Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023

Για «εργαλειοποίηση» των ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από σποτ συριζαϊκής κοπής για να μάθουν ποιοι είναι».

«Τα νέα παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές, που μετά από σκληρές εξετάσεις σπουδάζουν την επιστήμη που επέλεξαν, δεν έχουν ανάγκη από διαφημιστικά σποτ συριζαϊκής κοπής για να μάθουν ποιοι είναι και τι να περιμένουν από το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Επέλεξαν τις μεγάλες θυσίες που απαιτήθηκαν για να εισαχθούν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ως χώρο γνώσης, έρευνας και εξειδίκευσης, για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και για τον κόσμο μας. Η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, γνώσης και ελεύθερης σκέψης είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση κάθε σύγχρονου πανεπιστημίου και η ελάχιστη απαίτηση των φοιτητών του» αναφέρει αρχικά στη δήλωσή της η κυρία Κεφαλίδου, και συνεχίζει:

«Η εργαλειοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης είναι προσφιλής τακτική μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδεολογικά ταγμένης στο δόγμα της ισότητας στη μετριότητα, διά της μεθόδου της ισοπέδωσης, και μιας κυβέρνησης παγιδευμένης στο ρόλο του θηρευτή μιας αριστείας αποκλεισμών.

Η ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών δεν εξυπηρετείται από κυβερνητικά πυροτεχνήματα αστυνομοκρατίας των ΑΕΙ, με τοποθέτηση ελλιπώς εκπαιδευμένων φρουρών, αναποτελεσματικών και εξαφανισμένων σε ώρες ανάγκης, περιττών και ζημιογόνων στην καθημερινότητα».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Η διασφάλιση της ποιότητας του δημόσιου πανεπιστημίου γίνεται μόνο μέσα από τη συνεργασία και σύμπραξη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που έχει τον πρώτο λόγο, και της πολιτείας, που οφείλει διά των θεσμοθετημένων οργάνων της να συνδράμει τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διοικήσεις των ΑΕΙ όπου, όταν και όσο χρειάζεται. Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα ανθίσουν πραγματικά, παρέχοντας γνώση, μόρφωση, βιβλιοθήκες, έρευνα, διεθνείς διακρίσεις, συνεργασίες και ίσες ευκαιρίες, όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παραιτηθούν από το ρόλο του πάτρωνα».

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά αυτή την ώρα σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται από μεγάλη προσέλευση κόσμου και από ζωντανή παρουσία όλων των ενώσεων και φορέων που συντάσσονται με την πολιτική του ΚΚΕ. “Ο λαός ξέρει τις πολιτικές τους και πάντα στηρίζεται ΚΚΕ για τα δίκια του.  Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης – όποια κι αν είναι αυτή – το ξέρουμε και θα είναι αντιλαϊκό. Δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν στον κόσμο της δουλειάς. Η μόνη σταθερότητα για τον λαό προϋποθέτει δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό” το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Δεν έχει σημασία ποιος συμφωνεί μαζί μας πολιτικά. Όλοι μπορούν βαν συνταχθούν με το ΚΚΕ και να κάνουν την ανατροπή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας που έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι στην συνέχεια θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας στο κέντρο εκδηλώσεων «Πιθάρι».

 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, λέγοντας ότι «η χώρα τους τελευταίους μήνες βιώνει μια διπλή κρίση, Δημοκρατίας και ακρίβειας, που λαμβάνει χαρακτήρα εκτροπής και κατάρρευσης.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα αδιαφάνειας, διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, που δίνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον τίτλο όχι μόνο της χειρότερης αλλά και της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης».

Σε ερώτηση σχετικά με τον εκλιπόντα έκπτωτο μονάρχη ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν ξεχνά» και ότι τον έκρινε οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 με το οποίο έκλεισε μια για πάντα και το πολιτειακό ζήτημα. Όσον αφορά την κηδεία του, «η κυβέρνηση προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες», είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι από τη μια αποφάσισαν ιδιωτική κηδεία και από την άλλη όλος ο κρατικός μηχανισμός και η ΕΡΤ ήταν επί ποδός, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους».

Για το θέμα της τροπολογίας που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για την απαγόρευση της συμμετοχής των εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση η οποία αφενός θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και αφετέρου θα αποκλείει τους νεοναζί, χωρίς να ανοίγει «κερκόπορτα» για την εξίσωση του ναζισμού με άλλες ιδεολογίες».

Σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα ακρίβειας και οικονομίας ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι «οι δείκτες και τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, δεν έχουν καμία σχέση με το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία και ότι ενώ η χώρα δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο, κάποιοι πανηγυρίζουν».

«Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακρίβεια, την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Θάνος Μωραΐτης και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι όλα αυτά συνθέτουν ένα δραματικό πεδίο στο οποίο κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, με το «μάρμαρο» να πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι ενώ οι έμποροι στο ρεύμα κέρδισαν 3,2 δις και τα διυλιστήρια 2,5 δις μόνο μέσα στο 2022.

«Παρά τα συμφέροντα που τη στηρίζουν και την επικοινωνιακή της υπεροπλία, η κυβέρνηση θα λάβει σύντομα σκληρή απάντηση από τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το πρόγραμμα του μιλάει για Δικαιοσύνη παντού, Δημοκρατία, κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας που το καθεστώς Μητσοτάκη με τις παρακρατικές του μεθόδους εξαφάνισε δημιουργώντας τεράστιο αδιέξοδο στον ελληνικό λαό».

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο Βασίλης Φεύγας τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, με την ιδιότητα του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά η Επιτροπή Εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας:

Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο Γιάννης Μπρατάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικός Διευθυντής ΝΔ,
και μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα οι κάτωθι:

– Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

– Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ

– Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας

– Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

– Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

– Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

– Μιχάλης Μπεκίρης, Διευθυντής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή

– Θανάσης Νέζης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού

– Ορφέας Γεωργίου, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

– Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ

– Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πρωθυπουργού

– Έλενα Σώκου, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα Περιφερειακά ΜΜΕ

– Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

– Γιάννης Σμυρλής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΝΔ

– Νίκος Παπουτσής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΝΔ

– Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ

– Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων ΝΔ

– Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ΝΔ

– Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού ΝΔ

– Γιάννης Παπαγεωργίου, Συντονιστής Γενικής Διεύθυνσης ΝΔ

– Βασίλης Κοντοζαμάνης, π. Αν. Υπουργός Υγείας, Σύμβουλος Πρωθυπουργού

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείδωσαν οι εκλογές στην Τουρκία και το ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εκλογές θα γίνουν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Ερντογάν είπε: «Ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία». Και τώρα το έθνος μας θα πει “ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά».

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και σε αυτή την αναμέτρηση.

