρό.

Επιπλέον προληπτικά προγράμματα

Στον προγραμματισμό των προγραμμάτων πρόληψης στην Υγεία εντάσσονται, τα εξής:

ο εμβολιασμός του 90% των κοριτσιών ηλικίας έως 15 ετών με το εμβόλιο HPV έως το 2030
η μείωση των καπνιστών από το 42% του ενήλικου πληθυσμού το 2020, στο 25% έως το 2027. Σε αυτό το πλαίσιο θα ενισχυθούν τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος.
Η ΝΔ δεσμεύεται, επίσης, για τη δημιουργία 311 νέων δομών, υλοποίηση 211 δράσεων και προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας και ενίσχυση 279 υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Τέλος, θα ενισχυθούν 300 Κέντρα Υγείας με πέντε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας ανά κέντρο, για την περαιτέρω ενσωμάτωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπόσχεται να οικοδομήσει ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δεσμεύσεις του κόμματος περιλαμβάνουν:

Την αύξηση στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας.
Την αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.
Την άμεση και γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, οι γιατροί του ΕΣΥ να αμείβονται με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για τους νοσηλευτές και μία νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ,

“Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα”, αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματος

Παράλληλα, υπόσχεται 15.000 στοχευμένες προσλήψεις στο ΕΣΥ σε βάθος 4ετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης.

Επίσης:

μονιμοποίηση όσων υγειονομικών βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας, (επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό)
συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των νοσοκομείων.
ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο τη λειτουργία 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη τη χώρα, σε βάθος τετραετίας.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού με την αξιοποίηση ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την Υγεία

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή, σε ειδική εκδήλωση, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Υγείας είναι οι εξής:

Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και κατάργηση του άρθρου 10 του Νόμου 4999/2022
Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο.
Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμες προσλήψεις.
Αύξηση των αμοιβών και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους.
Χρηματοδότηση με 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΚΚΕ για την Υγεία
Το ΚΚΕ προωθεί ένα αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν, σύγχρονο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην Πρόληψη. Δεσμεύεται να παρέχονται υπηρεσίες για την εξασφάλιση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου, της διασφάλισης συνολικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών συνθηκών που επηρεάζουν τη Δημόσια Υγεία, την ικανότητα για εργασία και κοινωνική δράση

Κομβικό ρόλο θα έχει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με πυρήνα της το Κέντρο Υγείας με τα αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που συνδέονται με αυτό. Θα είναι πλήρως στελεχωμένο με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας, φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών.

Η ΠΦΥ θα αποκτήσει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία. Από εδώ εκπορεύονται όλα τα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης

Κεντρικά σχεδιασμένα θα εξασφαλίζεται η επαρκής παραγωγή υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, εμβολίων για κάλυψη των εγχώριων αναγκών, καθώς και η έρευνα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ασθενειών που θα βασίζεται στη συνεργασία Νοσοκομείων–Πανεπιστημίων–Ερευνητικών Κέντρων–Κρατικής Βιομηχανίας Φαρμάκου.

Επίσης:

μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις άλλες μονάδες Υγείας.
μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζόμενων.
αύξηση των εισακτέων στις σχολές Ιατρικής και Νοσηλευτικής για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας.
«Είμαστε πεισμένοι ότι η ανθρωπότητα θα μετρούσε λιγότερα θύματα, περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα είχαν σωθεί, αν δεν υπήρχε στην Υγεία ο παράγοντας «κέρδος». Γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό λαϊκό κίνημα», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Μπορείτε να δείτε τις προγραμματικές εξαγγελίες για την Υγεία του ΜΕΡΑ 25 ΕΔΩ  και της προγραμματικές θέσεις της Ελληνικής Λύσης ΕΔΩ

Πηγή: iatropedia.gr

Η προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν από τις  εκλογές και συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στις 18:30.

 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η προεκλογική συγκέντρωση, του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, καθηγητή κύριου  Μάριου Σαλμά που έλαβε χώρα στο «Πεδίον του Άρεως» στην Αθήνα. Απευθυνόμενος σε 2000 ετεροδημότες Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας, ο κύριος Σαλμάς επισήμανε, την αναγκαιότητα να ανανεωθεί η εντολή του ελληνικού λαού στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να έχει μία δεύτερη ευκαιρία και τετραετία να ολοκληρώσει το σημαντικό έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2019.

Αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία και πιο αναλυτικά στην σημαντική αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές στερέωμα εξαίροντας την εξωτερική πολιτική, αλλά και τις πολιτικές ενίσχυσης της άμυνας της χώρας. Τόνισε την τήρηση της δέσμευσης για φύλαξη των συνόρων και την επανίδρυση ενός κράτους με σύνορα. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ψηφιακού κράτους, καθώς και στις σημαντικές πρωτοβουλίες για την στήριξη της οικονομίας.

Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κρίνουν την κυβέρνηση με δεδομένο των δυσκολιών που εκλήθη να αντιμετωπίσει αυτά τα τέσσερα χρόνια, όπως οι μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις, η τουρκική προκλητικότητα, η πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Γεγονότα που άλλαξαν την παγκόσμια θεώρηση, τόσο για την ενέργεια όσο και τις νομισματικές πολιτικές. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο του, από τις θέσεις τις οποίες εκλήθη να υπηρετήσει την πατρίδα στο υπουργείο υγείας, όπως επίσης και στις μεγάλες του παρεμβάσεις σε έργα που αφορούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Έδωσε την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων, να αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους και να παλεύει για τα συμφέροντα τους. Με την συγκέντρωση αυτή ο κύριος Σαλμάς έκλεισε έναν πρώτο κύκλο ομιλιών, που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως φαίνεται από την αθρόα  προσέλευση του κόσμου.

Ανανέωσε  το ραντεβού με τους Αιτωλοακαρνάνες στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στο Αγρίνιο, αλλά και στο Μεσολόγγι την επόμενη εβδομάδα.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχώρησε την Κυριακή 7 Μαΐου ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

 • O μόνος λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα με την πολιτική μετά από 21 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η αγωνία μου να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, πάντα με αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας.
 • Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά! Έχει την ισχυρότερη κτηνοτροφία στη χώρα, την ισχυρότερη ελαιοπαραγωγή, το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, έχει 5 λίμνες και 2 ποτάμια, απ’αυτόν πίνει νερό η μισή Ελλάδα!

             Οι τέσσερις πυλώνες που είναι το όραμά μου για την επόμενη ημέρα είναι:

 1. Οι υποδομές. Ένας τόπος δε μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχουν υποδομές. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα βέβαια, έχει για παράδειγμα ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός, αλλά παραμένουν πολλά έργα ακόμη, όπως η Αμβρακία οδός που είναι να παραδοθεί άμεσα, η δρομολόγηση της Παραϊονίας οδού που πρέπει να προχωρήσει, η ολοκλήρωση της διαγωνίου Αντιρρίου-Λαμίας. Υπάρχουν, όμως, και έργα κεντρικής σημασίας, όπως είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, ο άξονας Θέρμου-Ναυπάκτου, ο άξονας Αμφιλοχίας-Ορεινού Βάλτου που μπορεί να μας συνδέσει με τη Θεσσαλία και την Ευρυτανία, και βεβαίως ο κεντρικός Άξονας Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία.! Οι δρόμοι είναι πολιτισμός και δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε έναν τόπο.
 1. Η υγεία. Θα πρέπει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας ,ώστε οι συμπολίτες μας να νιώθουν ασφάλεια . Τα δύο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με μέσα και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,όπως και τα κέντρα υγείας.
 1. Ο πρωτογενής τομέας. Πρέπει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας , και από την άλλη να ενισχύσουμε τους νέους μας να μπορέσουν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, πέρα από την απλή παραγωγή, υπάρχει η μεταποίηση, τα ΠΟΠ προϊόντα που μπορούμε να έχουμε, πρέπει ο πλούτος να παραμείνει στον τόπο μας κι όχι απλά να είμαστε οι παραγωγοί.
 1. Τουρισμός. Έχουμε το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, έχουμε 6 αρχαία θέατρα, πάρα πολλά μοναστήρια, έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού είτε στα ορεινά, είτε στο θαλάσσιο μέτωπο. Πρέπει, όμως, να δημιουργηθούν κι άλλες τουριστικές δομές, να εκσυγχρονιστούν οι ήδη υπάρχουσες και να βάλουμε στόχο το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της χώρας να αναπτυχθεί τουριστικά. Να φτιαχθεί ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια, να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία brand.
 • Στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να παραμείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκείμενου να το πετύχουμε.
 • Σε αυτές τις εκλογές, καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας, αυτούς που θα πάνε μπροστά τον τόπο. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, έχω όρεξη και πάθος να αγωνιστώ για να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία μαζί.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο παρακάτω βίντεο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση του Θανάση Παπαθανάση στη συνάντηση φίλων στο café bar Bolero,στο Αιτωλικό.

‘’Σας προσκαλώ στη συνάντηση φίλων στο café bar Bolero (Άστιγγος 1) στο Αιτωλικό την Τετάρτη 10/05 και ώρα 20:00 μ.μ.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να σας δω από κοντά.’’

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανία!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά από μήνες απόλυτης σιωπής και απαξίωσης των επισημάνσεων του Δημήτρη Καζάκη, του ΕΠΑΜ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, έρχεται μια ανοικτή επιστολή του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Α. Παπαδόπουλου προς τους αρχηγούς των τριών «κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), να επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο αυτές τις επισημάνσεις και αυτά τα στοιχεία από την πλευρά μας για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας και την πορεία της μετά τις εκλογές.

Η χώρα οδεύει προς μια νέα επική χρεωκοπία και οι άφθονες υποσχέσεις των «αρχηγών» στην προεκλογική περίοδο, εντός του μνημονιακού καθεστώτος, είναι «πουκάμισα αδειανά», χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα και γι’ αυτό εντελώς ψευδείς με μόνο σκοπό την ψηφοθηρία μεταξύ των ανενημέρωτων και των αφελών.

Ο κ. Α. Παπαδόπουλος, που παρεμπιπτόντως κατέχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην πορεία χρεοκοπίας της χώρας, επισημαίνοντας την αποσιώπηση των πραγματικών δεδομένων τη ελληνικής οικονομίας, καταγγέλλει τη «ρόδινη» εικόνα που επιχειρείται να παρουσιάζουν τα κόμματα για την ελληνική οικονομία και εγκαλεί τους αρχηγούς τους για ανεύθυνες και αστόχαστες πολιτικές. Επί της ουσίας προϊδεάζει τον ελληνικό λαό για αυτό που επέρχεται, μολονότι το τοποθετεί σε βάθος χρόνου, και ζητά την εφαρμογή από τώρα σκληρών δημοσιονομικών μέτρων στο πλαίσιο μιας αντίστοιχης «εθνικής» στρατηγικής.

Δεν θα ήταν καθόλου λάθος να θεωρήσουμε τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο «λαγό» για τις εξελίξεις που θα επέλθουν μετά τις εκλογές. Πρώτον, για τα σκληρά μέτρα που θα εφαρμοστούν σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της ήδη χρεοκοπημένης χώρας μας. Δεύτερον για την ανάληψη της ευθύνης από μία κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» από κοινού με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γνωρίζοντας καλά, πως καμία μονοκομματική, ή δικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. Έναν Αρμαγεδδώνα που θα συμβεί, ούτως ή άλλως, εάν ο ελληνικός λαός δεν αποφασίσει να απαλλαγεί οριστικά από τις συγκεκριμένες καταστροφικές πολιτικές, τα κόμματα και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν και τις υλοποιούν είτε εναλλάξ, είτε από κοινού στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ο ελληνικός λαός διαθέτει τη σοφία που προκύπτει από τη συνολική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, αρκεί να βρει το κουράγιο και το θάρρος να υψώσει το ανάστημά του. Και οι επερχόμενες εκλογές είναι η ευκαιρία. Ίσως η μοναδική για μια πραγματική αλλαγή και για την αποτροπή των χειρότερων που έρχονται.

Η ψήφος στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι μονόδρομος για όλες και όλους που επιθυμούν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή και γι’ αυτό αισθάνονται την ανάγκη να αγωνιστούν γι’ αυτήν την αποτροπή της επερχόμενης καταστροφικής θύελλας στην οικονομία και όχι μόνον.

Αθήνα 8 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική ομιλία στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο Μέγαρο, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 10-05-2023 και ώρα 7 μ.μ. ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γρηγόρης Θεοδωράκης.  

