Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  7:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Στόχος του να αναδειχθεί σε αντίπαλο πόλο της Ν.Δ. «Όχι με αυτούς που «πλήγωσαν» το κόμμα» όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Συνείδηση” ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος μίλησε στην “Σ” μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σχολιάζοντας τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζοντας τους στόχους που έχει θέσει το κόμμα του τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία  

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σταθερά «βήματα» για το «άλμα» στις επόμενες εθνικές εκλογές ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, δίνοντας όμως την κατάλληλη βαρύτητα στον κρίσιμο «σταθμό» των ευρωεκλογών τον προσεχή Ιούνιο. Εξάλλου ήδη σε κάποιες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στη δεύτερη θέση ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να «βυθίζεται» όλο και περισσότερο.

Παράλληλα, με τη φράση: «θέλουμε και πετυχαίνουμε γνήσια ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ και όχι ανανέωση μεταγραφών» αλλά και με τη φράση: «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλά ένα στόχο να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα» ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε το «στίγμα» για το πώς θα κινηθούν τα στελέχη του κόμματος κάθε «βαθμίδας» στο μέλλον, αλλά και τη γενική κατεύθυνση και το στόχο του κόμματος.

Σημαντικό «σημείο» κατά το Σαββατοκύριακο όπου τελούνταν οι διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ήταν η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλακη και του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επίτροπων, από τους οποίους ζήτησαν κυρίως δουλειά και «χαμηλά το κεφάλι».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ζήσιμος, που βρέθηκε στην Αθήνα με άλλα στελέχη του κόμματος από το νομό, μιλώντας στη «Σ» για την Κεντρική Επιτροπή και όχι μόνο τόνισε:

Ο Γιώργος Ζήσιμος

«Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν ανέβει, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Θα πρέπει όλοι να είμαστε εργατικοί, πειστικοί σ’ αυτά που λέμε και να μπορούμε να τα τεκμηριώσουμε με αποδείξεις, να είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και έτσι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε και πάλι να κερδίσουμε την κοινωνία.

Δεν χρειάζεται καθόλου αλαζονεία και έτσι ο κόσμος θα καταλάβει πως μπορεί και πάλι να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ. Η δουλειά, οι σταθερές απόψεις και οι υπεύθυνες και τεκμηριωμένες θέσεις είναι η «μαγιά» για την επόμενη μάρα.

Είμαστε δεύτερη δύναμη και σιγά – σιγά μπορούμε να γίνουμε δυνατοί ξανά και γιατί όχι και πρώτη δύναμη. Είμαστε ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και ας μην μεταφράζεται αυτό σε βουλευτικό επίπεδο, αλλά φαίνεται σε ποσοστά και γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, ταπεινά.

Σενάριο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δε νομίζω πως υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό για να δεχθούμε και πάλι πίσω τον κόσμο, τα στελέχη που για κάποιο λόγο πληγώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως τα στελέχη που «πλήγωσαν» το χώρο. Σ’ αυτή την περίπτωση, στην επιστροφή στελεχών που «πλήγωσαν» το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ.

Έτσι μπορεί το κόμμα να γίνει και πάλι μεγάλο, όσοι έφυγαν είναι δικό μας κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας ακόμη μια φορά πως αυτοί που πλήγωσαν το κόμμα δεν έχουν καμία θέση μαζί με εμάς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χωράνε.

Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τον κόσμο να γυρίζει σε μας παρουσιάζοντάς του όμως δουλειά και πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις.

Το Σάββατο 18/11/23 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών με τον Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο και την Κυριακή 19/11/23 διεξήχθη η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σπυρόπουλο αναλύθηκε η ανάγκη για να ανασυνταχθούμε, να ξεκινήσουμε αλλά και να συνεχίσουμε δυναμικά την περίοδο του εξαμήνου που έχουμε μπροστά μας για τις ευρωεκλογές, που είναι ορόσημο για εμάς».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

«Στην Αιτωλοακαρνανία σιγά – σιγά θα πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγούμε και πάλι στην κοινωνία, να διοργανώσουμε διάφορες δράσεις, πολιτικές εκδηλώσεις, να ακούσουμε κυρίως τον κόσμο και να έρθουμε κοντά του και να τον ενημερώσουμε για τις προτάσεις και τις σκέψεις μας» ανέφερε ο Γ. Ζήσιμος.

