Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  11:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 18:52

Περίεργη συζήτηση στην τηλεόραση για ΑΙ & «χάραγμα στο μέτωπο»: «Αν είναι να γίνει εύκολη η ζωή μου το κάνω αμέσως»!

Μία περίεργη συζήτηση για «χάραγμα» ακόμα και στο μέτωπο «προκειμένου να είναι εύκολη η ζωή μας», ξεκίνησε σε πλατό τηλεοπτικού καναλιού όπου ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο αλλά και τις ψηφιακές; ταυτότητες.

Ο σκοπός ήταν να γελοιοποιηθούν όσοι αντιδρούν και έχουν αντιρρήσεις ως προς την νέα ψηφιακή εποχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου όλα θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται, αλλά σίγουρα τα όσα ειπώθηκαν δεν καθησύχασαν τους ανήσυχους πολίτες αντίθετα τους προκάλεσαν επιπλέον σκεπτικισμό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε:

«Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες δοκιμές για να θεραπευτούν κάποιες παιδικές ασθένειες του συστήματος και στο τέλος Νοεμβρίου θα τεθεί στη διάθεση του πολίτη. Στην πορεία θα μπορεί να κάνει και αιτήσεις για λογαριασμό του πολίτη».

Η συζήτηση γρήγορα έφτασε στον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη, με τον Υπουργό να γνωστοποιεί πως θα αρχίσει να εκδίδεται ηλεκτρονικά από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά στο περιβόητο «Χάραγμα του Αντιχρίστου».

Αφορμή αποτέλεσε ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που η παρουσιάστρια επέλεξε να το διαβάσει φωναχτά, για να διακωμωδηθεί το ζήτημα είτε από τους δημοσιογράφους είτε από τον αρμόδιο υπουργό.

«Κι όπως σωστά λέει ένας φίλος εδώ, ο Προσωπικός Αριθμός έχει να κάνει με το Χάραγμα και τα τσιπάκια. Τα αντιμετωπίσαμε αυτά τους προηγούμενους μήνες».

Ένας μάλιστα εξ αυτών, γελώντας είπε το εξής:

«Εγώ γίνομαι δωρητής σώματος αν θέλουν. Χάραγμα και στο μέτωπο. Αν είναι να λυθεί η γραφειοκρατία να πηγαίνω να σκανάρω το μέτωπό μου δεν έχω πρόβλημα»

«Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε», του απάντησαν.

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 397 φορές