Ποιος ήταν ο Μεντερές

Ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο 9ος πρωθυπουργός της Τουρκίας. Από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στην χώρα του και το 1950 στο οποίο αναφέρθηκε ο Ερντογάν, αν και ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ο Μπαγιάρ, ο πιο δραστήριος βουλευτής ήταν ο Μεντερές, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στον κομματικό μηχανισμό. Έτσι, μετά τη συντριπτική νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 ο Μπαγιάρ ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ο Μεντερές ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Ο Μεντερές ακολούθησε πολιτική ενθαρρύνσεως της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε αντίθεση με την πολιτική κατευθυνόμενης πρωτοβουλίας, που είχαν ακολουθήσει οι Μ. Κεμάλ και Ι. Ινονού. Ακόμα, έγιναν ασυλλόγιστες δαπάνες στον δημόσιο τομέα, γεγονός που μεγάλωνε την εξάρτηση της χώρας από την ξένη βοήθεια και τον εξωτερικό δανεισμό. Αλλά και ο πληθωρισμός έπαιρνε απειλητικές διαστάσεις. Μέχρι τα τέλη του 1954 η οικονομική πολιτική του Μεντερές είχε αποτύχει. Εν τούτοις, το βιοτικό επίπεδο του μέσου αγρότη βελτιώθηκε –εις βάρος όμως της εθνικής οικονομικής ακεραιότητας– γι’ αυτό και ο Μεντερές διατήρησε τη δημοφιλία του ανάμεσα στις τάξεις του απλού λαού. Έτσι, κέρδισε με αρκετή άνεση τόσο τις εκλογές του Μαΐου του 1954 όσο και τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1957.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ο Μεντερές ακολούθησε σαφώς φιλοδυτική πολιτική, σύμφωνη με τις επιλογές των Η.Π.Α.. Απέστειλε μια ταξιαρχία πεζικού (Οκτώβριος 1950) στην Κορέα για να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων των Η.Π.Α. και της Ν. Κορέας, ενέταξε την Τουρκία στο Ν.Α.Τ.Ο. χωρίς την έγκριση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (Φεβρουάριος 1952), υπέγραψε το Βαλκανικό Σύμφωνο μαζί με την Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία (Φεβρουάριος 1953) και υποστήριξε το Σύμφωνο της Βαγδάτης (CEN.T.O.) το 1955. Επιπλέον, ακολούθησε αντισοβιετική πολιτική, αν και, λίγο πριν από την ανατροπή του το 1960, ετοιμαζόταν να εξαγγείλει την πραγματοποίηση επίσημου ταξιδιού στη Μόσχα.

Ο Αντνάν Μεντερές υπήρξε ο υποκινητής και ενορχηστρωτής του πογκρόμ της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη κατά κυρίως των Ελλήνων, αλλά και Αρμένιων και Εβραίων, που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «Σεπτεμβριανά». Κατά τη διάρκεια του πογκρόμ δολοφονήθηκαν περίπου 15 άτομα, ενώ διαπράχθηκαν πολλοί βιασμοί, εμπρησμοί και καταστροφές σπιτιών και επιχειρήσεων.

Τα γεγονότα της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955 υπήρξαν η αρχή του τέλους για τον Μεντερές. Από τότε άρχισε να εμφανίζεται η πρώτη οργανωμένη αντιπολίτευση μέσα στο ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα, που έφθασε μέχρι τις αποσκιρτήσεις στελεχών και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, του «Κόμματος της Ελευθερίας» (Νοέμβριος 1958). Επιπλέον υπήρχε η οξεία αντιπολίτευση από το Ρεμπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Η κυβέρνηση Μεντερές αντέδρασε με τη λήψη αυστηρών μέτρων ενάντια στην αντιπολίτευση, με λογοκρισία του τύπου, με φυλακίσεις δημοσιογράφων και με οργανωμένα επεισόδια «αγανακτισμένων πολιτών» εναντίον ηγετών της αντιπολιτεύσεως. Όλα αυτά δημιούργησαν πολλές αντιδράσεις, ιδίως ανάμεσα στις τάξεις των διανοουμένων και των φοιτητών. Αλλά και οι στρατιωτικοί, οι οποίοι θεωρούσαν τον εαυτό τους θεματοφύλακα των κεμαλικών παραδόσεων στράφηκαν εναντίον του.

Η εκτέλεση

Στις 27 Μαΐου 1960 ξέσπασε στρατιωτικό κίνημα υπό τον στρατηγό Τζεμάλ Γκιουρσέλ. Ο Μεντερές, καθώς και εκατοντάδες στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, συνελήφθη.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 1961, έπειτα από διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από 10 μήνες, η πολύκροτη πολιτική δίκη εκατοντάδων στελεχών του καθεστώτος Μεντερές έφτασε στο θλιβερό τέλος της. Οι δίκες διήρκεσαν ένδεκα μήνες και διεξήχθησαν στη νήσο Πλάτη των Πριγκιπονήσων. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, εκτελώντας εντολές της στρατιωτικής χούντας που κυβερνούσε, ανακοίνωσε την αποτελούμενη από 1.600 σελίδες απόφασή του, σύμφωνα με την οποία 15 ηγετικά στελέχη του καθεστώτος Μεντερές καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ο Μεντερές καταδικάσθηκε μεταξύ άλλων και για την οργάνωση του ανθελληνικού πογκρόμ της 6ης–7ης Σεπτεμβρίου 1955. Ωστόσο, εκείνο που βάρυνε ώστε να καταδικασθεί εις θάνατον ήταν η κατηγορία για παραβίαση του τουρκικού συντάγματος.