«Είχαμε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και ήταν δύσκολο να κάνουμε κάτι περισσότερο, αλλά τώρα και ενόψει των ευρωεκλογών θα βγούμε και πάλι στην τοπική κοινωνία για να την ακούσουμε τι έχει να μας πει και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Θέλουμε και στόχος μας είναι να επισκεφτούν την Αιτωλοακαρνανία στελέχη του κόμματος από την Αθήνα, να περιοδεύσουν στο νομό μας για να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή και ο κάθε επαγγελματικός κλάδος, ώστε να μπορούμε να προτείνουμε λύσεις και βελτιώσεις σε κάθε θέμα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, σαν πρώτο βήμα, στο πλαίσιο αυτό στις 08/12/23 διοργανώνουμε λαϊκή βραδιά στο «Πιθάρι», όπως είχαμε πραγματοποιήσει και πριν από δύο χρόνια με την αείμνηστη Πρόεδρο την Φ. Γεννηματά. Στη βραδιά αυτή θα είναι η ορχήστρα του Χ. Παντούλα και προσκαλούμε όλον τον κόσμο, ΠΑΣΟΚ και μη, για να γλεντήσουμε και να μιλήσουμε» είπε ακόμη ο Γραμματέας της Νομαρχιακής.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνουν με κοινή δήλωση 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.

Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».

Προεξοφλούν ακόμη: «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Ακολουθεί η δήλωση αποχώρησης:
«Μια μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Ωστόσο το ταξίδι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας ποτέ δεν σταματά. Κάθε τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο απερίσπαστος αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με μάχες πολλές φορές άνισες, που όμως φανερώνει τους δύο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε και αυτόν τον οποίο θέλουμε να φτιάξουμε.

Όσες, όσοι και όσα υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το κόμμα αυτό δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ενταγμένο σε έναν σχηματισμό που κάθε μέρα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο συντηρητικά και απομακρύνεται από το όραμα του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια για να περιφρουρήσουμε την ιστορία μας και με μοναδική ατζέντα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από τους αγώνες, από τα κοινωνικά κινήματα και την υποχρέωση μας να βρισκόμαστε μαζί με τον “αθέατο κόσμο”, αυτόν τον κόσμο που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτές που εμφανίζονται σαν τη μοναδική αλήθεια, τον περιθωριοποιούν, τον κακοποιούν και τον εξαθλιώνουν καθημερινά.

Μαζί μας παίρνουμε ως παρακαταθήκη κόπους και προσπάθειες που αφιερώσαμε στην υπόθεση των δικαιωμάτων και της Αριστεράς και τα χιλιάδες πολιτικά και πραγματικά χιλιόμετρα που διανύσαμε. Μια διαδρομή που πολλές φορές ήταν κόντρα στο ρεύμα και την εκάστοτε κυρίαρχη αντίληψη και κυρίως απέναντι σε όσους, όσες και όσα αναζητούσαν «ενδιάμεσες» ή «ουδέτερες» λύσεις και επιχειρούσαν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.

Ακόμη, παίρνουμε μαζί μας τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές, αλλά και τις μικρές, τις άβολες. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις του πεδίου και της άλλης Αριστεράς, ο Τομέας Δικαιωμάτων προέταξε τη λειτουργία του ως δέκτη των διεκδικήσεων «από τα κάτω» επιδιώκοντας διαρκώς να γειώνεται με τις ιδέες και τα προτάγματα των κινημάτων, διατηρώντας παράλληλα διαύλους επικοινωνίας με τις ευρύτερες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς.

Παίρνουμε μαζί μας τις νίκες και τις ήττες, όσα μας πίκραναν και όσα μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνεια. Όμως, πάνω απ’ όλα, παίρνουμε μαζί μας τις μνήμες μας, με την υπόσχεση να τις κρατήσουμε ζωντανές.

Μνήμες που ξεκινούν από την υποδοχή των προσφυγισσών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και τη διαρκή αλληλεγγύη στον κόσμο της προσφυγιάς και φτάνουν μέχρι τις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη βαρβαρότητα της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α..

Κρατάμε όλες τις στιγμές που βρεθήκαμε αντιμέτωπες/οι με βαθιά εμπεδωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και έμφυλα στερεότυπα που παράγουν γυναικοκτονίες.

Παίρνουμε μαζί μας τις μνήμες που φωνάζουν «ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ» ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, τις μνήμες που γκρεμίζουν τείχη, φράχτες και φυλακές κι αυτές που βάζουν λουκέτο σε ιδρύματα – κολαστήρια ανάπηρων ανθρώπων.

Μνήμες γεμάτες γκλίτερ από τις κινητοποιήσεις για τον Ζακ/Zackie και τις γιορτές υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μνήμες γεμάτες ανθρωπιά, αλληλεγγύη, συνυπευθυνότητα και συντροφικότητα.

Η διαδρομή που τελειώνει με αυτό το κείμενο ήταν συναρπαστική, αλλά δεν ήταν ανώδυνη. Ίσως ο μεγαλύτερός της πόνος να είναι ακριβώς αυτή η στιγμή, που το παλιό τρεκλίζει και το νέο ακόμη δεν έχει έρθει. Ίσως πάλι όχι. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε όμως είναι ότι η Αριστερά στις αρχές της οποίας επιμένουμε, υπερασπίζεται πρωτίστως τον άνθρωπο, όλα τα έμβια όντα και το περιβάλλον τους. Στον κόσμο που βρισκόμαστε όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν προτεραιότητα στην πράξη, στον κόσμο που θέλουμε να φτιάξουμε αποτελούν απαράβατες αρχές. Και για αυτές τις απαράβατες αρχές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Υπογραφές

Λάμπρου Πάνος-Υπεύθυνος Τομέα εκ μέρους ΠΓ
Κατριβάνου Βασιλική -Συντονίστρια
Εμμανουηλίδης Βασίλης- μέλος γραμματείας
Μανουσάκη Ελέγκω- μέλος γραμματείας
Παρασκευοπούλου Βασιλική -μέλος γραμματείας
Πούλου Ματίνα -μέλος γραμματείας
Ρέλλας Αντώνης -μέλος γραμματείας
Σαρρής Μανώλης -μέλος γραμματείας
Σκούντζου Μάγδα -μέλος γραμματείας
Τσιγώνιας Νίκος -μέλος γραμματείας
Αθανασίου Αθηνά
Αλεξάνδρου ‘Ανδρυ
Ανδρεόπουλος Φώτης
Αρναούτογλου Νικόλαος
Βαφειάδης Σωτήρης
Βουτυράκος Παναγιώτης
Γαλανάκη ‘Αννα
Γαλιατσάτου Λίλη
Γερούκη Έλενα
Γιαννακάκη Μαρία
Γιαννισοπούλου Μαρία
Γιαννουσάς Βαγγέλης
Γκόγκογλου ‘Αγγελος
Γκούφα Λιλή
Γκρίζου Μαρία
Δημητρακοπούλου Πέγκυ
Δυναμίδη Σιμέλα
Εικοσιπεντάρχου Κωνσταντίνα
Ζιάγγα Μαρία
Ζορμπά Ελένη
Θεοδωρίδου Αναστασία
Καββαδία Αννέτα
Κακλαμάνης Νίκος
Καμτσίδου Ιφιγένεια
Καπάτου Χρύσα
Καραγιάννης Μιχάλης
Καρέλης Βαγγέλης
Καστρινάκης Μιχάλης
Κνήτου Κατερίνα
Κομητόπουλος Τάσος
Κουγέα Λένα
Κούκουρα ‘Αλπη
Κουνενάκη Ειρήνη
Κουτσογιαννάκη Κατερίνα
Κοφιάνη Ευγενία
Κρεμμύδας Ανδρέας
Κριωνάς Σωτήρης
Κυριακάκου Γεωργία
Λάμπρου Ιωάννα
Λεωνίδη Εύα
Λιάπη Μαρία
Μακρυγιάννης Κώστας
Μανιτσιούδη Ευαγγελία
Μαντζουράνη ‘Αννα Μαρία Ελευθερία
Μαρίνου Μαρία
Μελά Βάνα
Μεταξά Δέσποινα
Μουρτασάγας Νίκος
Μπαζούκη Κλεοπάτρα
Μπακοπούλου Έφη
Μπαμπάση Αφροδίτη
Μπουφίδης Σταύρος
Μωρίκης Νίκος
Ναυπλιώτης Νικόλας
Νικολόπουλος Κώστας
Οικονόμου Ειρήνη
Οικονόμου Λίτσα
Παναγούλη Μαρία
Παπαδοπούλου Δέσποινα
Παπαδοπούλου Φωτεινή
Παπαμιχαήλ Βαγγέλης
Ράντος Θεόδωρος
Ρεπούση Κορίνα
Ρούνιου Κατερίνα
Σδράλη Ελένη
Σπηλιωτοπούλου Μαρία
Σταμπουλή Αφροδίτη
Συλλιγαρδάκη Σπυριδούλα
Σωφρονά Κωνσταντίνα
Τζανίνη Κατερίνα
Τουτουτζή Βούλα
Τσαβίδης Κώστας
Χατζαράτζε Μέγκι
Χορδάκη Μαρίνα
Χρηστάκης Γιώργος
Χριστοδουλοπούλου Τασία
Χριστούλη Έλενα
Ψαθάς Κώστας
Ψαλιδάκος Πούλος
Ψωμαδάκη Μαρία

