Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Η συμμαχία “Πράσινο και Μωβ” παρουσίασε την Δευτέρα 30/1/2023, στα ΜΜΕ τους δύο συν-επικεφαλής της για την προεκλογική εκστρατεία - Δομήνικο Χρυσίδη και Βασιλική Γραμματικογιάννη - καθώς και τα κύρια σημεία του προγράμματός της για την οικονομία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κλιματική και οικολογική κρίση, τους/τις νέους/ες, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τη φτώχεια, την παιδεία, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την διαφθορά, τις εξορύξεις, τις πολιτικές ισότητας και φύλων και την Ευρώπη.

Το “Πράσινο και Μωβ” είναι μια συμμαχία 7 κομμάτων για
- σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,
- μια δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,
- στήριξη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που συνάνθρωποι μας προσπαθούν να επιβιώσουν, να βγάλουν την ημέρα και να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Να κρατήσουν το κεφάλι έξω από το νερό. Το πεπρωμένο μας όμως δεν είναι γραμμένο στα άστρα. Το διαμορφώνουμε εμείς. Εξαρτάται από μας. Ας το διαμορφώσουμε λοιπόν όπως πραγματικά μας αξίζει…Σε μια πραγματικά επικίνδυνη καμπή για τον κόσμο μας με τη μια κρίση να διαδέχεται την άλλη, τα πράσινα κόμματα που για δεκαετίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, βλέπουν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να στρέφονται προς τις πράσινες προτάσεις”, επισήμανε η συν-επικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη. “Αυτή η αναγνώριση των πολιτικών τους προτάσεων δεν αντανακλάτε μόνο στην απήχηση που βρίσκουν στην κοινωνία και στις εκλογές αλλά και στην ενίσχυση συμμαχιών που ήδη υφίστανται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στην ομάδα Πράσινοι / EFA. H συμπόρευση αυτή σχηματοποιείται στην Ελλάδα με το “Πράσινο & Μωβ”.

Στόχος της εκλογικής συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ” είναι η είσοδός της στη Βουλή και η αλλαγή των προτεραιοτήτων, του περιεχομένου αλλά και του τρόπου που ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα”, τόνισαν οι ομιλητές και ομιλήτριες, “και η ανάδειξή της σε μια δύναμη που είναι χρήσιμη, φέρνει μια νέα ηθική στην πολιτική, λύσεις και βαθιές αλλά δίκαιες αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας, των πολλών, του περιβάλλοντος και της φύσης”.

Το θέμα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων σαφώς είναι κεντρικά. Πράσινο και μωβ σημαίνει ανοιχτή και ισότιμη κοινωνία. Δίνουμε προτεραιότητα σε πολιτικές για οριστική απαλλαγή από διακρίσεις βάσει φύλου και για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών όσο και κάθε άλλης σεξιστικής βίας. Πράσινο και μωβ σημαίνει σπάμε το φαύλο κύκλο της φτώχειας”, επισήμανε ο Δομήνικος Χρυσίδης, συν-επικεφαλής.Σήμερα όσο ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη να συνδεθούν τα θέματα της κλιματικής κρίσης και της ενέργειας με την εξωτερική πολιτική. Μια εξωτερική πολιτική που θα πρέπει να περάσει από τον εθνικισμό/εθνοκεντρισμό στη συνεργασία και με μακροπρόθεσμη στρατηγική”,.

Το γιατί συμμετέχουν και υποστηρίζουν το “Πράσινο και Μωβ” εξήγησαν στην συνέντευξη τα στελέχη των κομμάτων της συμμαχίας: Πράσινοι (Μιχάλης Τρεμόπουλος), Οικολόγοι Πράσινοι (Όλγα Στεφανή), Πειρατές (Θανάσης Χάντζιος), Πράσινοι-Αλληλεγγύη (Νίκος Χρυσόγελος), Κόμμα για τα Ζώα (Νίκος Ράπτης) και το οικοφεμινιστικό quiνημα ΚΥΚΛΟΣ (Γιώργος Κουνάνης).

Στη συμμαχία συμμετέχουν όλες οι ηλικίες, παλιότεροι και νεότεροι ακτιβιστές, οι δύο πράσινοι πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος, σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι - πρώην και νυν - αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι (72), καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής του “Πράσινο και Μωβ” στην Κοζάνη – όπως ανακοίνωσε και με τον χαιρετισμό του.
 
