Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  10:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου, στον Αλέξη Τσίπρα, που, μετά την επιστολή Ράμμου για τις υποκλοπές και τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεσή τους, ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη”, που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν» ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμοι για μία κίνηση, όπως η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στο προσκήνιο η σύγκριση της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να επαναβεβαιωθεί το συμπαγές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης

Αποτροπιασμό, όπως είπε, για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα και την ενημέρωσε για την υπόθεση των επισυνδέσεων, έπειτα και από την επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις περί εγκληματικού δικτύου που λειτουργούσε εντός του Μαξίμου, έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και ζήτησε την παραίτηση «του πρωθυπουργού των υποκλοπών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «πράγματι υπάρχει ρυπαρό δίκτυο» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί. Όπως είπε, όλα θα ειπωθούν αύριο στη Βουλή, ωστόσο δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Τσίπρα

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό. Δεν μιλάμε με βάση εικασίες ή δημοσιεύματα, αλλά με αποδείξεις που περισυνέλεξε η αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε στους τηλεφωνικούς παρόχους. Δυστυχώς, αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας.

Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνίών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης, οφείλει να αναλάβει τις (έτσι κι αλλιώς) αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες και θα πρέπει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

Ο διάλογος με Σακελλαροπούλου

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχε νωρίτερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω, προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα, εξέφρασα -πάντα με νόμιμες διαδικασίες- την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων.

Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία.

Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Πηγή: protothema.gr

Για αποδείξεις περί εγκληματικού δικτύου που λειτουργούσε εντός του Μαξίμου και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας παραίτηση του πρωθυπουργού.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου που σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, παρέχει αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων ακόμη και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που έχουν αρμοδίως στα χέρια τους την επιστολή του Χρήστου Ράμμου, αναφέρεται ότι υπάρχουν ευρήματα για επισυνδέσεις της ΕΥΠ προσώπων που ερευνήθηκαν, περιγράφονται οι περιπτώσεις ( π.χ εν ενεργεία υπουργός) αλλά δεν κατονομάζεται κανένα πρόσωπο.

Οι περιγραφές ωστόσο είναι τέτοιες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που σχεδόν “φωτογραφίζουν” τα ονόματα.

Στην επιστολή του ωστόσο ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ δεν κατονομάζει κανέναν παρακολουθούμενο.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας::

Το στόρι των σημερινών εξελίξεων έχει ως εξής: Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ (Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), Χρήστο Ράμμο. Μετά από μία ώρα περίπου εξήλθε του γραφείου της Αρχής κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια. Εδώ όλα φέρονται να είναι τεκμήρια από τις παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ και τις έρευνες που διενήργησε η ΑΔΑΕ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το πέρας της συνάντησης είπε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι». Το απόγευμα σήμερα συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Το ενδιαφέρον όμως είναι στην αυριανή ημέρα.

«Ο Αλεξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας.
Αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια», λένε συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, θα παρευρεθεί και θα παρέμβει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι πληροφορίες επίσης μιλούν για κινητοποίηση του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που έχει ήδη οργανωθεί. Αν και πάντα όταν πάει ο Τσίπρας στην Βουλή υπάρχει ανάλογη κινητοποίηση.

Είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες ο Αλέξης Τσίπρας πριν μερικές ημέρες με τιτίβισμά του: «Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών του και η πλειοψηφία της ΝΔ το αρνείται. Μάταιος κόπος που επιβεβαιώνει την ενοχή τους. Γιατί ο κύβος πλέον ερρίφθη. Την αλήθεια δεν μπορούν πια να την κρατήσουν στο σκοτάδι». Τώρα από την Κουμουνδούρου μιλούν για «θεσμικό μπλόκο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Tα όσα εδώ και καιρό πράττει ο κ. Ράμμος συνιστούν βαρύ ατόπημα – Ο κ. Τσίπρας να αναλογιστεί της πολιτειακές του ευθύνες», ανέφερε σε δήλωση του το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «πολλαπλές ενδείξεις, που υπήρχαν εδώ και καιρό,  «για  την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του»  καταγγέλλοντας ευθέως τον  κ. Ράμμο  ότι έδρασε κατά παράβαση του νόμου  όταν  προσέφυγε στους παρόχους κινητής για να ερευνήσει  τυχόν άρσεις απορρήτου, παρότι η  ΑΔΑΕ διατηρεί πλήρη φάκέλο  με τις διατάξεις του  εισαγγελέα. 

