Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 00:21

Η στήριξη Μητσοτάκη σε Λιβανό

Κλείνει μέτωπο

Ως στήριξη στον Σπήλιο Λιβανό εκλαμβάνω την απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει το «παρών» και να μιλήσει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής, την οποία διοργανώνει η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ με θέμα «70 χρόνια της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ».

Ομιλητές θα είναι εκτός από τον Σπήλιο Λιβανό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Κώστας Τασούλας.

Η στήριξη του κ. Μητσοτάκη προς τον Λιβανό φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα, όταν ο βουλευτής είχε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό δίνοντας και τη σχετική φωτογραφία στη δημοσιότητα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο την καρατόμηση από το υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, που αν σκεφτεί κανείς όσα ακολούθησαν στον δημόσιο βίο, μάλλον ήταν «δι’ ασήμαντον αφορμήν».

Σταύρος Παπαντωνίου-Θεωρείο-Καθημερινή

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση της αποστολής τής Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

agriniopress.gr

Δριμεία κριτική άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο, από όπου ζήτησε να γίνουν εκλογές μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες.

«Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας» τόνισε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας».

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του και πριν δεχθεί ερωτήσεις ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε τρεις εβδομάδας. Όπως είπε, από την Παρασκευή όταν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα. Ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή και εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, εντός Φεβρουαρίου δηλαδή, να προκηρυχθούν εκλογές. Να αποφασίσει ο λαός και όχι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που συνέβαλαν όπως είπε, στην πρωτοφανή εκτροπή του κράτους δικαίου. «Ηθικά και πολιτικά αυτή η κυβέρνηση είναι έκπτωτη για εμάς, δε μπορεί να παραμείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω να ασκεί εξουσία να αποφασίζει για κρίσιμες αποφάσεις του ελληνικού λαού»»

Ο ελληνικός λαός, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να απαντήσει άμεσα και όχι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που νομιμοποίησαν την «εκτροπή» όπως είπε. Και το ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να απαντήσει άμεσα ο ελληνικός λαός στο ερώτημα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή;», προσθέτοντας ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για διαφθορά που φτάνει πολύ βαθύτερα, για επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής και την κακοποίηση του κράτους δικαιοσύνης. Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι έχει καταχραστεί την εξουσία που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός από την πρώτη μέρα. Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις υποκλοπές, τόνισε ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Εξηγώντας περαιτέρω την απόφαση αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αφού σημείωσε ότι «η δημοκρατία είναι ζωντανή όσο βρίσκεται στην υπεράσπιση του κάθε πολίτη» πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίσαμε θεσμικά το σκάνδαλο. Το πρώτο σκάνδαλο που αφορά τη λειτουργία των θεσμών. Ζητήσαμε παντού απαντήσεις. Θεσμική απόφαση ήταν να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που μάς παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Καμία απάντηση δεν πήραμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε αποχή από τη Βουλή».

Προανήγγειλε ότι «προφανώς θα διεκδικήσουμε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα αυτό παντού στην Ευρώπη. Το κρίσιμο να αποφανθεί ο ελληνικός λαός. Εχουμε ήδη εξηγήσει γιατί. Πρέπει μία δημοκρατική κυβέρνηση να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καυστική παρέμβαση του ΚΚΕ για την προεκλογική αντιπαράθεση. Με ανακοίνωσή του ο Περισσός καλεί τον λαό «να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Το ΚΚΕ κατηγορεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι σε απόλυτη σύμπνοια προετοιμάζουν «τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας».

Η ανακοίνωση του Περισσού:

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό.

Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας.

Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ», διαμηνύει, καταλήγοντας, ο Περισσός.

newsit.gr

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ήδη το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα ριχτεί στην εκλογική μάχη της Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει ιδιαίτερο αέρα ανανέωσης καθώς επιστρατευθήκαν υποψηφιότητες από το παρελθόν ελλείψει άλλων. Συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες…

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια τους. Έχουν όμως κοινά σημεία: οι πέντε άνδρες στις λίστες των δύο κομμάτων είναι γνωστοί αλλά είναι ακόμη…άγνωστες οι γυναικείες υποψηφιότητες.

