Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:00: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023

Δεκαέξι Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους κατάφεραν ύστερα από ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών να βγουν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ομόφωνα αποφάσισε την άρση της ασυλίας των Σπαρτιατών

Θα εισηγηθεί την απόφασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία και θα αποφασίσει την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνης για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» εξετάστηκε σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Και οι 11 ελεγχόμενοι βουλευτές παρέστησαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κατηγορούνται βουλευτές ενός κόμματος από την Δικαιοσύνη δεν είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό καταφέρνοντας έτσι να εκλεγούν «εξαπατώντας τους εκλογείς».

Το αίτημα του Αρείου Πάγου αφορά τους βουλευτές:

1. Αθανάσιο Χαλκιά

2. Χαράλαμπο Καστιβαρδά

3. Γεώργιο Μανούσο

4. Αλέξανδρο Ζερβέα

5. Ιωάννη Δημητροκάλλη

6. Διονύσιο Βαλτογιάννη

7. Γεώργιο Ασπιώτη

8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκη

9. Ιωάννη Κόντη

10. Πέτρο Δημητριάδη και

11. Κωνσταντίνο Φλώρο

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, που εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Επιπλέον, δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου.

Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

pronews.gr

Ένας ανελέητος πόλεμος έχει ξεσπάσει κατά των μετρητών και η κυβέρνηση θεσπίζει μέτρα που θα περιορίσουν την χρήση τους μέχρι να επέλθει η οριστική «εξαφάνισή» τους.
Όταν αυτό συμβεί τότε το χρήμα θα έχει εξολοκλήρου ηλεκτρονική μορφή. Δηλαδή, θα είναι πλέον ένα λογισμικό.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός λογισμικού; Αποκαλύπτεται άμεσα ποιος το χρησιμοποιεί, πότε, που και γιατί.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με μεγάλη ευκολία θα συγκεντρώνονται στις βάσεις πληροφοριών της κεντρικής εξουσίας.

Το προφίλ του κάθε πολίτη θα δημιουργείται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

Ο περιορισμός των μετρητών δεν έρχεται μόνος του στις ζωές όλων μας αλλά σε συνδυασμό με την ψηφιακή ταυτότητα.

Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποίησε πρόσφατα τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

Στην Κίνα ως γνωστόν, ο κάθε πολίτης συγκεντρώνει βαθμούς «καλή συμπεριφοράς». Με λίγα λόγια αν είναι αρεστός στην εξουσία με αυτά που λέει και πράττει, παίρνει πιστοποίηση «καλού πολίτη» και άρα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και παροχές!

Και ένας τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση των μετρητών.

Άλλωστε ο βασικός εκπρόσωπος και θεωρητικός εκφραστής των ελίτ, ο πρόεδρος του WEF Kλάους Σβαμπ έχει δηλώσει λάτρης του κινεζικού μοντέλου διακυβέρνησης, που σημαίνει πως αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν σε όλο τον πλανήτη οι πολιτικοί «μαθητές» του.

Ο Joe Rogan είπε:

«Πως νιώθετε για τα ψηφιακά νομίσματα  της κυβέρνησης;

Νομίζω θα μας κάνουν με αυτά “κίνηση ματ”. Είναι τελειωμένο παιχνίδι!

Γιατί εάν το εφαρμόσουν αυτό σε μια κοινωνική πιστωτική βαθμολογία, εάν αποφασίσουν με κάποιο τρόπο ή άλλο, ότι  χρειάζεστε κάποιο σύστημα κοινωνικής πίστωσης προς όφελος της κοινωνίας και,  αναφέρουν συνοπτικά ξέρετε, ότι μπορούν να παρακολουθήσουν την συμπεριφορά σας, τα tweets σας και, όλα τα πράγματα, παίρνετε μια βαθμολογία.

Όλα βέβαια ήδη παρακολουθούνται. Απλά δεν μπορούν να σε ελέγξουν στον ίδιο βαθμό που θα ήθελαν και αυτό που θα ήθελαν να κάνουν είναι να σου αφαιρέσουν τα χρήματά σου και να μπορούν να σε κλείσουν μέσα…».

Σημειώνεται ότι όλως τυχαίος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως βασικό της σκοπό να περιορίσει την χρήση των μετρητών δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο περιορισμός και στο τέλος η κατάργηση των μετρητών σημαίνει κατάργηση της ελευθερίας. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι που θέλει εάν αυτό δεν έχει την έγκριση του ηλεκτρονικού «χρηματοδότη» και χωρίς να το γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Εντέχνως η κυβέρνηση πουλάει το «αφήγημα» ότι, «τι έχεις να κρύψεις» και δυστυχώς επειδή οι μάζες στερούνται εδώ και δεκαετίες κριτικής ικανότητας, το αποδέχονται.

Εάν τα χρήματα γίνουν εντελώς ηλεκτρονικά τότε θα μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη ημέρα το «point system» και να αφαιρούνται χρήματα σε όποιον δεν είναι «καλό παιδί».

Μη αρεστός δεν σημαίνει παραβατικός, αλλά οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφέρει απόψεις που δεν αρέσουν στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και αντιδρά σε αυτά που γίνονται για αυτόν χωρίς να ερωτηθεί.

Εάν υπάρχει ευρεία χρήση μετρητών αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Τώρα λοιπόν η κυβέρνηση έρχεται να φέρει νέα μέτρα κατά των μετρητών.

Ειδικότερα:

Βαριά ποινή για συναλλαγές με μετρητά άνω των 500 ευρώ: Το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο της αξίας της χρηματικής συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε.

10.000-500.000 ευρώ πρόστιμο για αγορές ακινήτων με μετρητά: Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ίσο με το 10% του τιμήματος που καταβλήθηκε με μετρητά και θα κυμαίνεται από 10.000 και μέχρι 500.000 ευρώ.

Επιδόματα: Η πλειοψηφία των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας) θα λαμβάνει χώρα μέσω χρεωστικών καρτών!

Ηλεκτρονικές συναλλαγές για προϊόντα με φόρο κατανάλωσης θα γίνονται υποχρεωτικά:

Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων για προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρο κατανάλωσης και τέλος ταξινόμησης, θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ανεξαρτήτως ποσού!

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά το εγχώριο αλλά και το διεθνές εμπόριο (εισαγωγές – εξαγωγές).

Δεν περιλαμβάνει τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών ή μεταξύ ιδιωτών.

H κατάργηση των μετρητών θα φέρει την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής ζωής.

Η ιδιωτική ζωή είναι ο θεμέλιος λίθος αυτού που ονομάζουμε Δημοκρατία.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης συναντήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υπουργό κ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ Μπούγα και συζήτησαν για τρέχοντα θέματα της Δικαιοσύνης που αφορούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι : «Η Δικαιοσύνη και η ταχύτερη απονομή της αποτελούν πρώτιστης σημασίας θέμα για την Κυβέρνηση. Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Νικάκη Δημήτρη, με τον Υπουργό κ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Μπούγα για να συζητήσουμε ζητήματα δικαιοσύνης που αφορούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας με 17 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με αφορμή την επιβολή τέλους διέλευσης που επέβαλε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας στο φυσικό αέριο.

Η Βουλγαρία θέσπισε έκτακτο φόρο για στο ρωσικό αέριο που μεταφέρεται σε άλλες χώρες μέσω Βουλγαρίας και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για τις επιπτώσεις που θα έχει για τους καταναλωτές μια τέτοια επιβάρυνση.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτηση τους: «Σε μια περίοδο που οι αυξήσεις στους λογαριασμούς στο φυσικό αέριο και στο ρεύμα έχουν ήδη εκτοξευθεί, έρχεται μια ακόμα αύξηση που θα φτάσει στα 20€/μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το φυσικό αέριο, που θα δημιουργήσει ένα ασφυκτικό και δυσβάσταχτο βάρος για τις τσέπες των νοικοκυριών και μάλιστα χωρίς να έχουμε μπει στην καρδιά του χειμώνα».

Οι γειτονικές χώρες έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στην μονομερή ενέργεια της Βουλγαρία,  αντιθέτως η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας τηρεί σιγή ιχθύος. «Στο τέλος τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο Έλληνας καταναλωτής που σύμφωνα με έρευνες ήδη το ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα θέρμανσης. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που αναμένεται να λήξει η «περίοδος χάριτος» για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, που ο πόλεμος στην λωρίδα της Γάζας θα δημιουργήσει επιπλέον ενεργειακά προβλήματα και ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς και στα έξοδα του».

Κλείνοντας οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ποιες πρωτοβουλίες και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μην επιβληθεί τέλος διέλευσης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν με οποιοδήποτε τρόπο οι καταναλωτές από το εν λόγω τέλος.

 

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε συγκριτικά με άλλες περιοχές μικρότερα προβλήματα στο Αγρίνιο ωστόσο δεν έλειψε η ταλαιπωρία για μαθητές η πρόσβαση των οποίων στο σχολείο έγινε μετ΄ εμποδίων.

Τα νερά της βροχής είχαν λιμνάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου όπου και εκτελούνται έργα ανάπλασης από το Δήμο.

“H συσσώρευση υδάτων προκλήθηκε από τα έργα που τελούνται επί της οδού Μαβίλη. Τα παιδιά για να μπουν στο σχολείο αναγκάστηκαν να πατήσουν μέσα στα νερά αφού αυτά έφταναν μέχρι και τη σιδερένια πόρτα”, αναφέρει αναγνώστρια του sinidisi.gr που έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες.

sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενώ ήταν σε προχωρημένο στάδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ  Αιτωλοακαρνανίας οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο (4/11), κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικώς αφού η επίσκεψη αναβάλλεται.

Ο κ. Κασσελάκης θα βρισκόταν στην περιοχή-με ενδεχόμενο να επισκεφθεί και το Μεσολόγγι στην συνέχεια- για την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο Αγρίνιο ώστε να πιάσει τον σφυγμό της επιχειρηματικότητας της περιοχής, όμως η πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται ότι είναι καθοριστική και δεν θα το διακινδυνεύσει.

Κάποια άλλη στιγμή, με καλύτερο καιρό, θα προγραμματιστεί η αναμενόμενη επίσκεψη καθώς, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, η Αιτωλοακαρνανία είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Κασσελάκη.

Φωτογραφία EUROKINISSI

sinidisi.gr



Το ξέρατε ότι τα πρώτα 5 χρόνια της εμμηνόπαυσης χάνεται το 30% του κολλαγόνου; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εξατομικευμένες και αποτελεσματικές θεραπείες προσώπου που μπορούν να επαναφέρουν την ελαστικότητα και τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

Ξηρό δέρμα, μειωμένη ελαστικότητα, απώλεια όγκου, εμφανείς ρυτίδες και λεπτές γραμμές, καφέ κηλίδες από τον ήλιο: οι αλλαγές αυτές στο δέρμα, παρότι αν τις δούμε «μαζεμένες» μπορεί να φαίνονται αποθαρρυντικές, είναι απολύτως φυσιολογικές καθώς μεγαλώνουμε. Και μπορούμε όχι μόνο να τις προλάβουμε αλλά και να τις αντιστρέψουμε!

Τα επιστημονικά δεδομένα

Dr.Tsiatoura«Κατά την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση, ο οργανισμός υφίσταται σημαντικές ορμονικές αλλαγές που έχουν συνέπειες στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κατά 30% τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης και κατά επιπλέον 2% για κάθε χρόνο που περνάει. Συνυπολογίζοντας τις συσωρευτικές συνέπειες της φωτογήρανσης στην επιδερμίδα, με την ξηρότητα, τις μικρές γραμμές και τις καφέ κηλίδες, αντιλαμβανόμαστε ότι το δέρμα στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση έχει ιδιαίτερη δομή και ανάγκες», σχολιάζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

 

Το δέρμα μας «μεγαλώνει» και αλλάζει – αλλά είναι φυσιολογικό!

Το κολλαγόνο είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στον οργανισμό μας, που μεταξύ άλλων λειτουργιών του ευθύνεται για τον όγκο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η γρήγορη μείωσή του στην εμμηνόπαυση οδηγεί στην απώλεια όγκου στα σημεία «κλειδιά» του προσώπου, τα ζυγωματικά και τα μάγουλα, σε μείωση της ελαστικότητας, στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων καθώς και σε χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου.

Δεν είναι όμως μόνο η έλλειψη του κολλαγόνου που επηρεάζει το δέρμα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εμμηνόπαυσης είναι η πτώση των οιστρογόνων, τα οποία βοηθούν το δέρμα να παράγει την επιθυμητή λιπαρότητα και συγκρατούν υγρασία. Έτσι, με το λιγότερο κολλαγόνο και οιστρογόνα το δέρμα στην εμμηνόπαυση γίνεται πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη μείωση των οιστρογόνων επικρατούν τα ανδρογόνα κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής σμήγματος, απόφραξη των πόρων και εμφάνιση ενήλικης ακμής. Δεύτερη εφηβεία η εμμηνόπαυση με πολλές έννοιες και τρόπους!

«Δεν έχουμε ίσως συνδέσει την ακμή στην ενήλικη ηλικία με την εμμηνόπαυση, ωστόσο είναι ένας γνωστός εκλυτικός παράγοντας. Η αύξηση της παραγωγής σμήγματος όχι μόνο φράσσει τους πόρους της επιδερμίδας κάνοντας το δέρμα θαμπό και άτονο, αλλά αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων τύπων ακμής. Επίσης, στη φάση της προεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν αυτοάνοσες παθήσεις του δέρματος, όπως είναι ροδόχρους νόσος, η οποία εκδηλώνεται με ερυθρότητα και αίσθημα καύσου στο δέρμα και εικόνα που μπορεί να προσομοιάζει αυτή της ακμής», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα. «Αυτός ο συσχετισμός μεταξύ ροδόχρου νόσου και εμμηνόπαυσης ήταν κάτι που υποψιαζόμασταν και που επιβεβαιώθηκε σε δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical and Experimental Dermatology», συμπληρώνει. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ανισορροπία στις ορμόνες μπορεί σε κάποιες γυναίκες να παρουσιάσει μία ακόμη «επιπλοκή»: την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, με πιο πυκνές και σκούρες τρίχες, που σχετίζονται με την επικράτηση της τεστοστερόνης στον οργανισμό σε βάρος των οιστρογόνων.

Θεραπείες προσώπου στην εμμηνόπαυση: Λύσεις από τη Δερματολογία

Μπορεί όλες οι παραπάνω αλλαγές στο δέρμα στην εμμηνόπαυση να είναι φυσιολογικές και να εξηγούνται από την επιστήμη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έτσι επηρεάζουν λιγότερο τις γυναίκες που τις βιώνουν.

Το 72% των γυναικών που συμμετείχαν σε γαλλική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology» ανέφεραν αλλαγές στο δέρμα τους κατά την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση. Ένα από τα ευρήματα της ίδιας έρευνας ήταν ότι τα ορατά σημάδια της ξηρότητας, οι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος, ειδικά στο πρόσωπο, συμβάλουν σε αυξημένη αίσθηση γήρατος και σε μειωμένη αντίληψη περί ελκυστικότητας, με σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε άλλη σχετική μελέτη στο «European Journal of Dermatology»,  συχνά οι γυναίκες κρίνονται σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο από την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών τους, στοιχεία που φαίνεται πως αντανακλούν στην υγεία και την ευημερία τους, ενώ μία αρνητική αυτοεικόνα μπορεί να έχει σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση.

Για όσες γυναίκες όντως επηρεάζονται αρνητικά από τις αλλαγές αυτές η επιστήμη της Δερματολογίας έχει δώσει λύσεις, αποτελεσματικές και ασφαλείς, οι οποίες βελτιώνουν την εικόνα αλλά και την αυτοεκτίμηση και τη διάθεσή τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δρουν ενισχυτικά στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

Custom made φροντίδα για το δέρμα στην εμμηνόπαυση

Σήμερα οι γυναίκες παραμένουν ακμαίες, δραστήριες και δημιουργικές για πολλές δεκαετίες μετά την εμμηνόπαυση και όλη η επιπλέον γνώση για την εμμηνόπαυση και πώς μπορεί να επηρεάσει το δέρμα έχει οδηγήσει στην πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αλλαγών. Θεραπείες για την ακμή και για τη ροδόχρου νόσο όπως είναι ο καθαρισμός προσώπου και η φωτοθεραπεία, θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη όπως η μεσοθεραπεία PRP, θεραπείες σύσφιξης και ανάπλασης της επιδερμίδας όπως το HIFU, χημικά peeling προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε δέρματος και βέβαια οι ενέσιμες antiaging θεραπείες όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ είναι σήμερα πολύ δημοφιλείς και με εξαιρετικά αποτελέσματα στο πρόσωπο και τη διάθεση των γυναικών που τις επιλέγουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 31/10/2023

Των: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Υγείας

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές από τις βάσεις ΕΚΑΒ Σύρου και Ακτίου, λόγω έλλειψης πτητικών μέσων»

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αν και η Πολεμική Αεροπορία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν από κοινού αναλάβει, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας τη συνεχή διάθεση ελικοπτέρου, εντούτοις τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρούνται προβλήματα κάλυψης με πτητικά μέσα των βάσεων του ΕΚΑΒ Σύρου και Ακτίου. Αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές λόγω αυξημένης ζήτησης Ο ρόλος των αεροδιακομιδών από το ΕΚΑΒ και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ κρίσιμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού τα νησιά μας διαχρονικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων και του ΕΚΑΒ, με συνέπεια οι βαριά πάσχοντες να εκθέτονται σε κίνδυνο, μιας και η αεροδιακομιδή τους στα τριτοβάθμια νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης δεν είναι άμεση. Πέραν όμως αυτού του πλέον σοβαρού ζητήματος, προκύπτει κι ένα επίσης άλλο σοβαρό ζήτημα, αυτό της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς το ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ αναγκάζεται να παραμείνει στα σημεία ανταπόκρισης και να επιστρέψει την επόμενη μέρα με το πλοίο της γραμμής. Εφόσον το συγκεκριμένο ελικόπτερο, που εκτελούσε αεροδιακομιδές από Σύρο προς Αθήνα και από τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων προς Σύρο, σταμάτησε τις άνωθεν πτήσεις, τα περιστατικά που χρειάστηκαν αεροδιακομιδή εξυπηρετήθηκαν από άλλες πτητικές βάσεις, όπως αυτή της Ελευσίνας. Να τονίσουμε επιπρόσθετα πως αντίστοιχα και η βάση του ΕΚΑΒ Ακτίου τις μισές περίπου ημέρες είναι χωρίς πτητικό μέσο. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο εκτελούσε αεροδιακομιδές από τα νησιά του Ιονίου σε μεγάλα νοσοκομεία, ενώ κατά τη διάρκεια της απουσίας του τα περιστατικά που χρειάστηκαν αεροδιακομιδή εξυπηρετήθηκαν και πάλι από άλλες πτητικές βάσεις, όπως αυτή της Ελευσίνας. και των Μεγάρων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το 2022 πραγματοποιήθηκαν 2.100 περίπου πτήσεις από τις βάσεις του ΕΚΑΒ σε Ελευσίνα, Σύρο, Ρόδο και Άκτιο. Δυστυχώς όμως, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, η δυνατότητα που υπήρχε να καλύπτονται τα μεγάλα κενά του ΕΣΥ στη νησιωτική επικράτεια με τις αεροδιακομιδές των επειγόντων περιστατικών σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι σιγά σιγά εξαλείφεται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να μη στερηθούν οι νησιώτες μας τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης, όταν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά ή βαριά νοσούντες που επιβάλλεται η διακομιδή τους;
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να εξακριβώσετε τους λόγους για τους οποίους επί δύο σχεδόν μήνες η συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΕΚΑΒ Σύρου και Ακτίου δε τηρείται αδιαλείπτως;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη,31/10/2023

Του: Παύλου Σαράκη, Βουλευτή Επικρατείας

ΠΡΟΣ:   Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ:  «Απένταξη αντιπλημμυρικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριοι Υπουργοί,

Πικρία προκαλεί, όπως πληροφορηθήκαμε, στην Αιτωλοακαρνανία η πληροφορία που διακινείται ότι αντιπλημμυρικό έργο της απεντάσσεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για τα Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας –Αμφιλοχίας και Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (Α’ Φάση) (υποπράξη 2, κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5162260, προϋπολογισμός 79.010.000 ευρώ). Τα εν λόγω έργα ήταν ενταγμένα στο «Ελλάδα 2.0», και συγκεκριμένα στον πυλώνα 1 «Πράσινη Μετάβαση», στονάξονα1.4«Αειφόροςχρήσητωνπόρων,ανθεκτικότηταστηνκλιματικήαλλαγήκαι διατήρηση της βιοποικιλότητας» και στη δράση 16882 «Αντιπλημμυρικά έργα» συνολικού προϋπολογισμού 182.485.000 ευρώ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, εάν ισχύει η πληροφορία περί απένταξης των εν λόγω εγγειοβελτιωτικών έργων κι αν πράγματι ισχύει, απαριθμήστε μας τους λόγους απένταξης αυτών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

Ένας βίαιο περιστατικό που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα  (1.11.23) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, γύρω τις 18:30, ένας νεαρός ασθενής που εξεταζόταν στα Επείγοντα της νοσηλευτικής μονάδας εξαιτίας παθολογικών ευρημάτων, φέρεται  ξαφνικά  να βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ!  Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, μεταξύ άλλων,  όρμησε στο τπροστατευτικό της “στάσης νοσηλευτών” το οποίο και έσπασε.

Το προστατευτικό ήταν κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό με αποτέλεσμα να μη θρυμματιστεί παρά τη ζημιά που υπέστη. Το ευχάριστο είναι ότι ούτε ο ασθενής ούτε κάποιος άλλος από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό τραυματίστηκε.

Δείτε το αποτέλεσμα της βίαιης συμπεριφοράς του νεαρού άνδρα:

Στη νοσηλευτική μονάδα κλήθηκε η  Αστυνομία και άνδρες της Υπηρεσίας οδήγησαν τον “πρωταγωνιστή” του περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στο σημείο έσπευσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιχάλης Σερασκέρης  ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του. Μάλιστα,  δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση των μέτρων όσον αφορά την περιφρούρηση του Νοσοκομείου και την ασφάλεια των εργαζομένων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το νέο βίαιο περιστατικό στα Επείγοντα εξέφρασε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Γιώργος Καραγεώργος κάνοντας  λόγο για “μεροκάματο του τρόμου” και καυτηριάζοντας τις συνθήκες εργασίας. Μάλιστα σε σχόλιο του σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι φύλακας ήταν αυτός που κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του:

Όχι, αυτές οι εικόνες δεν είναι από νοσοκομείο στην λωρίδα της Γάζας, είναι από ένα γενικό νοσοκομείο της Ελλάδας.
Αυτές οι εικόνες δεν είναι από μια χώρα που υπάρχει πόλεμος, είναι από ένα “ειρηνικό” νοσοκομείο στην χώρα μας.
Δεν είναι εικόνες μετά από σεισμό, είναι μια ακόμη βάρδια στα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρίνιου..
Είναι μια κατάσταση που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αιχμάλωτοι (και κατά πολλούς) αχρηστοι σεκιούριτι, οι υγειονομικοί υπάλληλοι, οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, οι τραυματιοφορεις.
Είναι το μεροκάματο του τρόμου, είναι εκείνη η συνθήκη που πας για βάρδια και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι σου σώος ή αν θα σε ανεβάσουν για νοσηλεία στην κλινική, είναι το ευχαριστώ στους εργαζόμενους στα επείγοντα, για όσα κάνουν για τους πολίτες που τους χρειάζονται με αυταπάρνηση, υπερβασεις και φιλότιμο, πάρα πολλές φορές!
Αυτές οι εικόνες είναι η ξεκάθαρη απάντηση, στο γιατί δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ μας και η εύλογη ερώτηση, στο σε ποιον εργαζόμενο αξίζει να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

karageorgos 2 11 2023

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2