Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023

Έντονη είναι η φημολογία ότι ο Πέτρος Κόκκαλης πρόκειται να ανακοινώσει την δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος.

Μετά την χθεσινή είδηση για την αναγγελία του γάμου του με τη Δήμητρα Ματσούκα, ο Πέτρος Κόκκαλης είναι και πάλι στην επικαιρότητα σήμερα, αλλά για έναν τελείως διαφορετικό λόγο.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τη φημολογία αυτή, αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ σε εκπομπή της ΕΡΤ και συγκεκριμένα του Απόστολου Μαγγιριάδη.

Μέχρι να περιμένουμε την επιβεβαίωση ή τη διάψευση της φημολογίας αυτής, να προσθέσουμε ότι παλιότερα σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό, δηλαδή, στη σύσταση ενός πολιτικού κόμματος, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

sport-fm.gr

Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου, το 2003, ο Αστυφύλακας Παναγιώτης Δήμος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Το άτυχο ένστολο δεν ξέχασε η Αστυνομία που προέβη σε ανάρτηση.

Ο Παναγιώτης Δήμος  γεννήθηκε το 1970, καταγόταν από τα Όχθια  Αιτωλοακαρνανίας και υπηρετούσε στην Ομάδα «Ζ», τ

Στις 16 Νοεμβρίου 2003, η υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, με υπαιτιότητα του οδηγού της μοτοσυκλέτας που καταδίωκε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε στύλο φωτεινού σηματοδότη, και να τραυματιστεί θανάσιμα.


Ήταν απογευμα της 16ης Νοεμβρίου 2003. Η κίνηση στη Βασιλέως Κωνσταντίνου έχει διακοπεί. Στη μεση του δρόμου, υπηρεσιακό δίκυκλο της Ομάδας «Ζ». Αιματηρά εντυπώματα στο οδόστρωμα. Μια γυναίκα σοκαρισμένη περιγράφει τα όσα είδε ενώ ανέβαινε προς την Παυσανίου. «Κλώτσησε την μηχανή του Αστυνομικού και ακούστηκε το γκαζι της μηχανης του ενώ έφευγε. Ο Αστυνομικός νεκρός ήταν στο δρόμο».

Ο Αστυφύλακας της «Ζ», Παναγιώτης Δήμος, είχε προσάγει στο ΑΤ Ακροπόλεως από κοινού με το «ζευγάρι» του, άτομο ύστερα απο έλεγχο και απο αποχώρησαν όταν εντόπισαν αναβάτη δικύκλου και ακολούθησε καταδίωξ

Στη Συμβολή της Βασιλέως Κωνσταντίνου και Παυσανίου, ο αναβάτης του δικύκλου με λάκτισμα χτύπησε το υπηρεσιακό δίκυκλο του Αστυνομικού με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει σε στήλο φωτισμού και να πέσει στο οδόστρωμα τραυματισμένος θανάσιμα.

Πληροφορίες και από nantiareport.com 

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βάνα Πατρινού: “Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά...”

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τον ηρωϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Η 17 Νοέμβρη είναι μια ημερομηνία σταθμός στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου έφερε στο προσκήνιο τη λαϊκή αγανάκτηση και την αντίθεση στη δικτατορία με πιο οργανωμένο τρόπο. Απέδειξε περίτρανα ότι, κανένας μηχανισμός καταστολής και βίας, όσο και αν εμφανίζεται ως παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί τελικά να αντιμετωπίσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Και ας θέλουν κάποιοι να “εξαφανίσουν” την μαζική συμμετοχή του λαού στην εξέγερση και να την παρουσιάζουν σαν μια “καθαρά φοιτητική” διαμαρτυρία.

Τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ» είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Σήμερα, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Που βάζουν, χωρίς να τον ρωτήσουν, τον ελληνικό λαό στο μάτι του κυκλώνα των δικών τους αντιπαραθέσεων και σχεδιασμών.

Σήμερα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η σφαγή στην Παλαιστίνη από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Η συμμετοχή της κυβέρνησης της ΝΔ στο έγκλημα, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιών, στο όνομα του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος, τους καθιστά όλους συνένοχους.

Σήμερα που ο ελληνικός λαός στενάζει από την φτώχεια και την ανεργία, την ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση των πάντων.

Τα διδάγματα του Νοέμβρη είναι δύναμη στους αγώνες του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο!!!

  • Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος!
  • Ο λαός έχει ανεξάντλητες δυνάμεις όταν γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων!

Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υποκλινόμαστε στους νεκρούς της και συνεχίζομε την καθημερινή πάλη

  -Για να ανθίσει παντού η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη.

  -Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής.

  -Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στις 17 Νοέμβρη η θέση όλων είναι στον δρόμο του αγώνα!