  • Η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο περιβαλλοντικό ρεπορτάζ. Για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον έχει αποσπάσει δυο τιμητικές διακρίσεις.
  • Ο Δομήνικος Χρυσίδης, συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διεθνούς ανάπτυξης, βιωσιμότητας και κοινωνικής πολιτικής, με πολιτική πορεία στον πράσινο χώρο σε Ελλάδα και Βέλγιο.
  • Η Όλγα Δούρου παρουσίασε την ομάδα ειδικών και υπευθύνων των πολιτικών τομέων της συμμαχίας.

omadiki prasino mov

Σε βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ: 
 
 
 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονισμένος για τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους Phantom ανοικτά της Ανδραβίδας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

O πρωθυπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που ανασύρθηκε νεκρός και υπογραμμίζει ότι το τραγικό δυστύχημα μας υπενθυμίζει πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει».

Δείτε την ανάρτησή του

mitsotakis 30 1 2023

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την προεκλογική τακτική και τον ευρύτερο σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη μία το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κατόπιν της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα απαντήσει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του εγχώριου και ξένου Τύπου, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των πολιτικών πρωτοβουλιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σαλπίσει «δημοκρατική αντεπίθεση» στο εξής με ορίζοντα τις προσεχείς εθνικές εκλογές, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στο διακύβευμα των εκλογών, αλλά και στις προσεχείς του περιοδείες του, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Κατά πληροφορίες, το δίλημμα που αναμένεται να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι «με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή;».

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τον κύκλο των περιοδειών από το Περιστέρι, όπου μεθαύριο Τετάρτη θα μιλήσει στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία την ερχόμενη Παρασκευή στην Πάτρα, ενώ τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο «Ιβανώφειο».

Εκτός, ωστόσο, της αυριανής «ημερήσιας διάταξης» είναι τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, καθώς της δημοσιοποίησής τους θα μεσολαβήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

www.protothema.gr

Φίλες και φίλοι,  

Το πρώτο video της καμπάνιας μας είναι μία κατάθεση ψυχής για μία πορεία αφιερωμένη στην υπηρεσία του τόπου μου. 

Βρέθηκα δίπλα και έζησα τις αγωνίες αλλά και το πείσμα για μια καλύτερη ζωή του αγρότη, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, κάθε νοικοκυριού με ένα κομπόδεμα στην τράπεζα. Έμαθα τις ανάγκες κάθε σπιθαμής του νομού μας. Και παντού προσπάθησα να δώσω, να δώσουμε, λύσεις. Να μην αισθανθεί κανένας μόνος του, να μην μείνει κανένας πίσω. 

Το ίδιο επιθυμώ να κάνω, με την ψήφο σας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και από το ελληνικό Κοινοβούλιο:

Να σας υπηρετήσω.

Μία από εσάς, για εσάς!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ

Υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιοι κοντά στα 40, γυναίκες, αλλά και πρόσωπα με θετικό αποτύπωμα στις κοινωνίες, αναμένεται να διεκδικήσουν περισσότερες θέσεις στις λίστες για τις εθνικές κάλπες

Με περισσότερους υποψηφίους… λίγο πάνω-λίγο κάτω από την ηλικία των 40, περισσότερες γυναίκες, καθώς και πρόσωπα που έχουν αποτύπωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (συνεπώς μπορεί να «κουβαλούν» και προσωπικές ψήφους), σε επιμελητήρια και στην αγορά επιχειρεί η ΝΔ να παρουσιάσει ανανεωμένα ψηφοδέλτια για τις εθνικές κάλπες. Ο 35χρονος γραμματέας της παράταξης Παύλος Μαρινάκης έριχνε εδώ και μήνες το βάρος στην επιχείρηση «πνοή» στο κόμμα, σε συνεννόηση με τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο, και τον σύμβουλό του Θανάση Νέζη, ενώ η νέα γενιά θα είναι βασικός πυλώνας και στο προεκλογικό πρόγραμμα που καταρτίζεται στην κομματική έδρα της Πειραιώς από τη γαλάζια επιτροπή εκλογικού αγώνα.

Οι λίστες με τους υποψηφίους (η προεπιλογή) βρίσκονται πλέον στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οριστικό πράσινο φως και όλα δείχνουν ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας των διαδοχικών ανακοινώσεων. Με εξαίρεση δύο πρόσωπα, τον Κώστα Τζαβάρα (Ηλεία) και τον Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδική), αναμένεται να μπουν εκ νέου στον εκλογικό στίβο όλοι οι νυν βουλευτές, ενώ, αντίθετα, θα αδειάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σχεδόν ολοκληρωτικά, καθώς είναι πιθανό να παραμείνει μόνο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αποτυπώνουν με… ονόματα τη γαλάζια προσπάθεια για μηνύματα διεύρυνσης – προς νεότερες γενιές ή και πολιτικής.

Α’ Αθηνών. Μία έδρα λιγότερη και δυνατές υποψηφιότητες προδιαγράφουν εκεί μια από τις δυσκολότερες μάχες. Πέρα από τους νυν βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, Αγγελο Συρίγο, Φωτεινή Πιπιλή, έχουν ανακοινωθεί ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και η προερχόμενη από την Κεντροαριστερά, αντιδήμαρχος Αννα Ροκοφύλλου. Κοντά και στην κάθοδο, όπως το επιθυμεί, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κλειδωμένος φαίνεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ (συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη) Ομηρος Τσάπαλος, ενώ επιπλέον σήμα ηλικιακής ανανέωσης επιδιώκεται με τη δικηγόρο Πώλα Δαμιανού. Ωστόσο ακούγονται άλλες δύο δικηγόροι, η Φαίδρα Τσαλαχούρη και η Εβίτα Βαρελά.

Βόρειος Τομέας. Επίσημα έχει ανακοινωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης – δίδυμο του Αδωνι Γεωργιάδη όχι πια μόνο στο υπουργείο αλλά και στην εκλογική περιφέρεια. Ανανέωση επιδιώκεται με τον προερχόμενο από τη γενιά του brain drain Αυγουστίνο Γαλιάσο, καθώς και με τον νεαρό αντιδήμαρχο στο Ηράκλειο Μανώλη Κουτσογιαννάκη. Ακούγονται επίσης οι εκ νέου υποψηφιότητες της αρχαιολόγου Μαριάνθης Μήκα και της Φωτεινής Βρύνα, ενώ συζητείται η αθλητικογράφος Αρια Αγάτσα. Κανονικά θα δώσουν μάχη οι νυν, Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη.

Δυτικός Τομέας. Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οργώνει τα δυτικά της Αθήνας, όπως και η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα. Σήμα προς τις νεότερες γενιές επιδιώκεται με τον Ηλία Τσούνη, συνεργάτη του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρατήσει την έδρα το 2019, ωστόσο δεν αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ θα κατέβουν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος.

Νότιος Τομέας.  Νέα άφιξη είναι ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος που ήταν στο Επικρατείας το 2019. Υποψήφιοι θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης αλλά και η Ιωάννα Γκελεστάθη, οι οποίοι θα τρέξουν με τους νυν, Νίκο Δένδια, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Γιάννη Καλλιάνο, Βασίλη Σπανάκη.

Ανατολική Αττική. Με δύο επιπλέον έδρες, θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια δύο κυβερνητικά στελέχη, ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Ανοιγμα στις νεότερες γενιές επιδιώκεται με την προερχόμενη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Ολγα Πολίτη, ενώ αναμένεται εκ νέου και η πολιτική επιστήμονας Βάσω Κόλλια. Εκεί δίνουν μάχη οι Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου.

Δυτική Αττική. Συζητείται η νεαρή αντιδήμαρχος Μάνδρας Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ενώ πιθανές είναι οι υποψηφιότητες του Ανδρέα Τσώκου και του οικονομολόγου Υγείας Σταμάτη Πουλή. Τη μάχη θα δώσουν κανονικά οι Θανάσης Μπούρας, Βαγγέλης Λιάκος, Γιώργος Κώτσηρας.

Α’ Πειραιώς. Υποψηφιότητα από τη νέα γενιά είναι εκείνη της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ θα ξανακατέβουν οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Β’ Πειραιώς. Κλειδωμένος θεωρείται ο γεννημένος στο Μπουρούντι Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, ως κίνηση υψηλού συμβολισμού. Κοντά στην ανακοίνωση είναι επίσης ο Γιώργος Βρεττάκος και η φιλόλογος με ειδίκευση σε θέματα Ειδικής Αγωγής Σταυρούλα Βουτυράκου. Εχει συζητηθεί το όνομα της προέδρου του ΣΕΦ Χριστίνας Τσιλιγκίρη, ενώ θα κατέβουν οι νυν, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Τραγάκης.

Α’ Θεσσαλονίκης. Κοντά στην ανακοίνωση είναι η υποψηφιότητα της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα και του Διαμαντή Γκολιδάκη. Αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση του Κώστα Καραμανλή, ενώ συνεχίζουν οι Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας.

Β’ Θεσσαλονίκης. Σινιάλο ανανέωσης επιχειρείται με τον Φάνη Παππά. Θα κατέβουν οι νυν,  Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Αιτωλοακαρνανία. Κλειδωμένη θεωρείται η ανανέωση μέσα από τον Γιώργο Σταμάτη και τη Χριστίνα Φούντζουλα, που είχε κατέλθει και με το Ποτάμι, μαζί με τους νυν Κώστα Καραγκούνη, Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό.

Αργολίδα. Δείχνει να κλειδώνει ο νεαρός δικηγόρος Τάσος Πέζος, ενώ εκλέγεται ήδη ο Γιάννης Ανδριανός.

Αρτα. Τις επαφές του με πολίτες έχει πυκνώσει ο Ντίνος Παπαδημητρίου, ενώ θα κυνηγήσει κανονικά τον σταυρό ο Γιώργος Στύλιος.

Αχαΐα. Ανανέωση επιδιώκεται με την Ελένη Ταπεινού, ενώ στους γαλάζιους διαδρόμους έχουν κυκλοφορήσει και άλλες υποψηφιότητες, όπως η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Ευσταθία Γιαννιά και η γιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου. Τη μάχη θα δώσουν όλοι οι νυν: Αγγελος Τσιγκρής  Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Βοιωτία. Προς οριστικοποίηση οδεύει η υποψηφιότητα της δικηγόρου Ευαγγελίας Τζουβελέκη, ενώ θα κατέβει κανονικά ο Ανδρέας Κουτσούμπας.

Γρεβενά. Μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ του Ανδρέα Πάτση, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Θανάσης Σταυρόπουλος και η Λαμπρινή Κόγιου, που είχαν δώσει τη μάχη και το 2019.

Δράμα. Συζητήσεις γίνονται για τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Τάσσο, ενώ κανονικά θα είναι στα ψηφοδέλτια ο Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Εβρος. Την υποψηφιότητά του για λόγους «συμβολικούς και ουσιαστικούς» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί θα κατέβουν εκ νέου οι Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης.

Εύβοια. Νέα άφιξη είναι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ενώ θα ξαναριχτούν στη μάχη οι Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός.

Ηλεία. Σχεδόν βέβαιος είναι ο Λευτέρης Βαρουξής (η οικογένειά του εκδίδει την εφημερίδα «Πατρίς»), ενώ θα κατέβουν η Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ηράκλειο. Κλειδωμένος θεωρείται ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (ανιψιός του Μανώλη Κεφαλογιάννη), ενώ θα κατέβουν κανονικά οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης.

Ιωάννινα. Στα σκαριά είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δικηγόρου Χάρη Λαζάνη, ο οποίος εκλέχθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. Εκεί δίνουν τη μάχη οι Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

Καρδίτσα. Εντόνως συζητείται η υποψηφιότητα του οννεδίτη Φώτη Βρέκου, ενώ εκεί κατεβαίνουν οι Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα.

Κεφαλονιά. Πέραν του νυν βουλευτή Παναγή Καππάτου, για τη μάχη της μονοεδρικής συζητείται η υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Κοζάνη. Συζητείται η μεγαλωμένη στη Γερμανία Καλλιόπη Σεμερτζίδου, συντονίστρια στη ΝΔ για θέματα γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας. Θα κατέβουν οι Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Αμανατίδης.

Κορινθία. Ως νέα άφιξη ακούγεται η Χριστίνα Οικονόμου, κόρη του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου, ενώ θα κατέβουν οι νυν Χρίστος Δήμας, Νίκος Ταγαράς, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Λάρισα. Εμπειρία σε μάχες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μεταξύ άλλων η Ρένα Καραλαριώτου. Θα δώσουν τη μάχη όλοι νυν: Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου.

Λευκάδα. Νέα άφιξη θεωρείται ο μηχανολόγος μηχανικός Βασίλης Παπαχρήστος, ενώ θα κατέβει κανονικά ο Θανάσης Καββαδάς.

Τρίκαλα. Σχεδόν βέβαιος είναι ο οικονομολόγος Μικελής Χατζηγάκης (γιος του Σωτήρη Χατζηγάκη). Θα δώσουν τη μάχη οι Κώστας Σκρέκας, Θανάσης Λιούτας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.

Χανιά. Ακούγεται μεταξύ άλλων (γυναικών) η φαρμακοποιός Ελευθερία Αρχοντάκη, ενώ στο κυνήγι του σταυρού θα ξαναβρεθούν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης.

tempo24.news

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