Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  6:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023

Ο δικηγόρος του επί σειρά ετών πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι το όνομα του Κόστα μπήκε από λάθος στην απομαγνητοφώνηση και ότι υπάρχει μόνο σε ένα σημείο στη δικογραφία, γραμμένο με λανθασμένο τρόπο

Η αιφνιδιαστική παραίτηση πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα έπειτα από οκτώ χρόνια και τρεις νίκες σε εκλογές προκάλεσε σοκ μέσα και έξω από τη χώρα.

Και όμως ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι η εμπλοκή του Κόστα φαίνεται να οφείλεται σε ένα τραγικό λάθος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Euronews αναφέρει έγινε ένα τραγικό λάθος στην απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Στην απομαγνητοφώνηση έγραψαν Αντόνιο Κόστα (το όνομα του πρωθυπουργού) και όχι Αντόνιο Κόστα Σίλβα (το όνομα του υπουργού Οικονομικών).

Ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είπε μάλιστα ότι η συνομιλία η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Όπως προσθέτει ο ίδιος, οι ανακριτικές αρχές παραδέχτηκαν το λάθος, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σχόλια εκ μέρους τους.

Το όνομα του Κόστα ενεπλάκη σε ένα διπλό σκάνδαλο διαφθοράς με επενδύσεις ορυχείων λιθίου και εγκατάστασης πράσινου υδρογόνου. Στενοί του συνεργάτες φέρονται να επικαλούνταν τις σχέσεις τους με το πρωθυπουργικό γραφείο για να επηρεάσουν την πορεία των επενδύσεων.

Μετά την παραίτηση του Κόστα η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές τον Μάρτιο, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ο διάδοχός του.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ελληνική κοινωνία αναμφίβολα «νοσεί» βαριά και την πλέον σαφή απεικόνιση του επιπέδου παρακμής της, την δείχνουν οι, κακής ποιότητας στην πλειοψηφία τους, σειρές μυθοπλασίας, που έχουν κατακλύσει τα τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία καρπώνονται το 50% της αξίας τους από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στην Τουρκία τα παιδιά μεγαλώνουν βλέποντας στις τηλεοράσεις τους ηρωικά κατορθώματα της τουρκικής ιστορίας, ενώ στην Ελλάδα… αποθεώνεται ο εκφυλισμός της κοινωνίας και η παρακμή της.

Σε μία εποχή που το 50% της παραγωγής των εγχώριων σίριαλ είναι επιδοτούμενα από την ΕΕ (κάτι που πέτυχε ο Λ.Κρέτσος στο τελευταίο τρίμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ) εκτός από το πρωτοφανές, να μην υπάρχουν ουσιαστικά κωμικές σειρές, βλέπουμε σε μόνιμη βάση βία, ίντριγκες, δολοφονίες, παράνομες σχέσεις, αποθέωση της ομοφυλοφιλίας (όλο και περισσότερες ομοφυλοφιλικές σκηνές μεταξύ ανδρών), απάτες, υβρεολόγιο, κάκιστα πρότυπα κλπ..

tv turkey 13 11 2023

Και όλο αυτό το σκουπιδαριό χρηματοδοτείται από τις διαφημιστικές. Και εν συνεχεία οι σειρές αυτές, αποθεώνονται από έμμισθα των εταιρειών παραγωγής τρολ στο X (Twitter) και λιγότερο στα άλλα σόσιαλ μίντια; 

Μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.

Επάνω βλέπετε την διαφορά μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινωνίας, όπως τις έπλασαν οι εκατέρωθεν πολιτικές ηγεσίες, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική, ή αλλιώς αναίμακτη ρινοπλαστική, είναι μία πρωτοπόρος, ανώδυνη και προσιτή οικονομικά εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού χειρουργείου με εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα.

Η μύτη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την εικόνα του προσώπου μας. Πολλές γυναίκες και άντρες αναρωτιούνται πώς θα ήταν η εικόνα τους εάν η μύτη τους ήταν λίγο διαφορετική, πιο ίσια, χωρίς «καμπουρίτσα» στη ράχη της, αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν στη διαδικασία της επεμβατικής ρινοπλαστικής. Σήμερα, η αισθητική δερματολογία προσφέρει μία ανώδυνη, εύκολη και γρήγορη λύση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα της μύτης τους: πρόκειται για την αναίμακτη ρινοπλαστική.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπολαστική

Η αναίμακτη ή «υγρή» ρινοπλαστική πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού οξέος. «Η υγρή ρινοπλαστική μας επιτρέπει να διορθώσουμε ένα ραχιαίο εξόγκωμα, να ανυψώσουμε το ακρορρίνιο ή να εξομαλύνουμε τη ρινική γέφυρα για να καλύψουμε την καμπούρα της μύτης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας στον χώρο του ιατρείου και κατόπιν ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.  