Γιατί εκεί γράφεται η ιστορία!

“Για να έχω εγώ τον άσπρο μου ύπνο

και συ το γαρύφαλλο χαμόγελο στο στόμα σου,

για να’χουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο...”

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου καλούν σε συγκέντρωση-πορεία για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου στις 19.00.

Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει νέα «κανονικότητα» η δολοφονία νεαρών Ρομά από την ΕΛΑΣ.

Πέραμα, Οκτώβρης 2021, Νίκος Σαμπάνης.

Διαβατά, Δεκέμβρης 2022, Κώστας Φραγκούλης.

Λεοντάρι Βοιωτίας, Νοέμβρης 2023, Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Είμαστε σίγουροι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα σ’ αυτήν τη θλιβερή λίστα, όσο η πολιτική εξουσία δείχνει ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση σε τέτοιες πρακτικές από την αστυνομία. Την αστυνομία που επιδεικνύει απίστευτη αδράνεια στην περίπτωση των Κροατών χούλιγκανς, αλλά υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι σε άοπλους νεαρούς Ρομά.

Δεν αγνοούμε το γεγονός ότι υπάρχει παραβατικότητα στις τάξεις των Ρομά. Όπως δεν αγνοούμε ότι η περιθωριοποίηση γεννά την αποκλίνουσα συμπεριφορά αφού η περιθωριοποίηση και η φτώχεια είναι τα αδιέξοδα που οδηγούν σε φαβέλες, με την παραβατικότητα να φαντάζει για πολλούς ως η μόνη διέξοδος. Ιδίως όταν η διαχρονική πολιτική κοινωνικού αποκλεισμού των αθίγγανων που δεν τους επιτρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνική ζωή, τούς προκαλεί την αίσθηση ότι είναι "ξένοι" κι όχι Έλληνες πολίτες. Όσο η πολιτεία οδηγεί κοινωνικές ομάδες στην απόλυτη φτώχεια και στο περιθώριο, τόσο θα αυξάνεται η παραβατικότητα. Και όσο τα στερεότυπα της κοινωνίας  καλά κρατούν, τότε μια σφαίρα στο κεφάλι θα αντιστοιχεί στο ακριβές ανάλογο για την κλοπή  ενός πορτοφολιού.

Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ένα κομμάτι του λαού μας, που συνήθως ανήκει σε “υψηλότερο κλιμάκιο” της ελληνικής κοινωνίας, τους “νοικοκυραίους”, στερούμενο στοιχειωδών δημοκρατικών αντανακλαστικών, αλλά έμπλεο στερεοτύπων, ενστερνίζεται τη ρητορική της κυβέρνησης που θέλει να παρουσιάζει τον θύτη ως θύμα. Όσοι σκέφτονται μ’ αυτούς τους όρους, δεν βλέπουν το δόκανο που είναι στημένο για τους ίδιους λίγο παραπέρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι έχουμε έναν κοινό εχθρό, ο οποίος δεν είναι άλλος παρά το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και όλοι όσοι το υπηρετούν.

Εχθρός είναι το κατοχικό, μνημονιακό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα με τη βοήθεια και στήριξη από το σύνολο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει την αστυνομία και τους αστυνομικούς πραιτοριανούς των κατοχικών δυνάμεων, θωρακισμένους από κάθε είδους κοινωνικό ή κοινοβουλευτικό έλεγχο των αυθαιρεσιών τους. Για τον ίδιο λόγο ανέχονται - όταν δεν προάγουν οι ίδιοι - κάθε είδους αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές, έως και φασιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες στις γραμμές των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και στρώνουν το έδαφος στην διαφθορά. Θέλουν την κοινωνία σε καθεστώς κοινωνικού εμφυλίου και ανασφάλειας, γι αυτό καλλιεργούν κάθε είδους διχαστικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις μέσα στο λαό, ανάμεσά τους και τον ρατσισμό.

Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει την ξεκάθαρη θέση του, αφενός μεν για τη βελτίωση του εργασιακού πλαισίου και των αποδοχών των Ελλήνων αστυνομικών, αφετέρου δε, τονίζει την άμεση ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ και αποβολής όλων εκείνων των στοιχείων που εν είδει σερίφηδων, αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα σαν πιστολέρο της άγριας δύσης.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας, να παλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα αστυνομικό σώμα το οποίο πραγματικά θα μας προστατεύει από τους καθημερινούς κινδύνους, που θα καταδιώκει τους πραγματικούς εγκληματίες και όχι τους “φτωχοδιάβολους” της κοινωνίας.

