Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023

Σε επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, των πιο κρίσιμων – όπως τις χαρακτηρίζουν διεθνείς αναλυτές – την τελευταία δεκαετία, προχώρησε ο Tαγίπ Ερντογάν από την Προύσα.

Όπως αναμενόταν, οι κάλπες θα ανοίξουν νωρίτερα από προβλεπόμενο, 14 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε συνάντηση με του νέους, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «όλα θα τελειώσουν» στις 14 Μαΐου, υπονοώντας και επιβεβαιώνοντας ότι αυτή θα είναι η ημερομηνία των εκλογών.

trt world 22 1 2023

Σημειώνεται ότι μέχρι και πριν από λίγες ώρες ο Ερντογάν απέφευγε να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ωστόσο ο κυβερνητικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε ο Μπαχτσελί ανέφερε πως «η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είαμστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει».

«Η 14η Μαΐου είναι η ημέρα που θα διασφαλίσει την ύπαρξη 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Πιστεύουμε πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα έναντι όλων των παγίδων και των προδοσιών» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μπαχτσελί.

Οι τελευταίες απειλές προς την Ελλάδα

Στο τελευταίο προκλητικό παραλήρημα που προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας, απευθυνόμενος μάλιστα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Παράλληλα, μίλησε ξανά για τον πύραυλο Tayfun, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας. «Στην Ελλάδα λένε ‘η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;’. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί ξανά στο παράλογο αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών επισημαίνοντας πως «όσο εσύ τα εξοπλίζεις (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα) εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

Protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 12/1/2023

Της:                Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου

                        Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:             «Ιλιγγιώδη ’’καπέλα’’ στις τιμές των αγροτικών προϊόντων»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με όλες τις επί τούτου μετρήσεις, σε πολλαπλάσια τιμή από αυτήν που φεύγουν από το χωράφι, ακόμη και επτά ολόκληρες φορές πάνω, πωλούνται τα αγροτικά προϊόντα στην λιανική αγορά, οδηγώντας, έτσι, σε απόγνωση τους καταναλωτές, οι οποίοι μαστίζονται από την ακρίβεια. Και είναι, μεν γεγονός ότι, το αγροτικό κόστος έχει αυξηθεί κατά 23,7% μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Σεπτέμβριο 2022, δηλαδή, από τα μέσα του 2021 έως την ίδια περίοδο του 2022, ωστόσο, οι παραγωγοί και στελέχη του λιανεμπορίου τροφίμων αποδίδουν την εκτόξευση των τιμών λιανικής στα «παιχνίδια» των μεσαζόντων. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, παραγωγοί και συνεταιρισμοί δέχονται πιέσεις από εμπόρους, προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα τους με «ανοικτή τιμή». Δεδομένου, όμως, ότι τα κοστολόγια αλλάζουν, ακόμα και από μέρα σε μέρα, οι παραγωγοί δεν μπορούν, φυσικά, να αποθηκεύσουν την παραγωγή τους και έτσι, αναγκάζονται να διαθέτουν την σοδειά τους με αυτό τον τρόπο.

Εν προκειμένω, σας παραθέτουμε ενδεικτικά τους αριθμούς. Σύμφωνα, λοιπόν, με δεδομένα από την Αγιά στην Λάρισα, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής.

Ελιές: από 0,40 στο χωράφι 7 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 1.750%, Mήλα: από 0,20  στο χωράφι 1,5 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 750%, Ρόδια: από 0,22 στο χωράφι 1,5 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 682%, Aχλάδια: από 0,25 στο χωράφι 1,5 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 600%, Λεμόνια: από 0,35 στο χωράφι 1,4 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 400%, Kάστανα: από 1,5 στο χωράφι 5,9 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 393%, Πορτοκάλια: από 0,25 στο χωράφι 0,9 ευρώ στο ράφι, που σημαίνει αύξηση 391%. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για τεράστιες αποκλίσεις από το αρχικό κόστος των προϊόντων ως την τελική τους τιμή στην αγορά, με όλες τις αρνητικές παρενέργειες που κάτι τέτοιο προεξοφλεί για τον μέσο καταναλωτή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεσθε να πράξετε, ώστε να εξομαλυνθεί / μειωθεί δραστικά η τεράστια μέση διαφορά που παρατηρείται στα αγροτικά προϊόντα ανάμεσα στην αρχική τιμή παραγωγής των και στην τελική τιμή διάθεσης αυτών στην λαϊκή αγορά;

2. Ποιος είναι ο επί τούτου σχεδιασμός σας, ούτως ώστε να απαλειφθούν οι αδιαφανείς διαδικασίες του υπέρογκου «καπελώματος» των μεσαζόντων στα αγροτικά προϊόντα, απαλλαγή του καταναλωτή από την υπέρογκη επιπρόσθετη  χρηματική επιβάρυνση, η οποία παρατηρείται στην διαδρομή του εκάστοτε προϊόντος από το χονδρικό στο λιανικό εμπόριο;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μπήκαν αρχικά 724 άτομα – ήταν αγόρια από μη προνομιούχες οικογένειες της Βοστώνης και φοιτητές του ιδρύματος.

Στη συνέχεια προστέθηκαν οι σύζυγοί τους, κατόπιν τα παιδιά τους, μετά τα εγγόνια τους.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ ενσωμάτωσαν τελικά στη μελέτη τους 1300 απογόνους που προέρχονταν από την αρχική ομάδα.

Ανά τακτά διαστήματα, συγκέντρωναν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες που ξεκινούσε από την οικονομική τους κατάσταση και την επαγγελματική τους ανέλιξη για να φτάσει έως την υγεία τους. Ήταν άνθρωποι που παντρεύονταν και χώριζαν, γνώριζαν επιτυχίες και αποτυχίες, γίνονταν γονείς ή έμεναν άκληροι, αποκτούσαν πλούτο ή ζούσαν σε συνθήκες οικονομικής στενότητας.

Στη μακροβιότερη μελέτη στην ιστορία, το συμπέρασμα στο τέλος ήταν ένα: Το «κλειδί» της ανθρώπινης ευτυχίας είναι οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Πώς όμως καλλιεργούνται οι καλές σχέσεις;

Στο ερώτημα επιχειρούν να απαντήσουν οι σημερινοί επικεφαλής της μελέτης του Χάρβαρντ ξεκινώντας από μια παραδοχή: Όπως σημειώνουν στην επιθεώρηση The Atlantic οι Ρόμπερτ Ουόλντιντζερ και Μαρκ Σουλτς, οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι πάντοτε η πρώτη μας προτεραιότητα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, ο μέσος Αμερικανός αφιέρωσε το 2018 συνολικά 11 ώρες την ημέρα σε μοναχικές δραστηριότητες. Σε ένα διάστημα 29 ετών, οι 58 ημέρες που πέρασε κανείς με έναν φίλο του είναι χωρίς αμφιβολία μια ασήμαντη υποδιαίρεση σε σχέση με τις 4.851 ημέρες που αφιέρωσε στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο.

Οι ίδιοι σημειώνουν πως δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή της επιστήμης ή ανάλυση κάποιων ευρημάτων για να αναγνωρίσει κανείς πώς επιδρούν οι σχέσεις στην ψυχολογία μας. Αρκεί να ανακαλέσει στη μνήμη του το συναίσθημα της αναζωογόνησης που τον καταλαμβάνει έπειτα από μια καλή συζήτηση ή την ένταση που νιώθει έπειτα από έναν καβγά.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι υγιείς και ολοκληρωμένες σχέσεις προσφέρουν ένα είδος ευεξίας – ή κοινωνικού fitness. Και όπως συμβαίνει και με την φυσική ευεξία, τη γνωστή «φόρμα», έτσι και στην περίπτωση της κοινωνικής χρειάζεται άσκηση για να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

Τι είδους άσκηση μπορεί να είναι αυτή όμως; Οι ειδικοί λένε πως τα ερωτηματολόγια που καλούνται να συμπληρώσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα δίνουν μια απάντηση.

