Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023

Μετά τις τελευταίες εκλογές επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι ο μόνος χώρος που φοβάται το στημένο σκηνικό της μεταπολίτευσης είναι ο πατριωτικός χώρος.
 
Είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να ταρακουνήσει την νηφαλιότητα ενός πολιτικού συστήματος που βασίζεται στην άρνηση της πατρίδας,των Εθνικών ιδεών και στην κοινωνική υποταγή.
Δυστυχώς ο χώρος αυτός,ο χώρος μας,δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους φιλελεύθερους και τους κομμουνιστές,αλλα και όλους αυτούς που τον κηδεμονεύουν και που με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους τον καθιστούν υποχείριο των ίδιων των εχθρών του!
 
Σε μας δεν ταιριάζουν οι παλινδρομήσεις,δεν μας αξίζουν τα πήγαινε έλα και κυρίως δεν μας εκπροσωπούν οι απαίδευτοι και οι καιροσκόποι που μας κάλεσαν να στηρίξουμε τους κομμουνιστές λές και ειμαστε πρόβατα.
 
Εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι να παλεύουμε,να ειμαστε όρθιοι στις επάλξεις,να μην σκύβουμε το κεφάλι.
 
Αυτό θα πράξουμε και στις επόμενες εκλογές μέσα από τις γραμμές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,ακηδεμόνευτα,καθαρά τίμια,χωρίς προστάτες,χορηγούς και παλινωδίες.
 
Σε καλούμε να σταθείς δίπλα μας,σε καλούμε σε έναν αγώνα ιερό,σε θέλουμε κοντά μας για πολλούς λόγους,Εθνικούς,ιδεολογικούς,πατριωτικούς και ηθικούς.
 
Η θεωρία της χαμένης ψήφου για μας δεν υπάρχει,ο αγώνας είναι άνισος αλλά χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίδονται,κι εμείς θα παλέψουμε για την τιμή μας  και για την τιμή της πατρίδας!
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
Εθνικό μέτωπο
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τον Κώστα Ζαχαριάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δια στόματος Αλέξη Τσίπρα δόθηκε το «σύνθημα» για ανασυγκρότηση , ενότητα και μάχη. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και το μέλος της Κ.Ε. και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης που βρέθηκε στο Αγρίνιο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος επί της ουσίας είναι σε επαγρύπνηση με τις Νομαρχιακές Επιτροπές να «χαρτογραφούν», υπό την ευθύνη των κεντρικών στελεχών, τα νέα βήματα του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της νέας Εκλογικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από στελέχη του κόμματος  της νέας γενιάς όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης που βρέθηκε στο Αγρίνιο, έχουν ως στόχο, όπως και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνομιλήσουν με τους πολίτες διορθώνοντας τα λάθη του προγραμματικού λόγου του κόμματος, με απώτερο σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει τη «διόρθωση» του αποτελέσματος των εκλογών.

