Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  5:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 13 Μαϊος 2023

Κεντρική προεκλογική ομιλία του Μάριου Σαλμά στο Αγρίνιο την Πέμπτη 18 Μαΐου 7:30 μμ στο Κοράλι.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σας προσκαλώ την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 8:00 μμ στην ομιλία μου που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΦΕ 5 στην παραλία Αμφιλοχίας

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία καθηγητή κύριου Μάριου Σαλμά στην πρωτεύουσα του νομού στο Μεσολόγγι. Περισσότεροι από 1000 Μεσολογγίτες έδωσαν το δυναμικό παρών στην μεγάλη αυτή συγκέντρωση του κυρίου Σαλμά.

Στην ομιλία του ο κύριος Σαλμάς εξήρε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τόνισε την αναγκαιότητα να ανανεωθεί η εντολή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ζήτησε συστράτευση όλων των πολιτών καθώς επίσης επισήμανε τα σημεία της πολιτικής που θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να δώσει έμφαση ώστε να υπάρξει καλύτερη αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε στο έργο του από τις θέσεις που πέρασε τόσο για την Ελλάδα όσο και για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Να σημειωθεί η θερμή υποδοχή του κόσμου που κατέκλυσαν τον εξωτερικό χώρο του ραδιομέγαρου Μεσολογγίου.

Στο τέλος της ομιλίας ο κύριος Σαλμάς ανανέωσε το ραντεβού με τους πολίτες στην τελική του προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο που θα γίνει την Πέμπτη 18 Μαΐου 7:30 το απόγευμα στο Κοράλι.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Αγρίνιο επισκέφθηκε ο Επικεφαλής του κινήματος "Ελεύθεροι Ξανά" κ. Φαίδων Βόβολης, μαζί με στελέχη του, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023.

Ο κ. Βόβολης πραγματοποίησε κεντρική προεκλογική ομιλία στο Portreto cafe - bistro, σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου, πλαισιωμένος από πλήθος κόσμου.

Την άκρως επιτυχημένη και πρωτοφανούς σε συμμετοχή νέων παιδιών διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κινήματος κ. Γεώργιος Φίλιππας, ο οποίος πραγματοποίησε και ομιλία.

Τον κ. Βόβολη συνόδευαν ο Τομεάρχης Υγείας κ. Νικηφόρος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Βάρδας και η Εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του κινήματος κ. Μάντυ Σεβαστού, η οποία και συντόνισε τις ομιλίες.

www.eleutheroixana.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα εντυπωσιακό βίντεο - σποτ από τη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημάδη έδωσε στη δημοσιότητα η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία, Χριστίνα Σταρακά. Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τα εξής:

«Πριν λίγα χρόνια μας είχαν τελειωμένους.
Τώρα γεμίζουμε ξανά πλατείες.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο.
Όσοι και όσες βρεθήκατε χθες στην πλατεία, πείτε παντού αυτό που ζήσαμε!
Ήταν μοναδικό. Ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι η Αιτωλοακαρνανία θα πρωταγωνιστήσει στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη της 21ης Μαΐου.
Δεν σταματάμε τον αγώνα ούτε δευτερόλεπτο.
Μέχρι να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας.
Μέχρι τη νίκη!»

Εδώ το βίντεο:


 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 19:10

Για την ΝΙΚΗ!

Τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προσωπικό καταστρέφει συνειδητά τη χώρα μας και τον λαό της.

Βιώνουμε μια απίστευτη απαξίωση των θεσμών και των Ελλήνων πολιτών. Από την άλλη πλευρά, ο λαός έχει απόλυτα απαξιώσει, και την πολιτική και τους πολιτικούς.

Οι βασικοί πυλώνες ισχύος του έθνους μας βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση: Η Πολιτική είναι δέσμια της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και των εγχώριων σύγχρονων κοτζαμπάσηδων, η Οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυτης χρεοκοπίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν απαξιωθεί και η Κοινωνική μας Συνοχή διαλύεται συνειδητά από τις ορδές αλλοεθνών και αλλοθρήσκων.