Είναι λοιπόν δυσεύρετο το «άρωμα γυναίκας» και αναζητούνται πρόθυμες. Ίσως μάλιστα και στα δυο ψηφοδέλτια ενταχθούν τέσσερις γυναίκες που δεν ήταν υποψήφιες το 2019.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν πως αναζητούν άφθαρτες υποψήφιες, κατά προτίμηση από τη νέα γενιά και πρωτίστως από την κοινωνία και όχι από…τον κομματικό σωλήνα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρές πιθανότητες συμμετοχής ωστόσο έχει το μέλος της ΚΕ Βασιλική Δεσποτοπούλου ενώ με ερωτηματικό (από την ίδια) παραμένει η υποψηφιότητα της πρώην βουλεύτριας Μαρίας Τριανταφύλλου. Από εκεί και πέρα όλα ρευστά (ακούγονται πάντως δυο-τρια ονόματα)  για τις γυναίκειες υποψηφιότητες που θα συμπληρώσουν την πεντάδα των Γιώργου Βαρεμένου, Θάνου Μωραΐτη, Σταύρου Καραγκούνη, Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Στη Νέα Δημοκρατία ακόμη πιο θολά είναι τα πράγματα. Οι πέντε άνδρες είναι γνωστοί από καιρό. Τρεις άλλωστε είναι οι βουλευτές ( Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός), ο πρώτος επιλαχών του 2019 Θανάσης Παπαθανάσης και νέα συμμετοχή ο Γιώργος Σταμάτης.

Το πάζλ των γυναικών δεν έχει συμπληρωθεί. Η Γεωργία Μπόκα συμμετείχε ανεπιτυχώς για μια δεκαετία στα ψηφοδέλτια και το πήρε απόφαση, δεν θα είναι υποψήφια. Η μοναδική που δραστηριοποιείται ως εν δυνάμει υποψήφια είναι η Χριστίνα Φούντζουλα από τη Ναύπακτο που ήταν υποψήφια στο παρελθόν με το «Ποτάμι». Τρεις κυρίες που ήταν υποψήφιες το 2019 δεν καταγράφουν κινητικότητα, ίσως η μία μόνο να ενδιαφέρεται. Ενδιαφερόμενη φέρεται επίσης γυναίκα από την αυτοδιοίκηση που συμμετείχε και στο παρελθόν.

Προφανώς και τις επόμενες ημέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αναγκαστικά γιατί ο χρόνος πιέζει…

agrinionews.gr

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να εκβιάσει το ΠΑΣΟΚ.

Παρεμβαίνοντας στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων τόνισε πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν εκβιάζεται από «κανέναν και για κανέναν», ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως συνηθίζει να μετατρέπει σε βούρκο τα πεδία των πολιτικών μαχών.

«Όλα τα έχουμε ζήσει προ των εκλογών αλλά να μας εκβιάζουν πριν τις εκλογές δεν το έχουμε ξαναζήσει, τόσες πολλές φορές» σημείωσε για να προσθέσει: « μου είναι αδιανόητο να μην αναφερθώ από το βήμα αυτό σε έναν εκβιασμό που ασκείται στο κόμμα μας από την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν».

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου κατα του Ανδρουλάκη ως «βρώμικα μισόλογα» ενώ σημείωσε: «Δεν είναι πρώτη φορά που αυτό το κόμμα διολισθαίνει σε τέτοιες κατηφόρες εύχομαι για το καλό της χώρας μας να είναι τελευταία αλλά δεν το ελπίζω. Ούτε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι από τέτοιες δηλώσεις γιατί είναι δηλώσεις ευθέως ανάλογες με το κόμμα που εκπροσωπεί. Σε μας αυτά όμως δεν περνάνε. Πολύ κακό δρόμο έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει ενόψει εκλογών είναι συνηθισμένοι να μετατρέπουν σε βούρκο κάθε πεδίο πολιτικής μάχης αλλά και αυτή τη φορά θα τους αντιμετωπίσουμε με σθένος. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις νομοθετικές διαδικασίες σχολιάζει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας».

Όπως γράφει: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Μητσοτάκης ΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η Βουλή, …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις».

varoyfakis 31 1 2023

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ παρουσίασε την Δευτέρα 30/1/2023, στα ΜΜΕ τους δύο συν-επικεφαλής της για την προεκλογική εκστρατεία, Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικο Χρυσίδη, καθώς και τα κύρια σημεία του προγράμματός της για την οικονομία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κλιματική και οικολογική κρίση, τους νέους και τις νέες, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τη φτώχεια, την παιδεία, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την διαφθορά, τις εξορύξεις, τις πολιτικές ισότητας και φύλων και την Ευρώπη.