 

newsit.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το σχόλιο που έκανε σήμερα (22/11) στην ομιλία του στη Βουλή.

Με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το σχόλιο που έκανε σήμερα (22/11) στην ομιλία του στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday, μείον 50%».

Στην ανάρτηση εμφανίζεται να λέει ότι, «Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης ειρωνεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday. Θα γελούσα με το black χιούμορ του, αν δεν ήταν τόσο black η καθημερινότητα που έφτιαξε για τους πολίτες».Ακολούθως στο βίντεο παρατίθενται στοιχεία από ρεπορτάζ του Mega για το θέμα της ακρίβειας.

stefanos kasselakis 22 11 2023

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια μετά την έρευνα στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ εμφανίζεται να δίνει «δύο κάρτες δώρο – Ένα συν ένα», όπως αναφέρει «λόγω Black Friday».

Στην πρώτη κάρτα παρουσιάζεται ο κατώτατος μισθός σε Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία. Στη δεύτερη κάρτα η τιμή του στοματικού διαλύματος σε αυτές τις τρεις χώρες.

«Θα του χρειαστεί (του Κυριάκου Μητσοτάκη) την επόμενη φορά που θα μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο Κασσελάκης.

gazzetta.gr

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 22:02

Το «ντελίριο» του Ερντογάν!

ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 

Το «ντελίριο» είναι μια διαταραχή της λειτουργίας του εγκεφάλου και εντάσσεται στις οργανικές ψυχικές διαταραχές. Χαρακτηρίζεται από διαταραχή της συνείδησης, της προσοχής, των γνωστικών λειτουργιών και της αντίληψης. Κατά κανόνα στον ασθενή συνυπάρχουν συναισθηματική αστάθεια, ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις και παρορμητική, παράλογη και βίαιη συμπεριφορά.

Από αυτό το «ντελίριο» είναι βέβαιο ότι έχει προσβληθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η όλη του επιθετική στάση και συμπεριφορά, ο φρενήρης πολεμικός εξοπλισμός, οι εμπρηστικές δηλώσεις, η ευθεία σύγκρουση με την Δύση και η πολεμική ρητορική που εκπέμπει, δεν χωρούν αμφιβολία ότι πρόκειται περί ενός πολιτικού-πολεμικού «ντελίριου», που μπορεί βέβαια να έχει για τη χώρα του καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία:

-Τόσο ο ίδιος ο Ερντογάν όσο και υψηλοί αξιωματούχοι του διατρανώνουν σε κάθε περίπτωση ότι η Τουρκία είναι μια «μεγάλη δύναμη», μια αυτοκρατορία, που ελέγχει την περιοχή από το Αφγανιστάν μέχρι και τη Λιβύη και κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτε χωρίς αυτήν, ούτε πολιτική ούτε πόλεμο.

-Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει παγκόσμιο όραμα και επάνω σε αυτό το όραμα έχει εκπονήσει στρατηγικές και πάνω σε αυτές τις στρατηγικές έχει προσαρμόσει ένα πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής καθώς και στρατιωτικής υπέρ-ενδυνάμωσης, με βάση την αυτάρκεια μέσω μιας εγχώριας αυτόνομης πολεμικής βιομηχανίας.

-Ο Ερντογάν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ενώσει όλους τους τουρκόφωνους λαούς -που δεν είναι και λίγοι- επιδιώκοντας παράλληλα να ηγηθεί όλων των απανταχού γης μουσουλμάνων.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στα κράτη που βρίσκονται στον χώρο επιρροής που περιγράφουν οι Τούρκοι από τα σύνορα περίπου της Κίνας και εντεύθεν μέχρι και τη Μεσόγειο.

