Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023

Οι ενέργειες με τα «εντέλλεσθε» της 6ης ΥΠΕ, σε γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τα περιπολικά για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες, είναι απαράδεκτες!

Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, που αντί να υλοποιήσουν τα αιτήματα, της Ένωσης Ιατρών του νομού και των Σωματείων των Εργαζομένων, για ενίσχυση των Δομών Υγείας, προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες λες και είναι οι γιατροί εγκληματίες.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο λαός του νομού, με τους φορείς του, μαζί με την Ένωση των Ιατρών και τα Σωματεία των Εργαζομένων στις Δομές Υγείας, για να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωση, σε προσωπικό και μέσα.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά μας άφησαν απροστάτευτους! Δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από την πανδημία, για την ανάγκη ενός σύγχρονου Συστήματος Υγείας Δημόσιου και Δωρεάν, για όλους!

Ο λαός του νομού με τις διεκδικήσεις του, να συναντηθεί με το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, τη μόνη δύναμη που στηρίζει τα αιτήματά του, μέσα και έξω απ’ τη βουλή. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός ο λαός, απέναντι στη δεδομένη αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των επόμενων κυβερνήσεων.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εντέλλεσθε και αστυνομία από την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, αντί για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού».

Τα ανωτέρω τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τα περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», εφαρμόζοντας την διαδικασία του «εντέλλεσθε».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ που «συνεχίζει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις».

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

«Εντέλλεσθε» και αστυνομία από την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, αντί για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.

Οργή προκαλούν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας. Περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», εφαρμόζοντας την διαδικασία του «εντέλλεσθε», μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα νοσοκομεία του Νομού μας, που αδιαφορεί για τις συνεχείς καταγγελίες και τα αιτήματα της Ένωσης Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και των σωματείων των Νοσοκομείων, που συνεχίζει να αδιαφορεί για την εξουθένωση ιατρών και νοσηλευτών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν μια νέα κοπέλα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο σκοτώθηκε σε τροχαίο γυρίζοντας σπίτι της μετά από συνεχείς εφημερίες.

Αντί να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για να σταματήσουν οι κλινικές και οι εφημερίες να θυμίζουν σκηνικό πολέμου, συνεχίζουν να στέλνουν καθημερινά «εντέλλεσθε», τώρα και με αστυνομία. Συνεχίζουν να εξουθενώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με απανωτές εφημερίες, πολλές φορές και σε διαφορετικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τις δημόσιες δομές υγείας, που αδειάζει τα νοσοκομεία από προσωπικό και μέσα, ενώ την ίδια ώρα ενισχύει, δίνει «γη και ύδωρ» στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και τους κλινικάρχες.! Είναι η πολιτική που υπερασπίζονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο καθένας «έστρωνε το χαλί» στον επόμενο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να στελεχώσει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των δύο Νοσοκομείων, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Να σταματήσει η απαράδεκτη διαδικασία του «εντέλλεσθε» για την κάλυψη των κενών.

Τίποτα να μην περιμένει ο λαός μας από σημερινούς και αυριανούς «σωτήρες» και «προστάτες». Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ!

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 17:28

Νεο ΔΣ Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Αιτωλ/νίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η νέα σύνθεση που αποφασίστηκε στην 1η έκτακτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ την είναι η ακόλουθη:

  • Πρόεδρος : Βασιλική Καραπαπά         
  • Αντιπρόεδρος : Χριστόφορος Κομπλίτσης
  • Γεν. Γραμματέας : Βασιλική Χατζηαγάπη
  • Ταμίας : Γεράσιμος Χρήστου
  • Υπεύθυνος Τύπου

και Δημοσίων Σχέσεων:  Σίσσυ Σταμάτη

  • Μέλος: Αλεξάνδρα Πλιακούρα
  • Μέλος: Χρήστος Χειμώνας

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Σκληρά διατυπωμένη ανακοίνωση από το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία με στόχο την Ελλάδα

Ξεκάθαρες απειλές με στόχο την Ελλάδα εξαπέλυσε το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας για το 2023 και η οποία αποδείχθηκε «μαραθώνια», καθώς διήρκησε τρεις ώρες και 40 λεπτά η Τουρκία για ακόμα μία φορά κάνει το άσπρο-μαύρο, κατηγορώντας την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες».

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υπογραμμίζει πως «οι προκλητικές ενέργειες και ρητορική, καθώς και τα εξοπλιστικά δεν παρέχουν κανένα όφελος εκτός από το αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Ακόμα στην ανακοίνωση προστίθεται πως «δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ξανά ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο το οποίο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας οποιεσδήποτε κι αν είναι οι περιστάσεις».

Εκτός από την Ελλάδα και τα εξοπλιστικά της χώρας μας που ήταν ένα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης, συζητήθηκαν ακόμα οι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις που ήταν σημαντικές για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας το 2022 και επαναξιολογήθηκαν.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και ζητήματα που ίσως προκύψουν το 2023, καθώς και τα μέτρα που ίσως παρθούν.

Νέες «μομφές» κατά της Σουηδίας

Φυσικά στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα όσα έχουν συμβεί με το τουρκικό μπλόκο στη Σουηδία.