Ο κ. Θεοδωράκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής  προκειμένου  να εξειδικεύσει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου,  αλλά και το δικό του προσωπικό όραμα για το  Αγρίνιο και συνολικά  την Αιτωλοακαρνανία. 

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ταξίδι του «Νερού» - Αγρίνιο 2030

Το «ΝΕΡΟ» ως κύριος άξονας ανάπτυξης και καινοτομίας της πόλης και περιοχής μας.

Του Γιάννη Μάριου Ψιμάδα

Η πρόσφατη ανακοινωθείσα συμβασιοποίηση και έναρξη των έργων Λαμίας-Καρπενησίου, σε αντιδιαστολή με την καθυστέρηση των έργων Αγρινίου-Καρπενησίου, προκαλεί για μια ακόμα φορά έναν μεγάλο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα όλων των πολιτικών εκπροσώπων μας σε σχέση με τους βουλευτές άλλων όμορων νομών ο οποίοι, σε δεύτερο επίπεδο, δρουν συντονισμένα και ως μία γροθιά για τα συμφέροντα του νομού τους, ασχέτως των διαφορετικών πολιτικών τους αντιπαραθέσεων.

Για να αντιληφθούμε την υφιστάμενη κατάσταση απαξίας στην οποία έχει περιέλθει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή μας, καθώς και τους επερχόμενους κινδύνους, πρέπει πρώτα να γυρίσουμε πίσω λίγο στον χρόνο καθώς χωρίς ιστορία δεν υπάρχει μέλλον.

Η θέση του Αγρινίου, στο κέντρο του νομού μας, προσέδωσε στην πόλη μας  κεντρομόλα χαρακτηριστικά, τα οποία επηρέασαν θετικά την τοπική οικονομία καθώς και τη μεγάλη εμπορική και παραγωγική της ανάπτυξη στις αρχές του 20ου αιώνα. Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται και στην αύξηση του πληθυσμού από το 1900 που προήλθε από τις μεταναστεύσεις οικογενειών όμορων δήμων, όπως η Ευρυτανία, η Λευκάδα και η Φωκίδα.

αγρινιο συντριβανι

Το «μικρό Παρίσι» της δυτικής Ελλάδας, όπως περιγράφεται η πόλη μας από τον δημοσιογράφο Γ. Σταυρόπουλο, διέπρεψε όχι μόνο οικονομικά, εμπορικά και παραγωγικά με πρωτοπόρα την οικογένεια Παπαστράτου αλλά και πολιτιστικά. Το Αγρίνιο έχει βγάλει μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών όπως τους γλύπτες Δ. Καπράλο και Θ. Παπαδημητρίου, τους ζωγράφους Χ. Μποκόρο και Χ. Γαρουφαλή, τους συνθέτες Κ. Μαραβέγια, Γ. Ψειμάδα, Π. Παπασταματίου, τους λογοτέχνες Κ. Χατζόπουλο, Π. Καπώνη,  και άλλους μεγάλους παράγοντες του πνεύματος. 

Αυτή η πόλη, η οποία για σχεδόν έναν αιώνα ήταν το οικονομικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τα τελευταία χρόνια υφίσταται τη μία ματαίωση μετά την άλλη.

Αξίζει να αναφερθούμε χρονολογικά και επιγραμματικά στις σημαντικότερες αιτίες που επηρέασαν νομοτελειακά την απομείωση της πόλης μας:  

1974 – σήμερα - Η μη ανάπτυξη της Τριχωνίδας: Η βιώσιμη ανάπτυξη της Τριχωνίδας ήταν πάντα ζητούμενο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο παππούς μου την αποκαλούσε «θάλασσα». Η καθυστέρηση ενός στρατηγικού πλάνου για τη λίμνη, η έλλειψη όρων χρήσης γης, οι δασικοί χάρτες, η λειτουργία διαφόρων παραγωγικών μονάδων επεξεργασίας τροφίμων, η απουσία συστημάτων βιολογικού καθαρισμού, η έλλειψη εκπαίδευσης στους κατοίκους και η φοβία να συγκρουστούμε με ιδιωτικά συμφέροντα, καταδικάζουν όλα αυτά τα χρόνια τη μεγαλύτερη και καθαρότερη λίμνη της Ελλάδας σε μαρασμό χωρίς την παραμικρή ακτίδα για αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.