Από το Αγρίνιο ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι μια περιοχή με πολύ ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράδοση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε ένα σημαντικό κομμάτι των ποσοστών του και της εκλογική του δύναμης, αλλά παρ’ όλα αυτά κρατήθηκε ψηλά σε σχέση με το πανελλαδικό εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε αντιληφθεί πλήρως το μήνυμα που μας έστειλαν οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες, οι πολίτες από το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς και αριστεράς και θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους και πρώτα απ όλα να τους ακούσουμε. Ξέρουμε πως πολλούς απ’ αυτούς τους στεναχωρήσαμε, τους απογοητεύσαμε, αλλά δεν τους προδώσαμε και είμαστε εδώ από κοινού ξανά να μπορέσουμε να οργανώσουμε σωστά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Ήδη το κόμμα μας βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής και εκλογικής ανάταξης. Για να είμαστε δίκαιοι και μεταξύ μας και με τους ψηφοφόρους μας υπάρχουν κινήσεις που γίνονται για να διορθωθούν τα λάθη που είναι αποτέλεσμα ημερών, τα λάθη που είναι αποτέλεσμα εβδομάδων και αυτά που είναι αποτέλεσμα μηνών. Μέχρι και τις εκλογές θα γίνουν παρεμβάσεις στα δύο πρώτα επίπεδα, θα γίνουν δηλαδή παρεμβάσεις στο επίπεδο των ημερών και των εβδομάδων. Στη συνέχεια όμως θα γίνει αναλυτική και σε βάθος συζήτηση και στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και με τον κοινωνικό και εκλογικό περίγυρο του κόμματος, προκειμένου να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα. Προφανώς έχουμε καταλάβει το ηχηρό και αρνητικό αποτέλεσμα του κόμματος που φάνηκε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, δεν το υποτιμούμε, δεν το απαξιώνουμε και δεν το ξεχνάμε. Έχουμε όμως μπροστά μας μια νέα εκλογική μάχη και αν σε κάτι συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη είναι πως αυτή η κάλπη ξεκινά απόλυτα από το μηδέν. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε με το πρόγραμμά μας σε κάθε πολίτη και με θετικό τρόπο να ζητήσουμε την ψήφο του. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, όμως με την ψήφο των πολιτών διεκδικούμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μια μεγάλη μετατόπιση, μια μεγάλη διόρθωση του αποτελέσματος που υπήρξε στις 21 Μαΐου. Θεωρούμε σε κάθε περίπτωση ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της 21ης Μαΐου και πρέπει οι πολίτες με την τοποθέτησή τους στην κάλπη να διαμορφώσουν ένα τοπίο μη απόλυτης κυριαρχίας της ΝΔ και να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό πόλο ελέγχου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα την εκλογική του καθίζηση ήταν και παραμένει ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα με κυβερνητικό προσανατολισμό. Κυβερνητικά κόμματα είναι είτε αυτά που ασκούν τη διακυβέρνηση, είτε αυτά που από το λαό τους ανατίθεται, με μεγάλη κυβερνητική δύναμη, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ελέγχου.

Στις εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική  οι σχέσεις όλων των κομμάτων είναι ευθέως ανταγωνιστικές. Η εκλογική και πολιτική στόχευση είναι να βάλουμε φρένο στην απόλυτη παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, όπου ήδη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης, έδειξε τις βλέψεις τους για την επόμενη μέρα αναφορικά με το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Θεωρούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια αντιπολίτευση, η οποία δεν θα έχει χαρακτηριστικά κόμματος διαμαρτυρίας, αλλά δεν θα έχει και χαρακτηριστικά πιθανής κυβερνητικής ενσωμάτωσης. Θυμίζω ότι πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης, που εσχάτως έβαλε όριο στη μη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, έλεγε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να μην είναι επικεφαλής του σχήματος ο κ. Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Πόση φερεγγυότητα και πόση συνέπεια έχει η στάση του κ. Ανδρουλάκη; Πως θα ήταν το πολιτικό τοπίο της χώρας και πριν τις 21 Μαΐου, αν ο κ. Ανδρουλάκης δήλωνε αυτό που δηλώνει σήμερα, δηλαδή ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

Έχουμε χρέος να συζητήσουμε, να ακούσουμε κυρίως και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια και για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να μας στείλουν ηχηρό μήνυμα μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Επειδή πολλά ακούγονται για το  ποιος φταίει για αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα  να τονίσω πως: είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως τις δικές μας ευθύνες εμείς τις αναλαμβάνουμε και δεν προσπαθούμε να τις μεταβιβάσουμε αλλού, να μην τις αναγνωρίσουμε ή να τις εξωραΐσουμε. Δυστυχώς, φάνηκε καθαρά από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζαμε. Επίσης, προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ευθύνη για το δικό μας αποτέλεσμα την έχει ο λαός. Ο λαός ήταν αυτός που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ισχυρή αντιπολίτευση το 2012 και το 2019, ο λαός ήταν αυτός που μας έκανε κυβέρνηση δύο φορές το 2015, ο ελληνικό λαός είναι αυτός που θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη δύναμη στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου και ο λαός είναι αυτός ο οποίος μας καθιστά ρυθμιστικό παράγοντα στο πολιτικό σύστημα της χώρας».

sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Pfizer, Δρ. Mike Yeadon, μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με τα οποία αναγκάστηκαν και εκβιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι να εμβολιαστούν, είπε πως «Σχεδιάστηκαν για να βλάψουν, να σακατέψουν και να σκοτώσουν»!

«Κι αν δεν διέθεταν το οπλοστάσιο των μαζικών ελέγχων και τον ολοήμερο καθημερινό τρόμο της διαδικτυακής τηλεόρασης κανείς δεν θα παρατηρούσε τίποτα!