Η Εθνική μας Ταυτότητα διαλύεται. Οι παράγοντες που την συνθέτουν δέχονται ένα ανηλεή πόλεμο: Η ιερή μας γλώσσα βιάζεται, η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη λοιδορείται και  διώκεται, η νέα γενιά αποκόπτεται από το ιστορικό μας παρελθόν και η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι ιερές παραδόσεις μας αλλοτριώνονται στα πλαίσια της πολτοποίησης των εθνών, που επιβάλλει η Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Οι ξενόδουλες κυβερνήσεις μας βαδίζουν από την μια προδοσία στην άλλη. Η εξωτερική μας πολιτική και η διπλωματία, είναι απόλυτα φοβικές και αγκυροβολημένες σε μόνιμα λιμάνια της Δύσης. Ο αείποτε εχθρός Τούρκος, απειλεί καθημερινά και, με την ανοχή των δυτικών «συμμάχων» μας, είναι έτοιμος, με την πρώτη ευκαιρία, να μας κατασπαράξει!

Είναι επομένως πασιφανές ότι βαδίζουμε σταθερά προς την ολοκληρωτική καταστροφή! Αν θέλουμε να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία και η Ελλάδα μας να ξαναβρεί το δρόμο της, όλα όσα προαναφέρθηκαν πρέπει να αλλάξουν!

Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλέον ότι για να γίνει τέτοια αλλαγή χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις, με νέα πρόσωπα, με αξιακά χαρακτηριστικά, που αγαπάνε πραγματικά την Πατρίδα.

Έχουμε χρέος να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω. Να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την ελευθερία μας από την σύγχρονη πολιτική, οικονομική και πνευματική κατοχή. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πραγματική Δημοκρατία μας!

Για να γίνει αυτό πράξη απαιτείται απόφαση για πολιτική συστράτευση!

Για το λόγο αυτό, εανόψει και των επερχόμενων εθνικών εκλογών, οι αγνοί Έλληνες πατριώτες, οι καλοπροαίρετοι Έλληνες πολίτες, πρέπει όλοι να ενωθούμε και να οργανωθούμε πολιτικά, σε ένα ενωτικό πολιτικό φορέα, δημοκρατικό και πατριωτικό, που να προσβλέπει στην ΝΙΚΗ!

Όλοι μαζί λοιπόν! Με την ΝΙΚΗ!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε και πάλι για «του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία»! Για την ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με ισχυρή ομπρέλα προστασίας από την ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια, συμμετέχει στις τουρκικές εκλογές αυτής της Κυριακής το διωκόμενο φιλοευρωπαϊκό και φιλοκουρδικό HDP. Ενόψει του κινδύνου για δικαστική απαγόρευσή του ανά πάσα στιγμή, επέλεξε να συμμετέχει μέσα από τα ψηφοδέλτια του Yeşil Sol Parti-YSP («Πράσινου Αριστερού Κόμματος»)   που ανήκει στην ευρύτερη Πράσινη οικογένεια ως υποψήφιο μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Ανήκουν στην αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν, και οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν είσοδό τους στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με διψήφιο ποσοστό 10-13%.

Το HDP έχει οικοδομηθεί ως συμμαχία όσων επιδιώκουν ειρηνική δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα χωρίς αλλαγές συνόρων, με δυνάμεις από τη δημοκρατική Αριστερά, την Οικολογία, τα κινήματα ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά και τον κόσμο που επιδιώκει μια σύγχρονη ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο του «συστήματος Ερντογάν», καθώς ηγέτες και βουλευτές του βρίσκονται ήδη στις φυλακές για απλή έκφραση γνώμης, ενώ κινδυνεύει να τεθεί εκτός νόμου. Η στενή σχέση του HDP με τον πράσινο χώρο είχε οικοδομηθεί  επί χρόνια, καθώς το Yeşil Sol Parti και οι άλλες πράσινες δυνάμεις της Τουρκίας συμμετείχαν μέχρι τώρα στα ψηφοδέλτια του HDP.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με επικεφαλής τη Γαλλίδα συμ-πρόεδρο Melanie Vogel, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για στήριξη του YSP. 
  • Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από το Πράσινο & Μωβ προς το YSP, στάλθηκε από τους συν-επικεφαλής της συμμαχίας Δομήνικο Χρυσίδη και Βασιλική Γραμματικογιάννη. Στο μήνυμα τονίζεται η αλληλεγγύη για ένα δημοκρατικό, ειρηνικό, συμπεριληπτικό και βιώσιμο μέλλον και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Γίνεται επίσης αναφορά στον πρόσφατο αποκλεισμό της συμμαχίας  Πράσινο & Μωβ από τις ελληνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και στη στήριξή της από τους Ευρωπαίους Πράσινους. 