αγρινιο κεντρικη πλατεία

1983 έως σήμερα - Εκτροπή του Αχελώου: Ο Αχελώος ποταμός ρέει εξ ολοκλήρου σε Ελληνικό έδαφος και έχει την μεγαλύτερη παροχή νερού  από όλους του ποταμούς στην Ελλάδα· δεν είναι τυχαίο που στη μυθολογία μας κατά την εποχή των άθλων του Ηρακλή ο Αχελώος θεωρείται θεός. Η εκτροπή του θα προμηθεύσει στη Θεσσαλία το νερό που απαιτείται για τις βαμβακοκαλλιέργειες, στερώντας όμως υδάτινους πόρους από την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο και επηρεάζοντας αρνητικά την προστατευμένη περιοχή των εκβολών του ποταμού καθώς και τον εύφορο κάμπο της πόλης.

1983 – Η Αιτωλοακαρνανία στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Το 1986 με τον Ν. 1622/1986 «τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή ανάπτυξη και δημοκρατικός προγραμματισμός» επικαιροποιήθηκαν και ορίστηκαν στη σημερινή τους δομή οι  13 Περιφέρειες της χώρας. Είναι σε όλους γνωστές οι αιτίες που οδήγησαν στην προσάρτηση του Ν. Αιτωλοακαρνανίας στην Αχαΐα, επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου με τα τότε καλούμενα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα). Οι ποσοστώσεις από την τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) υπολογίζονταν με τον Μέσο Όρο του κατά κεφαλήν εισοδήματος της κάθε περιοχής.

Επομένως, η πλούσια Αχαΐα, με την προσάρτηση της φτωχής Αιτωλοακαρνανίας, έριχνε τον μέσο όρο και μπορούσε να διεκδικήσει εξαιρετικά καλύτερες ποσοστώσεις από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντιλαμβάνεστε ότι το συντριπτικό μέρος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων πήγαιναν στην γενέτειρα πόλη του τότε πρωθυπουργού, αφήνοντας στην Αιτωλοακαρνανία ψίχουλα. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα εις βάρος του νομού μας και αναρωτιέμαι γιατί οι πολιτικές δυνάμεις του νομού μας δε συνεργάστηκαν ώστε η Αιτωλοακαρνανία να συνδεθεί με την Ευρυτανία και την Φωκίδα σε μία περιφέρεια Δυτικής Στερεάς όπως ιστορικά, πολιτιστικά και οικονομικά τεκμηριώνεται.

τριχωνιδα 3

2008 - 2012 – Σχεδιασμός και Χάραξη Ιονίας Οδού: Η απομακρυσμένη από το Αγρίνιο χάραξη της Ιονίας οδού δημιουργεί συνθήκες έμμεσου αποκλεισμού της πόλης από τον κύριο άξονα που συνδέει την Πάτρα με τα Ιωάννινα, επιβαρύνοντας με σχεδόν 25 λεπτά την πρόσβαση προς την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι ένα όχημα που θα επιλέξει να μπει στο Αγρίνιο θα επιβαρυνθεί σχεδόν 50 έως 60 και πλέον λεπτά, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το κόστος της  εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών. Γνωρίζοντας ότι παρόμοια κατάσταση υφίσταται και το Μεσολόγγι για όσους επιχειρήσουν να διαβάσουν «ανάμεσα από τις γραμμές», γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι πάλι θύμα στη διελκυστίνδα μεταξύ των συμφερόντων της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Ακόμα και σήμερα γίνεται αντιληπτό ότι η χάραξη της νέας σύνδεσης μέσω του Αγγελοκάστρου με 13,3 χιλιόμετρα δεν επιφέρει δραστική λύση.

2011 - Σχέδιο Καλλικράτης: Ο Δήμος Αγρινίου συνενώνεται με άλλους εννέα (9) μεγάλους Δήμους της περιοχής, όπου απλώνονται σε 1.247 τ. χιλιόμετρα με σχεδόν 100.000 δημότες, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά δυσκίνητο δήμο που αποτελείται από 68 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Με κριτήρια χρηματοδότησης τα οποία δίνουν βαρύτητα 35% στην έκταση και 65% στον μόνιμο πληθυσμό (ΦΕΚ 63911 – φύλλο 6331 - 13/12/22) είναι σαφές ότι ο δήμος Αγρινίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που επιβάλει η μεγάλη του «έκταση», οδηγώντας σε οικονομική συρρίκνωση τις περιφερειακές του κοινότητες, δίνοντας έμφαση σε κεντρομόλα έργα «βιτρίνας και επικοινωνίας».