Τι επιτυγχάνεται με την αναίμακτη ρινοπλαστική

  • Αλλαγή στο σχήμα της μύτης. Εάν έχετε ένα ήπιο προεξέχον εξόγκωμα στη ρινική γέφυρα, το υαλουρονικό μπορεί να το «καμουφλάρει» και να εξομαλύνει το περίγραμμα του προφίλ σας. Επίσης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση μιας επίπεδης (πλακουτσωτής) μύτης.
  • Αλλαγή στη γέφυρα της μύτης. Το υαλουρονικό μπορεί να κάνει τη γέφυρα να φαίνεται πιο λεπτή ή πιο πλατιά.
  • Αλλαγή στο σχήμα του ακρορρινίου, ώστε η άκρη της μύτης να γίνει πιο διακριτή.
  • Ανύψωση του ακρορρινίου. Με τα fillers μπορεί να ανυψωθεί ένα «πεσμένο» ρινικό άκρο (γαλλική μύτη).
  • Αλλαγή στο πλάτος και το μήκος της μύτης. Τα fillers προσθέτουν όγκο και διορθώνουν το προφίλ.
  • Διόρθωση ανομοιόμορφου περιγράμματος.
  • Διόρθωση τυχόν υπολειπόμενων ατελειών μετά από μια επεμβατική ρινοπλαστική ή μια αποτυχημένη ρινοπλαστική.

Χειρουργική ρινοπλαστική vs αναίμακτη ρινοπλαστική

Το πρώτο και κυριότερο πλεονέκτημα της αναίμακτης ρινοπλαστικής είναι ότι δεν απαιτείται χειρουργείο και αναισθησία. Εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο, με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Επιπλέον, με την τακτική επανάληψη, δημιουργείται μία «βάση» και το αποτέλεσμα διατηρείται ακόμη και για χρόνια. «Πρόκειται για μία διαδικασία ανώδυνη, που δεν αφήνει ουλές και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ενώ η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί να αποτελέσει και μία πρόβα για κάποιον που επιθυμεί να διορθώσει τη μύτη του χειρουργικά και θέλει να έχει μια πρώτη εικόνα του αποτελέσματος», σχολιάζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα. Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αποτελεί μία προσιτή οικονομικά επιλογή συγκριτικά με την επεμβατική ρινοπλαστική.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για υγρή ρινοπλαστική

Όπως επισημαίνει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δεν είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ. «Η μη επεμβατική ρινοπλαστική δεν μπορεί να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως το «στραβό» ρινικό διάφραγμα ή την υπερτροφία των κόγχων. Επίσης, δεν ενδείκνυται εάν κάποιος επιθυμεί να μικρύνει τη μύτη του, να εξομαλύνει ευμεγέθη εξογκώματα ή να διορθώσει δυσμορφίες στα πλάγια τοιχώματα της μύτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή για πιο δραστικές αλλαγές, ίσως χρειαστεί να εξετάσει τη λύση της επεμβατικής ρινοπλαστικής.  Επίσης, η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης, αλλά δεν επιφέρει μόνιμες αλλαγές στη μύτη. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός θα σας συμβουλεύσει για το ποια διαδικασία είναι η πιο κατάλληλη για εσάς και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να έχει άμεση επαφή με τους πολίτες και γι’ αυτό τον λόγο θα βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει μια φορά την εβδομάδα να καθιερώσει «Στο Κόκκινο» την εκπομπή η «Ώρα του προέδρου».

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει έτσι τη δυνατότητα να απαντάει απευθείας σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

sinidisi.gr

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 17:55

Ο διεθνής «τσαμπουκάς» Ερντογάν!

Ο διεθνής «τσαμπουκάς» Ερντογάν!

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

-Ένας διεθνής πολιτικός παίκτης, που στηρίζεται στην ξεχωριστή γεωπολιτική θέση και στον πληθυσμό της χώρας του, στην στρατιωτική του ισχύ και στις καλές σχέσεις με τα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη του κόσμου, καθώς και στην ηλίθια πολιτική των «ανοικτών συνόρων» των δυτικών χωρών.

-Ένας διεθνής «τσαμπουκάς», που δεν διστάζει να τα βάζει με όλες τις μεγάλες δυνάμεις, ιδιαίτερα της Δύσης, παίζοντας σκληρό πόκερ στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον, μέσω υβριδικών συμμαχιών, φρενήρους πολεμικού εξοπλισμού, επιθετικής ρητορικής, πολιτικής ανταλλαγμάτων και ευφυούς στρατηγικής παραπλάνησης.

Ο Ερντογάν έχει βάλει πλώρη για Σουλτάνος και Χαλίφης! Ασφυκτιά κλεισμένος στα σημερινά σύνορα της Τουρκίας! Θέλει να επεκταθεί. Εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο τις πολεμικές συγκρούσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και Ισραήλ-Χαμάς. Αυτοανακηρύσσεται ως προστάτης των απανταχού γης μουσουλμάνων! Βλέπει την τωρινή γενική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως πλέον κατάλληλη για να κάνει πράξη τα οράματά του. Ήδη έχει «βάλει πόδι» στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, λοξοκοιτά προς την Παλαιστίνη και απειλεί Ελλάδα και Κύπρο.

Όλες του οι ενέργειες, δηλ. τα πολιτικά, πολεμικά, οικονομικά, νομικά και κοινωνικά παιχνίδια που παίζει, είναι στα πλαίσια της επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμά του, ήτοι, η Τουρκία να καταστεί μεγάλη/παγκόσμια δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ζήσει υπό την σκιά του Κεμάλ και επιθυμεί να τον ξεπεράσει σε δόξα! Ο ιδιότυπος αυτός «δικτάτορας» των Τούρκων κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή επί 20 συναπτά έτη, ήτοι από το 2003 όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της γείτονος χώρας. Ήδη έχει ξεπεράσει τον Κεμάλ σε συνεχή χρονική διάρκεια, αφού και εκείνος ήταν στο προσκήνιο από το 1920 μέχρι το 1938 που πέθανε, αρχικά το 1920 ως πρωθυπουργός, το 1921-1923 ως Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και από το 1923 μέχρι το 1938 Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν οδηγεί δια πυρός και σιδήρου την Τουρκία από το φως του σύγχρονου κόσμου πίσω στο σκοτάδι της σουλτανικής παράδοσης. Τα βάζει με όλους. Φυλακίζει τους ελεύθερους ανθρώπους. Δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του! Βάζει παντού την μαντήλα, στηρίζοντας και ενισχύοντας τον ισλαμισμό παγκοσμίως. Βλέπει τον εαυτό του ως ηγέτη όλου του ισλαμικού κόσμου. Μετατρέπει τις ορθόδοξες εκκλησίες της σημερινής Τουρκίας από μουσεία σε τζαμιά! Παίζει στο διεθνές alışveriş (=δούναι και λαβείν) όσο μπορεί μονόπλευρα, μόνο στο alış (=λαβείν). Επιτίθεται στα γειτονικά κράτη και προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σε όλη τη Μεσόγειο θάλασσα. Θέλει ζωτικό χώρο προς τη Δύση, δημιουργώντας στηρίγματα στην Ανατολή. Λατρεύει τον πόλεμο!

Για όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, θεωρεί ότι η ιστορία δεν του παρέχει επαρκή χρόνο και γι αυτό βιάζεται να τα πετύχει ωθώντας τις εξελίξεις με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, η Τουρκία του Ερντογάν ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία και βαδίζει στην κυριολεξία «στην κόψη του ξυραφιού»!

Το αποτέλεσμα, κατά την άποψη του γράφοντος, θα είναι τραγικό για τον σαλεμένο από την εξουσία και ονειροπόλο «Σουλτάνο» και τη χώρα του. Τελικά θα αποδειχθεί ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός, που ενθουσιάζεται με τις επιτυχίες του, υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και «παίζει με πάρα πολλές μπάλες», οπότε μοιραία κάποιες από αυτές θα πέσουν κάτω και θα αποχωρήσει από τη σκηνή ντροπιασμένος. Θα αποτύχει, επιφέροντας την περαιτέρω διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα αποτύχει και θα πληγωθεί.

