Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  8:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή Εγκαινίων της οδού Marmaris-Datca, της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού Milas και του κρατικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού καθώς και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Mentese Ataturk, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας».

Απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες, ο Ερντογάν είπε αρχικά: «Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται καλά, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά».

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέρφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Το σύνταγμά μας το λέει αυτό, όχι εγώ».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Μπορούμε και θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι η Τουρκία είναι σε θέση να σχεδιάζει και να παράγει τα δικά της προϊόντα σε κάθε τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, από τη στεριά μέχρι τον αέρα, από τη θάλασσα μέχρι τον κυβερνοχώρο».

Επίσης, προχώρησε σε μια σειρά ερωτημάτων στους παρευρισκομένους.

«Για 20 χρόνια, ελπίζουμε ότι θα κινητοποιήσουμε το όραμα του “Αιώνα της Τουρκίας” με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τα έργα που πετύχαμε. Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μαζί τον “αιώνα της Τουρκίας”; Είμαστε έτοιμοι να ματαιώσουμε τις φιλοδοξίες των εξωτερικών αλλά και των εσωτερικών εχθρών της Τουρκίας; Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον νέο αιώνα της Δημοκρατίας το 2023 ως Τουρκία μαζί, αδελφοί και αδελφές μου;».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την άνοιξη και σε χρόνο τέτοιο ώστε πρακτικά να έχει εξαντληθεί η τετραετία, θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές του 2023, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, γιατί, όπως είπε «ο Εβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο να εκφραστεί στις πρώτες κάλπες η δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω των προβλημάτων από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, απάντησε ότι γνωρίζει πώς μπορεί να υπάρξει δυσαρέσκεια και νευρικότητα, ωστόσο τα διλήμματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη, θα στείλει τα μηνύματα και η δεύτερη κάλπη θα τα επιβεβαιώσει, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε το τοξικό κλίμα και την αντιπαράθεση ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου την εκ νέου υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Πηγή: newsit.gr

Το Τατόι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Xτίστηκε το 1889. Στο κτήμα βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Το αρχαίο επίσημο όνομα της περιοχής είναι Δεκέλεια. Το Τατόι είναι ο τόπος γέννησης του Βασιλέα Γεωργίου Β΄. Διοικητικά υπάγεται στον δήμο Αχαρνών – Θρακομακεδόνων στην νομαρχία ανατολικής Αττικής

Το Τατόι στην ελληνική ιστορία

Προσωπικότητες της εποχής, όπως ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της Ρωσίας, η Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, οι βασιλείς του Ηνωμένου Βασιλείου Εδουάρδος Ζ΄ και Αλεξάνδρα ή, τα τελευταία χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζάκυ Κέννεντυ, καθώς και άλλοι το επισκέφθηκαν ή φιλοξενήθηκαν εντός αυτού.

Το Τατόι υπήρξε θέατρο σκηνών μεγάλης δραματικής εντάσεως, όπως η έξωση του Κωνσταντίνου Α΄ το 1917, η αγωνία και ο θάνατος του βασιλέα Αλεξάνδρου, ο θάνατος του βασιλέα Παύλου. Άπειρες ήσαν οι επίσημες ή ανεπίσημες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί και οι οποίες επηρέασαν την πορεία των εθνικών και πολιτικών πραγμάτων: ιδιαίτερης σημασίας ήσαν οι διαβουλεύσεις του θέρους του 1915, καθώς και οι συσκέψεις εν όψει της γερμανικής επιθέσεως τον χειμώνα του 1941 ή λόγω της κατάρρευσης του μετώπου τον επόμενο τραγικό Απρίλιο.

Τρεις κυβερνήσεις ορκίσθηκαν στο Τατόι: του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον Αύγουστο του 1915, του Δημητρίου Ράλλη, τον Νοέμβριο του 1920, και του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Φεβρουάριο του 1964.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου 2021 κάηκε μεγάλο τμήμα του δάσους του κτήματος. Επίσης από τη φωτιά καταστράφηκαν το κτίριο προσωπικού, η οικία φροντιστή, το κτίριο τηλεπικοινωνιών (τηλεγραφείο), το δασονομείο και το κτίριο του Διευθυντηρίου. Επίσης, από τη φωτιά κάηκαν δύο κοντέινερ στα οποία φυλάσσονταν αντικείμενα του παλατιού.

Δείτε το όπως το κατέγραψε με το drone του το κανάλι Point Of View :

idrones.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα και 24 ώρες μετά τη δήλωση του ίδιου του κ. Καλογρίτσα ότι αν μηνυθεί θα αποκαλύψει και τα υπόλοιπα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Περιμένουμε να μας απαντήσει αν θα μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και τον κ. Καλογρίτσα για τις τσάντες με τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του μέσω του δικού του Τσουκάτου, κ. Παππά. Τελικά βαλίτσες υπήρχαν την περίοδο Νοβάρτις, αλλά μάλλον κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, σχετικά με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει δικό του κανάλι, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Η ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

agrinionews.gr

Με μία σκληρή ανακοίνωση επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των «παρακολουθήσεων της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», όπως υποστηρίζει, και παράλληλα προειδοποιεί πως «ό,τι και να κάνει, η αλήθεια θα βγει στο φως και τότε ο υπονομευτής της δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να αφήσει την υποκρισία και να λογοδοτήσει».

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η αντιπολίτευση μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμενων. Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος που η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τον Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Εκτός και αν όλα είναι ψέματα.

Αν είναι ψέματα όμως, γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στους παρόχους και με θράσος καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να συμμορφωθεί με το νόμο συγκάλυψης που ψήφισε;».

agrinionews.gr

Νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του Συντάγματος, για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου εγκληματικές οργανώσεις, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία για το “κόμμα Κασιδιάρη”.

“Το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την Ελληνική Λύση, ενώ ανοίγει “παράθυρο” προς το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες κάλπες.

agrinionews.gr

Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπροσώπηση της Πολιτείας στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα φέρνει και δεύτερες σκέψεις σε πρόσωπα που είχαν αρχικά πει ότι δεν θα βρεθούν τη Δευτέρα στη Μητρόπολη. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν αναβαθμίζει την παρουσία δια της παρουσίας του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμμένου λόγω αυξημένης σημασίας, αλλά λόγω της άφιξης αρκετών βασιλέων που είναι και αρχηγοί κρατών την ίδια ώρα, κρίνοντας έτσι ότι η παρουσία αποκλειστικά και μόνο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη δεν θα ήταν επαρκής βάσει πρωτοκόλλου.

Κάτι, όμως, η παρουσία του κ. Πικραμμένου, κάτι η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ της απόδοσης τιμών εν ενεργεία αρχηγού κράτους στον εκλιπόντα τέως Βασιλιά, υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ που ξανασκέφτονται το αν θα πρέπει να πάνε στη Μητρόπολη τη Δευτέρα.

Ως αυτή την ώρα, το παρών θα δώσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Και οι τρεις προαναφερθέντες είναι βουλευτές του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά. Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν είχαν επιδείξει προθυμία να δώσουν το παρών στη Μητρόπολη.

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε (Mega) ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα πήγαινε στην κηδεία. Κατά πληροφορίες, το παρών αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνει σκέψεις για το αν πρέπει να παρευρεθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ εκκρεμότητα είναι αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου ο πατέρας Γιώργος Τζιτζικώστας διατηρούσε στενή σχέση με το παλάτι.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης, ενώ εκτός του κομματικού χώρου της ΝΔ στη Μητρόπολη θα πάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και σύζυγος της γαλάζιας βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη, τάχθηκε μέσω άρθρου στα ΝΕΑ υπέρ της απόδοσης τιμών αρχηγού κράτους στον τέως Βασιλιά.

Γιώργος Ευγενίδης - protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