Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 00:26

EPAM: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη μη συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ) η συγκρότηση της Συμμαχίας Ανατροπής υπήρξε εξ αρχής, εδώ και αρκετά χρόνια, Στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση και όχι μια ευκαιριακή τακτική επιλογή συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου με όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ανατροπής και φέραμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο πολιτικός μας στόχος ήταν -και εξακολουθεί- να υπάρξει εντός κοινοβουλίου μια πραγματική και μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης και ανάχωμα στις επιλογές του καθεστώτος και των σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας ήδη ειλημμένων αποφάσεων τόσο στα εθνικά και τα θέματα του κράτους Δικαίου και της δημοκρατίας, όσο και στα ζέοντα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν θα γίνουμε απολογητές προσωπικής ατζέντας ή πολιτικής ιδεοληψίας του οποιουδήποτε, ούτε θα βάλουμε πλάτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς τρίτων.

Το ΕΠΑΜ και η Συμμαχία Ανατροπής δεν παραιτούνται, αλλά επιλέγουν τις μάχες που θα δώσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εδώ και 13 χρόνια το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει ότι δεν είναι δύναμη «κοινοβουλευτικού κρετινισμού» για να τα περιμένει όλα από το κοινοβούλιο. Οι μάχες δίνονται πρωτίστως μέσα στην κοινωνία και το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι είναι παρόν με όλες τις δυνάμεις του σε κάθε αγώνα.

Εκτιμούμε, ότι κάτω από τις διαμορφωμένες περιστάσεις δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των πολιτικών στόχων του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας Ανατροπής με την κάθοδό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η απόφαση για μη συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου λήφθηκε, επίσης, προκειμένου να υπάρξει η ευκαιρία για μια ουσιαστική αναδιοργάνωση των δυνάμεων τόσο του ΕΠΑΜ, όσο και της Συμμαχίας Ανατροπής και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαχών που θα κληθούμε να δώσουμε στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Ευχαριστούμε, γι’ ακόμη μια φορά, τα μέλη, τους φίλους του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας, τους υποψηφίους και κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές θα πράξουν, κατά τη συνείδησή τους, το καλύτερο για την πατρίδα και τον λαό.

Διαβεβαιώνουμε, εμφαντικά και για μια ακόμη φορά, όλους, ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Θα είμαστε παρόντες, μπροστά σε κάθε αγώνα στους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας.

Αθήνα 31 Μαΐου 2023

Το Γραφείο Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου