Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη (και άρα στην κυβέρνηση) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με tweet για τα όσα του καταλόγισε, πως δεν γνωρίζει… ιστορία και δεν παρευρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Σημίτη!

Ο Σ.Κασσελάκης είπε πως δεν δέχεται να τους διδάξουν ιστορία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι οποίες τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και εκπροσωπούν την χρεοκοπία της χώρας.

«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα.

Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

kaselakis 8 11 2023

Σημειώνεται ότι χθες, εξήγηση γιατί δεν παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με μία ξεκάθαρη δήλωση με την οποία καθιστούσε τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού και τον χαρακτήρισε «διαπλεκόμενο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκληθεί στην εκδήλωση, υπήρχε μάλιστα κάθισμα με το όνομά του, ωστόσο ο Σ.Κασσελάκης δεν πήγε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν πήγε ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών.

Με την δήλωση του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαχώρισε τη θέση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο ο πρωθυπουργός «ψαρεύει» στελέχη και ψήφους.

pronews.gr

Εχθές, έγινε η επίσημη βράβευση των νικητών του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη 2023, στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την Ελλάδα, το βραβείο απονεμήθηκε στον 21χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος παρέλαβε επισήμως το βραβείο, εκπροσωπώντας τους «Ήρωες των Τεμπών» και την «πρωτοβουλία Ref Checkpoint», η οποία υποδέχεται πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο για παροχή υγειονομικών συμβουλών και τεστ.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε έργα που διοργανώνονται από άτομα ή οργανώσεις που ενθαρρύνουν την αμοιβαία κατανόηση και την στενότερη σύγκλιση μεταξύ ανθρώπων στην ΕΕ, τη διασυνοριακή συνεργασία που οικοδομεί ισχυρότερο ευρωπαϊκό πνεύμα και τις αξίες της ΕΕ και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, από το Βύρωνα και την Ηλεία, ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και εκπροσώπησε όλη την ηρωική ομάδα, που συγκίνησε την Ελλάδα, σώζοντας δεκάδες ζωές μέσα από το μοιραίο τρένο, μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης κατάφερε μαζί με τον Άγγελο Τσιαμούρα από την Ιεράπετρα της Κρήτης, τον Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, φοιτητές, και τον κ. Γιώργο, μαραγκό στο Άγιο Όρος, μέσα σε συνθήκες ανείπωτης καταστροφής να σώσουν συνεπιβάτες τους, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση.

Για το 2023 επιλέχθηκαν και τιμήθηκαν 38 συνολικά δραστηριότητες από τα 27 κράτη μέλη (δύο από την Ελλάδα), ενώ συνολικά στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν 216 έργα, που αφορούσαν διάφορα θέματα, όπως η δημιουργία ενός πάρκου με γλυπτά για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχολικό χώρο, η δημιουργία ενός βιβλίου με τραγούδια της ΕΕ, μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι βοηθούν τους συμπολίτες τους που επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες, και πολλά άλλα.

Τον φοιτητή της σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, στη Μηχανιώνα, Ανδρέα Αλικανιώτη, συνόδευσε στην αίθουσα της ολομέλειας η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία και πρότεινε τους «Ήρωες των Τεμπών», για το βραβείο.

Η κυρία Σπυράκη συνεχάρη τον Ανδρέα Αλικανιώτη, τονίζοντας ότι «η γενναιότητα και η ευαισθησία των Ηρώων των Τεμπών ανέδειξαν την αλληλεγγύη με κίνδυνο της ζωής τους, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Στη συνομιλία που είχε μαζί του, είπε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια Ανδρέα! Να σε χαίρονται οι γονείς σου. Τίμησες την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Ήταν χρέος μου να σε προτείνω για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη».

Μετά την εκδήλωση η κυρία Σπυράκη ξενάγησε τον Ανδρέα Αλικανιώτη, στο Ευρωκοινοβούλιο και «είχε μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο γραφείο της και θαύμασε το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και άκουσε τα όνειρα του νεαρού φοιτητή της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Μηχανιώνας που θέλει να εργαστεί στη ναυτιλία και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, μεμονωμένοι πολίτες, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με το έργο τους ή να προτείνουν προς βράβευση κάποιο άλλο έργο. Οι βουλευτές του ΕΚ μπορούν επίσης να προτείνουν έργο προς βράβευση.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας, λόγω της στάσης που τήρησε η ίδια στις φετινές δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ανοιχτά τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στην περιοχή του Ψυχικού.

Η Έλενα Ακρίτα είχε δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή της στον υποψήφιο δήμαρχο που υποστηριζόταν από τη ΝΔ στην περιοχή του Ψυχικού και όχι στη Μαρία Αποστολάκη, τη δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα» και φυσικά την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στην περιοχή.

«Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό. Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην Πάτρα θα ψήφιζα Πελετίδη, στο Χαλάνδρι Ρούσσο, στα Τρίκαλα Παπαστεργίου (στις προηγούμενες εκλογές) και στη Φιλοθέη τον δήμαρχο που έκανε τη γειτονιά μου καλύτερη. Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά», είχε γράψει στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

Η ανάρτησή της είχε προκαλέσει και τότε αντιδράσεις, με μια χρήστη του Facebook να σχολιάζει το link με τους κανόνες για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και την βουλευτή Επικρατείας του κόμματος να της απαντάει «πήγαινε με στο Πειθαρχικό».

Ένας άλλος χρήστης της έγραψε επικριτικά ότι οι κανόνες δεν τη δεσμεύουν «επειδή σε αντιδιαστολή με τον Στέφανο Τζουμάκα» στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Έλενα Ακρίτα είχε απαντήσει σε άλλο σχόλιο ότι την ενδιαφέρει η γειτονιά της «να είναι καθαρή, ασφαλής, φωτισμένη, πράσινη, φιλική και η δημοτική αρχή να εξυπηρετεί τους κατοίκους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όσον αφορά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας υπέβαλε καταγγελία στην κοινοβουλευτική ομάδα, την πολιτική γραμματεία και την παραπομπή της με ομόφωνη απόφαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να παραπέμψει κάποιον στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα, η πλειοψηφία των μελών του τοπικού κομματικού οργάνου πρόσκειται στην «Ομπρέλα».

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μετά τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Παπαθωμάς  Εμμανουήλ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Χατζής  Κωνσταντίνος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Συγγούνη  Ιωάννα

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Μπερεδάκη  Αθανασία

ΤΑΜΙΑΣ   Τσιτσέλης  Σωκράτης

ΜΕΛΟΣ Αντζουλάτος  Αγγελος

ΜΕΛΟΣ  Τσάμης  Δημήτριος

ΜΕΛΟΣ  Χουλιάρας  Βασίλειος

ΜΕΛΟΣ  Ζαπαντίωτη  Αργυρώ

Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ           ΣΥΓΓΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