2012 – Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου: Το νέο κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου εγκαινιάστηκε το 2012. Δέκα (10) χρόνια μετά, και ειδικότερα μετά τον Covid, το νοσοκομείο δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των κατοίκων της περιοχής, παρά μόνο ως προς το σκέλος που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές υποδομές του νέου κτιρίου. Το νέο κτίριο και οι υποδομές παρέχουν 250 κλίνες, από 150 που είχε το παλαιό, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί δραστικά, παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις των προκηρύξεων για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

2022 – Διασύνδεση Λευκάδας με Αιτωλοακαρνανία μέσω Ιονίας οδού: Η Λευκάδα έρχεται ακόμα πιο κοντά στη Δυτική Ελλάδα, με γρηγορότερες και οικονομικότερες μετακινήσεις από και προς το νησί. Με τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας, όλο και περισσότεροι πόροι του Αγρινίου (παραγωγικοί, οικονομικοί και εργατικοί) κατευθύνονται προς την Λευκάδα. Όμως αν και όλη η Λευκάδα τροφοδοτείται σήμερα με πρώτες ύλες, τρόφιμα και εξοπλισμό από το Αγρίνιο, η περαιτέρω ανάπτυξη των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης καθώς και η Εγνατία οδός, σε πολύ σύντομο διάστημα θα οδηγήσουν στην εμπορική ανάπτυξη της Άρτας και της Πρέβεζας από τις οποίες η σύνδεση με την Εγνατία και με την Λευκάδα θα είναι ενεργειακά συμφέρουσα και ταχύτερη.

κρεμαστα

Όλα τα παραπάνω επηρέασαν και θα καθορίσουν αρνητικά τις προοπτικές και την ευημερία της πόλης μας.

Πως θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις; Θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες; Τι θα χρειαστεί για να αποκτήσει το Αγρίνιο μια νέα προοπτική, αφήγημα, εικόνα και ταυτότητα τα οποία θα ανταποκρίνονται στην εποχή της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης;

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα παραπάνω, θα χρειαστεί πρώτα να αντιληφθούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του Αγρινίου που το κάνουν μοναδικό:

 1. Η πόλη είναι η μοναδική πόλη της χώρας που έχει προβολή σε ένα σύστημα εξαιρετικών και μοναδικών υδάτινων πόρων (Λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία και τεχνητές λίμνες Στράτου, Καστρακίου και Κρεμαστών ενώ το διασχίζει ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Αχελώος)
 2. Το Αγρίνιο βρίσκεται στο κέντρο ενός νομού με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο.
 3. Το παραπάνω είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους το Αγρίνιο κατέστη το εμπορικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας.
 4. Αποτελεί το δυτικό αντίβαρο της ηπειρωτικής Στερεάς Ελλάδας στην ανατολική θέση της Λαμίας με ενδιάμεσο το Καρπενήσι.
 5. Κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργήσιμης γης ανά κάτοικο στην Αιτωλοακαρνανία.
 6. Αποτελεί το διοικητικό κέντρο του νομού.
 7. Και τέλος έχει μια μεγάλη παραγωγική και αγροτοβιομηχανική ιστορία βασισμένη στην καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση και επεξεργασία καπνού.
 8. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου είναι το πρώτο περιφερειακό θέατρο της Ελλάδας

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα χαρακτηριστικά της μοναδικότητας και στοιχεία της ταυτότητας του Αγρινίου.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό, όποια και να είναι η νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή, να πατήσουν πάνω στα παραπάνω 8 μοναδικά χαρακτηριστικά του Αγρινίου, σε ένα στρατηγικό πλάνο που θα τα αξιοποιήσει ως αφετηρία.

αχελωος

Τι στρατηγικό πλάνο θα μπορούσε να είναι αυτό και τι άξονες θα έπρεπε να ενεργοποιήσει;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης του νομού καθώς και της πόλης τους Αγρινίου θα πρέπει να είναι «Το ΝΕΡΟ» με  δράσεις και υποδομές που θα ενισχύουν αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης μας.

