Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  1:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

«Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τον θάνατο της Έμμας, με την κατάθεση της μητέρας της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο του 2022, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

«Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο, ήταν παράνομος από την κορυφή μέχρι τα νύχια» είπε η μητέρα – μάρτυρας αναφερόμενη στον 27χρονο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, κάνοντας μνεία αφενός στο ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές για να αυξήσει την ιπποδύναμή του και αφετέρου στο ότι ο οδηγός δεν διέθετε άδεια οδήγησης και επιπλέον βρισκόταν παράνομα, κατά τα λεγόμενά της, στη χώρα μας, ενώ επιπροσθέτως το αυτοκίνητο δεν ήταν δικής του ιδιοκτησίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που προανακριτικά μίλησαν για «ιλιγγιώδη ταχύτητα», με την οποία κινείτο το όχημα αλλά και «τρομακτικό θόρυβο» που ακούστηκε, η μάρτυρας έκανε λόγο για «Φόρμουλα Ένα» στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου οδηγού αλλά και της 20χρονης (τότε) συνοδηγού (απηλλάγη των κατηγοριών με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου) να εγκαταλείψουν το σημείο της θανατηφόρας παράσυρσης, η μητέρα της Έμμας είπε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλιτώσουν.

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει παρά πολλές ζωές» κατέθεσε.

Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι η Έμμα εκείνο το βράδυ είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά και πριν πάει στο σπίτι της σκόπευε να κάνει έκπληξη στη φίλη της επειδή είχε γενέθλια.

Όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει κεράκια και τούρτα, για να πάει στη φίλη της που έμενε σε παράλληλο δρόμο της Πλατείας Ναυαρίνου.

«Διήνυσε πεζή το ρεύμα προς τα δυτικά, είχε περάσει στο επόμενο ρεύμα» είπε για το σημείο που συνέβη η φονική παράσυρση.

Αφού χτύπησε το παιδί προσκρούοντας διαδοχικά σε κάδο και σ’ ένα σταθμευμένο όχημα «έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» σημείωσε για την πορεία του αυτοκινήτου. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα του παιδιού μου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της και επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, η γυναίκα ανέφερε ότι όταν ο οδηγός και η συνοδηγός εξαφανίστηκαν, εγκατέλειψαν το όχημα σε απόμερο μέρος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έκαναν ωτοστόπ ζητώντας «να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν».

Ερωτηθείσα, τέλος, από το δικαστήριο για την κυκλοφοριακή παιδεία της κόρης της, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτική, ενώ πρόσθεσε ότι περπατούσε καθημερινά, κάνοντας περίπου 22.000 βήματα.

Τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, η οποία κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την πινακίδα κυκλοφορίας του επίδικου αυτοκινήτου.

«Αρχικά κατάλαβα ότι το όχημα τράκαρε με κάποιο άλλο όχημα. Ήταν ήχος σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων. Είδα κόσμο να μαζεύεται στη μέση του δρόμου.

Καθώς πλησίαζα αντιλήφθηκα ότι χτύπησε πεζό. Τα είχαμε χάσει όλοι.

Ήμασταν σοκαρισμένοι απ’ αυτά που είδαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό περιστατικό» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο «έτρεχε αρκετά» κάνοντας «σπιναρίσματα», ενώ αυτό που την κινητοποίησε, όπως κατέθεσε, ήταν ο «έντονος θόρυβος».

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου, κυρίως αυτόπτες μάρτυρες.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τετάρτη, 29/11, ο ΟΗΕ κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση της Παλαιστίνης με το Ισραήλ.

Επίσης, υποστήριξε ότι η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να αποτελέσει την κοινή πρωτεύουσα και των δύο κρατών.

«Έχει φτάσει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικό τρόπο προς μια λύση δύο κρατών, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Τατιάνα Βαλοβάγια, γενική διευθύντρια του γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, εκφωνώντας ομιλία που συνέταξε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα σήμαινε πως «το Ισραήλ και η Παλαιστίνη θα ζουν δίπλα-δίπλα σε ειρήνη και ασφάλεια με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο κρατών».

Τα σχόλιά της συμπίπτουν με τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό, την οποία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει κάθε χρόνο.

Σηματοδοτεί την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενός σχεδίου για τη διχοτόμηση της Παλαιστίνης σε αραβικό και εβραϊκό κράτος, καθώς και για τη διεθνή κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ.

Οι εκκλήσεις για μια λύση δύο κρατών έχουν αυξηθεί μετά τις επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και πήραν 240 ομήρους.

Η επίθεση προκάλεσε ισραηλινούς βομβαρδισμούς και χερσαία επίθεση κατά της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς και έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 15.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Λεμεσό όπου ένας νεαρός πήγε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ με… 15.500 κέρματα.

Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός πήγε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, καθώς πιάστηκε να οδηγεί χωρίς άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η καταγγελία έγινε το 2022.

Ο άνδρας, λοιπόν, πήγε προ ημερών, στο Πρωτοκολλητείο να πληρώσει το πρόστιμο, έχοντας μαζί του μια βαλίτσα, βάρους 50 κιλών. Μέσα σε αυτή υπήρχαν 15.500 νομίσματα των 1, 2, 5 και 10 σεντ.

Η βαλίτσα με τα κέρματα, με τα οποία πήγε να πληρώσει πρόστιμο στη Λεμεσό

 

Οι λειτουργοί, ωστόσο, του είπαν ότι δεν μπορούν να παραλάβουν τα χρήματα σε σεντ και ότι έπρεπε να πάει στην τράπεζα για να τα αλλάξει.

Ο νεαρός, από την άλλη, μιλώντας στον Φιλελεύθερο, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν τα δέχτηκαν, καθώς και αυτά είναι χρήματα.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, πιστή στο δόγμα πρώτα η εξυπηρέτηση των δανειστών και του  χρέους και ας καταστραφούν τα πάντα, ξεκινάει νέα  φοροεπιδρομή στους μικροεπαγγελματίες, με πολλαπλούς στόχους.

Πρώτος στόχος να γράψει έσοδα στον προϋπολογισμό του κράτους ώστε να καταγραφούν τα μνημονιακά πλεονάσματα (δυστυχώς, το παραμύθι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν έδιωξε τα πλεονάσματα) ώστε να φαίνεται ότι εξυπηρετείται το χρέος και να πληρώνονται οι τόκοι.

Δεύτερος στόχος να ωθήσει στο κλείσιμο τις περισσότερες από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού δεν θα αντέξουν την επερχόμενη ληστρική φορολόγηση.

Τρίτος στόχος, να φορτώσουν και  πάλι με χρέη τους μικρομεσαίους επαγγελματίες για να τους κατασχέσουν τα πάντα.

Η φοροεπιδρομή συνίσταται στην τεκμαρτή φορολόγηση όλων των ατομικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως επαγγέλματος και πραγματικού κύκλου εργασιών, που, στην καλύτερη περίπτωση, θα τριπλασιάσει την φορολογία κάθε επαγγελματία.

Το φορολογητέο εισόδημα κάθε επαγγελματία θα τεκμαίρεται επίσης και με βάση τον συνολικό κύκλο εργασιών που δηλώνει στην ΑΑΔΕ ο κλάδος του!

Τεκμήριο λογίζεται και η ύπαρξη εργαζομένων στην επιχείρηση, με το φορολογητέο εισόδημα να τεκμαίρεται από το ύψος του μισθού και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί! Είναι δεδομένο λοιπόν ότι,  θα παρουσιασθεί νέο κύμα ανέργων, αφού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - που απασχολούν το 70% της μισθωτής εργασίας - θα αναγκαστούν σε  μειώσεις προσωπικού. Συνέπεια,  ο φαύλος κύκλος μείωση κατανάλωσης -συρρίκνωση του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την φοροεπιδρομή,  χρησιμοποιεί ακόμα μια φορά το εργαλείο του κοινωνικού αυτοματισμού. Με δικαιολογία την φοροδιαφυγή - την οποία εντοπίζει πάντα στους μικροεπαγγελματίες – αλλά και την, δήθεν, ισότιμη  φορολογική μεταχείριση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, βάζει  αντιμέτωπες τις κοινωνικές ομάδες, ισχυριζόμενη ότι για την φοροεπιδρομή που εξαπολύει φταίνε επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, και όχι το δόγμα εξυπηρέτησης του μη εξυπηρετήσιμου χρέους της χώρας.

Η Κυβέρνηση του κοινωνικού αυτοματισμού, αποκρύπτει ότι,  για τους επαγγελματίες που στοχοποιεί, δεν υπάρχει αφορολόγητο αλλά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ότι υπάρχει το τέλος επιτηδεύματος – έκτακτος φόρος/χαράτσι  από το 2011 –  και ότι  τα 3 τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών του κορωνοϊού και των lockdown, τα καταστήματα και οι μικροεπαγγελματίες υπέστησαν βαρύ πλήγμα, αφού επιβίωναν με τις επιδοματικές πολιτικές.  Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τα λουκέτα του lockdown, θα δεχθούν την χαριστική βολή του νόμου Χατζηδάκη.

Όλα τα παραπάνω είναι επιχείρηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για να μετατοπίσει το σημείο προσοχής από την αποδεδειγμένη κατάρρευση της Οικονομίας, λόγω του 1 τρις Ευρώ δανεισμού κάθε χρόνο για εξυπηρέτηση, κυρίως, του Χρέους, ενώ προ μνημονίων το κονδύλι αυτό ανήρχετο σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ (βλ.κρατικό προϋπολογισμό 2024). Για το Χρέος, που ολόκληρη η Ελλάδα και ο λαός της τέθηκαν επίσημα υπό καθεστώς δουλοπαροικίας για να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι επενδυτές χρήματος. Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της επιβολής των μνημονίων, αλλά και της συνεχιζόμενης κατάστασης σήμερα. Και όχι η δήθεν φοροδιαφυγή του εμποράκου.

Καταγγέλλουμε την  Κυβέρνηση που καμώνεται πως ελέγχει τη φοροδιαφυγή – τη δήθεν μεγάλη πληγή της Οικονομίας - με χιλιάδες καλοπληρωμένους κρατικοδίαιτους, με mydata,  διασυνδέσεις με την ΑΑΔΕ, έξυπνες ταμειακές,  ευφάνταστους φορολογικούς μηχανισμούς, άρσεις  τραπεζικού απορρήτου,  ηλεκτρονικές real-time διασταυρώσεις, POS που απέφεραν εκατομμύρια στις τράπεζες και σε ημετέρους προμηθευτές, έως και  θεσμοθέτηση του χαφιεδισμού για επ’ αμοιβή  καρφώματα κατά φοροφυγάδων.

Την καταγγέλλουμε που θεωρεί τον μέσο Έλληνα απατεώνα, αφού με τις πράξεις της και τις υπουργικές δηλώσεις, δηλώνει ξεκάθαρα ότι ουδέποτε αποκήρυξε την πρόστυχη πολιτική διασυρμού του ελληνικού λαού που εφάρμοσε ο ΓΑΠ για να δικαιολογήσει την εγκαθίδρυση του μνημονιακού καθεστώτος.

Σήμερα, πιο επιτακτικά παρά ποτέ, η μόνη εναλλακτική που υπάρχει για να επιβιώσει η Χώρα και ο λαός μας, είναι να προχωρήσουμε άμεσα σ’ αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ήδη από το 2010, τότε που δηλώσαμε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους.

Αντί να τεθούμε υπό το καθεστώς των μνημονίων, αντισυνταγματικά δεσμευμένοι στην αέναη αποπληρωμή του Χρέους με τίμημα να τεθούν υπό εκποίηση η Χώρα και ο λαός, θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην οριζόντια διαγραφή του παράνομου και ληστρικού χρέους.

Πρόκειται για κορυφαία πράξη άσκησης εθνικής κυριαρχίας. Πράξη που επιβάλλεται να εφαρμόσει μία πραγματικά δημοκρατική - πατριωτική κυβέρνηση, για ν' ανακουφίσει άμεσα και ν' αποδεσμεύσει από τα οικονομικά βάρη την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της και ν' ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της δημοσιονομικής και νομισματικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2023
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής και σχολιαστής Πιρς Μόργκαν, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής της παραμονής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, αποκάλυψε, στη διάρκεια εκπομπής του Sky News Australia, μια αλλαγή στη στάση του αυτή. Μάλιστα, όπως είπε, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το επιχείρημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC.

«Η συζήτηση σχετικά με το αν αυτοί οι ελληνικοί θησαυροί πρέπει να φύγουν ή να παραμείνουν, έχει διχάσει τη Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ανησυχούν ότι αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Λένε ότι χώρες σε όλο τον Κόσμο θα αρχίσουν να απαιτούν την επιστροφή των αποικιακών τους θησαυρών – αφήνοντας το Βρετανικό Μουσείο να μοιάζει με την τροπαιοθήκη της Τότεναμ» είπε με δόση ειρωνείας για τους λίγους τίτλους που έχει κατακτήσει η λονδρέζικη ποδοσφαιρική ομάδα.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «έχω συμφωνήσει με αυτή την άποψη στο παρελθόν. Όμως, μερικές φορές κάποιος διατυπώνει μια άποψη τόσο πειστική που κάνει ακόμη και ανθρώπους σαν εμένα να αλλάξουν γνώμη. Αυτό έγινε με το επιχείρημα του Έλληνα πρωθυπουργού (για τον πίνακα της Μόνα Λίζα). Η Ελλάδα έχτισε ένα θεαματικό μουσείο για να αναδείξει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, όπως τα αποκαλεί, αλλά υπάρχει ένα κραυγαλέο κενό εκεί όπου πραγματικά θα έπρεπε να βρίσκονται τα Γλυπτά που εκτίθενται στο Λονδίνο. Τα έφερε στη Βρετανία ο λόρδος Έλγιν, ο οποίος πλήρωσε μια περιουσία για να τα βγάλει και αργότερα τα πούλησε στην κυβέρνηση. Ισχυριζόταν πάντα ότι είχε την άδεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία ήλεγχε την Αθήνα εκείνη την εποχή».

Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να κατέχει τα Μάρμαρα και να τα δανείζει στην Ελλάδα, όπως κάνει με πολλές χιλιάδες άλλα αντικείμενα κάθε χρόνο. Η Βρετανία ανέκαθεν έλεγε ότι αυτοί οι θησαυροί πρέπει να παραμείνουν εδώ, όπου είναι ασφαλείς- ένα επιχείρημα που έχει γίνει πολύ λιγότερο ισχυρό από τότε που το μουσείο παραδέχτηκε ότι έχουν κλαπεί περισσότεροι από 2.000 θησαυρούς αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών. Τώρα το θέμα εξελίσσεται σε διπλωματική διαμάχη, αφού ο πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του. Αυτό φάνηκε σαν μια μάλλον ασήμαντη προσπάθεια να ικανοποιήσει την εκλογική βάση του, και δεν είναι καλή εικόνα για τη Βρετανία» συνέχισε, ασκώντας κριτική στην απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και ολοκλήρωσε με μια φράση, όπου, ισορροπώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε: «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος. Ένας φίλος. Μας έδωσαν τη φέτα, το ελαιόλαδο και τον Σταύρο Φλάτλεϊ. Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα Γλυπτά μας σε αντάλλαγμα».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Το νέο νομοσχέδιο που πάει να περάσει η κυβέρνηση έχει κάποια σημεία που έχουν αποκλειστικά ως στόχο το να πάψουν οι καθυστερήσεις στην Δικαιοσύνη, ώστε κάποτε να υπάρχει τέτοια! Διότι, όταν περιμένεις 10 χρόνια για μια υπόθεσή σου, παύει να υπάρχει Δικαιοσύνη.

Φταίνε λοιπόν οι δικαστές μας; Στη Γαλλία για να εισαχθεί κάποιος στη σχολή δικαστών πρέπει να δώσει γραπτές εξετάσεις σε μάθημα με τον τίτλο « Γνώση και κατανόηση του σύγχρονου κόσμου» και δίνουν τις εξετάσεις σε ομάδες των τριών για να διαπιστωθεί η δυνατότητα τους να συνεργάζονται. Χώρια, που περνούν και εξετάσεις από ψυχολόγους.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γαλανού έγραψε χθες ότι το 2021, οι Έλληνες δικαστές χρειάστηκαν, κατά μέσο όρο, 728 ημέρες για τη δικαστική επίλυση σε πρώτο βαθμό αστικών και εμπορικών υποθέσεων όταν οι συνάδελφοί τους στη Λετονία χρειάζονταν μόλις 106 ημέρες! Στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπήρχε σύμβουλος με σχετικό παρατσούκλι και ατομικό ρεκόρ οίκοθεν αναβολών, δηλαδή των αναβολών που δεν ζητούν οι διάδικοι αλλά τις δίνει στον…εαυτό του ο εισηγητής της υπόθεσης. Το 2021 ο εν λόγω σύμβουλος είχε δώσει σε μια και μόνη υπόθεση 48 τέτοιες αναβολές, το 2022 τις έκανε 59 και το 2023 τις ανέβασε στις 73!

Η Κομισιόν με τον «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης 2023» έρχεται και βεβαιώνει πως η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους υψηλότερους χρόνους διεκπεραίωσης αστικών, εμπορικών και διοικητικών υποθέσεων, αν και στην αναλογία δικαστών και δικηγόρων βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στις χώρες μέλη.

Όπως και στους γιατρούς και στους εκπαιδευτικούς, δεν είναι θέμα αριθμού, έχουμε από τους περισσότερους στην Ευρώπη.

Άλλο είναι το πρόβλημα και λέγεται σχηματικά “βαθύ Δημόσιο”…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεργασία με τον Πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Cagatay Erciyes είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ, εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας στον αγροδιατροφικό τομέα και η ενεργοποίηση του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών που είχε υπογραφεί στις 4 Μαρτίου 2013. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρεσβευτής ζήτησε τη σύσταση Εκτελεστικής Επιτροπής Γεωργίας.

