Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023

Σας προσκαλώ στην κεντρική μου ομιλία στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο την Παρασκευή 19/05 και ώρα 20:30 μ.μ.Θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά.

Με εκτίμηση,

Θανάσης Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Ιταλία, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», τα τρία θύματα είναι στο Φορλί, ένας άνδρας στην περιοχή της Ραβένα, ένας 40χρονος στην περιοχή της Μπολόνια και τρία στην περιοχή της Τσεζένα. Τα τελευταία θύματα είναι ένας άνδρας, που φέρεται να σκοτώθηκε από κατολίσθηση, και ένα ζευγάρι που παρασύρθηκε από την ορμή του νερού. Σύμφωνα με το ANSA, η γυναίκα εντοπίστηκε στην παραλία Zadina στο Cesenatico, καθώς παρασύρθηκε από τη μανία των νερών για τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα.

Εικόνες Αποκάλυψης από την Ιταλία

Κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο σε στέγες σπιτιών, αφού 21 ποτάμια ξεχείλισαν, βυθίζοντας ολόκληρες πόλεις. «Είναι ίσως η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνα», δήλωσε ο Μισέλ Ντε Πασκάλ, δήμαρχος της Ραβένα, στο ραδιόφωνο Rai. «Η Ραβένα είναι αγνώριστη για τις ζημιές που έχει υποστεί».

Όπως μεταδίδει το ANSA, επικαλούμενο τον πρόεδρο της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, Στέφανο Μπονακσίνι, 3.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην Μπολόνια, 5.000 στη Φαέντζα και 5.000 στην περιοχή της Ραβένα, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

«Η σκέψη μας είναι στα οκτώ θύματα και τους αγνοούμενους. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους», δήλωσε.Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να έρθουν χειρότερα.

«Η βροχόπτωση δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Titti Postiglione, στο δελτίο ειδήσεων του SkyTG24. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ, πολύ περίπλοκη κατάσταση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, ανέφερε: «Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν πάνω από 700 πυροσβέστες. Αυτήν τη στιγμή, η κύρια προτεραιότητα, φυσικά, είναι να σώσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν».

Σε ένα βίντεο, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται οι φωνές ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους στη Φαέντζα, μια πόλη της επαρχίας Ραβένα.

Ο Massimo Isola, δήμαρχος της πόλης, δήλωσε: «Η πόλη είναι γεμάτη από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Περάσαμε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ τέτοιες πλημμύρες στην πόλη μας, είναι κάτι αδιανόητο»

Πηγή: efimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έγινε στο Αγρίνιο από τους φίλους του υποψηφίου βουλευτή Σταύρου Καραγκούνη.

Στον πεζόδρομο Βότση συγκεντρώθηκαν πολλοί φίλοι του Σταύρου Καραγκούνη που άκουσαν μια χειμαρρώδη ομιλία και στη συνέχεια απόλαυσαν τις μουσικές του συγκροτήματος της Δανάης Παπαδοπούλου.

Ήταν μια διαφορετική βραδιά με ποιότητα και ουσιαστική πολιτική πρόταση με έναν Καραγκούνη επιθετικό απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τόνισε την προσωπική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα , "μια σχέση που είναι πέρα από την πολιτική , από πολιτικές συνεδριάσεις και από συσκέψεις με συμβούλους".

Όπως τόνισε, "δε θα προδώσει ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα και θα είναι πάντα δίπλα του για να κάνουν τα κοινά τους οράματα πραγματικότητα" .

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μία συγκλονιστική συγκέντρωση, με πρωτοφανή για την πόλη του Αγρινίου παρουσία κόσμου, που από νωρίς και παρά την αλλαγή τοποθεσίας της τελευταίας στιγμής λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, κατέκλυσε το Παπαστράτειο Μέγαρο, την πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) και τους γύρω δρόμους, με παλμό και ενθουσιασμό που θύμισε άλλες εποχές, το Αγρίνιο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας και του Σπήλιου Λιβανού!     

Τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο βουλευτή, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥπΑΑΤ, Δημήτριος Παπαγιαννίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομάτης και Λάμπρος Δημητρογιάννης,  ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Νίκος Καζαντζής, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Βασίλειος Γκίζας, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης και Πάνος Μαρνέζος, ο π. βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης αλλά και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Πρόεδρων Τοπικών Συμβουλίων καθώς και  και Πρόεδροι φορέων και οργανώσεων του νομού.

Ο Σπήλιος Λιβανός εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων του κοινού και συνθημάτων που με ενθουσιασμό φώναζαν καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, έστειλε χθες από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, το σήμα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές. «Στις 21 Μαΐου δεν εκλέγουμε απλώς μια κυβέρνηση. Διαλέγουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον των επόμενων γενιών. Αποφασίζουμε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά μπροστά». 

Χαρακτήρισε το δίλημμα της επερχόμενης κάλπης απλό: «Τι θέλουμε να έχουμε στις 22 Μαΐου 2023; Κυριάκο Μητσοτάκη και μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση ή Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνηση των ηττημένων; Σοβαρότητα και ευθύνη ή ζουρνάδες και νταούλια; Ηγεσία και αποτελεσματικότητα ή σχέδια Δήμητρα και ότι  η θάλασσα δεν έχει σύνορα;»

Δεν δίστασε να αναφερθεί στον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα και την πρόσφατη ομιλία στο Αγρίνιο λέγοντας ότι: «Έταξε για άλλη μια φορά, τα πάντα στους πάντες. Σαν να μην τον ξέρουμε, σαν να μην έχουμε δει σε τι περιπέτειες έβαλε τη χώρα όταν κυβέρνησε…Το θράσος του μοναδικό. Αλλά δεν ξαφνιάζει. Αυτό ξέρει, αυτό μπορεί να κάνει, με αυτό πορεύτηκε, με αυτό θα συνεχίσει να πορεύεται. Αλλά το 2023 δεν είναι 2015».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «το σημαντικό στην κάλπη της Κυριακής είναι το αύριο. Και το αύριο είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχω την χαρά και την τιμή να είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά. Μαζί μεγαλώσαμε. Ξέρω από πρώτο χέρι την αφοσίωσή του σε ό,τι κάνει. Την αγάπη και το όραμά του για τη χώρα. Πόσο υπεύθυνος, μεθοδικός και αποτελεσματικός είναι».  

Αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πολιτική του πορεία, ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «η πολιτική δεν έχει αξία όταν τάζεις χωρίς αντίκρισμα ή επιχειρείς να σφετεριστείς όσα πέτυχαν άλλοι. Η πολιτική έχει αξία, όταν ασκείται με πρόγραμμα, ήθος και παράγει αποτελέσματα για τους πολίτες. Έτσι, πορεύομαι σε όλη μου τη διαδρομή και αυτή είναι η υπόσχεσή μου για την επόμενη ημέρα. Διότι για εμάς αυτό είναι η πολιτική. Να ζητάς τη ψήφο των συμπολιτών σου, να παλεύεις για αυτούς, και στο τέλος της τετραετίας να έρχεται η ώρα της λογοδοσίας». Στο πλαίσιο αυτό, μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο έργο της τετραετούς θητείας από όλα τα πόστα που υπηρέτησε και πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη του νομού και τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών του. 

Μέσα από τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «να αγαπάς την ευθύνη, να λες μονάχος μου εγώ θα αλλάξω το κόσμο», κάλεσε τους συμπολίτες του με καθαρό μυαλό να πάρουν την ευθύνη να δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδύναμης διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να διατηρηθεί η σταθερή και ανοδική αναπτυξιακή πορεία της χώρας. 

Κλείνοντας, ζήτησε από το μεγαλειώδες πλήθος που τον επευφημούσε, να τον τιμήσει με την ψήφο του, να του  δώσει τη Δύναμη να κάνει τον τόπο πιο Δυνατό!  

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θετική εξέλιξη για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του 2021 στην Αιτωλοακαρνανία!

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η σχετική απόφαση, για «Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 9ης έως 16ης Οκτωβρίου 2021, της 29ης έως 30ης Νοεμβρίου2021, της 3ης Δεκεμβρίου 2021, της 9ης έως 13ης Δεκεμβρίου 2021 και της 3ης και 10ης έως 12ης Δεκεμβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ανεβάζουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

Θανάσης Παπαθανάσης
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας
 

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί η μεγαλειώδης της συγκέντρωση στην πλατεία Δήμαδη να αποτέλεσε πραγματική πιστοποίηση της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, η υποψήφια βουλευτής όμως, Χριστίνα Σταρακά, δεν σταματάει ούτε δευτερόλεπτο τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Χθες πραγματοποίησε αλλεπάλληλες περιοδείες σε υπηρεσίες του Αγρινίου, στο Νοσοκομείο, στην Περιφέρεια, στο ΙΚΑ, σε τραπεζικά καταστήματα, στο Μεσολόγγι στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και αργότερα στο Νεοχώρι. Σε δήλωσή της η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε τα εξής:

«Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο ΙΚΑ και σε τραπεζικά καταστήματα στο Αγρίνιο, μετά στο Μεσολόγγι, στο Νεοχώρι, παντού! Παντού η ίδια αγάπη, παντού η ίδια πίστη ότι ο τόπος μας μπορεί καλύτερα και είναι στο χέρι μας στην κάλπη της 21ης Μαΐου να το απαιτήσουμε με απόφαση αλλαγής! Δεν μας σταματάει τίποτα!» 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Ελληνική Λύση επιμένει ότι για να δικαιωθούν οι νεκροί του εθνικού εγκλήματος των Τεμπών, πρέπει να καταδικαστούν και να οδηγηθούν στις φυλακές όλοι οι υπεύθυνοι.

Υπεύθυνοι είναι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς η εταιρεία, για την οποία κανείς δεν μιλάει, όλοι όσοι δεν έκαναν πράξη ποτέ την ολοκληρωμένη τηλεδιοίκηση.

Η όποια αντιπαράθεση λοιπόν μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον υποκριτική και προσβλητική για τους νεκρούς, καθώς το δυστύχημα οφείλεται στα πειραγμένα τους.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά πήρε (ξανά) το πολιτικό σκηνικό, με Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, να ανταλλάσσουν αιχμηρές ανακοινώσεις και μομφές. Αφορμή  αποτέλεσε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχετική ερώτηση για την πιθανότητα δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, προκειμένου να γίνει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή με απασχολεί η νίκη. Ας δούμε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μία τέτοια συζήτηση. Ο στόχος μου δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Μετά την κυβέρνηση «των ηττημένων» και τα σενάρια για κυβέρνηση ανοχής, η αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ( ότι δηλαδή δεν αποκλείει την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού),  ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, με το κυβερνών κόμμα να το θέτει στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, θεωρώντας ότι ενισχύει το δικό του επιχείρημα ότι απαιτείται σταθερή και ισχυρή διακυβέρνηση για να μην μπει σε περιπέτεια η χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 την πρόταση Τσίπρα, μίλησε για «υπόγειες διαδρομές» μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες οδηγούν σε «ακυβερνησία» ενώ επέμεινε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

«Επεσαν οι μάσκες»

«Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη.Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου».

Η απάντηση Ανδρουλάκη

«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όταν λοιπόν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές, δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για το μέλλον της χώρας, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και βάζει μόνο ένα ζήτημα, ουσιαστικά αυτό κάνει τον κ. Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

«Σκάνδαλα υποκλοπών, Πάτσηδες, η τραγωδία στα Τέμπη που έλεγαν ψέματα… Αυτό που λέω και το πιστεύω είναι ότι αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελούσε παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκλίσεις…

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα των πολιτικών αρχηγών, πάντως,  η συζήτηση για το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, παραμένει στο προσκήνιο με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι είναι διαφορετικό, να μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο για μία σύγκλιση πολιτικών κομμάτων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, και άλλο να έρθουν στο «τραπέζι» οι αρχηγοί έχοντας ως «όπλο» ένα καλό ποσοστό στις εκλογές που ενδεχομένως  θα μπορούσε να αποτελέσει το «κλειδί» για μία συνεργασία κομμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και χθες κατά τη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, επανέλαβε τα περί συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση και δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές.

«Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής, ξεκλειδώνει η προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ανανεώνοντας την πρόσκληση συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ, απέκλεισε όμως για μία ακόμα φορά το Γιάννη Βαρουφάκη.

«Η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα βασίζεται στην ανάταξη της κοινωνίας, της οικονομίας και κυρίως να ξαναγυρίσει η δικαιοσύνη παντού και για όλους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία σημείωσε: «Εδώ δεν έχουμε κάνει καλά καλά τις πρώτες εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δύο κομμάτων θα ήταν ασταθής κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε καθαροί νικητές. Τι θα γίνει τη Δευτέρα θα το δείτε».

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι, έψεξε τη στάση Ανδρουλάκη, απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους «βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού», ενώ «από τότε που ανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης τα ηνία της παράταξης, σαφώς και σπρώχνει το ΠΑΣΟΚ πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ», και τους κάλεσε να σκεφτούν τι θα σήμαινε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ με αυτό το δεδομένο.

in.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