Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 16 Μαϊος 2023

Σας προσκαλώ την Τεταρτη 17 Μαΐου και ώρα 8:00 μμ στην ομιλία μου που θα πραγματοποιηθεί στο Εκλογικό Κέντρο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγιου

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκλονιστική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση στη Ναύπακτο, όπου έλαβε ισχυρή εντολή από ένα πλήθος κόσμου άνω των 2.000 ατόμων!

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από το βίντεο που δημοσιεύτηκε, με στιγμές από την προεκλογική του συγκέντρωση:

-Από την πρώτη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου και ενηλικιώθηκα, είχα ασίγαστο πάθος μέσα μου να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο.

Η αγάπη όλων σας είναι αυτό που με οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια να προχωράω μπροστά και να δίνω μάχες για την Αιτωλοακαρνανία.

-Σας καλώ όλους σας, 21 Μαΐου να είμαστε εκεί και να  στηρίξουμε τον σημερινό, αλλά και αυριανό Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

-21 Μαΐου ξεκινάμε ΜΑΖΙ τον αγώνα για να αποδείξουμε ότι στην Αιτωλοακαρνανία μπορούμε να κάνουμε πράγματα, να προχωρήσουμε τον τόπο αυτό μπροστά.

-Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να βγει δυνατά μπροστά και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει. 

-Η δική μου φωνή, θα είναι η δική σας φωνή.

Εσείς είστε που μου δίνετε αυτή τη δύναμη, που ήρθατε εδώ να μου σφίξετε το χέρι. 

Να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία. ΜΑΖΙ.

Για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ και να γυρίσουν αυτά που έφυγαν.

Σε αυτές τις εκλογές, αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία ΨΗΛΑ!

Θανάσης Παπαθανάσης

Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!

Δείτε όλο το βίντεο από την προεκλογική συγκέντρωση του Θανάση Παπαθανάση στη Ναύπακτο:

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Φωτεινή Παντιώρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στην Αμφιλοχία, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στις 8μμ στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΚΑΦΕ 5, Παραλία Αμφιλοχίας).

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκε χθες η ομιλία της Φωτεινής Παντιώρα στο Θέρμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Παντιώρα από τη θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών, βρισκόταν πάντα δίπλα στο δήμο Θέρμου, συμβάλλοντας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την επίλυση καίριων ζητημάτων.

Η Φωτεινή Παντιώρα κατά την ομιλία της τόνισε ότι «την προσεχή Κυριακή, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω την απόγνωση, τη θλίψη, τη μιζέρια και πάμε να τα αλλάξουμε όλα με δικαιοσύνη παντού. Από τις 22 Μαΐου, πάμε να κάνουμε πράξη το συμβόλαιο με την κοινωνία, το οποίο προβλέπει τέσσερις βασικούς όρους:

1. Αύξηση μισθών
2. Μείωση τιμών
3. Ρύθμιση χρεών
4. Ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενη στην Αιτωλοακαρνανία επεσήμανε ότι «έχω μάθει να λέω αλήθειες και η πικρή αλήθεια είναι ότι ο τόπος που αγαπάμε η Αιτωλοακαρνανία μας είναι πολύ πίσω στους δείκτες ανάπτυξης, είμαστε από τους φτωχότερους νομούς της χώρας με κριτήριο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και αρκετά πίσω σε έργα υποδομής. Η κατάσταση αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιδεινώθηκε αισθητά λόγω των πολιτικών της ΝΔ».

«Το πρώτιστο είναι να εξασφαλίσουμε πρόσβαση των Αιτωλοακαρνάνων σε αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Δεν θέλουμε νοσοκομεία με κτίρια φαντάσματα αλλά νοσοκομεία με επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές». Ειδικά για το Θέρμο ανάφερε ότι η ίδια θα εργαστεί στην  κατεύθυνση επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Αναφερόμενη στον πρωτογενή τομέα επεσήμανε ότι «ο τόπος μας στηρίζεται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους», υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ασπίδα προστασίας για τους βιοπαλαιστές του μόχθου». Εκτενή αναφορά έκανε στον τομέα της παιδείας.  «Το μέλλον του τόπου είναι η νέα γενιά. Ένας λόγος που μπαίνω μπροστά είναι για τους νέους μας. Εάν δεν επενδύσουμε στην Παιδεία με γενναία στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τις νέες και τους νέους μας.  Δεν είναι δυνατόν, ο τόπος μας η Αιτωλοακαρνανία να μην διαθέτει ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα και δη στο πεδίο του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος πρέπει να είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Εμείς θα στηρίξουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα του νομού μας με περισσότερους καθηγητές και  ενισχύοντας τις δαπάνες για την έρευνα». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα, 20.000 περισσότεροι φοιτητές να ενταχθούν στα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά».

Τέλος, η κα Παντιώρα επεσήμανε ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου στο Θέρμο αλλά και του οδικού άξονα Θέρμου-Ναυπάκτου.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και των μετεωρολογικών προβλέψεων για το απόγευμα και το βράδυ, η προεκλογική συγκέντρωση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην ΥΠΑΑΤ, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, στις 20.30 στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Ναύπακτο περιόδευσε χθες το πρωί η Φωτεινή Παντιώρα την οποία υποδέχτηκαν με θέρμη οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην προσωπική επικοινωνία με τους πολίτες  αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των πολλών, με δικαιοσύνη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Φωτεινής Παντιώρα για την Ναύπακτο έχει φανεί και στο παρελθόν από τις θέσεις που κατείχε επί της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου με κάθε τρόπο βοηθούσε για την επίλυση μείζονων προβλημάτων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι προφανές ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης θα συνεχιστεί ιδίως εκπροσωπώντας τους Αιτωλοακαρνάνες στη Βουλή.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγρίνιο, στην ομιλία της περασμένης Κυριακής στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά:
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε μια μεγαλειώδη, σε πλήθος και παλμό, συγκέντρωση, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, ανέπτυξε το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, για τη στήριξη του λαού, που στενάζει από την ακρίβεια και τα χρέη.

Πέρα από τα έντεκα σημεία που περιέχει το “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ”, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του εγκαταλελειμμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για:

Στήριξη των δύο νοσοκομείων του Νομού, που υποβαθμίστηκαν στην τετραετία της ΝΔ, με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Στήριξη, με πόρους και προσωπικό, της Γεωπονικής σχολής, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εδραιωθεί στο Νομό.
Στήριξη του αγροτικού τομέα με γενναία μείωση του κόστους παραγωγής, των ζωοτροφών και της τιμής των καυσίμων. Άμεση καταβολή των επιδοτήσεων.
Στήριξη των ΤΟΕΒ, που ασφυκτιούν από τα χρέη στη ΔΕΗ.
Εκσυγχρονισμός απαρχαιωμένου αρδευτικού δικτύου.
Κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, σύνδεση με τον ΠΑΘΕ.
Σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια οδό.

Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το σύνθημα «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ»:

Με ισόρροπη ανάπτυξη και στήριξη της επαρχίας και της υπαίθρου, όλου του κόσμου της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ο δημοκρατικός λαός της Αιτωλοακαρνανίας έδωσε χθες τον παλμό της τελικής ευθείας της προεκλογικής μάχης.

sinidisi.gr

Του Νίκου Ιγγλέση

Ολόκληρη η Δύση, εδώ και χρόνια, αγωνίζεται «με νύχια και με δόντια» για να απαλλαγεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά χάνει σ’ όλες τις προσπάθειές της.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας ο Ερντογάν έλαβε το 49,6% των ψήφων και υπολείπεται ελάχιστα από το 50% +1 που απαιτείται για να παραμείνει στην προεδρία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το πουλέν των Δυτικών ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής μιας ετερόκλιτης συμμαχίας  έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, έλαβε το 44,9% των ψήφων και έχει ελάχιστες ελπίδες, στο δεύτερο γύρο της 28ης Μαΐου, να γίνει ο επόμενος πρόεδρος στη γείτονα.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το κόμμα του Ερντογάν, το AKP και οι σύμμαχοί του εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών (320 στις 600) της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Η Δύση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πολιτικό φαινόμενο Ερντογάν. Κυβερνάει για πάνω από είκοσι χρόνια, η οικονομία βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου, ο υπερπληθωρισμός υποβαθμίζει το επίπεδο διαβίωσης του λαού και η κρατική καταστολή περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ’ όλα αυτά οι μισοί τούρκοι πολίτες επιδοκιμάζουν τον «πατερούλη» Ερντογάν. Είναι να μην τρελαίνονται οι Δυτικοί;

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και την Αμερική χαρακτήριζαν τις τουρκικές εκλογές ως τις πιο κρίσιμες της χρονιάς. Παρουσίαζαν δημοσκοπήσεις που οι περισσότερες εμφάνιζαν τον Κιλιτσντάρογλου να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου του και ορισμένες να κερδίζει την προεδρία ακόμη και από τον πρώτο γύρο. Οι ελπίδες τους διαψεύσθηκαν οικτρά. Συστηματικά αποκαλούσαν (όχι άδικά, αλλά, γιατί μόνο τις παραμονές των εκλογών) τον τούρκο Πρόεδρο αυταρχικό ηγέτη, ισλαμο-εθνικιστή, συνεργάτη – σύμμαχο του Πούτιν και του Ιράν, ταραξία της περιοχής, υπονομευτή της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ κ.α.

Τώρα η Δύση θα πρέπει να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση ώστε να μην χαθεί οριστικά γι’ αυτήν ο, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, τουρκικός χώρος. Μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές, θα προσπαθήσουν  να ενισχύσουν τον Κιλιτσντάρογλου μήπως γίνει κάποιο θαύμα, αλλά, πολλοί λίγοι  τρέφουν πια τέτοιες ελπίδες.

Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Θα πρέπει να αποφασίσουν (κάτι καθόλου εύκολο) αν θα χρησιμοποιήσουν την τακτική «του καρότου ή του μαστιγίου» απέναντι στο θριαμβευτή Ερντογάν.

Η «τακτική του καρότου» θα είναι μια προσπάθεια εξευμενισμού και παραχωρήσεων προς την Τουρκία. Θα περιλαμβάνει οικονομικές χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών του σεισμού. Αναθεώρηση της τελωνειακής συμφωνίας με την Ε.Ε. Κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων (π.χ. F-16). Μεσολάβηση για ευνοϊκή για την Τουρκία διευθέτηση των διαφορών με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία και το Ιράκ (σε σχέση με τους Κούρδους) κ.α

Η «τακτική του μαστιγίου» θα είναι μια προσπάθεια υπονόμευσης της τουρκικής ισχύος σε όλα τα επίπεδα. Θα περιλαμβάνει εμπόδια στη χρηματοδότηση της τουρκικής οικονομίας. Επίθεση στο χρηματιστήριο και την ισοτιμία της λίρας προκειμένου να υπάρξει λαϊκή δυσαρέσκεια. Μη πώληση απαραίτητων οπλικών συστημάτων και άρα υποβάθμιση της ισχύος των ενόπλων δυνάμεων. Διπλωματική υποστήριξη της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στις τουρκικές απαιτήσεις. Στήριξη των Κούρδων της Συρίας κ.α.

Οι δύο αυτές τακτικές είναι πολύ πιθανόν να εφαρμόζονται εναλλάξ και άλλοτε να έχουμε κάποιο ευνοϊκό μέτρο και αμέσως μετά κάποιο αρνητικό. Ο στόχος θα είναι να παραμείνει η Τουρκία του Ερντογάν στο νατοϊκό στρατόπεδο, να μη καταστεί περιφερειακή ηγεμονική δύναμη και να περιοριστεί η όποια συνεργασία της με τη Ρωσία και την Κίνα. Αυτά μέχρι τη στιγμή που θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανατροπή του ισλαμο-εθνικιστικού καθεστώτος του Ερντογάν – AKP.

Με τις εκλογές στην Τουρκία τέλειωσαν και οι φρούδες ελπίδες του ελλαδικού και κυπριακού πολιτικού συστήματος ότι, με άλλη ηγεσία στην Άγκυρα, μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Ο Ερντογάν είναι γνώριμος. Η στρατηγική του επίσης. Μόνο η τακτική του μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα τη συγκυρία.

Παραμένουν στο τουρκικό τραπέζι το casus belli, η «Γαλάζια Πατρίδα», η αποστρατικοποίηση των νησιών, η μη αναγνώριση του εναέριου χώρου των 10 ν.μ., το τουρκολιβυκό μνημόνιο, η υπονόμευση της Θράκης, η κατοχή της Β. Κύπρου και η απαίτηση για αναγνώρισή της ως ανεξάρτητου κράτους, η διεκδίκηση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και πολλά άλλα.

Δυστυχώς ο Ελληνισμός, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, δεν διαθέτει ηγεσία με εθνικό όραμα. Ηγεσία ικανή να προετοιμάζει τη χώρα και να ενισχύει όλους τους συντελεστές ισχύος της. Ικανή να εκμεταλλευτεί κάθε «παράθυρο ευκαιρίας» που θα παρουσιαστεί.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε νικηφόρο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του  υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μίλτου Ζαμπάρα στην Αμφιλοχία. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε και άκουσε την ομιλία , η οποία αρκετές φορές διακόπηκε από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής του για την εξάλειψη των ανισοτήτων. την υλοποίηση του κοινωνικού μισθού, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σχετικά με την φροντίδα για το παιδί, δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο και δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, δωρεάν χορήγηση σχολικών γευμάτων καθημερινά σε όλα τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και νομοθετική ρύθμιση που θα ενισχύσει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας για περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού. Για την ένταξη των αναπήρων και των ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων προβλέπεται η αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 20%, εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 ωφελούμενους και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κ.λπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις.

Στο μέτωπο της Υγείας, ο Μίλτος Ζαμπάρας ανέφερε ότι κυβέρνηση της ΝΔ το απαξίωσε με στόχο να δώσει χώρο στην αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται ένα νέο όραμα για την Υγεία , με στόχο ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ.

Τέλος ανέφερε ότι εκτός από τις φορολογικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του εισοδήματος που προβλέπονται στο πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται και για θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