Ο ΥπΑΑΤ έκανε αναφορά στις σημαντικές εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών και πρότεινε τη συνεργασία, σε επίπεδο έρευνας, στον πρωτογενή τομέα, όπως επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας, με το νέο έτος, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδροβίων Ζώων.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Cagatay Erciyes ότι θα αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του για να παραστεί στην Έκθεση Agrotica που θα γίνει 1 – 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

ΕΡΩΤΗΣH

Θεσσαλονίκη, 15/11/2023

Του:               Στυλιανού Φωτόπουλου, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής
ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
ΘΕΜΑ:           «Δηλώσεις ΥΕΘΑ περί χωρικών υδάτων έως 12 ναυτικά μίλια στη Χίο με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσής της»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό, ο κ. ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η Χίος, όπως και όλα τα νησιά του Αιγαίου, απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια. Χαρακτηριστικά, δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα νησιά μας επικάθονται πάνω στην Ασιατική υφαλοκρηπίδα. Αυτό δεν ισχύει, η Χίος, όπως και όλα τα νησιά του Αιγαίου, απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια»  https://www.amna.gr/home/videos/775208/N-Dendias-I-Chios--opos-kai-ola-ta-nisia-tou-Aigaiou--apolambanoun-ola-ta-dikaiomata-tou-Diethnous-Dikaiourn. Ωστόσο και κατόπιν της κατάθεσης της ερώτησής μας με Αρ. Πρωτ.: 4445/24-02-2020 (ΚΜΕ Βουλής), είχαμε λάβει την εξής απάντηση (Αρ. Πρωτ.:15262/11-03-2020/ΥΠΕΞ) του νυν ΥΕΘΑ και τότε ΥΠΕΞ ότι «…η άσκηση (της θέσπισης της ΑΟΖ) ανήκει στην ευχέρεια της χώρας μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, το οποίο η χώρα μας θα ασκήσει στον κατάλληλο χρόνο, συνεκτιμώντας τις γενικότερες συνθήκες και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Εξ άλλου…η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας και όχι μονομερώς». Σε συνέχεια της ιδίας απάντησης δηλωνόταν ότι «η χώρα μας διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων πέραν των 6 ν. μ σε χρονική στιγμή που θα κριθεί κατάλληλη για τα εθνικά συμφέροντα». Συνεπώς, ύστερα από την πρόσφατη δήλωση του ΥΕΘΑ, συνάγεται το συμπέρασμα ότι: α) Κηρύχθηκε η ΑΟΖ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από μέρους της χώρας μας, δεδομένου ότι πια η Χίος έχει συγκεκριμένη ΑΟΖ, διότι ήγγικεν η ώρα του «κατάλληλου χρόνου» άσκησης της θέσπισής της, β) έχει επέλθει και συνάφθηκε συμφωνία της οριοθέτησης της ΑΟΖ πέριξ της Χίου (για αυτό και ανακοινώθηκε από τον ΥΕΘΑ ότι έχει ΑΟΖ) και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου της χώρας μας με την Τουρκία, εφόσον δεν οριοθετήθηκε «μονομερώς» αποκλειστικά από εμάς, γ) έχουν ήδη επεκταθεί τα χωρικά μας ύδατα από έξι (6) σε δώδεκα (12) μίλια και δ) ήρε το casus belli η τουρκική Εθνοσυνέλευση, το οποίο είχε υιοθετήσει στην περίπτωση «…που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 ναυτικών μιλιών…».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, βάσει ποιων δεδομένων δημοσίων εγγράφων - συμφωνιών διεθνούς κύρους, αξιοπιστίας και νομιμοποίησης υπό τη σκέπη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας καταδεικνύεται ότι τα προαναφερθέντα (α), (β) και (γ) συμπεράσματά μας ήδη ισχύουν;
  1. Για δε το (δ) συμπέρασμά μας, έχει λάβει την επίσημη άρση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το ΥΠΕΞ της χώρας μας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΘΕΜΑ:

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΣΧΕΤ.:

Ερώτηση 1763/15-11-2023 της Βουλής των Ελλήνων

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, διατυπώθηκε από την πλευρά μας η πάγια και σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο θέση ότι η Χίος και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου απολαμβάνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή έχουν Υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και Χωρικά Ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια, γεγονός που καταδεικνύει την προσήλωση της Χώρας στο Διεθνές Δίκαιο και ενισχύει την αποφασιστικότητα του Ελληνικού Λαού για προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αναγκαιότητα η μετάβαση σε έναν καινοτόμο πρωτογενή τομέα

Της Χριστίνας Σταρακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνης κοινοβουλευτικών τομέων αγροτικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης του Κινήματος

Η πραγματικότητα ενός μεταβαλλόμενου κλίματος γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή και επηρεάζει την γεωργία και τη δασοκομία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ξηρασία, αλλαγές στη συχνότητα των βροχοπτώσεων, ακραία καιρικά φαινόμενα, ασθένειες, παράσιτα και αυξανόμενη εμφάνιση των δασικών πυρκαγιών επηρεάζουν την παραγωγικότητα των αγροκτημάτων και των δασών, την παραγωγή τροφίμων και τα εισοδήματα των αγροτών.