Εκεί, τα 1300 άτομα του δείγματος καλούνται να σκεφτούν γύρω από τον εαυτό τους και τους ανθρώπους που αγαπούν. Και για κάποιους από αυτούς, όπως διαπιστώνεται, αυτός ο αναστοχασμός λειτουργεί ευεργετικά.

Είναι μια πρακτική που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι απλή και εύκολη.

Οι δυο ερευνητές παραδέχονται πως κάποιοι συμμετέχοντες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, άλλοι διατηρούν ζωηρές αμφιβολίες, αφήνοντας ολόκληρες σελίδες του ερωτηματολογίου κενές, κάποιος έγραψε στο περιθώριο «μα τι ερωτήσεις είναι αυτές!».

Ο στοχασμός γύρω από την πορεία και τις δυσκολίες της ζωής δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Η σημασία του κοινωνικού fitness όμως είναι τεράστια εάν αναλογιστεί κανείς πως η μοναξιά, μια συνθήκη με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, τείνει να λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε δείγμα 55.000 ατόμων απ’ όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου, ένα στα τρία άτομα όλων των ηλικιών δήλωσαν πως αισθάνονται μόνα.

Ανάμεσά τους, η ηλικιακή ομάδα που βίωνε πιο έντονα αυτό το συναίσθημα ήταν αυτή των 16-24 ετών, ενώ από αυτούς το 40% ανέφερε πως αισθάνονταν μόνοι «συχνά» και «πολύ συχνά».

Έρευνα το 2020 έδειξε ακόμη πως το 32% των ενήλικων στην Ιαπωνία ανέμεναν να βιώσουν μοναξιά στη διάρκεια του έτους, ενώ σε έρευνα στις ΗΠΑ το 2019 τρεις στους τέσσερις είπαν πως είχαν βιώσει από ήπια έως και υψηλά επίπεδα μοναξιάς.

Καθώς διαπιστώθηκαν ανάλογα ευρήματα στη Βρετανία, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θεσπίσει ένα υπουργείο για τη Μοναξιά.

Για τους ειδικούς, ωστόσο, η αντιμετώπιση της επιδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού η μοναξιά είναι μια υποκειμενική εμπειρία: άνθρωποι αισθάνονται μόνοι αν και έχουν οικογένεια ή φίλους, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν ελάχιστες επαφές αλλά να μην βιώνουν αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό σημαίνει πως οι αντικειμενικές συνθήκες της ζωής ενός ατόμου δεν είναι αρκετές για να εξηγήσουν γιατί κάποιος αισθάνεται μόνος.

Φαίνεται τελικά πως το συναίσθημα καθορίζεται από τη διαφορά ανάμεσα στο είδος των κοινωνικών επαφών που διατηρεί κάποιος και αυτό που επιθυμεί στην πραγματικότητα να έχει.

Όπως σημειώνουν οι Ουόλντιντζερ και Σουλτς και στο νέο τους βιβλίο «The Good Life: Lessons From the World’s Longest Scientific Study of Happiness», η συνθήκη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της ποιότητας των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η παραμέλησή τους, επισημαίνουν, συνιστά κίνδυνο για εμάς τους ίδιους. Όχι μόνο πρέπει αλλά και μπορεί να επενδύει κανείς στην κοινωνική ευεξία κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα της ζωής του. Θέτοντας ασφαλώς τις διαπροσωπικές του σχέσεις σε πρώτη προτεραιότητα.

pronews.gr

Σε ακόμα μία πράξη που θα μπορούσαμε να πούμε “στα μουλωχτά, διαγράφηκαν χρέη 10 δισ. ευρώ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με απόφαση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη.

Χρέη που βεβαίως επωμίστηκε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο και θα είχε εγγυηθεί και πλέον περνάνε στις “πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Για το δε ποιος ευθύνεται γι αυτά τα χρέη προτίμησαν για ακόμα μια φορά ”ομερτά”.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη διαγραφή οφειλών 10,4 δισ. ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για βεβαιωμένες οφειλές από καταπτώσεις δανείων τα οποία είχαν ληφθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Η σχετική απόφαση -που υπογράφουν οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Καραμανλής, Θ. Σκυλακάκης, Μ. Παπαδόπουλος– πήρε ήδη ΦΕΚ και οι υπογραφές έπεσαν στις 19 Δεκεμβρίου. Η απόφαση δίνει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον ΟΣΕ, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της για τη διαγραφή των χρεών, κράτησαν αρκετά χρόνια.

Όπως αναφέρει η κοινή υπουργική απόφαση, «η Διεύθυνση Κρατικών Εγγυήσεων και Κίνησης Κεφαλαίων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καλείται, σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, να προβεί στη διαγραφή του συνόλου των ανείσπρακτων βεβαιωμένων οφειλών από καταπτώσεις δανείων του ΟΣΕ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, που περιλαμβάνονται σε όσες κρίθηκαν με την υπό στοιχεία C(2017) 3987/ final/16.6.2017 απόφαση της Ε.Ε. ως μη αντιβαίνουσες το Κοινοτικό Δίκαιο περί κρατικών εγγυήσεων, συνολικού ποσού περίπου 10,4 δισ. ευρώ».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας έκοψε χθες, Σάββατο 21 Ιανουαρίου, η ΔΗΜΤΟ Ακτίου Βόνιτσας της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση:

 

«Παρόλο τις άσχημες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή του κόσμου και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας ήταν προταφανείς και ενθουσιώθεις και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρεβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσίας τους και να ζητήσουμε συγνώμη εάν εκπαραδρομής δεν προσκλήθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση όλοι όσοι θα θέλαμε.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μας και συγκεκριμένα στον :

Κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΥΛΙΟ – Υφυπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων

Κος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΕΥΓΑΣ – Γενικός Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ΝΔ

Κο ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ- Βουλευτής Αιτωλ/νιας

Κο ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ – Βουλευτής Αιτωλ/νιας

Κο ΜΑΡΙΟ ΣΑΛΜΑ – Βουλευτής Αιτωλ/νιας

Κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ – Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλ/νιας

Κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ – Υποψήφια Βουλευτής Αιτωλ/νιας

Κα ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΜΑ- Αντιπεριφερειάρχης

Κος ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΟΥΔΑΣ- Περιφερειακός Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειαρχη

Κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ – Πρόεδρος ΔΕΕΠ Αιτωλ/νιας

Κος ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ – Μέλος ΔΕΕΠ Αιτωλ/νιας

Κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ – Πρόεδρος ΔΕΕΠ Λευκάδας

Κος ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΛΥΔΑΣ – Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας

Κος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ακτίου Βόνιτσας & Τομεάρχης Υγείας ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας

Κος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Κος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΩΖΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Κος ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΤΣΟΣ – Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Μεσολογγίου

Κα ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΙΚΟΥΛΑ – Δημοτική Σύμβουλος Αμφιλοχίας

Κος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ – Πρώην Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας

Κος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ – Πρώην Αντιδήμαρχος και Επικεφαλής Παράταξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ευχόμαστε μία Καλή – Δημιουργική & Νικηφόρα χρονιά για την παράταξη μας».

dimto aktiou vonitsas (1)

exif jpeg 420
Exif_JPEG_420
exif jpeg 420
Exif_JPEG_420

dimto aktiou vonitsas (4)

dimto aktiou vonitsas (5)

dimto aktiou vonitsas (6)

Φωτο katounanews

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλεσε σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του στην ΔΕΘ που έγιναν προ ολίγων μηνών για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο.

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, δήλωνε με ύφος κήνσορα: «σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο»;

Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής», αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

Στο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς σκηνοθετήθηκε η ιστορία της μικρής Μαρίας και τι έγινε στη νησίδα του Εβρου τον περασμένο Αύγουστο. Από όσα αναφέρει, τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη, ισχυρίζεται, μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

agrinionews.gr