Με επίκεντρο το νερό θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε και να ενεργοποιήσουμε έργα Παραγωγής Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Θεματικού Τουρισμού: μικρά αλλά πολλά υδροηλεκτρικά έργα κατά μήκος του Αχελώου, υποδομές για την προσβασιμότητα και τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας και της Λυσιμαχίας καθώς και της διασύνδεσής τους με άλλα σημεία περιβαντολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με περιπατητικά μονοπάτια και κέντρα ενημέρωσης που εξασφαλίζουν τουριστική επισκεψιμότητα όλο το χρόνο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να γίνουν εμβληματικά έργα στον δήμο και την ευρύτερη περιοχή τα οποία θα δώσουν το κατάλληλο περιεχόμενο για διεθνή προβολή και αναγνωρισιμότητα. Ως παράδειγμα και τροφή για περαιτέρω σκέψη αναφέρω ότι ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός «Μεγάλου Θεματικού Πάρκου Νερού» με τη φιλοδοξία να είναι το μεγαλύτερο υδροπάρκο της Ευρώπης. Με απόσταση 40 λεπτών από την Πάτρα και το Άκτιο, 90 λεπτών από τα Ιωάννινα και την Ηλεία και 2.5 ωρών από την Αθήνα και τον Πειραιά, ένα τέτοιο mega-project θα μπορούσε να φέρει τουριστική ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα στην πολύπαθη πόλη μας.

Κατά την γνώμη μου, μόνο με τέτοια έργα θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε αλλά και να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά με άλλα κέντρα όπως το «χιονοδρομικό» Καρπενήσι, το «πολιτιστικό» και «ιστορικό» Μεσολόγγι, τις «καλοκαιρινές» Ναύπακτο και Λευκάδα καθώς και την «αεροπορική» Πρέβεζα. Αυτό διότι η ταυτότητα μιας πόλης και η στρατηγική ανάπτυξής της, πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των όμορων πόλεων ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Δεν θα σας κουράσω άλλο καθώς σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να δώσει όλες τις απαντήσεις, αλλά ενόψει των επερχόμενων πολιτικών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει ψηφοφόρους και πολιτικούς, ώστε να οραματιστούν αλλά και να αποκτήσουν μία συναντίληψη των κινδύνων που προκύπτουν αν συνεχίσουμε έτσι αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν για την ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δείτε φωτό από το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης στην Πολωνία!

suntago

Το πάρκο ονομάζεται SUNDAGO. Τι σχέση τώρα έχουν οι Πoλωνοί με τον ήλιο και το ζεστό νερό?! Κι΄ομως. Η επένδυση ήταν 180 εκ €. Ολοκληρώθηκε το 2020 και δίνει εργασία σε 400 άτομα και 150 περιφεριακές επιχειρήσεις. Τζιράρει 45 εκ € το χρόνο με πρόβλεψη Μ.Ο. αυξησης έως το 2030, 6,5% Εχει γίνει εθνικό τοπόσημο και αξιοποιήται από τον το Πωλωνικό Οργανισμό Τουρισμού.

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Γαλαντόμος ο Δήμος Αγρινίου ο οποίος στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη και πολιούχου της πόλης.

Διέθεσε για την εορταστική και λατρευτική εκδήλωση τίτλο: «Α’ Χριστοφόρεια 2023», που διοργάνωσε με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ένα μάλλον υπερβολικό ποσό!

Μόνο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση το Διοικητικό Συμβούλιο του δήμου αποφάσισε να ξοδέψει 15.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην απόφαση της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγρινίου, που συνεδρίασε στις 28 Απριλίου 2023, αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό των 15.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις “προκειμένου να τιμηθεί όπως πρέπει ο Πολιούχος της πόλης” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Το παραπάνω χρηματικό ποσό χωρίζεται στα εξής, σύμφωνα με την απόφαση. Οι 4000 ευρώ θα δοθούν για εκτυπώσεις προγραμμάτων, προσκλήσεων, αφισών και ενημερωτικών εντύπων. Οι 3550 ευρώ θα δοθούν για υπηρεσίες εγκατάστασης ήχου. Οι 4000 ευρώ θα δοθούν για υπηρεσίες εστιατορίου με σερβιτόρους. 450 ευρώ θα πάρει για τη μίσθωση αίθουσας ΓΕΑ και 3000 ευρώ για δαπάνες φιλοξενίας.

 

 

otamagazine.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