Η κλιματική έξυπνη γεωργία (CSA) που αποτελεί μια τακτική των Ηνωμένων Εθνών, για τα έτη 2022-2031 έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας μέρος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με στόχο την επίτευξη τεσσάρων βελτιώσεων: καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή για όλους, χωρίς να μένει κανένας πίσω. Είναι μια προσέγγιση που βοηθά στην καθοδήγηση δράσεων για τη μετάβαση των συστημάτων αγροδιατροφής σε πιο πράσινες και ανθεκτικότερες στο κλίμα πρακτικές.

Η έξυπνη γεωργία περνάει μέσα από τη βιώσιμη αύξηση της γεωργικής παραγωγικότητας και των εισοδημάτων, την προσαρμογή και οικοδόμηση ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή και τη μείωση ή/και εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όπου είναι δυνατόν. Αυτό που καθιστά πρακτική την κλιματική έξυπνη γεωργία είναι ότι λαμβάνει υπόψη πάντα το συγκεκριμένο πλαίσιο της δράσης, δηλαδή τους τοπικούς κοινωνικοοικονομικούς, περιβαλλοντικούς και κλιματικούς παράγοντες.

Η Ελλάδα οφείλει να προστατέψει τον πρωτογενή τομέα της εστιάζοντας στην κλιματική αλλαγή μετριασμού και προσαρμογής μέσω μιας πιο αποτελεσματικής διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ενισχυθούν και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες πρακτικές όσον αφορά τις καλές γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες (όπως η αντικατάσταση της διαφοροποίησης των καλλιεργειών με αμειψισπορά). Η Ελλάδα διαθέτει 1,5 δισ. ευρώ για περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους, όπως η βιολογική γεωργία και οι εναλλακτικές μέθοδοι φυτοπροστασίας, με στόχο τη μείωση των φυτοφαρμάκων, την ενίσχυση των προστατευόμενων περιοχών της φύσης καθώς και την εξοικονόμηση νερού.

Για την προώθηση της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα χρειάζεται παροχή τεχνογνωσίας και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, με την παροχή σχετικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε παραγωγούς και ενθαρρύνοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών παραγόντων (για παράδειγμα, ερευνητές και αγρότες). Επίσης πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να διατηρήσουν τις φάρμες τους σύγχρονες, επενδύοντας σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και πρακτικών.

Στη Ελλάδα υπάρχουν σήμερα λίγα παραδείγματα όπου εφαρμόζεται η έξυπνη γεωργία μέσω αισθητήρων, drones, τηλεπαρατήρησης και εξοπλισμού με δυνατότητα GPS για την παρακολούθηση και την παραμέτρηση της ανάπτυξης των καλλιεργειών, των συνθηκών του εδάφους και άλλων παραγόντων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας καθώς και τα διδάγματα από τις πρόσφατες καταστροφές λόγω και της κλιμακούμενης κλιματικής κρίσης, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί η καινοτόμος γεωργία στο πλήρες πλαίσιό της, σε όλες τις αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας. 

ΣΤΑΡΑΚΑ ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνεργασία στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και/ή ανθρωπογενών καταστροφών».

Θα ήθελα να ξεκινήσω με την επικαιρότητα. Φέρατε ένα φορολογικό ν/σ που είναι μία από τα ίδια. Κάθε τόσο φέρνετε, τροποποιείτε, αλλάζετε, αλλά τελικά δεν κάνετε τίποτα. Αυτό δεν είναι φορολογικό ν/σ αλλά φορο-ληστρικό ν/σ. Είναι δουλειά του ποδαριού. Βλέπω εδώ ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για το my data είναι μεγαλύτερα από τους φόρους! Δείξτε μου μια χώρα, πλην της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κυνηγοί κεφαλών εναντίον των επιχειρηματιών. Δεν κάνετε τίποτα για τεράστιες προσαυξήσεις όταν ένας εφοριακός «τσιμπάει» μία περίπτωση του 2014, 2015, 2017. Αντιλαμβάνομαι το πρόστιμο, αλλά όταν το κράτος αργεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, καταβάλλει πρόστιμο;; Και αναρωτιέμαι, τα άλλα κόμματα δεν το είδαν αυτό; Δεν το είδε κανείς; Αυτό το ν/σ είναι φορο-ληστεία της ΝΔ. Και καταθέτω στα πρακτικά τα πρόστιμα διαβίβασης του my data. Γδέρνετε τον Έλληνα. Δεν τον υπηρετείτε. Θα σας θυμίσω ότι το 2015 ο νυν πρωθυπουργός έλεγε: «είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πες όχι σε νέους φόρους. Μαζί σταματάμε την φορο-καταιγίδα. Με τον Κυριάκο»!

