Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 07 Μαϊος 2023

Πέμπτη 11 Μαΐου η μεγάλη συγκέντρωση Σταρακά στο Αγρίνιο, κάλεσμα σε μία "γιορτή Δημοκρατίας"!

Την κεντρική της πολιτική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου πραγματοποιεί την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:30 στην πλατεία Δημάδη (άνωθεν δημοτικού parking) στο Αγρίνιο, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά.

Μετά την εντυπωσιακή της εναρκτήρια συγκέντρωση στο κατάμεστο Παπαστράτειο στις 15 Φεβρουαρίου που κατέδειξε το κλίμα ανάτασης που επικρατεί για το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, μετά από δεκάδες περιοδείες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού αδιάκοπά επί 2,5 μήνες, η Χριστίνα Σταρακά επιστρέφει στο Αγρίνιο, για την κεντρική πολιτική της ομιλία, αυτή τη φορά μάλιστα σε ανοικτό χώρο στην πλατεία Δημάδη. 

«Σας καλώ την Πέμπτη 11 Μαΐου στην πλατεία Δημάδη σε μία γιορτή Δημοκρατίας! Πάμε μπροστά για τη νίκη!» υπογραμμίζει σε δήλωσή της η Χριστίνα Σταρακά. «Πάμε μπροστά για το ΠΑΣΟΚ, για την Αιτωλοακαρνανία, για την Ελλάδα. Σας περιμένω όλες και όλους στην κεντρική πολιτική μου ομιλία την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Αγρίνιο. Για να στείλουμε παντού δυνατά, αποφασιστικά το μήνυμα της Αλλαγής!»  

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου  κ.Θανάσης Παπαθανάσης επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ.Θανάσης Παπαθανάσης  συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας κ.Κουσαρίδα Ιωάννη και με τα   στελέχη και το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και  αντάλλαξε  απόψεις  για την πολιτική προστασία, αλλά και για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον νομό μας. 

Όπως μάλιστα ο ίδιος δήλωσε : ‘’η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος με ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, που πρέπει όλοι να το προστατεύουμε. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας’’.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής τους εστίασαν  στις δυνατότητες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των υπηρεσιών, αλλά και σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό της πυρασφάλειας και τη δυνατότητα ενίσχυσης με προσωπικό, για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και επάνδρωση των υπηρεσιών εν’όψει της θερινής περιόδου.

Ο  κ.Παπαθανάσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι :’’Σε ολόκληρη την πολυετή αυτοδιοικητική μου πορεία στήριξα και στάθηκα δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα με κάθε πρόσφορο μέσο κι έτσι θα συνεχίσω’’.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ.Παπαθανάσης ευχαρίστησε και συνεχάρει όλα τα στελέχη και το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό που δείχνουν και για τον αγώνα που δίνουν στην πρώτη γραμμή για να προστατεύουν τους πολίτες από κινδύνους και φυσικές καταστροφές.

Ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και υγεία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανίαΨηλά

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε χώρους δουλειάς, χωριά και γειτονιές περιοδεύουν καθημερινά κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, καλώντας σε ενίσχυση του Κόμματος για να δυναμώσουν οι αγώνες, απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΗ

10:00 πμ, η Σοφία Καζαρίδη-Πατούλα, γραμματέας του Συνδικάτου Ιματισμού Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη Λαϊκή Αγορά Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

8:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματική Οργάνωσης Μεσολογγίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα χαιρετήσει ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΗ

10:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

11:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπάκτου.

7:00 μμ, ο Μάκης Αραβανής, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, θα περιοδεύσει στα χωριά Μυρτιά και Αγία Σοφία του Θέρμου.

7:30 μμ, ο Νίκος Μωραΐτης, περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα χωριά Κονοπίνα, Αετός και Κομπωτή.

8:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αμφιλοχίας, στην πλατείας της πόλης. Θα χαιρετήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΗ

6:45 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα περιοδεύσει και θα μιλήσει με εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Δήμου Μεσολογγίου.

7:15 πμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα περιοδεύσει στη ΔΕΥΑΜ.

10:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

10:00 πμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στη Λαϊκή Αγορά Αμφιλοχίας.

1:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα έχει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

2:30 μμ, ο Νίκος Μωραΐτης, περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της επιχείρησης «Κορπή», στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.

6:30 μμ, η Σοφία Καζαρίδη-Πατούλα, θα περιοδεύσει στα καταστήματα εστίασης στην Ερυθραία Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο.