Αρχικά έχουμε τα κράτη που ξεπήδησαν από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στα οποία επικρατούσα θρησκεία είναι το Ισλάμ και γλώσσα η τουρκική:

-Αζερμπαϊτζάν, πληθυσμός 10.000.000, θρησκεία 93% Ισλάμ, γλώσσα η αζερική (μια τουρκική γλώσσα).

-Τουρκμενιστάν, πληθυσμός 6.000.000, θρησκεία 91% Ισλάμ, γλώσσα η τουρκμενική (μια τουρκική γλώσσα).

-Καζακστάν, πληθυσμός 18.800.000, θρησκεία 70% Ισλάμ, γλώσσα η καζακική (μια τουρκική γλώσσα).

-Ουζμπεκιστάν, πληθυσμός 34.500.000, θρησκεία 88% Ισλάμ, γλώσσα η ουζμπεκική (μια τουρκική γλώσσα).

-Κιργιστάν, πληθυσμός 6.600.000, θρησκεία 89% Ισλάμ, γλώσσα η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα).

-Τατζικιστάν, πληθυσμός 9.500.000, θρησκεία 83% Ισλάμ, γλώσσα η τατζικική (μια περσική γλώσσα).

Μην ξεχνάμε και την αδερφή Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, το οποίο αναγνωρίζει τον Ερντογάν ως παγκόσμιο ισλαμικό ηγέτη, με πληθυσμό 225.000.000 (!) και θρησκεία 95% Ισλάμ!

Επιπλέον, το Αφγανιστάν με πληθυσμό 33.000.000 είναι μια ακόμη απόλυτα ισλαμική χώρα ενώ και στο Ιράκ των 18.000.000 το Ισλάμ αγγίζει το 74% περίπου.

Τέλος, η διαιρημένη και ασταθής Λιβύη των 7.000.000 είναι 97% Ισλάμ, ενώ η επιρροή της Τουρκίας στα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου είναι πολύ περιορισμένη.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Ισλάμ δρα περισσότερο ως πολιτική ενωτική δύναμη και λιγότερο ως θεολογική.  Επομένως είναι πολύ εύκολο να ενώσει όλους σχεδόν τους ισλαμικούς πληθυσμούς σε μια ενδεχόμενη περιφερειακή ή παγκόσμια σύρραξη.

Ήδη ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος τις πολεμικές συγκρούσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και Ισραήλ-Χαμάς, και την εμπλοκή ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας σε αυτές, ενδυναμώνει τις σχέσεις του με όλα τα παραπάνω κράτη ενώ παράλληλα προσπαθεί να επιβληθεί και στις αραβικές χώρες, οι οποίες είναι πολύ επιφυλακτικές στα σχέδια και τις κινήσεις του Τούρκου ηγέτη. «Οργανισμός Τουρκικών Κρατών» είναι η τελευταία επιτυχία του τα τελευταία χρόνια, ως πολιτικός συνασπισμός των περισσότερων από τα προαναφερόμενα τουρκόφωνα κράτη, ενώ δεν αποκλείεται εάν ενταθούν οι πολεμικές συγκρούσεις, να προχωρήσει στην συγκρότηση και στρατιωτικού συνασπισμού με ηγέτιδα δύναμη την Τουρκία.

Τα κράτη της Ευρώπης και η Δύση γενικότερα, οφείλουν άμεσα να αντιληφθούν το μέγεθος της ισλαμικής απειλής και να δράσουν ανάλογα έναντι της Τουρκίας που αποτελεί την αιχμή του ισλαμικού δόρατος που πάλλεται εναντίον των πολιτισμένων λαών της Δύσης. Να σταματήσουν άμεσα την παράνομη μετανάστευση και να καθηλώσουν την Τουρκία στο χώρο που βρίσκεται, αφαιρώντας της κάθε «όνειρο» επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πολύ περισσότερο της δημιουργίας μιας παγκόσμιας ισλαμικής αυτοκρατορίας.