Στην ανακοίνωση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπογραμμίζεται πως η Τουρκία υποστηρίζει την «πολιτική ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ, ωστόσο σημειώνει:

«Από την άλλη πλευρά υπογραμμίζεται πως τα κράτη που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να λειτουργούν υπό τους νόμους και το πνεύμα της συμμαχίας και θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από το μνημόνιο συνεννόησης».

«Και αφορούν τη μάχη εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK/KCK-PYD/YPG και το FETO με ξεκάθαρα βήματα το συντομότερο δυνατόν».

«Οι ειδεχθείς επιθέσεις που είναι ένδειξη αντιισλαμικού ρατσισμού που στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζονται σφόδρα».

«Έγινε υπενθύμιση για εκείνους που υπονομεύουν τις αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας και εκείνους ενθαρρύνουν τέτοιες ενέργειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης και είναι συνένοχοι σε αυτό το απαίσιο έγκλημα, το οποίο αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακόμα παρουσιάστηκαν όλες οι επιχειρήσεις που διεξάγονται με αποφασιστικότητα και επιτυχία εναντίον όλων των απειλών και κινδύνων απέναντι στην εθνική ασφάλεια και ειδικά απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ και DAESH και υπογραμμίστηκε πως θα παρθούν περαιτέρω μέτρα εφόσον χρειαστεί.

Όπως αναφέρθηκε ακόμα στη συνεδρίαση οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/KCK-PYD/YPG και οι υποστηρικτές τους αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία για τον λαό της Συρίας.

Τέλος ο στόχος είναι να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και να υπάρξει μία συμφωνία με βάση την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Συρίας.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 23/01/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας - Κεντρικής - Νότιας Ελλάδας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση αγροτών από τη Λάρισα, υπάρχει σοβαρό θέμα με τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία των κρατικών αρμόδιων φορέων, όσον αφορά την έγκριση των επιλαχόντων αγροτών και τη μεταφορά των κονδυλίων προς αυτούς. Ζητούν οι ως άνω να μην αναγκαστούν να περιμένουν τη νέα προκήρυξη του 2023, των σχεδίων βελτίωσης για τον αγροτικό τομέα και τη μεταφορά των σχετικών κονδυλίων, καθώς θα αναμένουν σχεδόν 4 έτη τις σχετικές αξιολογήσεις για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις απαραίτητες επενδύσεις στον αγροτικό εξοπλισμό τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασία τους και την ευρύτερη αγροτική περιοχή τους. Μας μετέφεραν οι ως άνω τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας – Κεντρικής - Νότιας Ελλάδας που μεταξύ άλλων είναι τα εξής: «α) ενώ έληξαν οι αιτήσεις πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης στις 13 Περιφέρειες για το ελάχιστο 20%, ζητούμε να δώσετε εντολή μεταφοράς κονδυλίων για την κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες εκεί όπου περισσεύουν και να ανακοινωθούν δημόσια, β) επίσης το διάστημα αυτό μέσα στο 2023 ανακοινώνονται οι αξιολογήσεις από το μέτρο του 4.1.2. τα λεγόμενα αρδευτικά σχέδια βελτίωσης, αρχικού προϋπολογισμού 37 εκ. € ένα σημαντικό κονδύλιο. Επειδή οι φήμες λένε για αρκετές απορρίψεις, ζητούμε να μεταφέρετε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από το μέτρο αυτό τα κονδύλια που περισσεύουν στους επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 του μέτρου 4.1.1., γ) τέλος, ζητούμε να κοιτάξετε αν περισσεύουν κονδύλια από τα παλιά προγράμματα του ΠΑΑ που αξιολογούνται ακόμα, όπως το μέτρο

5.1. αντιχαλαζικά ΕΛΓΑ και άλλα σχετικά προγράμματα και να μεταφερθούν στους

επιλαχόντες αγρότες».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας

– Κεντρικής - Νότιας Ελλάδας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την (εκ νέου) υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Με ανακοίνωσή του -ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι αποδέχθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ, «κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανασυγκρότησης & επανεκκίνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υπογραμμίζει εξάλλου ότι «η εμπλοκή μου ως ιστορικό στέλεχος στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας, δεν υποδηλώνει νομοτελειακά την απόσυρση μου από επερχόμενες αναμετρήσεις».

Η ανακοίνωση:

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα εκ νέου να προσφέρω τις ανιδιοτελείς μου υπηρεσίες στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανασυγκρότησης & επανεκκίνησης.

Ξεπερνώντας προσωπικά & επαγγελματικά εμπόδια, με απλότητα και ειλικρίνεια, θα επιδιώξω το καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τόσο για τον τόπο όσο και για την Παράταξη.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι προς όλες τις κατευθύνσεις: η εμπλοκή μου ως ιστορικό στέλεχος στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας, δεν υποδηλώνει νομοτελειακά την απόσυρση μου από επερχόμενες αναμετρήσεις.

Η κάθε απόφαση έχει το δικό της ειδικό βάρος, που καθορίζεται από τους χρονικούς συσχετισμούς που την περιβάλλουν. Προχωράμε, λοιπόν, βήμα-βημα για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας.

Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Γενικός Ιατρός
Επιστημονικά Υπεύθυνος ΠΕΔΥ – ΚΥ Αιτωλικού


agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