Σάββατο, 2η Μαρτίου 2024  12:11: πμ
  rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 21:58

Πορτογαλία: Ένα τραγικό λάθος των Αρχών οδήγησε τον πρωθυπουργό στην παραίτηση

Ο δικηγόρος του επί σειρά ετών πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι το όνομα του Κόστα μπήκε από λάθος στην απομαγνητοφώνηση και ότι υπάρχει μόνο σε ένα σημείο στη δικογραφία, γραμμένο με λανθασμένο τρόπο

Η αιφνιδιαστική παραίτηση πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα έπειτα από οκτώ χρόνια και τρεις νίκες σε εκλογές προκάλεσε σοκ μέσα και έξω από τη χώρα.

Και όμως ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι η εμπλοκή του Κόστα φαίνεται να οφείλεται σε ένα τραγικό λάθος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Euronews αναφέρει έγινε ένα τραγικό λάθος στην απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Στην απομαγνητοφώνηση έγραψαν Αντόνιο Κόστα (το όνομα του πρωθυπουργού) και όχι Αντόνιο Κόστα Σίλβα (το όνομα του υπουργού Οικονομικών).

Ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είπε μάλιστα ότι η συνομιλία η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Όπως προσθέτει ο ίδιος, οι ανακριτικές αρχές παραδέχτηκαν το λάθος, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σχόλια εκ μέρους τους.

Το όνομα του Κόστα ενεπλάκη σε ένα διπλό σκάνδαλο διαφθοράς με επενδύσεις ορυχείων λιθίου και εγκατάστασης πράσινου υδρογόνου. Στενοί του συνεργάτες φέρονται να επικαλούνταν τις σχέσεις τους με το πρωθυπουργικό γραφείο για να επηρεάσουν την πορεία των επενδύσεων.

Μετά την παραίτηση του Κόστα η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές τον Μάρτιο, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ο διάδοχός του.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

protothema.gr