Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  1:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 22:21

ΠΑΣΟΚ – Αιτωλοακαρνανία: «Όχι με αυτούς που «πλήγωσαν» το κόμμα»

ΠΑΣΟΚ: Στόχος του να αναδειχθεί σε αντίπαλο πόλο της Ν.Δ. «Όχι με αυτούς που «πλήγωσαν» το κόμμα» όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Συνείδηση” ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος μίλησε στην “Σ” μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σχολιάζοντας τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζοντας τους στόχους που έχει θέσει το κόμμα του τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία  

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σταθερά «βήματα» για το «άλμα» στις επόμενες εθνικές εκλογές ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, δίνοντας όμως την κατάλληλη βαρύτητα στον κρίσιμο «σταθμό» των ευρωεκλογών τον προσεχή Ιούνιο. Εξάλλου ήδη σε κάποιες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στη δεύτερη θέση ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να «βυθίζεται» όλο και περισσότερο.

Παράλληλα, με τη φράση: «θέλουμε και πετυχαίνουμε γνήσια ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ και όχι ανανέωση μεταγραφών» αλλά και με τη φράση: «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλά ένα στόχο να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα» ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε το «στίγμα» για το πώς θα κινηθούν τα στελέχη του κόμματος κάθε «βαθμίδας» στο μέλλον, αλλά και τη γενική κατεύθυνση και το στόχο του κόμματος.

Σημαντικό «σημείο» κατά το Σαββατοκύριακο όπου τελούνταν οι διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ήταν η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλακη και του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επίτροπων, από τους οποίους ζήτησαν κυρίως δουλειά και «χαμηλά το κεφάλι».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ζήσιμος, που βρέθηκε στην Αθήνα με άλλα στελέχη του κόμματος από το νομό, μιλώντας στη «Σ» για την Κεντρική Επιτροπή και όχι μόνο τόνισε:

Ο Γιώργος Ζήσιμος

«Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν ανέβει, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Θα πρέπει όλοι να είμαστε εργατικοί, πειστικοί σ’ αυτά που λέμε και να μπορούμε να τα τεκμηριώσουμε με αποδείξεις, να είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και έτσι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε και πάλι να κερδίσουμε την κοινωνία.

Δεν χρειάζεται καθόλου αλαζονεία και έτσι ο κόσμος θα καταλάβει πως μπορεί και πάλι να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ. Η δουλειά, οι σταθερές απόψεις και οι υπεύθυνες και τεκμηριωμένες θέσεις είναι η «μαγιά» για την επόμενη μάρα.

Είμαστε δεύτερη δύναμη και σιγά – σιγά μπορούμε να γίνουμε δυνατοί ξανά και γιατί όχι και πρώτη δύναμη. Είμαστε ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και ας μην μεταφράζεται αυτό σε βουλευτικό επίπεδο, αλλά φαίνεται σε ποσοστά και γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, ταπεινά.

Σενάριο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δε νομίζω πως υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό για να δεχθούμε και πάλι πίσω τον κόσμο, τα στελέχη που για κάποιο λόγο πληγώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως τα στελέχη που «πλήγωσαν» το χώρο. Σ’ αυτή την περίπτωση, στην επιστροφή στελεχών που «πλήγωσαν» το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ.

Έτσι μπορεί το κόμμα να γίνει και πάλι μεγάλο, όσοι έφυγαν είναι δικό μας κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας ακόμη μια φορά πως αυτοί που πλήγωσαν το κόμμα δεν έχουν καμία θέση μαζί με εμάς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χωράνε.

Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τον κόσμο να γυρίζει σε μας παρουσιάζοντάς του όμως δουλειά και πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις.

Το Σάββατο 18/11/23 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών με τον Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο και την Κυριακή 19/11/23 διεξήχθη η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σπυρόπουλο αναλύθηκε η ανάγκη για να ανασυνταχθούμε, να ξεκινήσουμε αλλά και να συνεχίσουμε δυναμικά την περίοδο του εξαμήνου που έχουμε μπροστά μας για τις ευρωεκλογές, που είναι ορόσημο για εμάς».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

«Στην Αιτωλοακαρνανία σιγά – σιγά θα πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγούμε και πάλι στην κοινωνία, να διοργανώσουμε διάφορες δράσεις, πολιτικές εκδηλώσεις, να ακούσουμε κυρίως τον κόσμο και να έρθουμε κοντά του και να τον ενημερώσουμε για τις προτάσεις και τις σκέψεις μας» ανέφερε ο Γ. Ζήσιμος.

«Είχαμε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και ήταν δύσκολο να κάνουμε κάτι περισσότερο, αλλά τώρα και ενόψει των ευρωεκλογών θα βγούμε και πάλι στην τοπική κοινωνία για να την ακούσουμε τι έχει να μας πει και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Θέλουμε και στόχος μας είναι να επισκεφτούν την Αιτωλοακαρνανία στελέχη του κόμματος από την Αθήνα, να περιοδεύσουν στο νομό μας για να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή και ο κάθε επαγγελματικός κλάδος, ώστε να μπορούμε να προτείνουμε λύσεις και βελτιώσεις σε κάθε θέμα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, σαν πρώτο βήμα, στο πλαίσιο αυτό στις 08/12/23 διοργανώνουμε λαϊκή βραδιά στο «Πιθάρι», όπως είχαμε πραγματοποιήσει και πριν από δύο χρόνια με την αείμνηστη Πρόεδρο την Φ. Γεννηματά. Στη βραδιά αυτή θα είναι η ορχήστρα του Χ. Παντούλα και προσκαλούμε όλον τον κόσμο, ΠΑΣΟΚ και μη, για να γλεντήσουμε και να μιλήσουμε» είπε ακόμη ο Γραμματέας της Νομαρχιακής.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr