Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  3:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023

Με έξωση από την μοναδική κατοικία που διαθέτει και για ένα χρέος ύψους 40.000 ευρώ, κινδυνεύει μια άνεργη γυναίκα από την Κυψέλη, ενώ όπως καταγγέλλει, το fund που κατέχει πλέον το σπίτι της, της ζήτησε 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ μηνιαίως!

Μία άνεργη γυναίκα πως θα πλήρωνε αυτά τα ποσά;

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα και σήμερα αναμένεται να μεταβεί επιμελητής για να κάνει την έξωση

Η Λίζα Τρίφωνος είχε πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις, ώσπου έχασε την δουλειά της καθώς έκλεισε η επιχείρησή της.

«Με το που έκλεισα το μαγαζί δεν μπορούσα να πληρώσω, συν ότι είχε ξεκινήσει η γνωστή κρίση, Προσπαθήσαμε και με τον δικηγόρο μου να βρεθεί μια λύση, αρνιόταν το fund να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Κάποια στιγμή, πριν τον πλειστηριασμό, ζήτησε να του δώσουμε 30.000 μετρητά, άνεργη είμαι, και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ τον μήνα. Τους είπε ο δικηγόρος μου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», εξήγησε η ίδια και συνέχισε:

«Προσπαθήσαμε και πριν τον πλειστηριασμό να τους βρούμε και αυτοί εξαφανισμένοι.

Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν.

Μας είχαν κάτω υποτίθεται για να συζητήσουμε και θα μου έδιναν, υποτίθεται, κάποια παράταση και αυτοί πλειστηρίασαν το σπίτι και μας είχαν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους».

Η κυρία Λίζα επεσήμανε πως έκανε προσπάθεια να μπει και στον νόμο Κατσέλη.

«Δυστυχώς δεν μπόρεσα για μία παρεξήγηση. Έχω ξανά δικαστήριο για τον νόμο Κατσέλη. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν γινόταν με τίποτα. τους είπε ο δικηγόρος μου ότι δεν μπορώ να τα πληρώσω, εγώ είμαι άνεργη», υποστήριξε, κάνοντας σαφές πως δεν έχει άλλο σπίτι και ζει με τα δύο σκυλάκια της, ενώ τον Ιούλιο έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός της.

«Είμαι μόνη μου, πρέπει να βρω λύση μόνη μου και στο να αδειάσω το σπίτι και να μείνω κάπου. Έχω την αδερφή μου, αλλά πόσο να με φιλοξενήσει;», διερωτήθηκε, τέλος η κα Λίζα.

Σημειώνεται ότι έχει βγει απόφαση του Αρείου Πάγου που άνοιξε το δρόμο στα funds να διενεργούν μαζικούς πλειστηριασμούς  των λεγόμενων “κόκκινων” οφειλετών.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2023, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Η απόφαση ελήφθη τότε κατά πλειοψηφία (59-6).

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασαν σήμερα (3/11) το μεσημέρι οι Έλληνες που διέφυγαν χθες (2/11) από τη Γάζα, περνώντας στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα.

Με πτήση της Αegean αναχώρησαν από το Κάιρο και έφτασαν στην Αθήνα, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που έζησαν το προηγούμενο διάστημα.

«Ξεκινήσαμε χτες από τη Γάζα και φτάσαμε σήμερα. Όσο για την κατάσταση στη Γάζα, μια λέξη θα σας πω: Φρίκη. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και δυσκολεύομαι να τα περιγράψω. Εκεί είναι η απόλυτη καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα. Όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα δυσκολεύουν» είπε ο Αλέξανδρος Φαγιάν και συνέχισε: «Έχει νεκρούς παντού. Δεν υπήρχε βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα σύνορα. Φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια για να σωθούμε. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε φαγητό. Τρώγαμε κονσέρβες, ρύζι και ότι άλλο βρίσκαμε. Να ευχαριστήσω την ελληνική πρεσβεία και το προξενείο στο Κάιρο γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια να μας φέρουν εδώ».

16 Έλληνες πολίτες βγήκαν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της Ράφα

Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν χθες από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο χθες το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (3.11.23) o γιατρός Θανάσης Παπαπάνος που κηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, στο Αγρίνιο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δύο τους παιδιά  που από τη μια στιγμή στην άλλη πρέπει να πορευθούν με την τραγική απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Γιατροί του Νοσοκομείου Αγρίνιου το οποίο υπηρέτησε από τη θέση του διευθυντή της Ορθοπεδικής τα δύο τελευταία χρόνια, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, φίλοι, παλιοί του συμμαθητές βρέθηκαν στο ναό για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να αποχαιρετήσουν για πάντα το σπουδαίο επιστήμονα και άνθρωπο.

Στον επικήδειο που εκφώνησε φανερά συγκινημένος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Αγραφιώτης εξήρε το χαρακτήρα , το ήθος και την επιστημοσύνη του συναδέλφου του Θ. Παπαπάνου που “έφυγε” ξαφνικά στα 62 του χρόνια.

Στεφάνια, εκτός από τα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, έστειλαν μεταξύ άλλων: ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγρινίου, το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό Προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου,  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, το Αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αγρινίου, το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου και οι συμμαθητές του από το 2ο Λύκειο Αγρινίου.

Πηγή φωτογραφίας Θ. Παπαπάνου: e-maistros.gr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «καυτό» θέμα, για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, της καθυστέρησης στην καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου, αποτελεί αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά.