6:30 μμ, ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

5:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, θα συναντηθεί με ψαράδες της περιοχής, στο Μεσολόγγι.

7:30 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής διαιτητής, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Στράτου και Λεπενού.

8:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματική Οργάνωσης Αιτωλικού-Οινιαδών, στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού. Θα χαιρετήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΗ

10:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

12:00 μ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε σύσκεψη στο καφενείο «Αφοί Τσουνάκα», στην Πάλαιρο.

2:00 μμ, η Σούλα Μπούρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «GAEA» και «Μεταλοπλαστική».

6:30 μμ, ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

7:30 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Καλύβια και Αγγελόκαστρο.

8:30 μμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση του νομού, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη στην καφετέρια «APALLOU», στο Παναιτώλιο.

8:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ακτίου-Βόνιτσας, στο λιμάνι της Βόνιτσας. Θα χαιρετήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ο Νώντας Μωραΐτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΗ

11:00 πμ, η  Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας.

6:30 μμ, η Σοφία Καζαρίδη-Πατούλα, θα περιοδεύσει στα καταστήματα εστίασης και στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο.

6:30 μμ, ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

7:00 μμ, ο Μάκης Αραβανής, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη στο καφενείο «Ευθυμίου», στην Παραβόλα.

7:30 μμ, ο Βασίλης Νικάκης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Κλεισορρεύματα και Λυσιμαχεία.

7:30 μμ, ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στα χωριά, Στρογγυλοβούνι, Παλαιομάνινα.

8:30 μμ, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ναυπάκτου, στο λιμάνι της πόλης. Θα χαιρετήσει ο Κώστας Σιέττος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Νάπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΗ

7:00 μμ, η Σούλα Μπούρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή Πεταλούδα στο Αγρίνιο.

7:00 μμ, η Αθηνά Κουτρούμπα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση του νομού, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα χωριά Πετροχώρι, Ανάλειψη, Κόφτρα και Αβαρίκος του Θέρμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΗ

10:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγείας Θέρμου.

11:00 πμ, ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα περιοδεύσει στο Μύτικα.

11:00 πμ, ο Μάκης Αραβανής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματική Οργάνωσης Θέρμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου. Θα χαιρετήσει ο Λάκης Μπουγάς, υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

11:00 πμ, η Σούλα Μπούρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Αι Γιάννη-Ριγανά στο Αγρίνιο.

7:00 μμ, η Σούλα Μπούρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Αγίου Χροστοφόρου στο Αγρίνιο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται - Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές - Πώς διαμορφώνονται τα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο - Πόσοι ωφελούνται

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών.

Το δεύτερο είναι η μονιμοποίηση, όπως είπε, του Freedom Pass. Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού.

Με το τρίτο μέτρο, η κυβέρνηση θα παρέμβει στα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο. Έτσι:

– Από τα 50 ευρώ, το επίδομα για ένα παιδί θα πάει από τα 50 στα 70 ευρώ.

– Για δύο παιδιά από τα 70 στα 120
– Για τρία παιδιά, επίδομα 170 ευρώ.

Η αύξηση θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2024.

Έτσι λοιπόν, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «κωδικοποιούνται» ως εξής:

1) Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2) Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

3) Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά -δηλαδή, από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δύο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδια στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως  είχε πει, νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θερμή ήταν η υποδοχή της Φωτεινής Παντιώρα στο Μεσολόγγι. Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την περιοδεία της χθες στην αγορά του Μεσολογγίου βρέθηκε δίπλα στους επαγγελματίες, οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα  χρόνια βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.

Η Φωτεινή Παντιώρα σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία που είχε με τους κατοίκους της πόλης, συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση αλλά και την υπανάπτυξη στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο διαλυμένος τομέας της υγείας και της παιδείας, ανεκπλήρωτα έργα υποδομών τα οποία καρκινοβατούν εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν αδρανοποιήσει τον ιστορικό αυτόν τόπο, οδηγώντας τον σε καταστάσεις απαξίωσης και εξαθλίωσης. Η Φωτεινή Παντιώρα αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποσχέθηκε στους κατοίκους του Μεσολογγίου ότι από τις 21 Μαΐου θα νιώσουν ότι έχουν δίπλα τους μια κυβέρνηση που νοιάζεται πραγματικά για τους ίδιους.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