Για αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το πληγωμένο θηρίο καθίσταται πολύ πιο επικίνδυνο κι εμείς βρισκόμαστε στην περιοχή του.

Ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο! Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και πολιτική βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε! Παράλληλα, ισχυρά Σώματα Ασφαλείας και πλήρης Παλλαϊκή Άμυνα για κάθε ενδεχόμενο υβριδικών απειλών και εσωτερικών αναταραχών.

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ   
 
πηγή φωτο: pentapostagma.gr



Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Ζαμπάρας, και άλλοι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την άδικη αντιμετώπιση των κατόχων διδακτορικών τίτλων στον Ν.5062/2023.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση του: «Στο άρθρο 7 του εν λόγω νομοσχεδίου που αφορά τα κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης, αναφέρονται αναλυτικά τα μόρια ανά τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα όπου και αναφέρονται οι μοριοδοτήσεις για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για απόφοιτους της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., για δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ, για δεύτερο πτυχίο μεταπτυχιακού καθώς και για μοριοδότηση ξένων γλωσσών. Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω δεν υπάρχει πρόβλεψη για μοριοδότηση των Διδακτορικών Τίτλων Σπουδών. Στην ουσία οι διδακτορικοί τίτλοι σπουδών δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη».

Στην συνέχεια ο βουλευτής  τονίζει: «Με λίγα λόγια κατά την κυβέρνηση ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και το δεύτερο πτυχίο μοριοδοτούνται και οι κάτοχοι τους μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στις διοικήσεις των φορέων του Δημόσιου Τομέα αλλά οι κάτοχοι των διδακτορικών δεν μπορούν. Στην δημόσια διαβούλευση εξάλλου είχαν υπάρξει δεκάδες σχόλια για το συγκεκριμένο θέμα που το υπουργείο δεν έλαβε καθόλου υπόψη του». Η υποτίμηση των κατόχων διδακτορικών τίτλων σπουδών συνεχίζεται από την κυβέρνηση αφού ήδη με τον Ν.4957/2022 είχαν αποκλείσει από την διδασκαλία σε ΑΕΙ τους δημοσίους υπαλλήλους με διδακτορικούς τίτλους. 

Στο πλαίσιο αυτό ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί αν θα προχωρήσουν άμεσα σε τροπολογία για την μοριοδότηση και των κατόχων διδακτορικών τίτλων στο άρθρο 7 του Ν. 5062/2023 του Υπουργείου Εσωτερικών και στην κατάργηση της  παρ. 9 του άρθρου 173 του ν. 4957/2022 (Α 141) ούτως ώστε να μπορούν να διδάσκουν στα ΑΕΙ και υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου  σε φορείς του δημοσίου τομέα.

Ανταποκρινόμενη άμεσα σε υπόμνημα που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό με κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας ο σύλλογος των απανταχού Αμβρακιωτών Τριχωνίδας μαζί με τον σύνδεσμο των απανταχού Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό υποδομών ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα οδικής πρόσβασης στα ορεινά χωριά του δήμου Θέρμου που κινδυνεύουν από ολοκληρωτική ερημοποίηση.

Σε σχετική της δήλωση η Χριστίνα Σταρακά σημειώνει τα εξής:

«Ήρθε στα χέρια μου το αξιοπρεπέστατο και εμπεριστατωμένο υπόμνημα που απέστειλαν στον πρωθυπουργό ο σύλλογος των απανταχού Αμβρακιωτών Τριχωνίδας μαζί με τον σύνδεσμο των απανταχού Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας. Εκφράζουν την ειλικρινή και έντονη ανησυχία τους για τον κίνδυνο ερημοποίησης των χωριών τους,  Αμβρακιά και Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης πρόσβασης σε αυτά εξαιτίας του δρόμου, ο οποίος σε μεγάλο μέρος είναι ακόμα χωματόδρομος.

Κατέθεσα αμέσως σχετική αναφορά προς τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί επαρκής απάντηση στις ανησυχίες.

Δεν θα το αφήσουμε το ζήτημα μέχρι να υπάρξει λύση. Είμαι και είμαστε εδώ ως ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστούμε κάθε  δίκαιο αίτημα που υπηρετεί τον πολίτη, σε κάθε γωνιά του τόπου μας».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