Τα άτομα που αρρώστησαν υπέφεραν από τις συνηθισμένες ασθένειες ενισχυμένες τρομερά από το άγχος και τον φόβο που διοχετευόταν από τις τηλεοράσεις τους. Ο φόβος είναι από τους μεγαλύτερους αναστολείς του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Σε κάνει να αρρωσταίνεις! Και αυτό έκαναν. Σας είπαν ψέματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κάκιστη λειτουργία των κατά τόπους συστημάτων υγείας, που οδήγησαν ασθενείς στο θάνατο, και στα «τοξικά», όπως τα χαρακτηρίζει, κορωνοεμβόλια που δόθηκαν μαζικά σε εκατομμύρια ανθρώπους:

«Το μόνο που συνέβη είναι ότι ενίσχυσαν όλες τις συνηθισμένες ασθένειες και μετά αντιμετώπισαν άσχημα τους ανθρώπους δολοφονώντας τους ουσιαστικά. Και το χειρότερο είναι ότι σας έκαναν να πιστέψετε ότι υπήρχε αυτό το παθογόνο που κυκλοφορούσε κι ότι έπρεπε να εμβολιαστείτε.

wide awake media 29 5 2023

Πιστεύετε στα αλήθεια ότι κατάφεραν παράλληλα να αναπτύξουν όλα τα πράγματα (εμβόλια) που κανονικά θα χρειάζονταν 7,10,12 χρόνια για να τα κατασκευάσουν στις ποσότητες που χρειάζονταν σε λιγότερο από 1 χρόνο; Όχι, δεν το έκαναν! Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να το έκαναν. Τρομοκρατήθηκα πολύ στα μέσα του 2020. Μόλις συνειδητοποίησα τι έκαναν γνώριζα ότι επρόκειτο να το επιβάλλουν σε όλους.

Έτσι όταν κοίταξα τον σχεδιασμό των υποτιθέμενων εμβολίων, ανακάλυψα τουλάχιστον 3 πράγματα που μπορώ να σας περιγράψω πολύ γρήγορα. Σχεδιάστηκαν για να βλάψουν, να σακατέψουν και να σκοτώσουν»:

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση στην πόλη Τορέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο, επλήγησαν ένα πολυώροφο κτήριο και ένα πρατήριο καυσίμων στην πόλη Τορέτσκ, η οποία πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχε πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων.

«Καθημερινά οι Ρώσοι εξαπολύουν σκοπίμως επιθέσεις κατά αμάχων στην περιοχή του Ντονέτσκ», έγραψε ο Κιριλένκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Το Κρεμλίνο υπογραμμίζει ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν στοχεύουν αμάχους και αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ έχει αποτελέσει θέατρο σφοδρών και πολύνεκρων μαχών τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη, με πείσμα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ, ριχνόμαστε ξανά στη μάχη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που υπογράφουν 31 στελέχη του κόμματος από την περιοχή της Ναυπάκτου.

Η ανακοίνωση, αναλυτικά:

«Θαρρετά απευθυνόμαστε σε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το Κόμμα στις 21 Μάη, που ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή, και δεν το έκαναν είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Τώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα διλήμματα ρίχνοντας «κόκκινο στην κάλπη», να κάνουν επιλογή τους την ενίσχυση της μοναδικής φωνής της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν, ότι δεν θα τους βγει κάτι άλλο από αυτό που επέλεξαν.

Απέναντί του ο λαός την επόμενη μέρα και στη Ναυπακτία θα βρεθεί με το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναίνεση και στήριξη που θα της παρέχουν στα πιο κρίσιμα και βασικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο συμπλήρωμά τους βρεθεί διαθέσιμο.

Στον αντίποδα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, που δίνει διέξοδο στο «κάτι πρέπει να γίνει», όπως εκφράζεται από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που εμπνέει και κινητοποιεί, που μαχητικοποιεί λαϊκές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει αυτήν τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση.

Μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν μένουμε θεατές, παίρνουμε θέση στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς που βάζουν στο λαό και τη νεολαία του τόπου μας τα κόμματα του συστήματος. Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στράτευσης με το ΚΚΕ και ενίσχυσής του στις επερχόμενες εκλογές.

Ο λαός και η νεολαία που σήμερα οργίζονται και αγανακτούν απέναντι στο σύστημα, που έχουν απογοητευτεί από όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα δεν πρέπει να σκορπίσουν την ψήφο τους σε όσους υπηρετούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους επίδοξους μελλοντικούς διαχειριστές του, ούτε σε διάφορους «διάττοντες αστέρες», δήθεν μικρά κόμματα που έρχονται, κάνουν τη βρώμικη δουλειά και μετά φεύγουν…

Ας κάνουμε τώρα τη διαφορά. ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ. Τη μόνη πραγματικά αντισυστημική  επιλογή. Γιατί έχουμε όνειρα, φιλοδοξίες και ελπίδες. Γιατί «…δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό…», γιατί «…οι καρδιές μας δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο…» που λέει και ο αγαπημένος μας ποιητής Γ. Ρίτσος.

Ψήφο στο ΚΚΕ λοιπόν, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποτελέσει το πραγματικό αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ψηλά τη σημαία της ελπίδας και του αγώνα, όταν οι άλλοι, ως κυβέρνηση, έφερναν τα μνημόνια, ψήφιζαν αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, γέμιζαν με ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις την Ελλάδα. Αλλά και μετά, ως αντιπολίτευση, ψήφιζαν τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “έβαζαν πλάτη” σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και πρότειναν υπουργούς κοινής αποδοχής.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που ξέρεις τι θα σου βγει την επόμενη μέρα, που γνωρίζεις ότι θα είναι εγγύηση για να έρθουν στο προσκήνιο οι ζωές μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

Άρα δεν «πάμε και όπου βγει», ούτε «ψηφίζουμε και βλέπουμε» όπως θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι «μικροί» φίλοι τους. Την ψήφο μας δεν θα την κλέψουν, ούτε θα την εξουδετερώσουν με το να απέχουμε. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η αποχή σημαίνει σιωπή, συγκάλυψη και ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι τους συμφωνούν στα «μεγάλα». Είναι όλοι τους με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με τις ζωές και τις ανάγκες μας. έχουν για θεό το Ταμείο Ανάκαμψης και την Πράσινη Ανάπτυξη. Γι’ αυτό από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το 70%. Συμφωνούν στην περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, συμφωνούν στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γιατί και στη Ναύπακτο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε δοκιμάσει όλα τα αστικά κόμματα, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Περιφέρεια και το Δήμο Ναυπακτίας. Όλοι τους, αποδείχτηκαν οι καλύτεροι υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων, όμως έμειναν μακριά από την υπεράσπιση του λαού της πόλης μας.

Στις 25 του Ιούνη κάνουμε την έκπληξη! Στέλνουμε αισιόδοξο, ανατρεπτικό μήνυμα με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Γιατί μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται λοιπόν! Τώρα ΚΚΕ».

Την ανακοίνωση, υπογράφουν:

  1. Αδαμοπούλου Μαρία, Ναύπακτος, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
  2. Αρβανίτη Ανθή, Τερψιθέα Ναυπακτίας, παιδίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
  3. Βασιλόγγιανος Χρήστος, ιχθυολόγος ΤΕ, εργαζόμενος στις Ιχθυοκαλλιέργειες, μέλος της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου Ιχθυοκαλλιέργειας Ναυπακτίας και Δωρίδας «Η Παναγία η Φανερωμένη» και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ναυπακτίας – Δωρίδας.
  4. Βερσή Κατερίνα, Ναύπακτος, απόφοιτος Συστημάτων Εφοδιασμού στη Θήβα, Ιδιωτική υπάλληλος
  5. Δάβουλος Χρήστος, Γραμμένη Οξιά Ναυπακτίας, Ιατρός Παθολόγος στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων
  6. Δούρος Γιάννης, Ναύπακτος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, αυτοαπασχολούμενος
  7. Δούρος Δημήτρης, Ναύπακτος, Μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ, ιδιωτικός υπάλληλος
  8. Δούρος Μπάμπης, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας-Δωρίδας
  9. Ζέλιος Θύμιος, Μακύνεια Αντιρρίου, δάσκαλος στη Σαντορίνη
  10. Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Ναύπακτος, αγρότης, τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών
  11. Καραχασάνη Κωνσταντίνα, Ναύπακτος, Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής
  12. Κοργιαλά Εύη, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας, Ναύπακτος
  13. Κοτσανάς Δημήτρης, Μολύκριο Ναυπακτίας, υπάλληλος Δήμου Ναυπακτίας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας
  14. Κουτσογιάννης Βασίλης, Συνταξιούχος, πρόεδρος παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
  15. Κωνσταντίνου Δήμητρα, Ρίζα Αντιρρίου, εργαζόμενη στον ΟΤΕ
  16. Μεσύρης Αντώνης, Πλατανίτης Ναυπακτίας, Φυσικός, εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας
  17. Μόσχος Σωτήρης, Κεντρική Ναυπακτίας, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Αντιπρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού Τουρισμού και ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό
  18. Μπίμπας Δημήτρης, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων Ναυπακτίας-Δωρίδας
  19. Μπίμπας Θάνος, πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Πατρών
  20. Μπίμπας Νίκος, Ναύπακτος, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Ναυπακτίας – Δωρίδας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Οικοδόμων
  21. Μπούρη Ντίνα, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
  22. Ντζουμάνη Παρασκευή, ιδιωτική υπάλληλος στο χώρο της εστίασης
  23. Πατούχα Ελένη, Εργαζόμενη σε εταιρεία πληροφορικής, Μέλος ΔΣ σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο Χαϊδάρι
  24. Ρήγα Μαρία, Αντίρριο, Ιατρός Αναισθησιολόγος στο Αττικόν
  25. Σιέττος Κώστας, καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
  26. Σινογεώργου Δώρα, Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, εργαζόμενη στις Τηλεπικοινωνίες
  27. Σινογεώργος Γιάννης, Φαμήλα Ναυπακτίας, συνταξιούχος μέλος του ΔΣ παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
  28. Τηλιγάδη Ιωάννα, Ασπριάς Ναυπακτίας, συνταξιούχος
  29. Τσαγκουρνός Βασίλης, Ναύπακτος, συνταξιούχος Τοπογράφος
  30. Τσουκαλάς Μίλτος, Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, φοιτητής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
  31. Χασάνης Ιάσονας Ελατόβρυση Ναυπακτίας, Τελειόφοιτος στη ζωική παραγωγή και υδατοκαλλιεργειών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιδιωτικός υπάλληλος

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ορόσημο τις Εθνικές Εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023, η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί διευρυμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ των μελών της στο ξενοδοχείο Imperial Αγρινίου, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30 μμ.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου και ο προγραμματισμός επι μέρους πολιτικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ με βάση και τους νέους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς φιλοδοξεί την διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής προκειμένου να καταστεί η μεγάλη δύναμη αλλαγής για τον τόπο, με ασφάλεια, υπευθυνότητα και κανόνες.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί όλους τους Δημοκράτες Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να συνδράμουν σε αυτή του την προσπάθεια, έτσι ώστε η νέα κοινοβουλευτική του παρουσία να εκπροσωπεί το σύνολο της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με 270 ψήφους επανεξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας Πρόεδρος της Βουλής. Την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Από την διαδικασία έλλειπαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς δεν έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για να βραβευτεί από το Χάρβαρντ, ο κ. Οθωνας Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) που επίσης λείπει στις ΗΠΑ, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν (ΣΥΡΙΖΑ).

Με επιστολική ψήφο δήλωσαν την υποστήριξή τους στον κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη και οι κ.κ. Μπουρχαν Μπαράν και Σωκράτης Βαρδάκης. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας βρισκόταν την ώρα της ψηφοφορίας στην κηδεία της Τζινας Πολίτη.

agrinionews.gr

Θυροκολλήθηκε στην ανατολική είσοδο του μεγάρου του Κοινοβουλίου,το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, με τη χώρα να εισέρχεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης του Ιουνίου θα ορκιστεί στις 3 του Ιουλίου και την επομένη θα εκλέξει το προεδρείο της. Λίγο μετά τις 4 ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το προεδρικό διάταγμα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τασούλα, εξέλεξε εκ νέου ως πρόεδρο του Σώματος η Βουλή των Ελλήνων, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Υπέρ του κ. Τασούλα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν “παρών”.

Έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία και επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 270 βουλευτές ψήφισαν «ναι» ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκ Χουσείν, ενώ δεν ψήφισαν οι Α. Σαμαράς (ΝΔ) και Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς δεν πρόλαβαν να ορκιστούν, χθες, λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό.

Απουσίαζαν, επίσης, αλλά είχαν στείλει επιστολική ψήφο υπέρ του κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν.

Ο κ. Τασούλας εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Βουλής στις 18 Ιουλίου 2019, με την ευρύτερη μεταπολιτευτικά πλειοψηφία (283 ναι, 15 «παρών»).

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπρότεινε για ε’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.

Πηγή: eleftherostypos.gr