 ____________________________________
Ακολουθεί το κοινό μήνυμα των συν-επικεφαλής του Πράσινο & Μωβ:

Αγαπητοί Τούρκοι φίλοι,
Εκ μέρους της ελληνικής πολιτικής συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, σας στέλνουμε τον  θερμότερο χαιρετισμό μας και την πιο ισχυρή μας αλληλεγγύη και υποστήριξη, για τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου.   
Ως η συμμαχία που στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το Yeşil Sol Parti, κόμμα της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας, λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στον αυταρχισμό, αλλά και ως κοινή πλατφόρμα για μια ευρεία συμμαχία τουρκικών δυνάμεων υπέρ της δημοκρατίας, της ειρήνης, της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας. Ελπίζουμε για το κόμμα σας ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και μια ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, για ένα μέλλον δημοκρατικό, ειρηνικό, βιώσιμο και με σεβασμό στη διαφορετικότητα, και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ελλείμματα δημοκρατίας, έστω και με χαμηλότερη ένταση, παραμένουν πάντως πρόβλημα και σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα από πρώτο χέρι: μόλις πριν 10 μέρες το Πράσινο & Μωβ αποκλείστηκε από τις ελληνικές εκλογές της 21ης Μαϊου, με επίκληση τυπικού προβλήματος στην αίτηση συμμετοχής μας. Για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία,  γίνεται επίκληση τυπικών λόγων για αποκλεισμό κομμάτων από εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ευτυχείς που έχουμε ήδη ισχυρή υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και την ομάδα των Πράσινων/EFA στο ευρωκοινοβούλιο και εξακολουθούμε να ζητάμε την αλληλεγγύη δημοκρατικών δυνάμεων από όλη την Ευρώπη, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας.

 

Mε τους θερμότερους χαιρετισμούς, και αλληλεγγύη
Δομήνικος Χρυσίδης
Βασιλική Γραμματικογιάννη
συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ

Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νέας Δημοκρατίας 

Την πρωτοφανή και με  παλμό ομιλία του Θανάση Παπαθανάση στην Αθήνα προλόγισαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Κωστής Χατζηδάκης:

<< Η συμμετοχή του Θανάση Παπαθανάση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας  στην Αιτωλοακαρνανία συμβολίζει δύο διαφορετικές έννοιες: Ανανέωση από την μια πλευρά και Ποιότητα από την άλλη και είμαι βέβαιος ότι  θα είναι ένας δυναμικός εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας στη Βουλή των Ελλήνων>>.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: 

«Εγώ του δίνω σίγουρα τον δικό μου σταυρό αν ψήφιζα στην Αιτωλοακαρνανία. Ελπίζω να του δώσετε κι εσείς τον δικό σας».

Γιώργος Πατούλης:

«Ο Θανάσης Παπαθανάσης πρέπει, οφείλει και μπορεί να είναι στο Κοινοβούλιο στις 21 Μαΐου».

Θανάσης Παπαθανάσης:

«Με έχετε αγκαλιάσει, με έχετε βάλει στην καρδιά σας, με έχετε βάλει στο σπίτι σας.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, δεν είμαι μόνος μου.

Θα πάμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα.

Να βάλουμε επιτέλους ένα λιθαράκι, ένα σκαλοπάτι γι’αυτόν τον τόπο που αγαπάμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε!

Να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία. ΜΑΖΙ. 

Για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ και να γυρίσουν αυτά που έφυγαν. 

Σε αυτές τις εκλογές, αποφασίζουμε για το μέλλον μας.  

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία ΨΗΛΑ!»