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στα «αμείλικτα», όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα που προέκυψαν στο θέμα των υποκλοπών μετά και από την επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ανέφερε πως έγινε αποδέκτης επιστολής από τον κ. Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού».

agriniopress.gr

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Καραγιάννης, όπως και στο θέμα των διοδίων μετά την καταστροφή της γέφυρας τους Ευήνου, απέδειξε για μία ακόμη φορά την αμεσότητα στην εξεύρεση λύσεων αλλά και την κοινωνική ευαισθησία της. 

Χθες ανακοίνωσε τη μείωση των διοδίων της Γέφυρας του Ρίου - Αντιρρίου κατά 10 ευρώ μηνιαίως, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των συμπολιτών μας. 

Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και ασφάλεια στις διελεύσεις σε όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες του τόπου μας. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ως «πολίτες που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών που επέβαλαν όλα τα μνημονιακά κόμματα», τα μέλη του ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης, θεωρούν υποχρέωσή τους να γνωστοποιήσουν στους συμπολίτες μας ότι υπάρχει τρόπος διάσωσης της αξιοπρέπειάς μας και ανάκτησης του ελέγχου των ζωών μας και της κυριαρχίας της χώρας μας: το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία του ΜέΡΑ25, όπως αποτυπώνεται σε 7+1 Τομές, σύμφωνα με την σχετική τους ενημέρωση.

Για το λόγο αυτό από την Παρασκευή 20/01/23 μέχρι και την 22/01/23, μοίρασαν αντίστοιχα φυλλάδια στην Ναύπακτο, στο Αγρίνιο, στην Αμφιλοχία, στη Βόνιτσα, στον Αστακό, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι.

Οι «7+1 Τομές του ΜέΡΑ25» για μία κοινή προοδευτική προγραμματική συμφωνία:

  1. Ηλεκτρικό Ρεύμα: Άμεση Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας (που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ), και Επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.
  2. Ακρίβεια και Φόροι: Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού. Μείωση ΦΠΑ: από 24% σε 15%, από 13%  σε  6%, και για λιπάσματα, βιβλία και πολιτιστικά αγαθά από 6%  σε  0%. Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων, κούρεμα χρεών και δανείων, και μείωση της φορολογίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  3. Προστασία της Στέγης: Άμεση κατάργηση του προγράμματος «Ηρακλή» και των Πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας δίκαιης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων. Ίδρυση νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.
  4. Πράσινη Ενέργεια: Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός. Παράλληλα, γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα: Κάθε Στέγη ένα Φωτοβολταϊκό. Ανεμογεννήτριες στην Θάλασσα. Η Ελλάδα Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής & Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.
  5. Κοινωνικοποίηση της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, και της ενημέρωσης, με την χάραξη της πολιτικής τους αλλά και τον έλεγχο αυτών, μέσω των ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών).
  6. Ανάκτηση Δημοκρατικού ελέγχου και Εθνικής κυριαρχίας στο Κράτος και στην δημόσια περιουσία. ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ, περνούν στο ελληνικό κράτος (από την τρόικα), και κοινωνικοποιούνται κι αυτά.
  7. Ανάκτηση δημοκρατικής κυριαρχίας στις συναλλαγές: Ένταξη Υπερταμείου, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ κλπ, στη νέα Αναπτυξιακή-Αγροτική Τράπεζα και Δημιουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα» (δωρεάν δημόσιο σύστημα ψηφιακών πληρωμών ανεξάρτητο από τις τράπεζες), με μετεξέλιξή του αμέσως σε εθνικό νομισματικό σύστημα σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρανομήσει και πάλι κλείνοντάς μας τις τράπεζες.

+1  Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική. Χωρίς συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα, και με βάση το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων που έχει ως στόχο μια Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη Ευρώπη που θα προωθεί την παγκόσμια ειρήνη σε έναν κόσμο χωρίς στρατιωτικά μπλοκ. Αυτό σημαίνει να πάψουν η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια, να είναι ορμητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.


agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