Απαγχονίστηκε στη νήσο Ιμραλί, στη νότιο θάλασσα του Μαρμαρά, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1961. Στην αρχή τον ξύρισαν και του φόρεσαν χειροπέδες. Στις 14:15 του φόρεσαν τον λευκό χιτώνα των μελλοθανάτων και τον οδήγησαν προς την αγχόνη. Στις 14:21 το σώμα του αιωρείτο άψυχο. Πάνω στο στήθος του, σε μέγεθος αφίσας, υπήρχε ένα έγγραφο με την κατηγορία για την οποία εκτελέστηκε: “Παραβίαση του Συντάγματος”.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου βρίσκονται σε υποχώρηση στη χώρα μας, σύμφωνα με την πολιτική Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ».
Μόνο ανησυχία προκαλεί η γνωμοδότηση ανώτατου δικαστικού υπέρ της ανεξέλεγκτης παρακολούθησης των συνδιαλέξεων των πολιτών από το κράτος και οι παραπομπές δεκάδων ακτιβιστών σε δίκες διότι βοήθησαν πρόσφυγες και μετανάστες ή τους… ενημέρωσαν για τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, εκτός από την παρουσία υψηλών κυβερνητικών στελεχών στην κηδεία του τέως Βασιλιά, υπήρξαν εκτενή τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τα γεγονότα της Αποστασίας του 1965, στα οποία δεν αναφερόταν καν το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή, του πατέρα του νυν πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Παράλληλα, η έγκυρη διεθνής οργάνωση Human Rights Watch δημοσίευσε την Έκθεσή της για το 2022, στην οποία η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας παρουσιάζεται με μελανά χρώματα και διατυπώνονται «ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Υπογραμμίζεται η συστηματική χρήση παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, σε συνδυασμό με «κρατικό ρατσισμό» στην προσέγγιση του θέματος αυτού. Επιπλέον, έχει διαμορφωθεί ένα «ασφυκτικό» περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται πολλοί δημοσιογράφοι, από τους οποίους απαιτείται να αυτολογοκρίνονται και να μην επικρίνουν το κυβερνητικό έργο, ιδίως σε ευαίσθητα θέματα. Έτσι, η πυκνότητα ρατσιστικών, σεξιστικών, μισαλλόδοξων αντιλήψεων και πρακτικών που αυξάνεται, είτε αποσιωπείται είτε αντιμετωπίζεται ως θέμα δευτερεύουσας σημασίας από το μιντιακό, πολιτικό και νομικό κατεστημένο της χώρας.

Σε συνδυασμό με το «ελληνικό watergate» των παρακολουθήσεων, και αυτή η έκθεση του Human Rights Watch αναδεικνύει μία νέα, σκοτεινή πραγματικότητα: στη σημερινή Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου βρίσκονται σε υποχώρηση. Η υπεράσπισή τους είναι πια κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Η συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» συσπειρώνει πολιτικές δυνάμεις με ισχυρές ευρωπαϊκές αναφορές (Οικολόγους, Πράσινους, Πειρατές, Πολιτική Φιλοζωία, Βολτ, Οικοφεμινιστικό κίνημα), που υπερασπίζονται με συνέπεια, εγκυρότητα και αποφασιστικότητα τα προσωπικά και συλλογικά δικαιώματα. Η είσοδος της συμμαχίας στην επόμενη Βουλή θα είναι εγγύηση για την απαραίτητη επανασυγκρότηση του κράτους Δικαίου και τη θωράκιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