Η ιστορία δεν παρέχει επιπλέον χρόνο!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
πηγή φωτό: tovima.gr

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Π. Μεσολογγίου με θλίψη αποχαιρετά τον συνυποψήφιό μας Νικολετάκη Δημήτρη που πορευτήκαμε μαζί στις μάχες του προηγούμενου διαστήματος και στην μάχη των δημοτικών εκλογών.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία περίεργη συζήτηση για «χάραγμα» ακόμα και στο μέτωπο «προκειμένου να είναι εύκολη η ζωή μας», ξεκίνησε σε πλατό τηλεοπτικού καναλιού όπου ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο αλλά και τις ψηφιακές; ταυτότητες.

Ο σκοπός ήταν να γελοιοποιηθούν όσοι αντιδρούν και έχουν αντιρρήσεις ως προς την νέα ψηφιακή εποχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου όλα θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται, αλλά σίγουρα τα όσα ειπώθηκαν δεν καθησύχασαν τους ανήσυχους πολίτες αντίθετα τους προκάλεσαν επιπλέον σκεπτικισμό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε:

«Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες δοκιμές για να θεραπευτούν κάποιες παιδικές ασθένειες του συστήματος και στο τέλος Νοεμβρίου θα τεθεί στη διάθεση του πολίτη. Στην πορεία θα μπορεί να κάνει και αιτήσεις για λογαριασμό του πολίτη».

Η συζήτηση γρήγορα έφτασε στον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη, με τον Υπουργό να γνωστοποιεί πως θα αρχίσει να εκδίδεται ηλεκτρονικά από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά στο περιβόητο «Χάραγμα του Αντιχρίστου».

Αφορμή αποτέλεσε ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που η παρουσιάστρια επέλεξε να το διαβάσει φωναχτά, για να διακωμωδηθεί το ζήτημα είτε από τους δημοσιογράφους είτε από τον αρμόδιο υπουργό.

«Κι όπως σωστά λέει ένας φίλος εδώ, ο Προσωπικός Αριθμός έχει να κάνει με το Χάραγμα και τα τσιπάκια. Τα αντιμετωπίσαμε αυτά τους προηγούμενους μήνες».

Ένας μάλιστα εξ αυτών, γελώντας είπε το εξής:

«Εγώ γίνομαι δωρητής σώματος αν θέλουν. Χάραγμα και στο μέτωπο. Αν είναι να λυθεί η γραφειοκρατία να πηγαίνω να σκανάρω το μέτωπό μου δεν έχω πρόβλημα»

«Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε», του απάντησαν.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 για τον πόλεμο στην Ουκρανία που εξακολουθεί να μαίνεται, υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. 

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες. Να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς πρόκειται για μια τραγωδία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά για ακόμη μια φορά κατηγόρησε την Ουκρανία ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν.

Ο Β.Πούτιν υποστήριξε, μάλιστα, ότι υπάρχει νόμος στην Ουκρανία που απαγορεύει αυτές τις διαδικασίες συνομιλιών. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ισχυρίστηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι για να σταματήσει ο πόλεμος πρέπει να δώσει η Ουκρανία στη Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία.

«Εάν ο ίδιος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο, μπορεί να το μοιραστεί μαζί μου. Ναι, μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, εάν δώσουμε στην Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία. Κατά την γνώμη μου, η χώρα μας δεν είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ειρηνευτικό σχέδιο. Αυτό δεν είναι ειρηνευτικό σχέδιο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπείες Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είχε σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος, καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να παραδώσει κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία.

Ο Β.Πούτιν επιχειρεί να προβάλλει διαρκώς ότι είναι ανοιχτός για συνομιλίες ωστόσο οι όροι που θέτει φαίνεται να δυσχεραίνουν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Σύμφωνα, δε, με τους διεθνείς αναλυτές περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024, «ποντάροντας» σε μία επικράτηση Ν.Τραμπ ο οποίος πιθανόν να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και να θέσει υποψηφιότητα. Είναι γνωστό ότι ο τελευταίος επικρίνει τα ισχυρά αμυντικά πακέτα δαπανών που αποδεσμεύει η Δύση για το Κίεβο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Μετά το 2019 παρέμεινε στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώθηκε ότι καταλαμβάνει από σήμερα ο Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Ανήκει στην γενιά των “40άρηδων” ενεργών στελεχών, με δείγματα γραφής στο δημόσιο λόγο και εκτεταμένη εμπειρία πολιτικής εκπροσώπησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την επαγγελματική σταδιοδρομία στο επιστημονικό του αντικείμενο, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών και γνωμοδοτικών επιτροπών, διεθνή συντονιστικά όργανα και εποπτικά συμβούλια.