Θανάσης Παπαθανάσης 

Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

Ανεβάζουμε την Αιτωλοακαρνανία, Ψηλά!

 


Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά θα μπορεί κανείς «με την ταυτότητα που έχει στο κινητό του τηλέφωνο να πάει στο εκλογικό κέντρο και να ψηφίσει», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Δεν είναι η μόνη ψηφιακή καινοτομία σε αυτές τις εκλογές. Πέραν αυτού, το υπουργείο Εσωτερικών, το σύστημα των εκλογών, θα βγάλει τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα, το 80% στις 21:00 το βράδυ, ενώ πριν τις 12:00 το βράδυ θα έχουμε τους σταυρούς».

Για την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι «ως προς το στόχο βρισκόμαστε στο μέσο της διαδρομής. Σήμερα 1.550 υπηρεσίες βρίσκονται στο gov.gr και γλιτώσαμε από αυτήν την προσπάθεια, πέρυσι μόνο, 133 ουρές για κάθε Έλληνα πολίτη άνω των 18 ετών. Πέρυσι είχαμε 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ακόμα ότι «το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε μετά τις εκλογές είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων. Είναι μία διαδικασία που ταλαιπωρεί πάρα πολύ τον κόσμο. Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, είναι έτοιμο και αυτή τη στιγμή, ο φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον συμβολαιογράφο. Να έχει μπροστά του ο συμβολαιογράφος ένα σύστημα που να μπορεί να αντλεί όλες τις πληροφορίες και αντί ο πολίτης να κουβαλάει τη χαρτούρα, να μπορεί να διεκπεραιωθεί η υπόθεση άμεσα».

«Για ποιο λόγο δεν έβγαιναν οι συντάξεις στην ώρα τους; Είχες τα χρήματα σαν κράτος το 2019 να πληρώσεις τις συντάξεις αλλά δεν είχες την πληροφορία καθώς δεν ήταν ψηφιοποιημένη η ασφαλιστική ιστορία. Ήδη η κύρια σύνταξη βγαίνει στο δίμηνο, δεν έχει λυθεί ακόμα για τις επικουρικές. Με την ψηφιοποίηση του χαρτιού θα γίνεται στο δίλεπτο. Αν είναι όλο ψηφιακό, αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Δεν χωράει κανένα μπράβο, χωράει μόνο η συγγνώμη της εκκρεμότητας. Στο τέλος της ημέρας, η ιστορία θα γράψει ότι κάποιος το έκανε και κάποιος όχι», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον υποψήφιο βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μίλτο Ζαμπάρα φίλοι και σύντροφοι από την Ναυπακτία. Σε ένα πραγματικά θερμό κλίμα ο Μίλτος ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη της χώρας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η νίκη του Σύριζα θα φέρει άμεσα σε εφαρμογή ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα με άμεση προτεραιότητα την ανακούφιση των κατωτέρων οικονομικών στρωμάτων, με μέτρα όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ξεπαγωμα των τριετιών και αύξηση των μισθών στο δημόσιο κατά 10% από 1/7/23.

Επίσης άμεση εφαρμογή μέτρων κατά της ακρίβειας που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως μείωση ΦΠΑ στο 6% σε τρόφιμα και μέχρι μηδενισμού στα ζωτικής σημασίας προϊόντα(ψωμί, γάλα , κ.α)

Στο μέτωπο της εργασίας, αναφέρθηκε στην κατάργηση άμεσα του συνόλου των αντεργατικών ρυθμίσεων της Ν.Δ. (Νόμο Χατζηδάκη, ρυθμίσεις για τις ΣΣΕ), επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού με συλλογική διαπραγμάτευση μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ως προς τις φορολογικές παρεμβάσεις ανέφερε την Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ  για όλα τα φυσικά πρόσωπα, την δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση της διανομής μερισμάτων και την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Τέλος ο Μίλτος κάλεσε τον κόσμο να μην επαναπαυτεί ως την 21η Μάη και όλοι μαζί να συμμετέχουν στην ανατροπή του επιτελικού παρακράτους της παραπληροφόρησης, των Τεμπών, των υποκλοπών και των απευθείας αναθέσεων.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2