Το Πράσινο και Μωβ είναι μια συμμαχία 7 κομμάτων για
  • σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,
  • μια δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,
  • στήριξη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 
σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης 

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που συνάνθρωποι μας προσπαθούν να επιβιώσουν, να βγάλουν την ημέρα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Να κρατήσουν το κεφάλι έξω από το νερό. Το πεπρωμένο μας όμως δεν είναι γραμμένο στα άστρα. Το διαμορφώνουμε εμείς. Εξαρτάται από μας. Ας το διαμορφώσουμε λοιπόν όπως πραγματικά μας αξίζει…Σε μια πραγματικά επικίνδυνη καμπή για τον κόσμο μας με τη μια κρίση να διαδέχεται την άλλη, τα πράσινα κόμματα που για δεκαετίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, βλέπουν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να στρέφονται προς τις πράσινες προτάσεις», επισήμανε η συν-επικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη. «Αυτή η αναγνώριση των πολιτικών τους προτάσεων δεν αντανακλάται μόνο στην απήχηση που βρίσκουν στην κοινωνία και στις εκλογές αλλά και στην ενίσχυση συμμαχιών που ήδη υφίστανται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στην ομάδα Πράσινοι / EFA. H συμπόρευση αυτή σχηματοποιείται στην Ελλάδα με το Πράσινο & Μωβ». 

«Στόχος της εκλογικής συμμαχίας Πράσινο και Μωβ είναι η είσοδός της στη Βουλή και η αλλαγή των προτεραιοτήτων, του περιεχομένου αλλά και του τρόπου που ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα», τόνισαν οι ομιλητές και ομιλήτριες, «και η ανάδειξή της σε μια δύναμη που είναι χρήσιμη, φέρνει μια νέα ηθική στην πολιτική, λύσεις και βαθιές αλλά δίκαιες αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας, των πολλών, του περιβάλλοντος και της φύσης». 

«Το θέμα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων σαφώς είναι κεντρικά. Πράσινο και μωβ σημαίνει ανοιχτή και ισότιμη κοινωνία. Δίνουμε προτεραιότητα σε πολιτικές για οριστική απαλλαγή από διακρίσεις βάσει φύλου και για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών όσο και κάθε άλλης σεξιστικής βίας. Πράσινο και μωβ σημαίνει σπάμε το φαύλο κύκλο της φτώχειας», επισήμανε ο συν-επικεφαλής Δομήνικος Χρυσίδης. «Σήμερα όσο ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη να συνδεθούν τα θέματα της κλιματικής κρίσης και της ενέργειας με την εξωτερική πολιτική. Μια εξωτερική πολιτική που θα πρέπει να περάσει από τον εθνικισμό/εθνοκεντρισμό στη συνεργασία και με μακροπρόθεσμη στρατηγική».

Το γιατί συμμετέχουν και υποστηρίζουν το Πράσινο και Μωβ εξήγησαν στην συνέντευξη τα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από τους Πράσινους, η Όλγα Στεφανή από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Θανάσης Χάντζιος από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, ο Νίκος Ράπτης από το Κόμμα για τα Ζώα, η Ηλέκτρα-Ρώμη Δόχτση από το Βολτ Ελλάδας και ο Γιώργος Κουνάνης από το οικοφεμινιστικό quiνημα ΚΥΚΛΟΣ.

Στη συμμαχία συμμετέχουν όλες οι ηλικίες, παλιότεροι και νεότεροι ακτιβιστές, οι δύο πράσινοι πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος, σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι - πρώην και νυν - αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι (72), καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής του Πράσινο και Μωβ στην Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε στον χαιρετισμό του.
  • Η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο περιβαλλοντικό ρεπορτάζ. Για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον έχει αποσπάσει δυο τιμητικές διακρίσεις.
  • Ο Δομήνικος Χρυσίδης, συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διεθνούς ανάπτυξης, βιωσιμότητας και κοινωνικής πολιτικής, με πολιτική πορεία στον πράσινο χώρο σε Ελλάδα και Βέλγιο. 
  • Η Όλγα Δούρου παρουσίασε την ομάδα ειδικών και υπευθύνων των πολιτικών τομέων της συμμαχίας.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