Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 14:16

Τι να προσέξετε αν ασχολείστε με το τρέξιμο

Σύμφωνα με έρευνες, όλο και μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού έχει μία καθιστική ζωή. Αυτό μπορεί να έχει αρκετά κακές συνέπειες στην υγεία του τους. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους να αθλούμαστε στην καθημερινότητά μας. Το γυμναστήριο είναι μία πολύ καλή επιλογή αλλά δεν είναι εύκολο πάντα για όλους καθώς απαιτεί καλό προγραμματισμό και ενδεχομένως να απέχει από το μέρος κατοικίας ή εργασίας.

Ένας αποτελεσματικός και χωρίς δεσμεύσεις τρόπος άθλησης είναι το τρέξιμο. Μπορείτε εσείς να αποφασίσετε την ώρα, τη διάρκεια και το μέρος που θα γυμναστείτε. Επίσης, η άθληση σε εξωτερικό χώρο συχνά προσφέρει ευεξία και λειτουργεί σαν αγχολυτικό. Αν επιλέξετε να γυμναστείτε μόνοι σας και χωρίς τη συμβουλή ενός πιστοποιημένου γυμναστή υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε. Η ένδυση και η υπόδηση είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για τη γυμναστική σας εμπειρία. Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για το τρέξιμό σας.

Αθλητικά Παπούτσια

Η επιλογή των σωστών παπουτσιών, παίζει καθοριστικό ρόλο και στην επίδοση σας αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα. Σε είδη εκγύμνασης όπως είναι το τρέξιμο, όπου όλη η κίνηση προέρχεται από τα πόδια και αυτά είναι ο κύριος μηχανισμός υποστήριξης του σώματος, τα παπούτσια που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληρούν αντίστοιχες προδιαγραφές. Επιλέξτε αθλητικά παπούτσια που είναι κατασκευασμένα ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς και να βοηθούν το πόδι να κάνει σωστό βηματισμό. Ένα λάθος παπούτσι μπορεί να προκαλέσει πόνο στο γόνατο και τη μέση.

Επίσης θα πρέπει να επιλέξετε ένα παπούτσι που να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει ώστε να αποφύγετε την έντονη εφίδρωση και τις οσμές. Αν παρατηρείτε έντονη οσμή μετά το πέρας της γυμναστικής σας καλό είναι να φροντίσετε για τον καλό αερισμό των παπουτσιών σας και να προμηθευτείτε ένα αποσμητικό ποδιών.

Αθλητικά Ρούχα

Τα ρούχα αποτελούν επίσης έναν αρκετά σημαντικό παράγοντα για να έχετε ένα σωστό και ευχάριστο αποτέλεσμα. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα από άνετα υφάσματα, τα οποία να μην περιορίζουν τις κινήσεις και να είναι κατάλληλα για τρέξιμο. Προτιμήστε ρούχα από υλικά όπως το βαμβάκι που απορροφά τον ιδρώτα ή υφάσματα κατασκευασμένα ειδικά για αθλήματα όπως το τρέξιμο που υπάρχει έντονη εφίδρωση. Όταν γυμνάζεστε σε εξωτερικό χώρο και κυρίως τις πιο κρύες μέρες του έτους, είναι σημαντικό να επιλέγετε υφάσματα τα οποία θα στεγνώνουν πιο γρήγορα και δε θα κινδυνέψετε να αρρωστήσετε. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 14:35