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2023
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας, με αφορμή την πλήρη απαξίωση του Μουσείου Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην επίκαιρη ερώτηση του: «Το «Μουσείο Βάσως Κατράκη — Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό είναι το μοναδικό μουσείο με έργα αμιγώς χαρακτικά στην Ελλάδα. Η συλλογή περιλαμβάνει 400 περίπου έργα της Βάσως Κατράκη. Ακόμη, φιλοξενούνται το εργαστήριο, η βιβλιοθήκη, τα αρχεία της και πολλές φωτογραφίες. Δυστυχώς το Μουσείο Β. Κατράκη εγκαινιάστηκε μεν αλλά δεν κατάφερε να λειτουργήσει ποτέ σωστά δε».

Στην συνέχεια ο βουλευτής  τονίζει: «Τα κλιματιστικά συστήματα δεν λειτούργησαν ποτέ, τα έργα είναι εκτεθειμένα σε υγρασία και τα συστήματα προστασίας και ασφάλειας δεν υπάρχουν. Μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 έγινε προσπάθεια να ενταχθεί η ψηφιοποίηση των έργων του μουσείου και  μάλιστα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές μελέτες και χρειαζόταν η ολοκλήρωση της ένταξης από τον Δήμο Μεσολογγίου η οποία δεν έγινε ποτέ και τελικά το έργο απεντάχθηκε!».

Το Μουσείο Β. Κατράκη είναι ένα κόσμημα για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη μέσα από συνεργασίες με τις Σχολές Καλών Τεχνών, με καλλιτεχνικούς φορείς καθώς και με επιμορφωτικά και παιδαγωγικά προγράμματα αλλά αυτή την στιγμή βρίσκεται χωρίς μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς κατάλληλες συνθήκες με τα έργα να καταστρέφονται και εντελώς παρατημένο με μόνη υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της Βάσως Κατράκη.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτήθηκε η αρμόδια Υπουργός αν θα προχωρήσει άμεσα στην χρηματοδότηση για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο Μουσείο Βάσως Κατράκη Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής στο Αιτωλικό, στην πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, αν θα παραμείνει το Μουσείο ως Ν.Π.Δ.Δ για να μπορεί να συνεχίσει ομαλά την λειτουργία του και αν θα υπάρξει μέριμνα για να στελεχωθεί το ΔΣ του με ανθρώπους σχετικούς με τον πολιτισμό.

Το φιάσκο με   την   προκαταβολή   της   βασικής   ενίσχυσης   έτους   2023 αλλά και το   αλαλούμ ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκάλεσε   έντονη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της χώρας αλλά πρωτίστως προκάλεσε πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και για αυτό τα έθεσε με ερώτηση τους προς τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα αγροτικής ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά και ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου 2023 καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης που έχει δοθεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας από το 2016 και μετά, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ενώ υπάρχουν δικαιούχοι της Βασικής Ενίσχυσης 2023 που δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή.

Για το θέμα αυτό υπήρξε μια απροκάλυπτη δημόσια σύγκρουση ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον πρώτο να ζητάει από το βήμα της βουλής την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεδομένων των λαθών τα οποία έγιναν, που είναι αδικαιολόγητα» και τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να απαντά ότι εφαρμόζει τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πλήρωσε τα ποσά με βάση τις προβλέψεις του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027.

Η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα απολογηθεί στους αγρότες για το φιάσκο της Βασικής Ενίσχυσης του 2023. Γιατί πέρα από βυζαντινισμούς του κατά τα λοιπά «επιτελικού» κράτους, το βασικό είναι να τους δοθούν απαντήσεις στο πώς θα αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, τη στιγμή μάλιστα που το αγροτικό εισόδημα πλήττεται από την ακρίβεια και από την κλιματική κρίση.

Για αυτό ζητήσαμε, εκτός από συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι προκάλεσε το φιάσκο, και απαντήσεις για τα επόμενα βήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικά:

1. Αν μπορεί να βρεθεί τρόπος   ώστε   το   ποσό   της   βασικής   ενίσχυσης   έτους   2023   να   επιστρέψει   στα περσινά επίπεδα από άλλες πηγές και να αναθεωρηθεί το κανονιστικό   πλαίσιο  σύμφωνα με  το   οποίο δικαιώματα κάτω των 150 ευρώ δεν καταβάλλονται.

2. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αναδιανεμητική   ενίσχυση,   τις   νέες συνδεμένες ενισχύσεις και τα τομεακά προγράμματα, των βιολογικών ενισχύσεων και της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς και των υπόλοιπων ενισχύσεων που αναμένουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

3. Με ποια μέτρα θα αποφευχθεί η απώλεια  ενισχύσεων λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των αγροτών στην πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και ειδικά των ενισχύσεων που αφορούν στα οικολογικά σχήματα.»

Ολόκληρη η ερώτηση με όλα τα στοχευμένα υποερωτήματα μπορεί να αναζητηθεί ΕΔΩ