Και πάμε στην Κύπρο… Πού είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Είναι το Α και το Ω του ελληνισμού.  Αφήσατε την Κύπρο μόνη της, ενώ η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη;

Και πάμε στο θέμα με τον Σούνακ. Στα ΜΜΕ πριν την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στο Λονδίνο έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα και έγραφαν με πηχυαίους τίτλους για μεγάλη συνάντηση, για τους δύο μεγάλους ηγέτες που θα αλλάξουν τον κόσμο!! Ταΐζετε με σανό τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ που τα πληρώνετε αδρά για να γράφουν ό,τι θέλετε εσείς.

Ουσιαστικά επρόκειτο για 5νθήμερες διακοπές του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν ήθελε να θέσει το θέμα των γλυπτών, ας το έλεγε στον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, και όχι στην τηλεόραση. Αλλά δεν λέτε ότι δύο μέρες πριν, ο κος Σούνακ είχε συναντήσει τον Ράμα. Τον κο Μητσοτάκη δεν τον δέχθηκε. Επίσης ο κος Μητσοτάκης έπρεπε να θέσει το θέμα της αμυντικής συμφωνίας Αγγλίας – Τουρκίας. Αντί να μιλήσει και να ζητήσει να μην γίνει η συμφωνία και να μην δοθούν όπλα από τους Βρετανούς στην Τουρκία, έδωσε τη δυναντότητα στον Σούνακ να του ρίξει πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα.

Εμείς έχουμε ορισμένα ερωτήματα επί του θέματος αυτού. Τα μάρμαρα απ’ ό,τι φαίνεται θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλήθεια, ζητήσατε να μας επιστρέψουν ό,τι μας έχουν κλέψει και άλλοι «φίλοι» μας και αυτή την ώρα κοσμεί αίθουσες στο Λούβρο ή στο μουσείο του Βερολίνου; Οι Ναζί κατέκλεψαν την Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάτε ό,τι πήραν; Αλλά εσείς δεν ζητάτε τις πολεμικές επανορθώσεις, τα κλεμμένα θα ζητήσετε; Δεν θα το κάνετε ποτέ!

Όταν ο πρωθυπουργός πήγε στην Κίνα, ζήτησε να φύγουν οι Κινέζοι της Cosco από το λιμάνι του Πειραιά; Είναι αλήθεια ότι η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ «την κεφαλή επί πίνακι» της Ελληνικής Ναυτιλίας; Τώρα έχουμε πόλεμο ναυτιλιακό μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Η Κίνα είναι ανταγωνιστής της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η Γερμανία, η φίλη σας, δεν θέλει την Ελλάδα με ισχυρή ναυσιπλοΐα. Κινδυνεύει η συμφωνία που έχουμε συνάψει με τις ΗΠΑ για μεταφορά πετρελαίου με ελληνικά τάνκερ; Εδώ είναι τα μεγάλα παιχνίδια που παίζονται. Η ουσία είναι πίσω από το θέμα με τα γλυπτά. Πώς εμπλέκονται οι Βρετανοί και η υπόθεση με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Επίσης, πού το είδατε ενώ ο πρωθυπουργός είναι σε διακοπές, να συναντάνται στην Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο με Σαουδάραβες επιχειρηματίες; 

Και να υπενθυμίσω ότι οι Άγγλοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Ο σερ Άρθουρ Ουέσλι, πρώτος Δούκας του Ουέλινγκτον και πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναφερόμενος στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, η οποία έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα μας κατά των Τούρκων, την αποκάλεσε «…ένα ανάρμοστο γεγονός»!!

Να σας υπενθυμίσω ότι το 1864 οι Βρετανοί έδιωξαν τον Όθωνα επειδή ήθελε την επέκταση της Ελλάδας στην Ήπειρο. Το 1922 οι Βρετανοί βοήθησαν του Τούρκους. Το 1945 που έγιναν τα Δεκεμβριανά μας έβαλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας. Το 1950 δεν ήθελαν την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο. Το 1974 οι Βρετανοί βοήθησαν τους Τούρκους όταν εισέβαλαν στην Κύπρο.

Και βγαίνει τώρα η κυβέρνηση και μιλά για απρέπεια του Σούνακ και λέει ότι οι Βρετανοί είναι σύμμαχοι.

Θα σας υπενθυμίσω τι έγραφε ο Ελύτης: «…ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας, και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους…». Για τους Άγγλους το είχε γράψει. Για τους Άγγλους τους φίλους σας το έγραφε. Δεν υπάρχουν φίλοι, υπάρχουν συμφέροντα, το έχω πει χιλιάδες φορές.  

Και φέρνετε εδώ τον Ερντογάν να τον συναντήσουμε, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Νόταμ, με την οποία δεσμεύουν το μισό Αιγαίο. Αυτό το τουρκικό φέσι που έχετε φέρει στο Αιγαίο με ενοχλεί, και ξέρω ότι ενοχλεί και πολλούς από εδώ μέσα.

Δεν υπάρχουν φίλοι!. Εάν η Ελλάδα έκανε στις ΗΠΑ αυτά που κάνει η Τουρκία, λόγω της Ρωσίας, οι Αμερικανοί θα είχαν βομβαρδίσει την Ακρόπολη. Το έχουν ξανακάνει οι «σύμμαχοι» δυτικοί.

Οι δυτικοί ξέχασαν τι είχε πει ο Ναπολέων Βοναπάρτης: «οι Τούρκοι είναι δυνατόν να εξοντωθούν αλλά όχι να κατακτηθούν».

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιες φωνές λογικής, όπως ο Ολλανδός Βίλντερς, ο οποίος είπε: «σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους Τούρκους. Η κυβέρνησή σας σάς εξαπατά, κάνοντάς σας να πιστέψετε πως μια μέρα θα γίνετε μέλος της ΕΕ. Λοιπόν, ξεχάστε το! Δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Ένα ισλαμικό κράτος σαν την Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη. Ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, όλες οι αξίες που υπερασπίζεται η Ευρώπη, είναι αταίριαστες με το Ισλάμ. Δεν θέλουμε να ταξιδεύουν οι Τούρκοι χωρίς βίζα στην Ευρώπη. Η Τουρκία ψήφισε τον Ερντογάν, έναν επικίνδυνο ισλαμιστή, που σηκώνει την σημαία του Ισλάμ. Δεν θέλουμε περισσότερο, αλλά λιγότερο Ισλάμ. Οπότε, Τουρκία μείνε μακριά από εμάς. Δεν σε θέλουμε εδώ». Έλληνας πολιτικός δεν τόλμησε να το πει ποτέ αυτό. Αυτό που είπε ο Ολλανδός! Η Τουρκία είναι ασιατική και όχι ευρωπαϊκή χώρα.   

Και μου αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί στη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι συμφωνεί με τον ελληνο-τουρκικό διάλογο!

Και όλο το πολιτικό σύστημα σιωπά. Όλοι μιλάτε για φιλία και γειτονία. Να σας θυμίσω τι έλεγε ο μέγας Νεοκλής Σαρρής: «η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».

Ξέρετε ποιο είναι το όνειρο των Τούρκων; Το έχουν πει. Χθες οι διεκδικήσεις τους έφθασαν στην Ικαρία. Και ο Ερντογάν κάθε τόσο μιλά για τα σύνορα της καρδιάς του και μέσα σε αυτά εντάσσει ελληνικές περιοχές. Έχει συμπεριλάβει μάλιστα και τη Θεσσαλονίκη. Και εσείς τον φέρνετε εδώ για να συζητήσετε μαζί του!

Τελευταία άρχισαν να λειτουργούν και οι βαλβίδες ασφαλείας στη ΝΔ. Θα ήθελα να μου πείτε όμως τι θα κάνετε με το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Γιατί το θέμα δεν είναι ο γάμος, αλλά η τεκνοθεσία. Και αν κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση διαφωνούν με αυτό παραιτούνται, δεν περιμένουν να δουν τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο Έλληνας είναι πλέον διαβάτης σε έναν δρόμο που λέγεται Ελλάδα, αλλά είναι χωρίς φώτα, χωρίς οδηγό, χωρίς ηγεσία. Διανύει την λεωφόρο του γιατί! Και εδώ ακριβώς βρισκόμαστε εμείς, η Ελληνική Λύση, για να του δώσουμε φως, διέξοδο και λύση. Όλοι αυτοί οι δήθεν διαφωνούντες είναι υποκριτές. Αυτό που γίνεται βολεύει τη ΝΔ. Η τραγική πραγματικότητα είναι ότι οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν και τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την μοιρασιά της χώρας με την Τουρκία.

Και, κλείνοντας, έχω εδώ το αίτημα για άρση του βέτο των μικρών χωρών στην ΕΕ, που το υπερψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ:

-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

-ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

-ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

-ΚΑΪΛΗ

-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

-ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

-ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

-ΚΥΡΤΣΟΣ

-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

-ΣΠΥΡΑΚΗ

Όλοι οι ευρωβουλευτές, πλην του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι ψήφισαν αντεθνικά.

Όλοι ήρθατε για να διαλύσετε τη χώρα. Οι δήθεν αριστεροί της προόδου διέλυσαν τους μικρομεσαίους και οι δήθεν φιλελεύθεροι των μεταρρυθμίσεων διέλυσαν την αστική κοινωνία.

Η Ελληνική Λύση, εμείς, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες, για να τους δώσουμε δουλειά, για να τους δώσουμε πίσω την πατρίδα τους.

Σελίδα 1 από 2