Στην επίκαιρη ερώτησή της η κυρία Σταρακά υπενθυμίζει ότι αν και η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου έχει εξαγγελθεί από τις αρχές του έτους στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της του 2023 δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους.

Και επικαλούμενη αυτά που λένε όλοι οι παραγωγοί ενόψει των καλλιεργειών της περιόδου 2023 – 2024 και της ζωτικής ανάγκης να καλυφθεί το εξοντωτικό για κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο κόστος ενέργειας, η Χριστίνα Σταρακά ρωτά ευθέως την κυβέρνηση:

1. Προτίθεστε να υλοποιήσετε την εξαγγελία σας για την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες και εάν ναι, πότε σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε την καταβολή ;

2. Ποια άλλα μέτρα θα ληφθούν για την μείωση του κόστους ενέργειας αγροτών και κτηνοτρόφων;

Ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη

Θέμα: Καθυστέρηση στην καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ Πετρελαίου στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της αυξημένης τιμής της ενέργειας για τους αγρότες έχει εξαγγελθεί για το 2023 η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίσουν το σημαντικό κόστος από τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών ενέργειας και των αγροτικών εφοδίων. Όμως παρά το γεγονός ότι αυτό έχει εξαγγελθεί από τις αρχές του 2023, λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους το αντίστοιχο ποσό δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους.

Επειδή σε λίγο αρχίζουν οι καλλιέργειες της περιόδου 2023-24 με τα χειμερινά σιτηρά και οι αγρότες (ειδικά των περιοχών που έπαθαν σημαντικές ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα) χρειάζεται άμεσα να προμηθευτούν αγροτικό πετρέλαιο για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

Επειδή χρειάζεται άμεσα κάλυψη του κόστους ενέργειας με καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ Πετρελαίου, αλλιώς τα αδιέξοδα στην παραγωγική διαδικασία και οι ζημιές στους αγρότες και κτηνοτρόφους θα μεγαλώσουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε να υλοποιήσετε την εξαγγελία σας για την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες και εάν ναι, πότε σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε την καταβολή;

2. Ποια άλλα μέτρα θα ληφθούν για την μείωση του κόστους ενέργειας αγροτών και κτηνοτρόφων;

Η ερωτούσα βουλευτής,

Χριστίνα Σταρακά

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν αστείο. Η απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελλιπή ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944) που αφορά τη δημιουργία ανταγωνιστικών, επικεντρωμένων στον καταναλωτή, δίκαιων και διαφανών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

Πράσινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μπλε, ενιαία, δυναμικά και κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος!

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, για την εύρυθμη, όπως σημειώνει, λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όταν, με ευθύνη του ΥΠΕΝ και της κυβέρνησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί την Ελλάδα, με αιτιολογημένη γνώμη [INFR (2012) 0037] στις 18.10.2023, επειδή δεν έχει ενσωματώσει πλήρως προβλέψεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 σχετικά με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε ενσωματώσει την εν λόγω Οδηγία έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να προβεί στην πλήρη ενσωμάτωση, αλλιώς θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ακόμη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πολλές φορές επισημάνει τη σύγχυση που είχε προκαλέσει στους καταναλωτές ο τρόπος τιμολόγησης των χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας η “άσκηση” των ρητρών αναπροσαρμογής.

Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς, η απάντηση στους καταναλωτές είναι ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση. «Για πρώτη φορά, με τα νέα τιμολόγια ρεύματος που εισάγουμε, κάθε καταναλωτής θα ξέρει τί πληρώνει στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και για ποιο λόγο» μας δήλωσε ο Υπουργός μόνο που κανείς καταναλωτής δεν μπορεί να βγάλει άκρη με αυτές τις ασυνάρτητες και δαιδαλώδης κινήσεις και μάλλον ο σκοπός τους είναι αυτός ακριβώς, να μην μπορεί κανείς καταναλωτής να γνωρίζει σε ποιο τιμολόγιο θα εμπίπτει εκτός και αν κατέχει διδακτορικό στην ενέργεια.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις των λογαριασμών γίνεται σαφές ότι περιορίζονται πλέον μόνο στους πιο ευάλωτους ενώ έχει διαφανεί ήδη μία αυξητική τάση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Η αύξηση στα τιμολόγια για τον Νοέμβριο σε σχέση με την προηγούμενο μήνα ήταν περί το 20%. Άρα, άλλος ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας έχει καταντήσει σχεδόν όλους τους καταναλωτές ευάλωτους και όλες τις επιχειρήσεις «κακοπληρωτές» αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά τέλος με το εξαγγελθέν Πρόγραμμα “Απόλλων” έχουμε να σχολιάσουμε: Πολύ λίγο, πολύ αργά. Όπως είχαμε προτείνει, η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων σε όλους τους δήμους της χώρας. Σήμερα βλέπουμε η πρόταση αυτή να εφαρμόζεται ελλιπέστατα, με πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στη γεωγραφική κάλυψη αλλά και όσον αφορά στην πραγματική συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και της αυτοδιοίκησης στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

Αποδεικνύεται τέλος ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σταθερά, τα τελευταία τεσσεράμιση έτη, αντιπαλεύεται το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και τον πλουραλισμό στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.