Μετά το 2019 παρέμεινε στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου της Γερμανίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις ανθρωπιστικές επιστήμες

Πηγή: skai.gr

Σε μεγαλοπρεπές… άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωση που έκανε από την πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι “η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει”, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για “μανδύα της φοροεπιδρομής” και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει “δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους”

Σε δήλωση του από την πορεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι “είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνεις εισφορές”, ενώ “έλεγε για μειώσεις φόρων”. “Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια”, σημείωσε.

“Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει”, πρόσθεσε.

Συνομιλώντας με διαδηλώτρια, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “υπό τις συνθήκες, οι οποίες υπήρξαν τότε, όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι “γι’ αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το ’23, “επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά”. Ο γέγονε, γέγονε”.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, υποστήριξε ότι “τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα. Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», σχολίασε.

stefanos kasselakis 22 11 2023

“Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ‘δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στην Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία”, είπε.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κά) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Το αιχμηρό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία (και τις φωτιές του καλοκαιριού), σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι μέσα στην αίθουσα ήταν περίπου 20 βουλευτές, καθώς έλειπε τόσο η ομάδα Τσακαλώτου (Τσακαλώτος, Πέρκα) όσο και η ομάδα Αχτσιόγλου (Τζανακόπουλος, Φωτίου, Χαρίτσης κ.α.), καθώς οι μεν έχουν ήδη αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δε ετοιμάζονται για αποχώρηση ίσως και εντός της ημέρας.

Σχολιάζοντας την επιθετική στάση του Σωκράτη Φάμελου, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εν τη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, του είπε:

“Είδα τον κ. Φάμελλο ιδιαιτέρως επιθετικό σήμερα, η επιθετικότητα σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις, διερωτώμαι εάν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται με το ζόρι οι μισοί βουλευτές σας, κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα black Friday”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε “μία ερειπωμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έναν χάρτη”, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση που έχει συστήσει για πρώτη φορά ειδικό Υπουργείο.

Αυστηρός και ειρωνικός ήταν και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

“Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν κατέχετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, κουνάτε το δάχτυλο ως εθνικός εισαγγελέας χωρίς να καταθέτετε καμία απολύτως πρόταση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διπλα στην κοίτη του ποταμού στη Γιάννουλη υπάρχουν μάντρες και μπουζουκτζίδικα…
Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα, του πόσο δύσκολο είναι να γίνουν παρεμβάσεις στη Θεσσαλία:

“Δεν χρειαζόμαστε πανάκριβα έργα, ούτε περισσότερα φράγματα, αλλά να φτιάχνουμε σωστά τα αναχώματα και να καθαρίζουμε τα ποτάμια μας. Γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη; Τι υπάρχει δίπλα στην κοίτη του ποταμού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο, μπουζουκζίδικα, μάντρες…”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: “θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί μου, δε λέω πως θα το κάνετε, απλά, θέλω να διασφαλίσω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Θα απαιτηθούν και δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι παραγωγές. Να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των παραγωγών ότι θα υπάρχει πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδοτεί συγκεκριμένες παραγωγές, σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σας θέλω μαζί μου”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία γίνεται μία φορά στα 1000 χρόνια
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν κατέρρευσε, αλλά δέχθηκε ελέω Daniel ένα χτύπημα. “Τι μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης, να φτιάξουμε μία task force, χαίρομαι που έρχεστε στα λόγια μου και αναγνωρίζετε τη χρησιμότητα του επιτελικού κράτους” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Χρειάζεται μία μεγάλη παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση, άρα κ. Ανδρουλάκη καλώς κάνουμε και εξηγούμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα σχετικά με την κλιματική κρίση, επαναλαμβάνω η κλιματική κρίση είναι η εξήγηση γιατί έχουμε περισσότερα ακραία φαινόμενα, όχι η δικαιολογία, ακριβώς για αυτό θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις τους ότι το πλημμυρικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια και είναι πιθανώς μία από τις χειρότερες καταιγίδες, που έχει χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι μέσω των πολιτικών μας μπορούμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

thetoc.gr

Σελίδα 1 από 2